Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Agatka super że masz pozytywne emocje związane z porodem, i że z Mają się powoli zgrywacie 🙂
Ja używałam balsamu do brodawek z Musteli, 1,5 dnia i wszystko wyleczone było, ale też nie kupowałam, położna dała mi próbkę i tyle wystarczyło. Mój Bo też od samego początku bardzo dobrze łapał, a mimo to miałam takie rany że masakra, pamiętam że jeszcze go dobrze nie przyłożyłam a już się darłam... tak jest na początku, brodawki też muszą się przyzwyczaić..

• Mamusie
Hej!!

Gosiu rewelacja!!!!! Tylko nie za wcześnie na to 100%?!?
Tak czy siak życzę ci dziewczynki na 1000% ;-))
Nigdy nie jest na 100;-) u mojego brata było na 1000% chłopak nowy pokój wszystko niebieskie a z mamy wyskoczyla Dziewczynka ;-) pani ordynator zbladla ;-)

Ja sie czymś przytrulam i noc na kibelku :-(

Katar jest ale juz zdecydowanie mniejszy i kaszlu mało. Beti po jakim czasie inhalacje działają? Tak na wyleczenie?

• Mamusie
Gosia super! Gratulacje! mi lekarka w 17 tyg dała 70%, ale sie nie pomylila 🙂 🙂
więc jakie imie??

Dziewczyny a ja mam problem i nie wiem czy to normalne. od dwóch dni - wczoraj i dzisiaj Maja całymi dniami najchętniej by wisiała na cycku. Noc jest ok, śpi nawet 6h miedzy karmieniami... tylko dni, nie jestem w stanie nawet obiadu ugotować, zaśnie na chwilkę i znowu cyca szuka i to noramlnie wciąga mleko moja głodomora. Czasami ssie 5 min, czasami 15, a czasami dłużej. Mama mi mówi że może chcieć pić tylko i dlatego się domaga piersi. Biedny Milo bo nie mam jak się z nim bawić, układałam z nim puzzle z Majką przyssaną do cyca.. 🙂czy to normalne???????? mam nadzieję że się unormuje bo oszaleję 🙂

• Mamusie
Agatka u mojej siostry tak było, dziecko mogło wisieć na piersi całymi daniami... miała taki trening, że po jakimś czasie na jakiś czas (nie pamiętam jaki....) odstawiała i choćby dziecko płakało to nie mogła sie zlitować... najlepiej jakbyś poradziła się jakiejś pani z takiej poradni laktacyjnej, ale czy Wy tam macie takie? podpytam też siostry jutro, bo nie będę do niej teraz dzwonić 🙂

• Mamusie
Wiecie co, co do tego że lekarz mi tak powiedział, to ja to przyjmuję, zresztą on juz na poprzedniej wizycie to mówił, a teraz tylko potwierdził. NO nie wiem, wydaje mi sę że jeśli by nie był pewien to by nie mówił.. w poprzedniej ciąży już na 13 tydzień znałam płeć na 100 %. ale zakupów jeszcze nie zaczęłam 😉

Agatka a co do imienia to posypały się przez weekend, ale nie wiem, trudno będzie coś wybrać....

• Mamusie
Agata tak juz teraz będzie ;-) zawsze mało czasu dla drugiego dziecka.
Teraz cyc potem co innego. My jesteśmy na etapie Bo niszczy wszystko i robi sobie krzywdę wszystkim. A do tego gryzie szczypie i wyrywa garściami włosy Niki i mnie... I nie rozumie ze to boli to jest świetna zabawa.. I to czym bawi sie Niki jest najlepsze i zabiera.. Muszę go pilnować non stop.. Obiad gotuje po 22 ostatnio.
I tak masz luz Bo spał po 1,5-2h i pobudki. Cyc brzuszek itp
Zreszta do niedawna. Dziś spi od ok 20-20:30 do ok 6 rano z pobudkami ok 4 do północy
Potem
Ok 2-3 czasem z rozbudzeniem płacz
Nas ranem ok 5 i czasem juz nie zasnie. Ale tylko ze mną bo z m zawsze zasypia.

Gosiu imion jest pełno ;-) ale z drugim jakoś inaczej sie szuka ;-)
Ja zawsze chciałam Boryska - pierwsza okazała sie dziewczynka. M zawsze mówił wszystko tylko nie Bo ;-) a za drugim razem mi sie udało ;-)

Gosiu a jak sie czujesz?!
A jak nasza druga ciężarówka?!? Lepiej?!

• Mamusie
Cześć 🙂

Beti powróciła ja do żywych 😉
Mam tylko masę spraw na głowie. Jeszcze miałam teraz zjazd. Miałam też usg i mam boskie zdjęcie dzidzi jak założyła nóżkę na nóżkę 😁
Wojtuś daje mi ostatnio popalić. Chyba ma jakiś skok rozwojowy 😮
Gosia super!!! Kolejna parka się udała u nas 🙂
Hehe ja się coś czuję wyłamię 😉 Aleee gdyby się trafiła dziewczynka to imion mam pare 🙂 Nadia, Zuzia, Blanka...a chłopczyk to może będzie Stasiu 🙂 Ale to jeszcze jeszcze, może mi się odmienić.
Ogólnie powiem Wam że jestem tak naładowana hormonalnie że czasem nie daję rady. Uczepi sie mnie jakaś durna myśl i męczy, potrafię pól nocy z nerwów nie spac bo coś sobie ubzduram. Nerwus do potegi, czasem to unikam niektórych osób bo boje sie że coś za dużo palnę ☺️ Jednego dnia euforia drugiego doły i doliny ehh
Staram sie nie pokazywać tego Wojtusiowi ale on wszystko wyczuwa...
Ide spać bo jutro rano mam badania. Musze iść na czczo, a ja wtedy mam mdłości i mroczki przed oczami 🤢