Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
U mojej koleżanki córka (młodsza od Naszych o 3mce) była tak zsypana cała po przeziebieniu dosyć ciężkim. Nawet u dermatologa wyladowaly. Długo bo ponad 2mce była wysypana. Na szczęście nie swedzialo!!!
Podobno tak może reagować organizm wymeczony po chorobie. Mój szwagier 30lat teraz tez był po grypie cały w wysypce...

Mój Bo ma takie policzki od urodzenia tylko w ciagu dnia czesto przygasa i słabo widać.

• Mamusie
BarbaraK napisał(a):
Tak Gosia czytam i to może być to... Miał to ktoś z Twoich znajomych?

Basiu mój Borys miał, a zaraz niedługo po Marleny Adrian. U nas nie było wysypki w buzi, ale stópki, nóżki i rączki obsypane były ostro... ale to nie jest nic groźnego.
Pamiętam że najpierw była gorączka, no to podawaliśmy coś przeciwgorączkowego, a z wysypką, która pojawiła się potem nie robiłam nic.

• Mamusie
🙂
Dobry 🙂

U nas katar się pojawił... oby tylko katar bo pogoda taka że szkoda czasu na chorobę 🙂

Basiu nie pomogę u nas nie było tego wirusa..

idę do lodówki po sok pomarańczowy 🙂 małż mi wczoraj świeży wycisnął na rano, coś mnie od herby totalnie odrzuciło 😁

• Mamusie
Witam, siedzę przy kawce 🙂

Wczoraj byłam u foniatry z Małą... wszystko super, wędzidełka prawidłowo wykształcone, nosek, gardło, uszy okey 🙂 we wrześniu kolejna wizyta bo Pani doktor chce mieć ją pod opieką na dłużej...

A to wszystko przeze mnie :/ też mam się zarejestrować do niej i pośle mnie na badania genetyczne, żeby zobaczyć co to jest za obciążenie i jak się przenosi na potomstwo... mówi że istnieje prawdopodobieństwo że można by przewidzieć rozwój niedosłuchu (prawdopodobnego) u Marysi... i mu jakoś zaradzić...

• Mamusie
Hej 🙂

Magda to świetnie że ta babka taka rzeczowa, że nie olała tylko chce dokładnie sprawdzić czy nie ma zagrożenia że Mery później odziedziczy niedosłuch. Super! Inna by powiedziała wszystko w porządku i dziękuję.. Dobrze, że trafiliście na taką fajną lekarkę 🙂

a u nas słońce w pełni, zero chmur, temp to 10 st, ale w słońcu grzeje.. więc trzeba grillowania czas rozpocząć 🙂

Hej!

Fajnie Magda że z Mery słuchem ok i że lekarka chce wszsytko sprawdzić. I ja zgadz się z Gosia że tutaj każda z nas mocno trzymała kciuki za Marysię! Widać że determinacja i praca naprawdę pomaga.

Ja jestem normalnie przemęczona. Mam już ddosyć wszystkiego...
Ja chce lato!

Dzień dobry!

To mój dzień wczoraj może również nazwany beznadziejnym :-( tylko tyle że chce kupić szaliFilipowi rybki iakwarium i wczoran chodziłam to dużo powiedziane bou nas są dwa zoologiczne i tak mniej więcej wypytalam co i jak 😉

Zbieram sie do kościoła.
Spokojnej niedzieli! 🙂

• Mamusie
Hej!
U nas proszy śnieg...
Na spacerze nie byłam z dzieciakami juz chyba ze dwa miesiące.. Albo zaspy albo mega katar!! Tylko do auta i z auta :-(
Nikola dziś sama przyszła do nas w nocy i zapytała gdzie jest moni..
A wczoraj pierwszy raz w życiu zasnela ze mną w łóżku!!

Niedziela mija na krojeniu warzyw..

• Mamusie
Hejka!!!

Ja wczoraj grzecznie wróciłam z knajpy o 23;-)
Było super ;-)
Noc w miarę przyzwoita i dobrze bo dziś mamy alergologa z Bo w innej miejscowości..

