Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Pomocy!! Dziewczyny Nikola dziś nie daje się przestawić do cyca!!! Rzuca się prezy i płacze... Walczyłam z nią godzinę a potem Darka się z głodu wiec m. Dał jej butelkę z bebilonem comfort. Zasnela wreszcie na 4h !! Teraz jak wstają sprytnie na cicha za ja przystawilam i jadła 8 min aż się przebudzila i zorientowala ze cyc i znowu cyrki... Ponosilam i na lezaco dostała 5 min i znowu cyrk ale to już chyba kolka była. Sciagam swoje mleko a m ja nosi w chuscie. Jestem załamana :-(
Tak chce karmić cyckiem ale glodzic jej nie mogę..

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
Pomocy!! Dziewczyny Nikola dziś nie daje się przestawić do cyca!!! Rzuca się prezy i płacze... Walczyłam z nią godzinę a potem Darka się z głodu wiec m. Dał jej butelkę z bebilonem comfort. Zasnela wreszcie na 4h !! Teraz jak wstają sprytnie na cicha za ja przystawilam i jadła 8 min aż się przebudzila i zorientowala ze cyc i znowu cyrki... Ponosilam i na lezaco dostała 5 min i znowu cyrk ale to już chyba kolka była. Sciagam swoje mleko a m ja nosi w chuscie. Jestem załamana :-(
Tak chce karmić cyckiem ale glodzic jej nie mogę..

u mnie to samo się zaczęło, odkąd zaczęłam dokarmiać modyfikowanym... trochę to dziwne bo w nocy z chęcią ssie cycka... a w dzień zawsze jest cyrk, więc zawsze w ciągu dnia ściągam, bo nie chce dawać cały czas sztucznego... po prostu Twoja Nikolka poczuła łatwość jedzenia z butli... no ale może ma po prostu zły dzień i jutro wszystko wróci do normy 🙂

• Mamusie
Marlena my też zawsze długo czekamy na beka... czasami też nie beknie i go odkładam..
jeśli chodzi o ulewanie to u nas różnie, były dni że strasznie mu się ulewało, teraz jest chybsa lepiej. To chyba zalezy od tego czy beknie, bynajmniej u nas jest tak, że jak nie beknie to mu się ulewa...

• Mamusie
My też chrzcimy 11.09 🤪 Ale będzie nowych zdjęć na forum 😉
Co do kłądzenia na brzuszku to u nas też zawsze jest wtedy płacz. Chwile polezy i za chwile ryk. No, ale trzeba ćwiczyć, więc zostawiam go tak chociaż chwilkę.
U nas czasami też tak się Paweł denerwuje przy cycu. Ale znalazlam na niego sposób- przekładam go do drugiego. Wiem, że to wynika z tego, że łatwiej wtedy mu leci, ale wolę to niż jakby miał się drzeć w niebogłosy. ale zdarza się to rzadko.A co do ulewania to rzadko się zdarza, ale z kolei Paweł zaczął się bardzo ślinić. Czy Wasze dzieci też tak mają??
Beti, może to głupie pytanie, ale jak wygląda ten śluz w kupie??
Dziś spędziliśmy z Małym 6 godzin na dworze, na spacerze po Parku Rozrywki. Musiałam go nakarmić raz piersią, ale poszliśmy w ustronne miejsce, w głąb lasu, usiadłam na konarze drzewa i dawaj... Ale byłam zestresowana tak czy inaczej...

• Mamusie
beti ale dziwne jest to ze on jest tylko w nocy i nad ranem przeziebiony. ktos mi powiedzial ze byc moze mam zbyt suche powietrze w sypialni i jutro ide cos kupic zeby sprawdzic. w dzien jest w duzym pokoju i wtedy zadnych objawow przeziebienia. no ale sa inne, jak oddycha czasem to gwizda np. dlatego mowie ze ja juz zglupialam.

