Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mamusie ale mam wkurw dzis się dowiedziałam ale nie od niej będzie ukrywac pół roku jak poprzednią 🙂że moja szwagierka ktorej nie znoszę wpadła jest w ciąży 😠to jest ta co ma 3letnie dziecko i teraz z drugim jest tylko z innym łepkiem.No cholera jasna mnie bierze tym nie umi się zając a teraz drugie szok.Ona leczy tego 3latka na własną rekę a ten mały istny diabeł wszędzie go pełno ale nie pokoi mnie fakt iż on nic nie gada pare słów i to po swojemu trzeba go zrozumiec uważam ze coś chyba nie tak a wy co myślicie???To mój Szymek gada wiecej i powoli zdaniami ma też swoje nazwy ale jego kuzyn to wcale nie używa słów tylko "bwbwbwbw"czy coś takiego on coś gada ale co???Mój mówi np.na słonko czyt.donko 🙂a tamten taką literówkę a ma skończone 3lata.

• Mamusie
Cześć mamusie!

Oczywiście nie jest tak, że Lenka mówi płynnie i poprawną Polszczyzną :P
Ona mówi baaardzo dużo, bardzo dobrze można ją zrozumieć, ale kiedy się rozkręci to bełkocze jak najęta w dialekcie suahili 😁

Dziś po wstaniu biegnie i mówi mamoooooo, chcę siku!
Idziemy po nocnik [musimy biegać 😁], bierze nocnik i mówi mamusiu, a Ty siąć na kibelku i sikaj! hihihi
Mówię, że nie dziękuję!
Wychodzimy a ja mówię, to może jeszcze umyjesz ząbki?
A Lenka spojrzała na mnie spod byka i mówi : mamo, nie dzięki...chce mi się siku a nie myć ziąby!
hahahahaha
No i nie pogadasz :P

A co do zabaw, to Lenka często się bawi w wymyślone zabawy....w sensie przychodzi i np płaci mi wymyślonymi pieniędzmi, sprzedaje mi wymyślone produkty, siedzi np przy stoliczku w pokoju z dwiema filiżankami i gada do kogoś, częstuje ciastkami itp 😁
Z Alankiem albo T bawią się w chowanego, Lenka liczy a tata się chowa i odwrotnie a z Alankiem to Ona się chowa a On za Nią biega 😁
Wie który Nasivin jest jej a który Alanka, bo rozpoznaje kolory więc różowy kwadracik Alanka, fioletowy Lenki...
Stoi przed balkonem i mówi o kolorach przejeżdżających aut 😁
A kiedy czegoś nie wie to milioooon pytań : a co to? a po co? a dlaczego? itp itd a kiedy ja jej sryliooon razy odpowiem to wtedy odchodzi i mówi dzięki mamo, jesteś geniuszem! albo ahhhhaaa rozumiem!
No i jak ktoś kichnie to mówi na zdrowie, a do T mówi na zdrowie Tooomek
A np teraz siedzi na tym nieszczęsnym nocniku i zaświeciło jej słońce przez okno, mruży oczy i mówi mamoooo wyłąć to słońce bo nic nie widzie 😁
Ubaw czasem jest po pachy :P

Co do ginka, to przepisał mi tabsy dowcipne, które niestety mi się nie rozpuszczają i nabawiłam się nadwrażliwości, muszę się teraz maścią posiłkować.
Ogólnie mam się zgłosić za miesiąc....
Miałam też USG piersi, i śmiałam się do koleżanki, że poza tłuszczem i skórą to nic w nich nie mam 😁

Mam w planie rozpoczęcie szkolenia, tzn jakby szkoły policealnej na kierunku Technik usług kosmetycznych.
Jest dofinansowanie z UE i ten kurs jest za darmo, a tak kosztuje około 5tyś zł! [plus kosmetyki, bilety i książki więc trochę więcej...]