Dziewczyny wczoraj m odsuwa kanapę w salonie bo wpadły tam wlementy gry Niki a tam na sciance (zabudowane rury) grzyb!!!
Myślałam ze zwymiotuje!!! Tragedia!!

• Mamusie
Iza ale lipa z ta sciana... Mam nadzieje ze szybko sie pozbedziecie tego swinstwa...

A my dzisiaj bylismy w trojke kupic mi buty bo w sobote idziemy na wesele do znajomych, Marysia pierwszy raz bedzie kapana i usypiana przez babcie... Mam mega stresa bo impreza jest za plockiem gdzies, ogolnie tesciowie jada tez na slub wiec i Mary bedzie z nami, a po uroczystosci oni wroca a my na wesele...
Buty mam boskie hehe ;-) nie wiem tylko co mam z wlosami zrobic...

Wczoraj było tak super na dworze, ze spacerowalyamy do 19 prawie ;-) dziś rano tez niczego sobie, a teraz wieje i szarno jakos... Jakby padac mialo...

• Mamusie
Witajcie,
wieki mnie nie było ale do nadrabiania za dużo nie miałam, straszne pustki tu ostatnio.
Jeśli coś pominę to przepraszam.
Magda ciszę się, że z Marysią ok i że trafiłaś na lekarza z powołaniem który pomoże jak może a jak nie musi też pomoże 🙂
Gosia fajna fryzurka 🙂 i fajnie że BO nowa grupa podpasowała nagle mu przybyło parę lat, wydoroślał skoro przeszedł do Starszaków 😜
Mam nadzieję, że wszystkie chorowitki już wyzdrowiały aby móc hasać po dworze, coraz cieplej się robi więc sio na dwór ' 😉
Beti daj znaka jak Filip po wizycie w OWI, nie pamiętam na kiedy była wizyta ale tak czy owak czekam na info.
Iza fajnie, że wypad się udał oderwałaś się trochę od szarej rzeczywistości i przypomniałaś że istnieje też inny świat jak tylko pieluszki, kupki i obiadki 😁

Dziś moja Córka zaczęła się ze mną kłócić, szok normalnie.
Od jakiegoś już czasu mamy ponowny problem z obiadami.
Dziś daję Jej zupę no i kolejna łyżka wylądowała na śliniaku więc mówię Jej:
- Córeńko jedz bo mnie już wkurzasz z tym jedzeniem
na co moja Córka
- uważaj
- ja mam uważać, to Ty uważaj
na co moje dziecko - Ty !!!
no szok 😮
A no i osłabia mnie jeszcze z jednym
Jak coś nabroi i mówię co do niej np. no i co zrobiłaś, zobacz jaki bałagan kto to teraz posprząta Tyna patrzy na mnie przystawia paluszek do buzi i ciiiiii
Ma fazę na Cześć to ja Bartynka, albo Gdzie jesteś?
No i ostatnio wywaliła mi kwiatka takiego w wielkiej doniczce, tak się Jej liście spodobały że obrywała pociągnęła z mega siłą za liść i kwiatek fik. Wkurzona jak 150 bo zdążyła go podlać i cała mega mokra ziemia na wykładzinie dywanowej: Jesteś z siebie dumna na co Tyna którko: tak
Zauważyłam od jakiegoś czasu że bardzo rzadko wymawia M.
Mamba u niej to beba, Mama to baba, Mamusia to Busia,

• Mamusie
A jaki macie patent na spłukiwanie szamponu?
Mam z tym ostatnio mega problem, bo Tyna jak tylko zobaczy prysznic na sobą od razu ucieka i udaje że się tyle wody opiła że szok.
A włosy ma długaśne (do łopatek) więc dobrze trzeba spłukać.
Na marginesie jak tylko odłożę słuchawkę prysznica i mówię już, histeria ustaje i robi klap na pupę i bawi się w wodzie dalej.
Ona chyba aktorką zostanie- dobra w tym jest 😁 😜