Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ivi ja dziś znowu walczę z butelka i młody wypił aż 20ml...
Śmiał sie i nie chciał wiecej.. Cyca od razu złapał..
Tez nie wiem co będzie jak zechce wyjść z domu.. A cyca tez niedługo chce odstawić to nie wiem co będzie.. Kupiłam kiedyś kubeczek medeli do karmienia ale to tylko 5ml i dla mnie masakra..
Ivi pozostaje nam tylko ćwiczyć butle. Ja sie zawzielam od wczoraj i będę go uczyć bo nie daj Boże coś mi sie stanie i dziecko będzie głodne?! Niki od razu zalapala.. A jaka masz butelkę? Ja mam avent.. Może to kwestia butli?!

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
http://www.google.pl./imgres?q=tommee+tippee&hl=pl&sa=X&tbo=d&biw=1280&bih=647&tbm=isch&tbnid=qWLOY0g3-krUfM:&imgrefurl=http://www.edziecko.sklep.pl/p619,tommee-tippee-butelka-150-ml-bisphenol-free-2szt.html&docid=yKnc-eWNT4S_WM&imgurl=http://www.edziecko.sklep.pl/galerie/6/60e07a95bf3aeb509a927ac49813a6d922479.jpg&w=500&h=500&ei=VxMBUeDpFIOHhQfw_4Ag&zoom=1&iact=rc&dur=517&sig=110051024657675453242&page=1&tbnh=143&tbnw=146&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:1,s:0,i:84&tx=66&ty=88

• Mamusie
Dziewczyny Magda pisała na fb , widzę że tu jeszcze nie. Dziewczyna znalazla szczura w kaszce Nestle.. numer serii 233803351
jak chcecie zobaczyć fotki bleee to zapraszam na fb i ja i Magda mamy na wallu udostępnione...
tragedia..

Ivi Alanek sobie poradzi tylko czy ty dasz radę? Z jednym dzieckiem to bajka w porównaniu do dwójki. Nie ma czasu na wisienie na cycku... i tu jest problem.
do tego te noce.. ale ja czekam jeszcze miesiąc i będzie lepiej :-)

• Mamusie
Magda, to miałaś nerwową noc.. na szczęście dobrze wszystko się skończyło. Ciekawe czy tot en amol faktycznie taka reakcję wywołał..

Ivi pobudzaj laktację laktatorem.. pij te herbatki laktacyjne i litry wody.. będzie dobrze! musi być koniec kropka. a jak Alanek nie spał do tej 3 to grzecznie podziwiał ten świat?? czy też marudził??

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
Ivi ja dziś znowu walczę z butelka i młody wypił aż 20ml...
Śmiał sie i nie chciał wiecej.. Cyca od razu złapał..
Tez nie wiem co będzie jak zechce wyjść z domu.. A cyca tez niedługo chce odstawić to nie wiem co będzie.. Kupiłam kiedyś kubeczek medeli do karmienia ale to tylko 5ml i dla mnie masakra..
Ivi pozostaje nam tylko ćwiczyć butle. Ja sie zawzielam od wczoraj i będę go uczyć bo nie daj Boże coś mi sie stanie i dziecko będzie głodne?! Niki od razu zalapala.. A jaka masz butelkę? Ja mam avent.. Może to kwestia butli?!

Kochana mój umie załapać butlę.
I Lenka i Alanek mają Tommee Tippee, z Lenką przeszłam wiele butelek i tylko ta jej przypasowała.
Alanek nawet 60ml mojego mleka zje, tylko czasem ma focha i ani cyc ani butla tylko darcie....

Madziu dziękuję kochana !!!
Walczę i na razie się nie poddam !

• Mamusie
agata_j napisał(a):
Magda, to miałaś nerwową noc.. na szczęście dobrze wszystko się skończyło. Ciekawe czy tot en amol faktycznie taka reakcję wywołał..

Ivi pobudzaj laktację laktatorem.. pij te herbatki laktacyjne i litry wody.. będzie dobrze! musi być koniec kropka. a jak Alanek nie spał do tej 3 to grzecznie podziwiał ten świat?? czy też marudził??

Agatko część tego czasu ciumkał cyce a część leżał mi na klacie albo chodziliśmy po pokoju i zwiedzaliśmy...

• Mamusie
Co do kaszek to jestem w szoku, pobiegłam od razu sprawdzić jakie serie mam w szafce i na szczęście nie te ale wiadomo , że jak raz się to przytrafiło , to takie cuda mogły być częściej. Dziś ta kaszka a wczoraj chyba była akcja z papierkiem w gerberku..ehhh.
Kuba butli nie chciał i nie pił mm, nawet herbatek nie pił z butelki a miałam avent. Majka natomiast pierwszą butlę dostała taką właśnie o której Agatka pisała i załapała, więc może coś w tym jest ????
Iza lecę po ten przepis na ciacho...

• Mamusie
Ciasto marchewkowe :
Zaczynam od starcia na miazgę ( na najdrobniejszych oczkach) marchewki, tak około 2 szklanek.
4 jajka dobrze ubijam z 2 szklankami cukru, dodaję 3/4 szklanki oleju,2 szklanki mąki ( najlepiej przesiać ciasto będzie bardziej puszyste), 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cynamonu,2 porządne łyżki kakao, 2 łyżeczki sody, wszystko mieszam na koniec dodaję rodzynki i marchewkę , mieszam już łychą.
Piekarnik na 180 st. piec 40-50 minut do tzw suchego patyczka 😉

• Mamusie
Mysza moje dzieci nie chorują na razie, Niki raz była zakatarzona i miała ospe.
Na razie nie mam doświadczenia.

Co do ciasta Martyna czy olej może byc rzepakowy? I czy soda to normalna oczyszczona?
Bo ja jej używam do prania ;-)

Ivi nadszedł dzien ze mój syn prawie non stop spi!!!
Wstaje jest i kupke!! Pobawi sie chwile a jak marudzi daje smoka i za 3mjn juz spi.. I tak od rana..

Jutro mam ortopede z Bo w szpitalu.. A u nas nie da rady zejść z dzieckiem bo wszędzie lód, schody, porecz a auto zamarzniete i dostać sie do środka nie da.. M musiał nosić wrzatek rano zeby do pracy pojechać ile litrów to nie wiem..

Mówię wam jest armagedon u nas..

http://m.onet.pl/biznes,kpet4

Sprawa juz naglosniona