Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
Martyna ja tak oduczylam Niki jedzenia w nocy :-)
Przez ok tydzień dawalam coraz mniej mm i stwierdziła że się nie opłaca budzić:-)
Jak miała 6-7mcy :-)

Bo już 3 razy dziś sam przekrecil się z brzucha na plecy!

Polacacie te foteliki fp co wibruja ? U Ivi widziałam że Lenka ma

Izuś, my mamy jeden bujaczek z wibracjami z FP.
Dostała go Lenka a teraz przejął Alanek 😁
Z Lenką super mi się sprawdził, przy wibracjach kupy fajnie szły 🙂
A teraz wkładam Alanka jak np karmię Lenkę w foteliku do karmienia, bujam Go nogą i się uspakaja. Ale wibracje to już sama nie wiem od kiedy jej włączałam ?! hmmm
Ale Bo myślę, że z powodzeniem może się wibrować 🙂

• Mamusie
U Nas noc koszmarna.
Lenka budziła się DOSŁOWNIE co 10 min i kilka razy wędrowała po mieszkaniu w poszukiwaniu szczęścia 😮
Alanek chciał sobie pociumkać cycusia ale leciało mleczko i bardzo się złościł 😞
Spałam chwilkę dosłownie, a mąż z oczami na zapałkach poszedł do pracy 🤪

• Mamusie
Mysza napisał(a):
Ivi pociesz się kochana tym, że ja mam już półtora roku taki dom wariatów i chyba już się przyzwyczaiłam ... 🙂
Lecę spać bo nie wiem jak długo będzie mi dane korzystać z tego luksusu 🙂

Myszko, domyślam się, że niebawem i ja się przyzwyczaję 😁
A wiesz... mam przyjaciółkę w Zawierciu, która ma dwójeczkę dzieciaczków... Kubusia i Maję w dokładnie takim samym wieku jak Twoje skarby 🙂 hihihi

• Mamusie
Dzień dobry! 🙂

U nas noc ok, o 8 się obudził, wzięłam go do siebie no i spaliśmy do 9 🙂
teraz walczył, ale w końcu zasnął.. od 6 dni nie chciał mi spać w dzień, godzinę zasypiał 🙂 ale dzisiaj nawet szybko poszło.

Dorota u nas też był taki etap że Milo co godzinę się budził, na szczęście to minęło. 4 wtedy mu wychodziły..

Monia nie mam stronek z przepisami dla dzieci, bo w zasadzie Milo je to co my, tylko wiadomo nie tak przyprawione. Przy Miłoszu nauczymy się dobrych nawyków żywieniowych 🙂 bo już nie chcę mi się dwóch dwudaniowych obiadów osobno gotować 🙂

• Mamusie
Dorota u nas nocki wyglądają podobnie od kilku dni, co godzin pobudka...
Ivi fajny zbieg okoliczności z tymi imionami.
Już drugą kawkę zrobiłam, odebrałam młodego, zrobiłam zakupy, natachałam się dzieciaków i wózka z zakupami na górę i w końcu klapłam... i nie mam zamiaru wstawać przez najbliższe pół godziny 😁 no chyba , że po jakieś słodkości 😁

• Mamusie
Monia ja na kolację, śniadanie podaje: jajko na wolno, jajecznice, omlet z szynką, parówkę, daje te z sokołowa co maja ponad 90%mięsa, płatki na mleku krowim, kanapki z różnymi pastami: np rybną, z twarożkiem ze szczypiorkiem, czy z szynką, serem żółtym.. i w zasadzie to chyba wszystko co małemu robię na śniadania czy kolacyjki 🙂

• Mamusie
Monia ja zaglądam, zaglądam.... ale mało mam do opowiadania chyba...

Cześć 🙂
u mnie rutyna po prostu.... wstajemy o 8:30, śniadanie, spacer, zabawa, drzemka, obiad, spacer, zabawa, deser, zabawa, kolacja, kąpanie, 20:00-20:30 spanie.... i do znudzenia....

hehe, jakoś tak... nie wiem... po ostatnich zawirowaniach życiowych, wróciło do normy wszystko i stało się znowu nudnie, jedyne co jest fajne to, że Marysia uczy się szybko nowych rzeczy, zaskakuje i tym co robi i słownictwem 🙂 i tyle 🙂

• Mamusie
Mój Boryś poszedł dziś do żłobka pierwszy raz od ponad miesiąca... rano był sajgon, płacz przeokropny, Marcin go oddawał, mówił że sam o mało sie nie popłakał... no a potem wszystko w porządku, jak go odbierałam to taki był zadowolony że ho! koło 19 sam przyszedł po mnie i zaprowadził do kąpieli, przed 20 padł! oby wszystko wróciło do normy już, bo ostatnio się tak rozbisurmanił...

• Mamusie
Hej mamusie!
My chore...no ale plus tego taki, że sobie odpoczniemy i mogę w końcu poczytać.
U nas ciągły brak czasu, praca i szkoła teraz tę nędzną pracę piszę 😞 a tak bardzo mi się nie chce.
Młoda ma dopiero 9 zębów i niestety zaczęła ostatnio koślawić prawą stopą i chyba bez wizyty u tego parszywego,gburowatego chirurga się nie obędzie.
Monia ja też nie wiem co małej i jak podawać bo ona ma paskudny odruch-jak tylko ma do zjedzenia kawałek o ''niepapkowatej'' konsystencji to w trybie natychmiastowym zwraca jedzenie z całego dnia-muszę jej miksować wszystko jak niemowlakowi więc kanapki nawet nie wchodzą w grę 😞 no nic koniec smęcenia gorąco was wszystkie pozdrawiamy! Życzymy pomyślności i zdrowia w Nowym Roku. 😘