• Mamusie
Chusta rewelacja!! Dziś zaczynała się kolka po tych cyrkach z cycem to m ja wziął w chuste i na dwór, nie doszedł do bramy i już spała :-) rewelacja!!
Sciagnelam jej resztę pokarmu bo na całe karmienie jeszcze się nie uzbieralo a trochę już miałam i dostała po spacerze, na spiocha rozebralam i zmienilam pieluche dałam kolacyjke i śpi i modlę się żeby jutro jej minęło to wariactwo bo się zalamię ze dziecka wykarmic nie potrafię

• Mamusie
Ale się rozpisałyście... ja sobie tak zaglądam do Was a nie mam za bardzo co pisać... wstajemy koło 8 nieraz o 10 jak mam lenia... pranie, prasowanie, jedzonko moje i Małej (Małej częściej niż moje 😁 ), spacery przynajmniej dwa dziennie... rehabilitacja jak najczęściej, ćwiczenie nóżki przy zmianie pieluchy... kładzenie na brzuszku samodzielnie, leżenie na moim brzuszku- brzuszkiem... kąpanie... i koniec dnia... można się przyzwyczaić... aha no i w nocy jedzonko jedno, ale raz jest a raz śpimy całą noc... koło 6 tata do pracy a Marysia do łózia z mamą 🤪 no i ciągłe wizyty u lekarzy różnego typu, coraz mniej na szczęście 🙂 no i weekendowe wielkie wyjścia do znajomych lub na miasto 🙂 bo nie zrezygnowaliśmy całkiem z życia towarzyskiego i co weekend gdzieś śmigamy tu jakiś grill, tam soczek w ogródku na mieście, czy spacerek nad wisłą... także ciągle coś się dzieje 🙂
Słuchajcie mam problem mały... moja siostrzenica będzie kończyła 6 lat i za chiny ludowe nie mam pojęcia co jej kupić... 😮 Jakieś propozycje?? 🙂
Ah! szukając prezentu jakiegoś trafiłam na to 🙂 to tak wracając do pomysłów na pamiątki z dzieciństwa naszych Maluchów 🙂 (na brzuszku taki temat był)
http://allegro.pl/odcisk-raczki-nozki-stopki-dziecka-delikatna-masa-i1748964295.html

Ja chyba zrobię dla obu babć i dziadków no i prababć 🙂 no i dla nas ofcorse 🤪

• Mamusie
Agata mnóstwo jest takich z ramką na zdjęcia od razu. Zajrzyj na allegro- zwariujesz od nadmiaru 🙂
Mnie ciagle zastanawia ten śluz. Bo u Pawełka jest tak jakby się coś ciągnęło, ale to tak malutko tego. I od zawsze tak ma. Przeczytałam gdzieś, że ten śluz to jak białko z jajka i nie da się tego przeoczyć. A to, co ja widzę to takie nic w sumie. I się zastanawiam.. może po prostu kupa ma taką konsystencję. A jak lekarz ma to sprawdzić? Mam mu przynieść obesraną pieluchę? 😁

Dziewuszki..czy Wam się pogorszył wzrok po ciąży? Bo ja mam wrażenie, ze oślepłam. Musze iść do okulisty, bo ostatnio nie widze nawet wyniku meczu z łóżka, a miałam niewielką wade wzroku wcześniej, bo -1 i -0,25. No i astygmatyzm. Ale teraz to jest jakaś makabra. Ostatnio jechałam autem i widziałam, ze coś stoi przy drodze, ale nie wiedziałam co to, a to byli ludzie przy pasach 😮 Kosmos jakiś. Nie jeżdżę od tamtej pory autem aż nie sprawdzę wzroku i co za tym idzie, dopóki nie kupie nowych okularów.

• Mamusie
Nooooo ale teraz sie zastanawiam nad tym sluzem, bo do ciemnozielonego koloru juz sie przyzwyczailam. Moim zdaniem to nie bylo sluzowate tylko troche kleiste, nic sie nie ciagnelo 🤢, ale teraz to juz sama nie wiem. Kuzwa ze tez kazde dziecko inaczej na wszystko reaguje i nie ma zadnej konkretnej zasady. Nigdy bym sobie nie wybaczyla jakby sie okazalo ze z dzieckiem cos powaznego sie dzieje a ja zaprzestalam na obserwacjach i nie interweniowalam.
Ide spac, bo zalamke lapie 🤢