Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej Dziewczynki!

Witaj Andzia! dawno Cię nie czytałyśmy, skrobnij coś czasem!

acha mam do Ciebie pytanie, co można zrobić ze zbyt odkryta szyjką zęba??? coś mi kiedyś dentystka wspominała o jakiś zastrzykach, ale że niby już wycofane... a dzieje mi się chyba coś takiego z dolną czwórką...

• Mamusie
co do kubka niekapka, ja miałam ten z lovi, i był ok, dopóki Bo nie zgryzł ustnika, wymieniałam na nowy z twardszą końcówkę i nie wiem co, ale juz coś było nie tak... ciekło i ciekło, wyrzuciłam.

Teraz niedawno kupiłam jakiś najzwyklejszy z canpolu i jest świetny!
o coś takiego, kosztował chyba 10 zł (jedyny minus to że nie jest przezroczysty, ale czy to takie ważne?)
http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/703-kubek-niekapek-easystart---pilkarze-240-ml/page:3

nie mam tu żadnego problemu z uszczelką, jest to troche inaczej rozwiązane niz w tych lovi

ja chyba nie będę kupować tego 360, zacznę go chyba przyuczać już do picia ze zwykłego kubeczka... ostatnio widziałam jak Bo w wannie świetnie sobie radził, jak pił wodę z wanny jakimś kubeczkiem, przez moją nieuwagę! Wasze dzieci tez popijają wodę z wanny? ja mam potem wyrzuty sumienia...

Andzia jak już wkleiłaś mojego posta to mogłaś coś jeszcze skrobnąć 🙂

Iza ale masz małego przystojniaka w domu! Śliczny jest!
Mysza jak kurczak?

Gosia Ty nam tu nie myśl oczu lodówką pustą, lepiej napisz jak impreza! No i kiedy Twoi Mężczyźni wracają?

Ja szukam mebli - w brw mają 25% taniej do 14-tego a ja lubię ich meble

• Mamusie
andzia0304 napisał(a):
BarbaraK napisał(a):

prawda,prawda 🙂dzieki za pamiec dziewczyny 🙂Lenka jak zwykle zdrowa,ze zmian to sie potwornie rozgadala,z ciekawych slow mowi jeleń i krab 😮zasluga ksiazeczek 😁.
z tym domkiem to nie wiadomo jeszcze co bedzie,facet chce sprzedac,bo musi podzial majatku uskutecznic,a baba robi wszystko na nie,tzn kazdy jego pomysl neguje.takze ja sie z durna suczą nie dogadam,dziwie sie tylko jak z nia chlop 28 lat wytrzymal.zmanierowana paniusia z aspiracjami na damę-ale taka to sie trzeba urodzic.tego sie nie da nauczyc.wkurwila mnie dzis i tyle. 🤢

podczytuje was,niezmiennie trzymam kciuki z wszystkie chorowitki-i dzieciaczki i mamy.jakby co,to ZYJEMY 😉

no to udalo mi sie odkleic to co wczesniej wkleilam do Basi posta 🙂

• Mamusie
Gosia,co do mebli z BRW,kuchnie potrafia baaardzo zepsuc,meble dzieciece sie rozlaza,normalne pokojowe sa ok,zestaw indiana zwlaszcza-solidny i wstawki z drewna.
z szyjkami Ci nie pomoge....tylko taka m,adro-głupia rada-zmienic trzeba kierunek szczotkowania,tzn nie drapac na boki,a stosowac ruchy wymiatajace ,wg zasady czerwone na biale-zaczynasz na dziasle,szczotkujesz w kierunku zebow.ale ja sama w pospiechu myje nieprawidlowo,jesli tylko sie odslonily,mozna zaimpregnowac,jak sie pokazala prochnica-trzeba mini plombe zalozyc..

• Mamusie
Malgorzatta napisał(a):
wiecie co, to mój BO mało gada... jakieś podstawy tylko,mama, tata.... na psa Nero woła ero... słabo strasznie, gdzie mu do kraba!

u nas to brzmi tak gardlowo KHAB 😜,kupe innych slowek podlapala,nazywa wszystkie zwierzatka (takie wiejskie z obejscia)albo fonetycznie np.cici miau,hau,muuu,najlepiej wychodzi swinia 😉,albo po swojemu-ptaszki-golabki sa nini(cholera wie czego)a slon jest BIBU-znowu zasluga ksiazeczki jak bibu leci samolotem,jak widzi samolot na niebie-tez sie drze-bibu!!no i wszystko na nie.zrobilas kupe-nie-i ucieka,albo nie ma.gdzie misio-nie ma itp..

