Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

Hej hej 🙃
Nadrabiam 😉

I na początek pyt o której kladziecie dzieci spać? I odrazu po kapieli do łóżka czy np się jeszcze bawi?

Zdrówka chorowitkom życzę 🙂

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
O 19 zaczynamy zabawę z kąpielą, pielęgnacja.
Niki po kąpieli i pielęgnacji jeszcze ma chwile ćwiczeń z m i małego szaleństwa. Potem kolacja i ok 20 jest w łóżku. Czasem coś tam jeszcze chwile śpiewa do misia. Tak 20:15-30 juz cisza i spi
Wstaje ok 7:30-80
Ostatnio 8:25;-)
Boryś dopiero poznaje nasze zwyczaje ale juz Max o 21 tez spi tak "ostatecznie";-)

Basiu jak tam u Was?

• Mamusie
aaa Mary śpi w rampersach z długimi nogawkami i rękawkami albo krótkimi... ale bez skarpetek... czasami ubierłaam jej jak ma krótki rękaw i nogawkę, ale jak zasypia to je ściąga, więc przestałam bo nie ma sensu...

My jemy o 19 kolacje, później mycie zębów, kąpiel... tak o 20-20.30 Mała jest w łóżku, a zasypia różnie... ale po kolacji i myciu, leży w łóżeczku i nikt jej nie wyciąga.... 🙂

• Mamusie
To m sie nią zajmuje
Z tego co widziałam to balsamowanie, czyszczenie uszu, noska, paznokcie, włoski, itp
Potem ćwiczą juz w pizamce, maja taki stały zestaw ćwiczeń. Trochę sie wydurniaja ;-)
Zasypiam na siedzaco... Wygonilam m na dol, ja sobie jakoś radze ale telepie mnie z zimna izasypiam...
Niki szaleje a Bo padł..

• Mamusie
Dorotko u nas 19:45 kąpiel, ok 20 jest w łóżku, butelka i zasypia zazwyczaj ok 20:30 🙂 sam!! 🤪 u nas nie ma zabawy po kąpieli.. czysty, wykąpny w piżamce ląduje prosto do łóżeczka 🙂

dziś na obiad robiłam krewetki w sosie czosnkowo-pomidorowym z makaronem tagliatelle, mały sępił oczywiście.. no i tak mu zasmakowały krewetki, że szok 🙂
śmiałam się z Ł że ja zasmakowąłam krewetek po 20-tce, a nasz mały terrosrysta ma 1,5 roku i już je wtryndala 🙂

• Mamusie
Iga u nas z piciem też jes tmasakra, musze mu sama wciskać picie, a co gorsze Milo odrzucił wszelkie niekapki czy kubki 360.. chce pić zm kubka normalnego i koniec.. oczywiście zawsze mu asystuje.. może to i lepiej szybciej się nauczy picia z kubka.

Milo jednorazowo wciąga ok 250ml kaszki i zawsze coś tam zostawia..

• Mamusie
Czytałyście?
W Polsce szczególną uwagę należy zwracać, kupując olej roślinny, gdyż do jego produkcji często wykorzystuje się transgeniczną soję i rzepak. W 2006 r. Greenpeace opublikował przewodnik zakupowy "Czy wiesz, co jesz?". Zawiera on czarną listę, na której znajdują się produkty zawierające składniki GMO bądź produkowane przez firmy, które nie odpowiedziały na ankietę. Na liście są m.in. produkty takich marek jak: Wedel, Danone, Krakus, Yano, PEK, Tygryski, Constar, Agryf, La Siesta, Mazury, Ekodrob, Suwalskie Zakłady Drobiarskie, Animex Południe, Morliny, Zakłady Mięsne "Mazury" w Ełku, Zakłady Mięsne Mazury (Grupa Animex). Jeśli jesteśmy przeciwnikami GMO, warto też zapamiętać listę sklepów, które nie prowadzą sprzedaży produktów mogących zawierać składniki transgeniczne. Są to: Alma Market, Auchan, Billa, Berti, Elea, Piotr i Paweł.

