Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
super że Borysio zdrowy! tylko...musisz jechac do tesciowej hehe nie ma wymówki 😉
Buterfly nad tą kierownica kiedys sie zastanawiałąm bo do spacerówki, ale w spacerówce on jak sie znudzi widokami to bawi sie ...wstążką..... 😮 a Ty to gdzies wieszasz czy lezy? a jak z tymi cymbałkami? nadal sie interesuje?
cos Myszy nie widac..
no i Magdy po obchodzie!!!!!!!!!!!

• Mamusie
dziewczyny w tym szpitalu to masakra jakaś... jestem z Małą już w domu, ale w ogóle co się okazało, że te wyniki tych prób wykazały 2 dni temu że Marysia wysiada wątroba 😮 dzisiaj jest tendencja spadkowa tego odczynnika dlatego nas puscili, gadałam z ordynatorem on powiedział, że często u Małych dzieci przy wirusie choroba szarpie wątrobę nieraz nawet przez 2 tygodnie jest taki stan alarmowy jak u Marysi, teraz ma i tak za wysoki wynik, ale powiedział, że ten poziom będzie spadał, aż się wyrówna, płuca i oskrzela czyste, jedynie ma katar...

Aniu nie chcę Cię straszyć ale Marysia też tak miała z tą temperaturą... obserwuj go uważnie...

Jeszcze nawet walizy nie wypakowałam, bo jak weszłam do pokoju to mnie szlak trafil na miejscu, syf, brud, kiła i mogiła... nic nie ruszone odkąd tydzień temu wyszłam do szpitala... NIC kompletnie NIC!! jestem wściekła... pościeliłam łóżko, poodkurzałam, starłam kurze i akurat Mała zasnęła więc przerwa na jedzenie i kawę.... plecy mi się złamią w pól zaraz... muszę baterie podładować bo normalnie padam na twarz...

Jejku, Wy robicie wszystko żeby zostać w domu, a ja bym chciała uciec do rodziców, ale niestety przepadło... na chrzcie Julki (siostry córki) też nas nie będzie... znaczy się mogłabym jutro Małą w pociąg wsadzić... ale musiałabym nie mieć serca... więc kolejne święta wielkanocne u Rafała... 😞

• Mamusie
nareszcie napisałas. kurcze ale paskuctwo ten rota ze az wątrobę niszczyło..to po swietach powtórz wyniki. mam nadzieje ze bedzie tak jak mówia.a co z endokrynologiem? w szpitalu nie zbadali tych zaburzen? no masakra w tym szpitalu. a tylko jeden jest? bo jak nie to nastepnym razem (oby nigdy go nie było) to jedz do innego.

• Mamusie
Cześć dziewczynki,
Magda tak mi przykro , że masz taką słabą pomoc, żałuję , że nie mieszkam bliżej bo bym Ci zawsze chętnie pomogła ze wszystkim.
Oj biedne maluszki, coś się te cholerstwa czepiają.
A ja dziś mam taką migrenę , że wysiadam a tu tyle roboty jeszcze...Dobrze , że mama wzięła Kubusia na noc, bo zupełnie nie wiem jak by miał ten dzisiejszy dzień wyglądać a mój P pewnie do późna będzie w pracy 😞
Fajne buciki dziewczyny, wszystkie mi się podobają 🙂

• Mamusie
tyle dobrego ze płuca ok. jak oni osłuchuja ze raz tak raz siak...
Magda pisz kartki. Andzia kiedys o tym pisała i ja tak zrobiłam i rozumiesz ze T. nawet ugotował ( poraz pierwszy) fasolke po bretonsku?!!! zostawiłam mu wczoraj kartke na szafce z jednej strony co ja zrobiłam: cała kartka zapełniona, z drugiej i ta byłą na przodzie co ma zrobic: 5 pozycji-schowac gary suche, umyc te pare garczków naszych i małego, rozwiesic pranie i poskłądac suche niewiele tego było,i zrobic tą fasolke wyjete miał wszystko namoczone i napisane na kartce jak zrobic. zrobił wszystko. a dzis rano wyszłąm zpokoju i zostawiłam małego z T. mały sie darł jak wczoraj wiec miał okazje pobyc z super niegrzecznym Filipem.i poczuc jak bardzo jest człowiek wykonczony. poczuł to.system kartkowy bede stosowac nadal. nawet myslałam poprzyklejac np na drzwiach:wyrzuc smieci. by zawsze rano wyrzucał swmieci bo zapomina a potem sie przewala. w łązience nad lustrem mysle przykleic: wrzucaj skarpetki do kosza na prawą stronę i wszystkie rzeczy do kosza na bielizne a nie pod....moze w koncu zrozumie .zycie z facetem to jakis kosmos mozna sto razy powtarzac a i tak jak grochem o sciane. mam nadzieje ze Filipa inaczej wychowam..
nic nie rób! napisz kartke i ma to zrobic. ja sobie wczoraj lezałam przy kompie weczorem jak przyszedł a on robił bo 8 godzin w pracy był a ja od 5.30 do 19.30 przy Filipie plus sprzatanie.czyli 14cie godzin!

