Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ania hmmmm ja się tak odżywiam odkąd urodziłam 😮 nieraz rano zjem 2 kanapki, później o 18-19 obiad.... ostatnio jakoś więcej jem, nie wiem czemu, pewno organizm czegoś potrzebuje...

Basia a kuku! jest świetne w wykonaniu takich małych dzieci hihi ja z Maryśki też mam ubaw... jak próbuje się schować za czymkolwiek, nawet butelką z piciem 🙂

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hejka dziołchy 🙂
U nas kolejna noc do d.... 😞
Szymon 2 razy wypił mleko Hippa i je od 3 dni gotowane jabłko i pije kompocik z jabłuszka.
No i wczoraj wieczorem zrobił sam kupkę i dziś też 2 razy takie małe kupsko ale jest 🙂
Może mu się unormuje i zaparcia znikną 🥴oby!

Wiecie co już było lepiej z tymi jego plamami i mnie dziś nie było i mój Krzyś dal małemu jogurta z nestle bo mam 2 szt jeszcze i po kąpieli patrze a on znowu ma te plamy i jest ich więcej jestem przekonana że to przez te jogurty i od jutra wprowadzę danonki bo szał mnie bierze 😠

Aha ja w czerwcu skończe 30 🤪

Nie wiem już co która pisała 40stron do nadrobienia miałam 😞Wybaczcie 😞

Witaj Milej 🙂

• Mamusie
u nas najbardziej fajna jest wersja a kuku przez okienko w ksiazce 🙂 albo ja lub Filip wystawia twarzyczke przez nie albo wiewiórka robi przez nie akuku jak w teatrzyku.moze jutro wstawie zdiejecie jak bede wiedziała jak bo podobno sie pozmieniało cos.i lubi bardzo zabawe w uciekanie. tzn niby daje mu jakis przedmiot on prawie dotknie lub dotknie a ja szybko czmych uciekam. smieje sie strasznie przy tym 🙂
Monia super ze po Hipie jest lepiej.a te jogurty nestle to mnie przerazają normalnie

• Mamusie
hejka,
Julka już spokojniejsza dziś na końcówce była, chyba jednak ta camilia nam pomogła.
Wiecie co, niektórzy sprzedawcy używanych zabawek na allegro to z koni pospadali !!! no mi się wydaje, że połowa ceny to max za zabawkę używaną a niektórzy to poprostu powariowali ...
sluchajcie, myślicie, że taki bębenek to fajny ?
http://allegro.pl/interaktywny-bebenek-muzyka-swiatlo-edukacyjny-i2114166353.html

• Mamusie
Co do diet u mnie 8 kg na razie i waga stanęła buuu
Ale to moja wina bo popijam winko ;-)

Miałam dziś mega kłótnie, najpierw teściowa bo mnie już wqrwila a mój m na to ze jej sie należało
Ale za dwie godz miał ja tylko podwiezc do babki a namówiła go ze tylko na chwile i został
Niki wyje a ja jej zupę gotuje
Musiałam z nią na rękach blendowac itp i szybko na -18 stopni na balkon bo czas jedzenia
A jak weszli za próg!! Nie pamietam kiedy sie tak wydarlam!! Gdyby teściowa miała kapcie to by jej spadły!! No i cichy dzien hehehe kocham ciszę!!!
Jakbym tak codziennie ja wqrwila to może by tak nie klapala gębą?!?
;-)
Już sie pakowalam do wawy ale w Pon mam pediatre i opiekę ustawiona do końca miesiąca więc lipa!! Ale blisko bylo

Ufff od razu lżej ;-)

Jogurt nestle to g****!! Nie ryzykujcie dziewczyny
Witam nowa mamusie ;-)

Oj ciężki dzien
Jutro sama z Niki i teściowa bo m ma załatwienia w wawie... Oj cieżko bedxie

• Mamusie
Ja mam 26 skończone w październiku więc też jestem modą mamą 🙂 skoro już przy tym temacie jesteśmy 🙂

Kurde, coś musi być z tymi jogurtami nestle. Teraz to mi się wydaje, że ten rzyg u nas mógł być po tych jogurtach ... 🤔 Monia - Moja Julka też miała ostatnio przesuszone policzki i takie czerwone i też się zastanawiałam czy to nie po jakimś żarciu bo jakby to było po spacerze to by było bezpośrednio po nim a u nas raz są takie, raz nie...może to właśnie po tych jogurtach ? (na coś trzeba zwalić 😮 ) z czego oni je robią ? 🤢

wkręciłam się w oglądanie zabawek na allegro... duużo tego...

