Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziś i u nas coś kiepsko ze spaniem. W sumie zębów jeszcze nie widać. zasnęła 0 20:00 i już dwa razy się budziła. A zjadła przed spaniem 150 kaszki mleczno-ryżowej gęściuchnej i zasnęła w bujaku z łyżeczką w buzi 😁 przy ostatnim "am".
Dziewczyny co to za herbatki używacie do przepajania w nocy, jakieś na dobry sen?

• Mamusie
Kasia ogólnie to na wszystkich herbatkach piszą żeby nie podawać w nocy... że lepiej wodę podać przegotowaną...
Ja akurat w nocy jak Mała się budzi daję cyca żeby się napiła, a w dzień czasami herbatkę dam, jabłko z melisą, albo rumianek z lipą i melisą 🙂 też z hippa 🙂

• Mamusie
Cześć 🙂
Ja tak dziś późno, ale czasu starczyło mi dziś tylko na czytanie 😉
Fajnie że znów intensywnie sie ruszyło "plotkowanie" tu 😉
MARLENKA mój Wojtuś często kombinuje jak między smoczek w buzi wsadzić jeszcze paluszki 😁
A i czasem jak mnie uszczypie to aż boli! Najczęsciej w szyje albo ostatnio...załapał mnie za sutka i tak pociągnął że aż gwiazdy zobaczyłam 🤪
Ja dziś wysprzątałam całe mieszkanko, wyspacerowałam sie z Wojtusiem i...w końcu poznałam mamę z 7,5 miesięcznym Szymonkiem w parku 🙂 Na dodatek jest to moja sąsiadka z dołu. Strasznie sie ciesze bo jestem tu sraaaaasznie samotna hlip hlip Nowa znajoma tez straszna gaduła jak ja i podobnie jak ja w Piasecznie od niedawna, nikogo nie zna, i strasznie sie ucieszyła że w końcu będzie miała towarzyszkę na spacerach 🙂
Wiecie co? Już musze mieć Wojtka na oku jak leży w gondoli(z resztą już niedługo, bo przechodzimy na spacerówkę po weekendzie) Dziś cwaniak tak kombinował, że zsunął się do przodu maskymalnie,nóżki wystawił za gondole i próbował sie podnosic! Jeszcze by sie nie podniesie ale przeważył wózek i łatwiej mu to może przyjść!
A propo spania z dziećmi to ja biorę Wojtka po 5-6 rano po karmieniu do łóżka i kładę go od ściany bo Pawłowi nie ufam hehe gdyz pare razy przez sen z łokcia dostałam od niego:P
Dziś Wojtuś mnie wykopał z mojego miejsca, nie chciałam go poprawiać, bo by sie rozbudził a ja strasznie chciałam spać jeszcze hehe Dosyć że na moim miejscu to jeszcze w poprzek leżał i jak sie przebudził, zaczął gadać,piszczeć i kopać mnie po plecach hehe
DORIS to napisz ten przepis na to ciasto pizzowe 🙂 GOSIA zrobiłas te pizzerinki?
NEQUITIA ja też uwielbiam te wafelki!!! Ale to jest u mnie niebezpieczne bo jak zaczne to nie mogę przestac je jeśc 😁
KASIENKAS Oliwka jest przefajna! Jaki śmieszek kochany!
GOSIA Borysek taki duży kawaler przy Zosi 🙂 Wtedy można porównać jakie te nasze dzieci już duże no nie? 🙂
BETI a mój Wojtuś to wciąż tylko za kolanka sie łapie 🙂

• Mamusie
Butterfly napisał(a):
Pierwszy raz od daaaawna przespałam się w dzień i zupełnie inaczej sie czuję! Ale dzisiaj Pawełek wstał o 6 i nie chciał już spać.
Pawel od kilkunastu minut ciśnie kupę... już widzę, jaki pampers jest wypchany, aż się boję zajrzeć, a on ciągle ciśnie.... 😮

ANIA Ty to chyba w ogóle masz dobrze ze snem Pawełka co? 🙂 Chyba dużo Ci synuś śpi w dzień?
Jeny kiedys często spałam w dzień 🙂 Szczególnie po pracy, a teraz to dla mnie brzmi jak jakaś abstrakcja hehe 🤪

• Mamusie
Nequitia napisał(a):
ivona je te wafelki na raz opakowanie zjadam sama 🙂 hihi teraz wchłonęłam czekoladę tą z orzechami laskowymi całą bo wafelków nie było 😞

Kasiar bo dzieci lubią dobre rzeczy, a taka woda to taka sobie 🙃 ja wiem, tylko napisałam Kasi drugiej jak piszą na opakowaniu 🙂

No właśnie z tymi wafelkami tak jest a potem marudze że coś mi waga nie spada hehe CHyba w Almie jest promacja na nie 😉

• Mamusie
kasiar12 napisał(a):
Nequitia- problem z tym ze moja Zuzia sie nie chwyci wody, wtedy sie wkurza, placz , krzyk i wszystko naraz... nawet probowalam podac wode z glukoza- tez nie przeszla.
Ona rzadko sie budzi w nocy a jak juz sie obudzi to wypije 5-15 ml i idzie spac 🙂

U nas też woda nie przeszła, nawet z glukozą...był czas że nawet żadna herbatka nie wchodziła w gre. Teraz znów pije. Tylko gdzieś słyszałam z z hippa herbatki sa bardziej słodkie i kupuję z bobovity. Teraz ma dwie 🙂 jabłko+melisa i malina+ dzika róża i wręcz je pochłania 😁