• Mamusie
andzia0304 napisał(a):

z szyjkami Ci nie pomoge....tylko taka m,adro-głupia rada-zmienic trzeba kierunek szczotkowania,tzn nie drapac na boki,a stosowac ruchy wymiatajace ,wg zasady czerwone na biale-zaczynasz na dziasle,szczotkujesz w kierunku zebow.ale ja sama w pospiechu myje nieprawidlowo,jesli tylko sie odslonily,mozna zaimpregnowac,jak sie pokazala prochnica-trzeba mini plombe zalozyc..

z tym szczotkowaniem to wiem właśnie, nawet staram sie tak robić, szczoteczki też już od bardzo dawna tylko miękkie... do higienistki na kamień chodzę 2 razy do roku.. szperałam dziś po internecie i natknęłam sie na info żeby te miejsca wypełniać, jeśli zaczną się wyżłabiać... muszę iść do dentystki żeby to obejrzała i stwierdziła czy trzeba. wydaje mi się że to przez aparat który nosiłam, wcześniej tak nie miałam, a jak wszystkie zęby zaczęły mi sie przesuwać, to właśnie to zaobserwowałam... no i jak nie urok to sraczka!

dzięki Andzia za odp! Szkoda że nie mieszkasz bliżej, byś miała klientkę 🙂

• Mamusie
Hej!!

To zeby idą hurtowo;-)
U nas nic nowego, widać ze sie pchają ale kiedy wyjdą?!?

Borysek to taka kluseczka, pełno faldek;-)
Jest lepiej po tych kropelkach ale i tak kiepsko.
Rzuca sie przy piersi, 3-4 min je spokojnie a potem to masakra. Ja juz zaczynam sie poważnie stresowac. Narazie walczę bo chce karmić 6mcy... Ale nie wiem jak mi nerwów starczy...
Wczoraj pól dnia przy cycu, w nocy lepiej ale zasnął dopiero po 22...
Karmienie jest średnio co 2h.. Generalnie gdyby był tylko Bo i ja byłby luz ale nie jesteśmy sami.
Chodzę znerwicowana, m juz sie wkurza ze sie na nim wyżywam...

• Mamusie
Dzień dobry! 🙂

Iza masz prawo być czasami wkurzona... próbuję się znaleźć w Twojej sytuacji.. i ja z moim charakterkiem, nerwowością też bym pewnie reagowała tak a nie inaczej.. To Zrozumiałe! ale za kilka miesięcy będzie jak w bajce! 🙂 pomyśl, że chociaż etap ciąż, porodów masz już za sobą (chyba że 3 planujesz:woohoo 🙂, nie musisz już myśleć o rodzeństwie.. a przed większością z nas ten temat pozostaje.... a jest tak że im dłuższa przerwa, to już się rozleniwiamy..
ja się już czasami łapie na takich myślach.. czasami chcę i to bardzo takiego malucha, a czasami mi się nie chce, zwłaszcza jak pomyślę o długich końcach ciąży, porodu i trudnych początkach, bo np Miłosz był dość bardzo płaczliwym noworodkiem 🙂 jeszcze teraz jak się tak roztrenowałam, biegam coraz dłuższe dsytanse -9km 😎 🙂 nie wiem o co chodzi.. no ale postanowiliśmy z mężem że zaczniemy się wkrótce starać, więc tak zapewne będzie... I na tym zakończy się moja kariera prokreacyjna 🙂

• Mamusie
Hej Mamunie!

A moi faceci już do mnie jadą!!!!Będą pewnie koło 14.

ja zajadam śniadanie, pogoda super jak na listopad! tak ciepło, przed chwilą wynosiłam pranie na balkon w samej piżamie, wcale nie zmarzłam!!

Lecę zaraz szukać jakiegoś małego sklepu otwartego, bo tak się zrobiłam, ze zapomniałam o tym że dziś święto! mimo iż widziałam te flagi wcześniej, no i zresztą wszędzie trąbili, a ja nie mam wszystkiego na obiad! Wczoraj wieczorem miałam iść do sklepu jeszcze raz, ale mi się odechciało i mam teraz!