Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A co do chusteczek 🙂

Ja Filipowi daje takie wyciagane zwykle i on jedną i druga ręką drze z pudełka,,, jak się cieszy 🙂 a my mówimy "dawaj go" a on smieje się 😉

• Mamusie
Dziewczyny, napiszcie mi, co Wy dajecie jeść dzieciom w ciągu dnia...U wszystkich widzę są już 3 butle, a u nas ciągle 4. W tym jedna to kaszka- Wy po prostu podajecie ją łyżeczką czy jak?? Nie umiem się zmobilizować do zrobienia czegokolwiek dodatkowego Pawełkowi...jakaś jestem niedorobiona.
To była reklama naszej firmy, dla klientów zagranicznych i na targi. Nie nie nie, nei gram w reklamach 😉
Dzisiaj dostałam takiego wkurwa, że myślałam, że wyskoczę przez okno. Wróciłam po pracy do domu, a mama mi mówi, że przylazła tu babcia Marcina. Mama jej otworzyła drzwi, a ta tekst "do dziecka przyszłam". Mama ją oczywiście wpuściła, a ta chwyciła Pawła na ręce i mówi do niej, zeby sobie wcześniej do domu jeździła, bo ona sie może zająć dzieckiem! O żesz kurwa mać!!! Moją mamę aż w ziemię wcisnęło i powiedziała jej,że system, który wypracowała ze mną wszystkim bardzo odpowiada. I pewnie jeszcze by ta stara siedziała, ale przyjechal mój tata i się speszyła i poszła. No co za jędza! Cała się trzęsę jeszcze teraz. Zaś jej coś odpierdoliło! Powiedziałam Marcinowi i już mu ręce opadły też, ale oczywiście nic jej nei powie. Za to ja nie omieszkam przy okazji...

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
Hello!

Spakowani i lo pracy m w drogę!!!
Mamy wekend w jakim dworku nad Sanem ;-)
Cisza... Spokój...

)

Iza,mam nadzieje,ze to nie jest dwor Wapowce..o koszmarnejreputacji wsrod przemyslakow!wyspecjalizowali sie w imprezach terenowych,maja fajne zaplecze(konie itp)ale wlascicielka oszczedza nawet na wodzie na herbate..no chyba ze sie cos od ubieglego roku zmienilo!jak to jednak Wapowce-daj znac-to tylko 10 km ode mnie 🙂

• Mamusie
Hejka,
nawet WAS nie nadrobiłam bo nie mialam kiedy ...
Dzień pełen wrażeń bo mieliśmy dziś wycieczkę po fotelik...
Przymierzyliśmy i decyzja zapadła . ROMER KING PLUS .O taki :
https://www.tomi.pl/szczegoly/12631
ssstrasznie mi się podoba 🙂 już go zamówiłam i czekamy...
A Julka wyglądała w nim na zrelaksowaną i zadowoloną ...
Mam nadzieję, że u WAS wszystko dobrze - zwłaszcza u Marysieńki, może zdążę jeszcze przed snem poczytać 🙂

• Mamusie
JEzuuu
Andzia to dwór wapowce...
No nie ma tu czajnika :-(
Zobaczymy jak z ta woda bo przed 22 musimy pójść po wrzatek hehe
Rzeczywiście pokój nie zachwyca, niby podwyższony standart a dupa
No ale ja wybredna jestem
Taka księżniczka hehe
Zapomnialam wydrukować papierka i być może będę do ciebie jutro uderzyć gdzie to mogę zrobić..
Zobaczymy jakie będzie podejście

Niki szczęśliwa i tu jest dywan więc raczkuje po całym pokoju!!! Wreszcie!!

• Mamusie
ivona55 napisał(a):
I jeszcze jedno!

Czy Wasze dzieciaczki też juz śpią to na boczku, to na brzuszku? Co go położe na pleckach, przychodze do niego sprawdzić a tu już wędrówka była i spanie w innej pozycji 🤔 Czy to juz ten czas na takie rzeczy?

