Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mysza napisał(a):
Dziewczyny... używa któraś z Was suszarko lokówki ? Mam ochotę jakąś kupić ale nie jestem przekonana czy się sprawdza... 🤢

Ja używam!!! jakoś nie wyobrażam sobie nic innego! ja mam z tyłu krótkie włosy więc jest idealna dla mnie, ale potem i tak jadę prostownicą 🙂

• Mamusie
Agata mam właśnie prosty przepis na drożdżowe! nie trzeba nic tam wyrabiać za bardzo, wystarczy wymieszać. owoce i kruszonka na to... podam Ci później, bo ja zawsze jak robię to konsultuję się z Mamą przez tel, i ona mi mówi co i ile czego... 😉

tylko tak, mam nadzieję że tam w Irlandii masz dostęp do normalnych takich drożdży??? Bo z drożdży w proszku wychodzi słebe w smaku.. ostatnio z mamą nie mogłyśmy dostać najzwyklejszych drożdży, zrobiłysmy na tych w proszku i nie smakowało nam.

• Mamusie
Agatka , tak się powinno piec góra-dół ale ja nie mogę wyczuć swojego piecyka i pieką na samym dole grzanym a potem zmieniam na góra - dół.
Co do słodyczy ja Majce nie daję, jako takiej czekolady, najwyżej paluszki, biszkopty, herbatniki i chrupki kukurydziane. Czasem jak ja jem to patrzy błagającym wzrokiem i dostanie pół kęsa ale baaaardzo rzadko.
Kuba natomiast mógłby jeść tylko słodycze dlatego w domu staram się nic nie trzymać a słodycze zastępuję suszonymi owocami, rodzynkami, bananami, morelami, bardzo lubi pestki dyni i słonecznika.

• Mamusie
Mysza napisał(a):
Gosia podaj przepis na drożdżowca plisssss....
A jak któraś z Was nie ma czasu na pieczenie to mogę podać przepis na sernik bez pieczenia, gotowany, robi się w 15 minut a jest pyszny 😁

ja poproszę ten przepis! zaciekawił mnie ten sernik gotowany! Ja ogólnie uwielbiam serniki, przepadam chyba za każdym rodzajem, byleby bez maku był!

ivi1984 napisał(a):
agata_j napisał(a):
Dobry!

mnie rozłożyło... nie cierpię chorować, łeb mi pęka, nos zapchany..

u nas z tym myciem zębów jest kiepsko. Miłek się bawi szczotką, gryzie drugą stronę, a jak ja chce mu muyć to jest rozpacz że zabieram szczoteczkę a po drugie zaciska usta i wykręca głowę... takie to moje dziecię uparte 🙂

Iza czekam na wieści 🙂

Ostatnio myślałam o Twoim problemie z myciem ząbków przez Miłoszka.
Nie widziałaś przypadkiem dwustronnej szczoteczki ? 😁

Hihi dobre!!!! 😁

• Mamusie
To było dziś:

śniadanie:
płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane, szynka (plastry, pasta), masło, zielenina
II śniadanie:
owoc do wyboru, herbata z cytryną lub napój. Dzieci do I roku życia jabłko tarte.
obiad:
Rosół z makaronem, zielenina, potrawka, surówka z pomidorów ze śmietaną lub fasolka szparagowa z masłem + 40 g pomidorów b/s, ziemniaki, puree, kompot
podwieczorek:
ciasto do wyboru + kakao lub bawarka/ herbata z cytryną

Piątek:
śniadanie:
ryż na mleku, pieczywo mieszane, ser żółty (plastry, pasta), masło, zielenina
II śniadanie
owoc do wyboru, herbata z cytryną lub napój. Dzieci do I roku życia jabłko tarte.
obiad:
zupa koperkowa z lanym ciastem, śmietana, zielenina, pyzy z mięsem w sosie pomidorowym, .... (tu nie wiem co?) i jabłka ze śmietaną, kompot
podwieczorek:
weka z masłem, miód naturalny lub dżem (dla dzieci alergicznych) + kakao lub bawarka/ herbata z cytryną

środa:

śniadanie:
kasza manna na mleku, pieczywo mieszane, graham, pasta z ryby i sera białego, masło, zielenina
II śniadanie:
obiad:
zupa selerowa z grzankami, śmietana, zielenina, bitki w sosie własnym, I gr. mięso mielone, surówka z marchwi i ze śmietaną, ziemniaki, puree, kompot
podwieczorek:
koktajl mleczno - owocowy, weka z masłem, herbata z cytryną

• Mamusie
Wtorek:

śniadanie:
lane ciasto na mleku, pieczywo mieszane,parówki wysokogatunkowe, masło, zielenina
II śniadanie:
obiad:
zupa pomidorowa z ryżem, zielenina, kotlet mielony, kapusta gotowana, ziemniaki, puree, kompot
podwieczorek:
kisiel lub galaretka do wyboru, owoc, ser biały na słodko, ciastko, herbata z cytryną

• Mamusie
poniedziałek:

śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, jajko gotowane (plastry, pasta), masło, zielenina
II śniadanie:
obiad:
zupa ziemniaczana, śmietana, zielenina, makaron drobny z serem, sos owocowy, kompot
podwieczorek:
kanapka z mięsa gotowanego lub szynki, zielenina, herbata z cytryną