Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ja robię tak, że np. o 12 dostała cycka, o 13 dostała zupkę, teraz leży obok na poduszce i wzdycha jak leniwiec, pewno zaraz zaśnie 🙂 a jak się obudzi to cycek od razu 🙂
Dzisiaj planuję zmiany i po kąpieli dam jej kaszkę (je tylko taką gęstą podawaną łyżeczką), jak zje to umyję jej buzię i dam cycka... ciekawe czy prześpi noc, bo po tym pobycie w szpitalu się rozpaskudziła i się budzi około 3-4... a ja lubię spać 😁

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Bardzo mi się podoba to krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-britton-yuki-miseczka-tt-i1925983197.html czerwone!! Kurde póki co to Małą karmię na leżaczku... ogólnie to jestem stłamszona przez teściową... ku**a nic nie mogę Małej kupić bo zaraz po co, na co, miejsce zajmuje 😞 Jak byłam u znajomej i zobaczyłam ile jej synek (w tym samym wieku) ma zabawek to aż mi się kurde smutno zrobiło... bo teściówka ostatnio stwierdziła, że Maryś ma za dużo i trzeba je oddać a ma dosłownie 4 pluszaki, i chyba z 6 grzechotek, żadnej huśtawki, żadnej maty... nie ma jakiś grających i świecących zabawek bo za głośne, po co to świecić ma, powinnam jej śpiewać, opowiadać, czytać... jakbym tego nie robiła, czytam już Marysi 2 książkę 🙂 recytuję wiersze, ale cholera powinna też mieć jakieś interesujące otoczenia a nie zabawkę mamę... 😞

• Mamusie
Pluszaków Marysia podostawała... ma mysze z pozytywką, zająca z dzwonkiem (to ja kupiłam), misia krowę, miasia misia (ale za dużego żeby się bawić), no i dinożarła co jej uszyłam... a teściówka kupiła jej małego głoda jak był w danio 😮
Ale jakiś takich interaktywnych nie ma, że ma nacisnąć coś żeby tam grać zaczęło czy coś... bo i koordynację sobie rozwinie i myślenie przyczynowo-skutkowe... kurde zaraz konspekt tu napiszę haha co dają takie zabawki 😁 zboczenie zawodowe 🙃

• Mamusie
Ogromny Buziaki dla Zuzi!!!
Kiedy to zlecialo?!?!!!!

Dla Szymonka drugi Buziak!!

Byłam w biedronce
Czadowa ta zyrafka!!!
Super!!!
Ma nawet strażnika dziecięcego snu, wystarczy włączyć jak maluch śpi i jak sie przebudzi to cichutko gra i może tez świecić, zależy co ustawicie
Poza tym jest super
Koszt 84zl ale były tylko 3 szt wiec popedzilam do bankomatu i zabralam do domku
M sie zgodził na prezent na Mikołaja;-)
Ale dziś jej pokazalam i aż piszczala!! Chciała ja zjeść ;D

Teraz coś przykrego... Zaliczamy kolejny skok... Znowu ryk przy ubieraniu i Wkladaniu do wózka... Musiałam ja uspokoić na rękach na dworze i dopiero włożyć, padła w 2 min...

• Mamusie
Malgorzatta jest tak jak mowilas
To jest zwykle L4 tylko wpisane ze to opieka nad dzieckiem
Dostanę do końca roku tylko mam przychodzić tak co dwa tyg 😁
Wiec to pewnie standard hehehe
A ja w życiu nic w biedronce nie kupiłam, nawet chyba nie byłam
Wy mnie skusilyscie tymi zabawkami i warto było
To druga zabawka która kupiłam osobiście Nikolce i jestem zadowolona :-)

• Mamusie
Malgorzatta napisał(a):
ja sie zastanawiam nad czymś takim, czy czasem nie kupić małemu na święta:
www.allegro.pl/k-s-kids-dinozaur-jestem-szefem-60-pileczek-i1936557833.html

potem można chować tam zabawki, zamiast do pudła jakiegoś...

WIDZIAŁAM TO U NAS W DZIECIĘCYM
Ty to Krejzolka jesteś z tym allegro 🙂
ja musiałam przystopować..

niech coś wykombinuje z tym l-4 i dlaczego nie?
dłużej posiedzisz z Borysiem

• Mamusie
te krzesełka były cudne... tylko zanim nie wynajmę mieszkania w wawie to muszę bulić prawie 2tyś zamiast na Niki wydawać...
to prawie połowa mojej pensji!!!
masakra
ale Mój M. od listopada tu pracuje więc tylko lżej będzie
a ja potrafię sporo wydać to pierwsze i ostatnie jest piękne!!

• Mamusie
hej dziewczyny,
jestem mamą półtoramiesięcznego Julka i zastanawiam się jak długo prasować jego ubranka po wypraniu. Jako że jesteście już "dalej w polu" , zapytam Was - doświadczonych mam - do którego miesiąca prasowałyście ciuszki? a może robicie to nadal? z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂
pozdrowienia dla Was i Waszych pociech