Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej hej 🙂 Dzisiaj też miałyśmy dzień activ 🙂 jak wyszłam przed 12 z Małą to wróciłam na kąpanie... łaziłyśmy po mieście i sklepach i byłyśmy odwiedzić wujka 🙂 znowu Małą przystawiłam do piersi bez kapturka i znowu podjadła ale się denerwowała bo bączki szły... no i mam pytanie bo Marysia robiła kupę od urodzenia normalnie... wiadomo ostatnio rzadziej, ale dzisiaj zrobiła dwie rano i do tej pory nic... to chyba jeszcze w normie co?

• Mamusie
Beti - nam huggies pasują hihi... Może masz za duże ? Ja narzekam na pampersy nr 3 bo one nam właśnie wyciekają - kuoa nam górą wychodzi na plecy... No i właśnie wygląda na to, że mamy za duże - a to są active baby więc wogóle powinny być dobre.
Ja polecam z rossmanna - baby dream. Podpasowały nam.

• Mamusie
ja teraz też mam babydream i są super... my już 3 kupiliśmy... no i kończymy 2 pampersa... przetestowaliśmy jeszcze DADY ale jakieś takie sztywne były a jak Mała ma jeszcze dwie tetry to już mało co chciało wleźć na jej dupkę :P a huggisy mi siostra od razu odradziła, więc nawet nie kupuję 🙂 jest sporo tych tańszych firm... chyba nawet każdy market ma swoje... więc jest w czym wybierać 🙂 a co do chusteczek to ja używam bambino... i już nawet pisałam że teraz są dwupaki w promocji za 9.99 w rosmanie 😁

• Mamusie
hej laski!
u nas też dzień aktywny, pogoda była cudna, więc spędziliśmy popołudnie w parku 🙂

Co do pieluch ja używam pampersów baby dry, dwójki już małe, ale jeszcze kilka zostało więc używam, ale ledwo co dopinam rzepki 🙂 kupiliśmy dzisiaj 3, zobaczymy czy kupka nie będzie wyciekać na plecki 🙂 chusteczki również firmy Pampers, te oryginalne, bo sensitive są za suche, jak dla mnie mogłyby być bardziej nawilżone.

Nie wiem czemu ale mój mały miał dzisiaj strasznie słaby apetyt 🤢 aż darł się jak butelkę mu do buźki wkładałam... no ale mama mi powtarza że nic na siłę, zobaczymy jak będzie jutro 🙃

• Mamusie
Małgorzatta to faktycznie mały klocuszek 🙂 i to na samym cycu! i kto to powiedział że na cycku dzieci słabiej przybierają na wadze, jesteście doskonałym przykładem, że nie zawsze się to sprawdza 🙂 Doris z resztą też 😉

Doris Twoja Julcia ma już dwa miesiące! 🤪 ależ to szybko leci 🙂 mój będzie miał za dwa dni 🙂

• Mamusie
Hejka!
Ale tu cisza dzisiaj 🙂

Ania Twoja Nicolka ma również 2 miesiące 🙂 śliczna dziewczynka 🙂

My właśnie się zbieramy na spacerek z synkiem, pójdziemy do parku pokarmić kaczki 🙂

u nas dalej małe problemy z kupką, tzn codziennie ją robi, ale najpierw się umęczy żeby ją wydusić, cały czas mu masuje brzuszek i wtedy zaczyna pierdzieć i idzie kupka. Wspomagamy się również koperkiem włoskim... Zatwardzenie to raczej nie jest, bo ma konsystencję rzadką - taką jaka powinna być przy karmieniu piersią - rzadka jajecznica, dodam że od dwóch dni nie podaję mu tej dodatkowej butli modyfikowanego na noc bo wystarcza mojego... fakt, że mały ma troszkę mniejszy apetyt, sama nie wiem z czego to wynika, ale zaczyna mnie to martwić... ewidentnie pokazuje, że już nie chce, bo zaczyna krzyczeć, jak wyciągam butelkę to się uspokaja... dziwne, ale jak zje 100-120 ml przy jednym karmieniu to jest rekord, a wcześniej potrafił 150 bez problemu wciągnąć... poza tym wcześniej jadł max po 2,5h a teraz mija 3 i on nie jest głodny, czasami dopiero po 4 chce jeść... mama mi mówi żeby absolutnie nie podawać mu mleka na siłę... 🤢 no a cycki produkują... i zawsze 2 butle w zapasie stoją w lodówce i czekają aż wielmożny Miłoszek zechce jeść 🙂

• Mamusie
beti82, Filipek przeslodki, super lysinka glaskalabym non stop 😁.
Ja wlasnie daje mu dziennie 100ml herbatki + ok. 60ml wody.
Adi je co 3-4 godziny po 160ml mleka. Dzis przegial pale bo dalam mu herbatke a on pozniej wyl ze glodny i zjadl jeszcze 120ml mleka, no ale co zrobic jak dziecko glodne, nie moge mu powiedziec zeby troche odczekal.
Ja sie nie odzywalam bo mialam na weekend gosci. Kolezanka z chlopakiem byli, bardzo mi pomogli, obiad zrobili, zajeli sie na chwilke Adriankiem zebym mogla porobic kilka rzeczy w domu, smieci mi powynosili, normalnie super. Czuje sie wypoczeta. Tata wraca w srode wieczorem, juz sie nie mozemy doczekac 🙂.
U nas z kupka raczej ok, wczoraj byly 2 i dzis jedna. Wczoraj wieczorem mega kolka, darl sie strasznie i napinal, tak mi go szkoda bylo bo niczy nie da sie uspokoic, ale na szczescie po godzinie przeszlo. Mam nadzieje ze dzis bedzie spokoj. Dzis o 18.00 juz po kapielce, lezy sobie i drzemie. Dzis 3 godzinki byl na dworze, spal prawie caly dzien, mam nadzieje ze nie bedzie chcial w nocy szalec.
Rzadko mu sie odbija ostatnio a ja nie chce mu popuscic, bo pozniej kolka, no i strasznie sie przez to denerwuje zauwazylam i mecze dziecko, bo go nosze, zaraz klade na brzuszek, zaraz znow biore i masuje... cyrk.

Agatka, mi sie wydaje ze nie powinnas sie od razu martwic. Adrian mial tak ze zjadl raz 220ml! a innym razem caly dzien tylko po 120ml, wiec moze Miloszek nie ma po prostu apetytu. Zobacz jak sie bedzie zachowywal przez kolejne dni. Najwazniejsze ze w ogole chce jesc 🙂

• Mamusie
A modyfikowanego się nie daje zgodnie z zaleceniami na opakowaniu? Bo przecież każde mleko ma inny skład... np. na bebiko jest wiek podany i zgodnie z wiekiem np. 2 miesiące dziecko, 4 miarki na 120ml i takich porcji zalecanych jest chyba 8 jakoś... na niektórych jest też podana ilość mleczka na kg... więc nie ma co porównywać, że moje zjada tyle a inne tyle... bo możecie podawać inne mleka i inaczej one zaspokajają głód i się trawią...