Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry!

Moje dziecko zdrowe, bawi się samo, wesoły jest, i szaleje 😉
Tylko wysypka mu jakąś wyskoczyła.. Rano miał na stopkach i dłoniach a teraz widze też na szyi... ciekawe co to?

• Mamusie
Basiu to super, że Filipek zdrowy 🙂A wysypka faktycznie zastanawiająca, może organizm w ten sposób się oczyszcza, miejsca dość dziwne...
Ja chcę już wiosnę, w prawdziwym tego słowa znaczeniu...u nas dziś od rana sypie, nie pada a sypie, wieje i zzzzimno bardzo...
Już mi się wyjazdy na działkę marzą, ogniska, grill... 🙂

• Mamusie
Ręce już załamuję nad jedzeniem Majki cały dzień nic tylko mleko mogłaby pić, nie podaję bo w nocy nadrabia i nie chcę przegiąć z ilością. Przecież nie powinna już jeść w nocy a tu u nas butla w ciągłym ruchu...efekt...nie je w dzień, bo po co jak w nocy się napcha, już nie wiem co robić oszukiwanie się nie sprawdziło , przez prawie miesiąc podawałam wodę z mniejszą ilością miarek mleka i nic. Macie jakieś pomysły ???

Mysza a ja uważam że dziecko samo jest gotowe żeby nie jeść w nocy i przestaje wtedy, przynajmiej u nas tak było. Od jakiś dwóch, może trzech miesięcy Filip nie je w nocy. Ale ja kilka razy waszymi sposobami próbowałam i nic. On w końcu sam przestał jeść :-P
Ale Filip jest dużym dzieckiem i ja myślę że on po prostu potrzebował więcej jeść, no i w nocy nadrabiał :-)
Teraz waży 16 kg a wzrostu to nie wiem ile ma, napewno ponad 90 :-)

Wiem Mysza, ja teraz też przez chorobe Filipa nie śpię w nocy, bo on nie śpi i chodzę jak zombie ;-)
Zbieram się do spowiedzi bo jutro mam bierzmowanie u siostry a po spowiedzi rowerki :-D

• Mamusie
Hej Mamunie!

Muszę Wam powiedzieć że Borys nie chciał dziś iść do domu! był wielki płacz i lament przy wyjściu! nie spodziewałam sie tego! W ogóle jak wrócił do domu to zachowywał się tak jakoś inaczej niż zwykle, nie wiem, tak jakby przeszedł jakiś skok, był taki rozgadany po swojemu, zadowolony, podśpiewywał coś sobie cały czas, tańczył, jakieś nowe zachowania skądś się wzięły.. nie wiem czy to może być skutkiem tej nowej grupy, ale może on się jakoś tak bardziej otworzył? oby tak dalej! Panie powiedziały że Bo jest bardzo rezolutnym chłopcem, pochwaliły go że super sam wszystko je itp...
jedyny minus to taki, że musiałam lecieć dziś po zakup smoczka po pracy, bo tam - nie wiem jakim cudem, skoro panie w pierwszej grupie eliminują smoczki i to dość szybko - dzieci mają i Borys tez chciał... no i tym sposobem mój Bo jak się świetnie obchodził bez smoka dotąd, do niego wraca...

• Mamusie
Witamy 🙂

Gosia to chyba dobrze wpływa na Borysia starsza grupa, na pewno będzie szybko łapał nowe umiejętności. Tylko faktycznie dziwnie z tym smokiem, że pozwalają, skoro w młodszych grupach w miare wcześnie likwidują.. widać zależy to od opiekuna. U nas smok musi być obowiązkowo do drzemki i do spania wieczorem. Też to będzie trudny orzech do zgryzienia. Już te smoki są w strasznej kondycji, ale nie kupuję nowych, stwierdziłam że jak się rozsypią totalnie to będzie definitywny koniec 🙂 Oba są już przegryzione 😁

Wczoraj mój Ł jadł kolację, Milo podbiegł i capnął ręką do jego talerza i umazal sobie rączkę w chrzanie, wsadził ją do buzi... ale mu nie smakowało... kwasior na buzi i plucie 🙂

• Mamusie
cześć 🙂

Jejku ta pogoda to jakiś żart...
Byliśmy wczoraj u okulisty, dała nam skierowanie na pobranie wymazu z oczu... dziś miałam jechać ale tak sypie, że zrezygnowałam bo muszę autobusem jechać... może poproszę teścia żeby z nami pojechał, bo to pewnie chwilka, ale trzeba z rana pojechać z nieumytą buzią...
Jutro lecimy na badanie słuchu i do foniatry...
a dziś leniuchujemy w domu...

Z tym skoczkiem to faktycznie dziwnie... ja sama próbowałam oduczyć już kilka razy Małą smoczka... ale póki co żyję z przeświadczeniem, że to jest niewykonalne 🥴 został nam jeden smoczek... do spania, bo mała tylko przy zasypianiu używa... reszta (a było ich trzy) są poucinane.... 😉

Przyszłaby ta wiosna bo chciałabym zacząć odpieluchować Marysię... ale jak jest mróz to nie ma szansy 😞

• Mamusie
Hej!

U Bo została wysypka- rany zeszły . Widocznie coś u dziadków mocno uczulilo. Katar od nowa:-( dzien przed wyjazdem dostał..

Niki dziś zaprowadziła mnie do pokoiku i pokazuje na szczebelki. Wyjelam jej a ona miś, smok i ląduje sie sama spać!!!
U rodziców sie nauczyła!!!
I od rana łapie za tel i krzyczy babcia Basia Basia!!
;-) Agentka ;-)

Młody zaczął gadać ;-) pierwsze słowo powtarzane z zamiłowaniem to Abba Abba Abba i tak godzine może ;-)
Raczkuje (wstępnie) jak szalony. Siedzi tylko z podparciem ale na to tez przyjdzie czas.
Widzę ze wolniej sie rozwija niż Niki ale co zrobię?! Troszkę sie boje ale muszę najpierw załatwić alergologa, te wysypki i ortopede. Potem zajme sie jego rozwojem ruchowym.

Polecam ten syrop homeopatyczny dla dzieci na sen. Sedalia. Boryś po nim spał w nocy, raz wstawal jeść. Teraz mamy przerwę i noce znów zarwane..
Do tego mega katar i wysypka więc cieżko mu spokojnie spać..

Ja tylko na chwilke, bo ciezki dzień miałam :-(

Z Filipem lepiej nie ma gorączki od wczoraj,ale dziś mu obsypałonóżki. Co to może być? Jutro idę do lekarza, narazie ze zdjęciami tylko zobaczmy co mi powiedzą. Jak myślicie?

http://instagram.com/p/Xsf3JvAQvd/

• Mamusie
Nequitia napisał(a):
Mary usiadła sama jak miała 9 miesięcy 🙂 hehe jejku a teraz zapierdziela jak mały motorek 🤪

Refleksja mnie naszła... kurczę jak tak na nią patrzę to nie mogę uwierzyć, w to, że stwiali lekarze takie okropne diagnozy co do jej rozwoju... dałyśmy radę 😁

Magda nic tylko się cieszyć! chyba wszystkie trzymałyśmy kciuki żeby było dobrze!