• Mamusie
Ja mam 26 skończone w październiku więc też jestem modą mamą 🙂 skoro już przy tym temacie jesteśmy 🙂

Kurde, coś musi być z tymi jogurtami nestle. Teraz to mi się wydaje, że ten rzyg u nas mógł być po tych jogurtach ... 🤔 Monia - Moja Julka też miała ostatnio przesuszone policzki i takie czerwone i też się zastanawiałam czy to nie po jakimś żarciu bo jakby to było po spacerze to by było bezpośrednio po nim a u nas raz są takie, raz nie...może to właśnie po tych jogurtach ? (na coś trzeba zwalić 😮 ) z czego oni je robią ? 🤢

wkręciłam się w oglądanie zabawek na allegro... duużo tego...

• Mamusie
Nequitia napisał(a):
Doris fajny 🙂 w kauflandzie dzisiaj widziałam bębenek, ale płaski też z muzyczką i światełkami, nawet nie podejrzewałam, że tam są takie fajne zabawki, jest jeszcze fajna żyrafa co gada i na brzuszku ma guziczki świecące, gra i śpiewa hihi

kurcze, muszę pojechać bo nigdy nie byłam, dzięki za info o chusteczkach, zakupimy 🙂
lew super !

• Mamusie
odnośnie kauflanda to mój tata robi tam nieraz zakupy i przedwczoraj kupil małej książkę : zbiór wierszy Jana Brzechwy - suuuper, sama czytałam z przyjemnością - np. kaczkę dziwaczkę, skarżypytę, zosię samosię, na wyspach bergamutach ... 😜 ... i kupił jeszcze taki śmieszny budzik do nauki godzin - coprawda jest napisane 3+ ale on podobno chodzi czy coś - jeszcze go nie rozpracowałyśmy bo bateri nie mamy ale wygląda sympatycznie i podobno w jakiejś promocji był ... 🙂

• Mamusie
Ania aż tak dał Wam popalić? Biedni i Wy i Pawełek bo pewno bardzo go bolało 😞 jejku jak tak czytam to zdaję sobie sprawę, że najgorsze przede mną bo u nas ząbka ani tyci nie ma jeszcze... jakieś białe plamki są na dziąsłach, są spuchnięte, czasami marudzi Maryś, ale sądzę, że to jeszcze nie jest właściwe apogeum ząbkowe 🤔

• Mamusie
Butterfly napisał(a):
Pawełek dostał czopka na noc. Masakra co się dziś wieczorem działo z jego zębami. Musze odpocząć, bo zwariuję.

Dobrze wiem co czujesz, wczoraj miałam MASAKRĘ !!!
i jak jestem na maxa przeciwniczką wszelkich przeciwbólowych (sama jak mnie napierdziela cokolwiek to czekam do ostatniego momentu zanim wezmę - nieraz prawie do wykitowania) tak wczoraj MUSIAŁAM VIBURCOL MAŁEJ ZASERWOWAĆ bo bym zeszła ...
NIE POZNAWAŁAM SWOJEGO DZIECKA !!!

• Mamusie
Doris ja Marysi "Pana Kleksa" już przeczytałam, muszę jej robić jakąś poważną biblioteczkę już... bo te książki jak i zabawki są drogie, a chciałabym żeby miała dużo różnych wierszy i bajek, baśni... póki co słuchamy na płycie baśni Andersena 🙂 Marysia śmiesznie się skupia na słuchaniu wtedy, ale też nie za długo słuchamy bo to męczące jest jednak... nawet dla mnie 🙃

• Mamusie
Ania - mówię do mojego m. na pocieszenie : "-zobacz, nie jesteśmy sami ! Jedna z czerwcówek też musiała dać czopek na noc dziecku bo cierpiało z powodu ząbków . Jest taki Pawełek co wiedzie prym wśród forumowych dzieciaczków z ząbkami, ma już prawie cztery ząbki "
Na to mój m. :
" - Niedługo mu włosy zaczną na piersi rosnać ..."
😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
To prawda -rosną nam szybko dzieciaczki 😁