Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej dziewczyneczki!
I po weekendzie 🙂 szkoda!!!!!!!!!!! 🤨 🤨
A my cały czas byliśmy na Mazurach więc na powietrzu prawie 24 h 😁 😁 😁 😁 🤪. Uwielbiam powietrze i wodę 🙂 🙂 🙂
Jak nie padało chodziliśmy non stop do lasu. Najadłam się poziomek i nie tylko ja 🙂 🙂 Jagód też.
a teraz spacer 🙂 🙂

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Fiołku twoja córcia tez śliczniutka a Adka mamy podobne zdjęcia córeczek 🙂
moja królewna dziś skończyła 4 tygodnie a w czwartek minie miesiac pierwszy i tata przyjedzie i bedziemy świetowac a teraz ładnie się najadła i lezy obok mnie i ogląda drzewa za oknem a że my na parterze wiec ma duuuuuuuzo do oglądania pranie sie upierze i też ruszamy na spacerek 🙂

• Mamusie
Witajcie... ale sie steskniłam 😁
u nas wszytsko dobrze,,, Martynka rosnie.. wzdłuż 😁 😁 😁 😁 wyrasta z rzeczy. Dni nam szybko mijaja, jak piekna pogoda korzystamy i chodzimy na spacerki.. a tak to non stop cos w domku do zrobienia, albo mamusia ma wychodne 🙂
od 2 dni zmagamy sie z ciemieniucha, przy takich włosach to makabra jakas ... mam nadzieje ze damy rade ehhhhhhhh

• Mamusie
adka101 napisał(a):
Witajcie dziewczyny>
U nas kolki dają czadu a najgorsze to ze moja córeczka ma trądzik niemowlęcy i buziuńka jest cała w krosteczkach.Może któraś z Was wie jak tego sie pozbyć .
Byłam u lekarza przypisał mi maście ale nic nie pomaga .W necie czytałam że tego sie nie leczy i tylko krochmalem .Może któraś z Was zna jakieś domowe sposoby .

Hania ma duzo potowek na twarzy i jakies delikatne krostki. Od dwoch dni myjemy w krochmalu i efekt jest rewelacyjny!!! polecam

• Mamusie
kasidelko88 napisał(a):
hussi31 napisał(a):
Witajcie kochane! dzis moj Piotrus o dziwo dosc ladnie sie zachowuje choc do poludnia szalal ale potem spadl deszcz i humorki jak reka odjal. My ogolnie tez mamy problemy z kupa i brzuszkiem niestety debridat nie pomaga wiec go odstawilam bedziemy teraz probowac sab simplex bo chwalony jest bardzo no i zyjemy z nadzieja ze to juz niedlugo, a co do zachowania to Piotrus tez sie zachowuje jakby mu zabki wychodzily ciekawe dlaczego nasze dzieciaczki tak maja....
dzis chce zmienic butelke bo moj synek je juz coraz wiecej ok.140ml i mam butelke Tomme Tippie (czy jakos tak) czy ktoras z was ja uzywa lub uzywala???

a jutro idziemy do pani rehabilitantki zobaczyc czy maly ma krecz szyjny bo wszystko na to wskazuje hmm jak nie urok to ... wiecie co, no ale mam nadzieje ze to i tak juz z gorki.
Martynka jakie krople masz na mysli??? bo jak uspakajajace to nie wiem....
buziaki i do pozniej, p.s Piotrus spi bez przerwy juz prawie 3 godzine 🙂 buziaki

Po czym wnioskujesz ze twój maluch może mieć kręcz szyjny(jakie objawy) ??

jejku, a o to jest ten kręcz szyjny????