• Mamusie
o Czesc Mysza!
Magda kurcze lepiej zebys naprawde kiedys pojechałą do Twoich rodziców tam zameldowała mała i miała do dyspozycji inny szpital i moze lepszych specjalistów. bo ten..pożal sie Boze......do gazety sie nadaje...
u mnie tez jest jeden......bez sensu gdy nie ma wyboru!!!!

• Mamusie
no ale oby ngidy wiecej, choc zaburzenia hormonalne własnie w szpitalu sie bada. jest sie dzien dwa i robia wszystkie wszystkie badania.ja tak byłam miałam tez byc na dzieciem kiedys jak miałam 17 lat ale jakos sie obyło i potem jednak wyladowałąm na dorosłym oddziale..
czy u was jest oddział endokrynologiczny dzieciecy? bo byc moze endokrynolog wysle tak czy siak do szpitala na badania niestety choc wtedy szybko ma sie wszystkie badania.

• Mamusie
Beti ja niestety na system kartkowy nie mam szans bo nie mieszkamy u siebie... a poza tym on od 6 do 19 w pracy... 😞
Byłam z Małą na spacerku 30minut... dziewczyny, tak mnie plecy bolą jak nigdy w życiu... nawet w ciąży to była przyjemność nie ból.... kurde jakaś masakra normalnie 😞

• Mamusie
najpierw serdecznosci spoznione dla PAWELKA i biezace dla FILIPKA 😘

u nas tak gesta atmosfera,ze nawet kartki nie pomoga...dosc wam powiem,ze poszlam sobie kupic kubek knorra...echh.juz wyjasniam tym niezorientowanym:podzial obowiazkow szlag trafil znowu.
wczoraj zamowilam pizze.zobaczymy co bedzie po swietach,bo na Wielkanoc to ja pieke schab faszerowany..
Magda-dobrze,ze juz jestescie w domu.proby watrobowe i morfologia wychodza brzydko po infekcjach-takze tu popieram-za 2 tyg powtorzycie.cala reszta-NC!

• Mamusie
Magda, u nas nie ma kupek ani rzygania, tylko była ta temperatura. Zastanawiam sie, jak minie nocka, ale nie podawałam nic, bo w sumie po co jak nie ma gorączki? Tylko wczoraj Pawełek spał ze mną całą noc- pierwzy raz się to zdarzyło- i teraz coś zasnąć nie chce u siebie 😮

Iza, ja też się zdecyduje na te butki, ale później. Pawełek nawet nie staje jeszcze na nóżki, więc miałabym te buty tylko do wózka-bez sensu. A u Ciebei to faktycznie przydadzą się znów niedługo 🙂

Mnie się w głowie nie mieści ten Twój szpital Magda...

• Mamusie
hej dziewczyny, wpadłam tylko na chwilę ...
dziś sporo sprzątałam więc pdam na ryjek ... teściowa zabrała na 1, godz. Julkę na spacer a ja zapeirdzielałam, jak spała to też zachrzaniałam ...

Cieszę się bardzo, że z Mary już lepiej i że już jesteście w domku .
Buziaki dla WAS. 😘 Biedna Marysia sie wycierpiała... i TY też się nadenerwowałaś ... i jeszcze burdel w domu zastałaś ... niedobrze ... kopa w dupę daj temu chłopu !!! eh ...

Ja chyba zainwestuję w buciki EMEL jakieś bo Julka to rwie się do chodzenia ... puszcza się przy meblach i od mebla do meblanajchętniej by już poszła ale zapomina, że jeszcze nie umie ... 🤢 za rączki chce chodzić ...

Jak Borysek z żłobku bo nie dałam rady wszystkiego nadrobić ?

Beti - dobry pomysł z tymi kartkami. Ja też nieraz piszę co ja zrobiłam bo tak to nie widać gołym okiem, a jak się wypisze to nieraz i ja jestem szoku, że aż tyle ... Jak poprasuję to odrazu nie rozkładam po półkach tylko leży i czeka na lubego, żeby zobaczył ile tego poprasowałam, inaczej nawet nie zauważy ... a tak wie ... 😜

• Mamusie
Hej!

Gosia dawaj fotę!!! 😉 swoją drogą dobra taktyka 🙂 z tym opóźnianiem wyjazdu do teściów 😁 😁

Madzia cieszę się, że jesteście już w domku... i po prostu rozpieprzyło mi system to co napisałaś... tydzień z dzieckiem w szpitalu.. a ojciec nawet nie potrafił, albo raczej nie chciał wysprzątać pokoju na powrót swoich dwóch kobiet, żeby być leniem aż do tego stopnia... a co tam baba wróci ze szpitala to ogarnie... nie mieści mi się to w głowie 😠 😠 😠 po prostu dupa wołowa.. sorki za szczerość.. ale mnie aż nerw szarpnął jak to przeczytałam. Też żałuję, że nie mieszkam gdzieś niedleko Ciebie, bo z chęcią bym Wam pomogła jakbym tylko mogła. ehhh Grunt, że z Marysią lepiej i że jej apetyt dopisuje 🙂

Mój mały też chodzi przy meblach... po prostu jakaś masakra, muszę cały czas być koło niego, bo też odrywa rączki i leci 🙂

jutro zajrzę i złoże Wam życzonka 😉