Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej inhalator odpadł w przedbiegach, wystarczy , ze go włączę i już jest ryk.
Dzięki Beti za syrop zakupię za chwilę.
Pojedziemy pewnie na pogotowie bo Kubusiowi nnie przechodzi to uczulenie i musi mieć podane jakieś silniejsze leki, ( tak powiedziała pediatra, byłam dziś u niej dla odmiany z własną wysypką i tak poradziła, jak pokazałam zdjęcie zmian u Kuby. Pierwsze o co zapytała to o winogrono, czy nie jedliśmy, a pewnie , że jedliśmy ja wczporaj chyba z półtora kg zassałam i kuba w piątek też kilka zjadł, podobno najbardziej uczulające jest teraz , więc może to. Ja mam całą klatkę wysypaną w drobnej pokrzywce i plecy a u Kubusia to takie zlane place.Jak będziemy na pogotowiu to poproszę też by Maję przebadała.

• Mamusie
Cześć dziewczynki!!!

Nie nadrobię wszystkiego i nie napiszę o wszystkim i do wszystkich, wybaczcie!

U Nas chorobowo! Oba bąble plus oba staruchy, czyli cyrk na kółkach!!!
Oczywiście mi przechodzi za to mąż coraz bardziej się zasmarkuje.
Dzieci już lepiej aczkolwiek leci im z nosków.... Lence mniej bo Ona była pierwsza, a Alanek wiadomo...malutki to nie rozumie co się dzieje.
Pierwszą noc przepłakał caluutką, na dodatek ciągle na rękach...szał!
Wyszły mu cztery zęby w ciągu dwóch dni! Czyli na pokładzie mamy już 6 zębów 🙂
Lenka i w sumie Alanek też, bo spływający katar utrudnia mu jedzenie, ale Lenka to już obłędnie chudzielkowo wygląda 😞
Kiedy My to nadrobimy?? Masakra....
T był z Alankiem w niedzielę na dyżurze ale Dr powiedział żeby stosować to co ja podaję i po kilku dniach iść na kontrolę osłuchową.
Alanek robił przez sobotę i niedzielę takie śluzowato-katarowate kupki, tzn pierdki i tak mu się odparzyła dupka, że płakałam razem z Nim... Lenka też się rozkupkała ale Ona wiadomo, na nocnik to nie ma problemów.

Nie mam inhalatora, ale planuję zakup....ale sama nie wiem czy dadzą radę i czy to ma sens?

Gosiu, współczuję mdłości...
Ja wymiotowałam z Lenką do 24tc a z Alankiem do 26tc więc wiem co czujesz.
Moje koleżanki, które mają dwójkę dzieci najczęściej przechodziły obie ciąże inaczej.
Natomiast to potwierdzone, że jeśli z ciążą wszystko dobrze, to druga po pierwsze leci szybciej a po drugie łatwiej i hmmmm jakby to powiedzieć, mniej ckliwie.
Ja jeździłam samochodem do ostatniego dnia, robiłam zakupy, nosiłam Lenkę, wnosiłam i Lenkę i zakupy na 4 piętro a w dzień porodu sama znosiłam sobie torbę do szpitala do auta, natomiast dzień czy dwa wcześniej odśnieżałam auto z 15cm warstwy lodu i śniegu, było łatwiej bo zrzucając śnieg z dachu, brzuchem odśnieżałam okna 😁 😁
Musisz uzbroić się w cierpliwość!
A na mdłości pomagał mi LOKOMOTIV do ssania! Polecam!

Tak w ogóle, rozpasły mi się wszystkie telefony i zostałam na starej Nokii chyba sprzed 12 lat....
[poprzednie tel to też były starocie, które zalegały w domu]
Doradźcie kochane jaki tel wybrać? Ja się zupełnie nie orientuję w dotykowych....

Dorotko, a może wystarczyłoby zrobić USG piersi?
Ja ostatnio miałam i wszystko dobrze!
Jeju, masakra z Twoim mężem.... no ale to jest tak jak się oszczędza na badaniach! Lekarze nie chcą wypisywać skierowań i dozują na "szczęściu".
U mnie 5 miesięcy był tekst o nerwicy żołądka...a wystarczyło jedno USG żeby stwierdzić, że to kamienie w woreczku...

Beti, współczuję siostrze! Oby wszystko się wyjaśniło jak najszybciej!

Uciekam na teraz bo mi Lenka maruuuudzi, że szok....... taka Ona duża a zarazem malutka 😞
Ostatnio kupiliśmy jej kalosze 25 rozmiar....i są za ciasne! 🤪
Miałam takie od koleżanki 26rozm i są troszkę za duże....
W smyku takie sandałki w kropeczki po domu też rozmiar 26....

• Mamusie
A to mój Alanek http://www.youtube.com/watch?v=Hk7i0bLidG0 hihihihi

Tak w ogóle, to Alanek podczas kataru śpi zupełnie bez smoczka, potrafi obejść się bez caały dzień...
Wczoraj pomyślałam, że to dobry czas by wywalić smoka i problem na potem będzie z głowy...
ALE.... Alanek dopadł smoczka po odciągniu kataru, i powiem Wam że cieszył się nim, podrzucał, tulił, bawił się nim i tak śmiesznie cyckał-puszczał ze wszystkich stron jakby go całował hahahaha 🤪 😁
No i po oduczaniu smoka 😜

• Mamusie
Agata a gdzie obiecane brzusiowe fotki?!
Gosiu będzie dobrze. Pierwszy trymestr najcięższy pod względem mdłości itp.
Przynajmniej twój Bo juz chodzi i dzwigania nie będzie ;-)
Zawsze po usg możesz pójść na l4 jak będziesz sie zle czuła...
Oby tylko Dzidziusie były zdrowe!!!

Boryś miał w nocy jakaś kolke ;-(
Tragedia mało co a bym pogotowie wezwała.. 2,5-3h płakał szarpal sie i prezyl... Tylko mama i rączki a mi było cieżko go utrzymać.. Druga noc z rzędu zajebista...

• Mamusie
Moja Lenka mnie zaskoczyła!
[wiem, że każda matka widzi w swoim dziecku tylko zalety i choćby to byłby banał to dla Nas jest wielką sprawą i dlatego muszę to napisać 😜]

Lenka jak wiecie ma katar….
Drze się przy KATARKU jak dzik….tzn darła się!
Bo od jakiegoś czasu przychodzi do mnie sama, bierze wodę morską i mówi – mamusiu, trzeba odkurzać nosek bo nie mogę oddychać!
Następnie bez jęknięcia daje sobie psiknąć w nos, wyciera się SAMA chusteczką, którą SAMA sobie wyciąga z opakowania, idzie wyrzucić do kosza…..i…..kładzie się i mówi już mamusiu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No dosłownie dla mnie szok!

A zdania już takie składa, że jestem w szoku!
Wczoraj wchodzę do pokoju, Ona oglądała koniki z ponywil [czy jak się to tam pisze]….i nagle Lenka do mnie – Jestem Lenka trenerem mamusi a teraz oglądam bajusię z konikami na dobranoc!
🙂
Moja kruszynka 😁 z rozmiarem stopy 26 🤪