źródło: http://nwonews.pl/drukuj,1658

co o tym myślicie?

• Mamusie
Magda nie czytałam.
Generalnie jestem w dupie z czasem.
Forum i fb mam na tel i nawet w czasie karmienia mogę wejść a reszta czeka.
Czasem mam problem z użyciem sie albo jedzeniem bo nie ma jak. Jak jedno spi to drugie nie. Potem pranie, gotowanie, ogarniecie i zanim zajme sie sobą juz któreś dziecie wstaje.. Aż dziw ze firanki znalazłam i zamowilam... Dopiero wróciłam z dołu, sprzatalam i pomagalam m.
Siły brak zeby wstać dobrze ze maluchy śpią. Kręgosłup mi wysiada ale co sie dziwić jak Bo juz ponad 7kg a wzrostu to nawet nie wiem. Jak pediatra nie mogła sie nadziwić ze takie długie dziecko...
Skoki, rozczarowanie oj

• Mamusie
Magda ja przeczytałam, ogólnie temat gmo jest ostatnio bardzo popularny, zaangażowały sie nasze 'gwiazdy', kampanie stop GMO, itd...ja mam takie zdanie, zdrowe jest to co naturalne. Papatrzyłam na te przykładowe produkty, słabo jakoś wyglądają, nie kupiłabym.. (nawet gdybym nie wiedziała nic a nic o gmo) mam swoje sprawdzone produkty których używam zawsze (z tych które mogłyby zawierać akurat gmo). Przeraziło mnie tylko jedno, widziałam tam np. jakieś takie karmy którymi mogą być karmione np. kurczaki, jakoś nie zastanawiam sie jak kupuję mięso, czym to zwierze było karmione....

A mój Filip zrobił sobie wlasnie przerwę w spaniu na tv i bajkę!! Zaraz mnie szlag trafi :/ jest 4 w nocy gdyby ktoś nie wiedział... M jutro tv wynosi do niuzywanego pkoju bo nie mam innego pomysłu... 😞

Nie wyrabiam, nie mam siły....
Do jutra! W sumie to do dziś... W pracy coś napisze...

• Mamusie
Hej jeśli chodzi o zdrowe odżywianie moja mama przy każdej rozmowie sprawdza jak to u nas działa, bardzo się tym interesuje, praktykuje i dlatego jej zależy abyśmy i my co nieco z tego korzystali.
Przede wszystkim na pewno nie znajdziecie u mnie masła typu Delma, używamy masła prawdziwego, do smażenia tylko Kujawski olej bo jako jedyny podczas smażenia nie wytwarza jakiś tam szkodliwych związków, wędliny staram się robić sama, chleb też często piekę ale nie daję się zwariować i mniej zdrowe rzeczy też jemy ale te co wymieniłam to taka podstawa.
Co do karmy dla zwierząt od dawna oczywiste jest, ze kurczaki faszerowane są antybiotykami, by przyspieszyć ich wzrost i zwiększyć wagę, podobno dużo zdrowsze jest mięso indyka bo indyk byle czego nie zje i jest duży sam w sobie i nie trzeba go faszerować żadnym dziadostwem.Ale ja indyka nie lubię 🤨 Zwróćcie uwagę na to jakie gigantyczne są czasem kurczaki w sklepach....masakra..
Oj...temat rzeka niestety....

• Mamusie
Hejka, wczoraj przy okazji czytania o tej liscie produktow, wyczytalam, że w przetworni kujawskiego tylko i wylacznie uzywa sie organizmow transgenicznych do produkji...

Kurde mam katar i pobolewa mnie gardlo, nie wiem czy isc na szczepienie z mala jak mnie cos bierze.... Snieg stopnial, wszedzie chlapa... ;(