No pewnie, że czas !
U nas już od dwóch miesięcy Julka decyduje jak śpi - najlepiej jej spać na brzuszku więc tak ją odkładam ale jakieś 2 miechy temu jak ją odkładałam na plecki to się obkręcała na boczek / brzuszek - jak jej wygodnie .

• Mamusie
oj rozkładać mnie zaczęło 😞
Katar i ból gardła... i okropny stan podgorączkowy... już wolę mieć gorączkę niż 37.2 😞
ech..
Maryś śpi sobie... nie rzęzi... katarek jakby jej zelżał... oby jej przeszło...
słuchajcie... ja ją chyba za bardzo napychałam, jadła 5 posiłków dziennie i cyca kiedy chciała... dzisiaj zjadła na śniadanie butle z kaszą, cyce, obiadek po 14, cyce i dopiero o 20 kolację ale tylko 100ml... była cały dzień wesoła i uśmiechnięta, spała trzy razy... a może to jakiś jadłowstręt... ja już nie wiem, zobaczymy jutro jak to będzie...

• Mamusie
Iwona - nie przejmuj się tym brakiem apetytu na mleczko !
U nas była faza - około 2 tyg. na nie jedzenie obiadów !
Widocznie dzieciaczki mają takie fazy ...
Nie wciskaj na siłę bo będzie gorzej - u nas tak było z obiadkami ...
Stwierdziłam, że robię przerwę bo nie chcę jej zrazić ...
i pomogło ...
Może ta manna mu nie odpowiada już ?
A może zamień te "dania" i np. jeśli kaszkę dawałaś rano a mm na noc to zrób odwrotnie ? 🤨

• Mamusie
Nequitia napisał(a):
Czy Wasze dzieciaki jak dorwą się do chusteczek nawilżanych to wyciągają wszystkie i je liżą? 😮 jak Marysi zabiorę taką chusteczkę to jest płacz jak nie wiem co

hahah, moja Julka też lubi "bawic " się chusteczkami jak ją przewijam i nieraz łapię ją na 🤪 lizaniu 🤪 kleju przy zamknięciu chusteczek .... 😁

• Mamusie
Mały śpi, ja zrobiłam trzy zaległe lekcje z angielskiego, a to przy piwku na miodzie gryczanym 🤪 Jutro idę na 4h do pracy 🤢 Jakoś musze przezyć. W każdym razie pogoda super, a Pawełek chory i dupa ze spacerów.
Iza, na pewno będzie fajnie i wypoczniecie. A skoro już z Andzią macie tak blisko to się spiknijcie 😁 Pierwsze spotkanie babeczek z forum by było. Ja na maj planuję kupno spacerówki i od razu jedziemy do Kraka, wiec Gosię wyciągam choćby nie wiem co z Borysiem na jakieś dobry deser do Wentzla- czy Ona chce czy nie chce 😜
Jutro robię kisiel. Na Bobofrucie. Zobaczymy co mi to wyjdzie.
Spadam się przespać, bo nigdy nie wiadomo co wymyśli mój synuś w nocy 🙂

• Mamusie
IZA!!zycze udanego wypoczynku!dobrze,ze pogoda sprzyja 😁,nie bedziecie skazani na siedzenie w murach 😉moze wam ubrania nie przesiąkną 🥴
w razie problemow dzwon-nr wysylam na pryw.
tam maja dostep do neta i drukar ke(Lenka ze mna pisze,wiec moga byc literowki 😜)gdyby baba robila wstrety-pokaz charakterek!!!
moze jutro podjedziemy do was!dzis odpada,bo jedziemy ogladac dom .na przyszlosc polecam fredrowski palacyk w Dubiecku-20 km dalej,a od jesieni Arłamow-z kortami ,konikami,basenem kupa dzikiego zwierza dookola i wyciagiem narciarskim zima 😁

• Mamusie
Hej, a ja w pracy. Własnie dojechałam. Na szczęście tylko do 13. W kazdym razie nocka była spoko, ze 4 pobudki ale tylko na kilka sekund. Przez katar zasycha Pawelkowi w gardle i potrzebuje się napić. Trochę mnie to wkurza, bo się przyzwyczaja, że jak się obudzi to zaraz sobie coś musi pociumkać 🤢