A poza tym, będę w tym miesiącu robiła zamówienie z Amwaya, więc jakby coś to jestem do Waszej dyspozycji!
Noooooo i w ramach mojego fanu z kupowania, sprzedawania i rozmawiania o kosmetykach, a także aby wyjść na przeciw osobom, które np uważają, że wydawanie 200zł na krem to obłęd, zawiązałam współpracę z Oriflame!
Tak więc caaały asortyment ze strony http://pl.oriflame.com/ jest do Waszej dyspozycji! Tak samo jak http://www.amway.pl/ 🙂

Nooo i wczoraj pojechałam też na chwilę na miasto.
Nie mam butów jesiennych...więc zamierzenie było aby kupić sobie COŚ!
No i kupiłam 🙂
BUTY DLA DZIECI 😁
I to trafiłam na super przeceny!
Wyobraźcie sobie, że buty Alanka kupiłam za 19,50zł [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images62.fotosik.pl/217/8b19e912f5bfe654med.jpg[/IMG][/URL]
a Lence za 10zł
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images64.fotosik.pl/217/60cc74b7c1a514a8med.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Dziewczyny do nie dawna też miałam kumpelę znałyśmy się od dziecka a trzymałyśmy ok15-16lat i co koniec znajomości bo okazała się mega fałszywą osobą i na dodatek niby wszystko jest moją winą 😞Tylko że ja nie utrzymuje kontaktów z jej byłymi partnerami i nie maluję tyłka a za to ona tak i jęzorem klepie na prawo i lewo i jest obużona że jej uwagę zwróciłam i od maja nie gadamy ze sobą.Teraz wiem tylko tyle że jest w ciąży z drugim dzieckiem 🙂
Bardzo mnie zabolał fakt iż trzyma się z moim eks 😞i mu o wszystkim donosi co u mnie itd.

• Mamusie
Beti, u mnie chyba jakaś suchość się zrobiła, bo na ulotce było napisane, że w razie problemów z rozpuszczaniem należy przed aplikacją zwilżyć kropelką wody...
U mnie nie pomogło 😞
A ból przy tym, że ho ho....

U mnie znajomości jakoś nie rozpadły się spektakularnie, ale po prostu wygasły w momencie kiedy zaszłam w ciążę, następnie urodziłam dzieci....i już nie mam czasu na wypady, w domu wiadomo szał ciał, ja mam już inne priorytety itp itd.
Myślę, że z niektórymi osobami to taki naturalny proces wygaśnięcia znajomości....zmienia się światopogląd, otoczenie....zmieniają się poglądy...brak czasu, partner, w rezultacie dzieci lub/i wyprowadzka gdzieś daleko...no i to co miało nie przetrwać to nie przetrwa a to co miało się nie zmienić to się nie zmieni....
A z nowymi znajomymi?
Hmmm.....Wy jesteście moimi nowymi znajomymi 🙂
Mam też kilka osób "w realu" ale z racji na moje domatorstwo plus brak czasu i możliwości wyjścia równa się samotność w sieci 🙂 🤪

No i cały dzień nie daje mi spokoju moje stwierdzenie w poście o Oriflame...
Pisząc przykład o tym kremie za 200zł miałam na myśli, że to zrozumiałe iż nie każdego stać na takie drogie kremy...
Chciałabym aby wszyscy byli zadowoleni i znaleźli "u mnie" to co będzie dla Nich odpowiednie pod każdym względem, finansowym jak i jakościowym.
Kosmetyki z Oriflame przeszły niesamowitą metamorfozę, zwiększyli asortyment również o suplementy diety....a produkty do domu z Amwaya są moimi faworytami i nigdy ich nie zmienię!

Ehhh czy Wy też tak macie, że przesadnie martwicie się o to jak Was ktoś odbierze?
Ja ostatnio mam taką jakąś fazę na smuty, że boję się wszystkiego i najlepiej nie odzywałabym się w ogóle bo boję się, że zostanę źle zrozumiana lub kogoś urażę... o losie!
Jakbym miała mało problemów....

• Mamusie
Beti w ciąży jest siostra mojego męża ktorej nie znoszę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z tym łepkiem co teraz wpadła narazie jest 😮co dalej nie wiem od niej nic się nie dowiesz nie gadamy a ja się jej nie będę kłaniac i wypytywac.I ona mieszka z nami tzn obok ma pokój maly z tym 3latkiem.
Z tą kumpelą nie mam kontaktu teraz ale wiem że dalej spotyka sie z moim eks i jego żoną 😞a czy coś gada tego niewiem.Jak mnie widzi na ulicy to udaje że mnie nie zna lub nie widzi a to ja powinnam byc obrazona ale to szczeguł 🙂
Co do reszty wypowiem się jutro typo kosmetyki i maseczki bo mąż chce neta 😞Dobranoc 🙂