Hej 🙂
dołącze do Was i ja... forum znalazłam przez przypadek ale fajna sprawa bo zawsze można się będzie skonsultować, pożalić, pochwalić :P

z trądzikiem też się zmagamy, jak narazie przegotowaną wodą z odrobinką oilatum przemywam ale poprawy dużej jeszcze nie ma 😞

a ciemieniuszke Antek miał lekką ... na brwiach 😮 zdrapałam ją paznokciem... ☺️

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
Adka Martynka miala tradzik niemowlęcy, przy duzej ilosci krostek-skupisko smarowałam jej mascia Tridem, przemywałam przegotowana woda i raz dziennie smarowałam kremem sepcjalnym Emolium. Byłam przerazona,, ale wszystko jej pogineło,, takze cierpliwosci 🙂 🙂

Aneczka a długo to miała Martynka?

• Mamusie
Witajcie!

Nie wiem, czy u nas nie zaczynają się kolki 😞 Hania płacze co wieczór od 3 dni o tej samej porze... W środę idziemy do lekarza bo chcę się dokładnie dopytać o te espumisany i o jej buźkę bo też ją wysypało ( a nie wiem, czy to potówki, trądzik czy może skaza białkowa...).
Też zrobiłam krochmal ale przecierałam tylko dwa razy...

Aneczka
witaj!!! 😘

Dzisiaj przyszła chusta! 🙂 Upiorę ją i zobaczymy jak Hania będzie reagować! 🙂 A teraz śpi na moim brzuchu - huba moja 😁 🙂 (już mój mąż też wprowadził to nazewnictwo 😜 "weź ją na hubę, może uśnie" 🙂 🙂

Mama-antka
witaj! 🙂

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
Martynka witaj 😁 😁
a podaj mi link bo ja tez mam w planach zakup chusty, 🙂 🙂 a co do spaniania na brzuchu to codziennie ok 5 rano biore mała do łózka i na pol lezaco ja sie kłade a ona na mnie i tak spiochamy do 9 😁 😁

Zamówiłam w paseczki kremowo-zielone
Jest ładna, zobaczymy jak po praniu... 🙂
Ja też na wpół leżąco i czasami tak 2 godziny śpimy razem 🙂 hehe

A ja to Ciebie przyciągnęłam myślami 😉 bo miałam znowu Cię smsem przywoływać! 😜 😜 Wrzuć jakieś zdjęcie Martyśki 🙂

my najgorszą wysypkę mamy już za sobą po tym jak Antka w szpitalu położne wykąpały w johnsonie i go uczuliło... wtedy krostka na krostce na całym ciałku więc teraz to pikuś.. mąka ziemniaczana wtedy pomogła, caaaaały biały był 😁

• Mamusie
Witajcie dziewczyny, jesli pozwolicie to chciałabym do Was dołączyć. Jestescie mi bardzo bliskie bo od 3 miesiecy czytam Was na Brzuszku, ale dopiero teraz postanowiłam aktywnie do Was dołączyć 🙂 Miałam termin porodu na 24 maja ale urodziłam 1.06 - no ale i tak czuje się majóweczką. Franek ma 27 dni i od soboty podobnie jak kilka z Was borykamy sie z jakims uczuleniem na bużce.Najpierw myslałam ze to potówki, ale dużo tego strasznie sie zrobiło. Takie niereguralne male plamki czerwone z białymi końcówkami. Zaczerwienienie znika jak śpi albo jest mało aktywny, zostają te krosteczki białe. Bylam z nim dzisiaj u pediatry dostaliśmy maśc Laticort,i tak na prawde to nie wiadomo co to - jak masc nie pomoże to bedziemy myslec dalej. Mam tylko nadzieje ze to nie skaza, skaza podobno jest bardzo sucha i pojawiają sie nawet ranki i pekniecia. Nie karmie juz piersia podaje nan1, ale tradzik to tez może być...

• Mamusie
MArtyna nie moge cos tu zdjecia wrzucic wyswietla sie ze jestem nowym uzytkownikiem i nie moge dac linka.. wrzuciałam na nk 😁 😁 a Ty wrzuc swoja Haneczke ... ciocia sie steskniła 🙂
a ja przygotowałam do obiadu ogarnełam w mieszkanku zrobiłam 2 prania i czekam az sie ksieżniczka obudzi spi od 11, zebysmy na spacerek poszły 😁