Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):

Właśnie wyszła ta Polozna Srodowiskowa!
Super babka ;-) zna sie na rzeczy!! Juz sie nie boje problemów z karmieniem piersią, nawalem pokarmu itp

Sporo sie zmieniło od roku
Np w szpitalu juz nie kapia dziecka, chyba ze jest długo pobyt, dopiero w domu i to 2-3 razy w tyg
I ona od razu mówi ze przyjdzie go wykąpać pierwszy raz...
Niezła agentka ;-)

Dziewczyny ale to juz było jak my rodziłyśmy! nie pamiętacie? Pamiętam ze pisałyśmy o tym na forum, jeszcze przed porodami naszymi.

• Mamusie
Hej!!

Gosiu ale mi w Św Zofii normalnie na druga dobę kapali! Wszystkie inne dzieci tez.
A teraz po prostu Nie Ma Kapania (przy tym normalnym pobycie).
Czyli pierwsza kąpiel w domku. Może to i lepiej ;-)

Noc - porażka od 3-5 bol zębów, oj cała lewa strona - góra i dol!!! , katar. Ok 4:40 wzięłam w koncu paracetamol i chwile po 5 zasnelam.. O 5:35 nasze szczęście rozpoczęło śpiewy...
Zglodniala, dostała jeść, o 6 nawet walczyliśmy jej tv bo okazało sie ze m przeze mnie tez nie spał..
Ciężki dzien sie zapowiada, mam nadzieje ze tam na górze czuwają nad nami i nie będę musiała rodzic w takim stanie :-(

Miłego Dnia!

• Mamusie
Hejka!
No i mamy hiper turbo katar 😮
Około 22 Lenka zaczęła się dusić katarem bo był taki gęsty, że nie chciał się połknąć ani nie chciał spłynąć...
A ja sama w domu.
Wzięłam Lenkę na kolana, tak okrakiem... i NAGLE zrobiło mi się mokro między nogami i coś zaczęło kapać na podłogę!!!!
Myślę.... o kurw** wody mi odeszły!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale okazało się, że pieluszka [Pampers 🤨 ] przesunęła się i Lenka mnie podsikała...
No i cała noc jęków, skęków, kręcenia się i popłakiwania oraz rzucania się na mnie...

• Mamusie
Ivi niby na ultoce pisze że chyba od 2 roku życia.. ale ja rozmawiałam ze znajomą lekarką, która mi to poleciła, poza tym rozmawiałam z babką w aptece i też powiedziała, że tam nie ma niczego co by mogło zaszkodzić roczniakowi, tylko witC i aloes i coś jeszcze.
Także ja podaje raz dziennie 5ml, niby te starsze dzieci od 2 roku czy 3 nie pamiętam 2 razy dziennie po 5ml, ja daję tylko na noc z mlekiem bo inaczej nie wypije niczego co jest na łyżeczce czy w strzykawce:0

• Mamusie
BioaronC zawiera witC, wyciąg z aloesu, substancje pomocnicze: sacharoza, sok zagęszczony z aronii, benzoesan sodu, woda oczyszczona,
dzieci 3-6 dwa razy po 5ml na dobę.. czyli wychodzi że od 3 roku.. no ale ja zaczęłam podawać tydzień temu i nic się nie dzieje. Lekarka i farmaceutka polecały.

• Mamusie
Dla mnie to raczej byłyby święta pod znakiem stresu i oczekiwań.
Tylko 5% dzieci rodzi sie w terminie a najgorsze (pamiętacie jak to jest?!) są ostatnie dni przed TĄ datą...
Ja życzę Ci żebyś urodziła 2-3 dni przed terminem ;-) wtedy na wigilię juz wrócicie;-))

Niezła jazda z tym pampersem... Ale musialas sie wystraszyc!!!
Teraz to mi powinny wody odejść... Przy Nikoli przebijali więc nie liczę na taki oczywisty znak..
Kurcze Ivi pilnuj sie!! Bo jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek akcje!!!

Pospalysmy 2,5h!! Jestem juz w miarę przytomna ale wszystko zatkane:-(
I jeszcze sama biegam za Niki, jutro chyba powiem ze m ma Wziasc urlop bo jak mi sie nie poprawi to nie dam rady..

• Mamusie
moja siostra w tamtym roku miała iść na cesarke 24.12.... ale ubłagała lekarza o przeniesienie terminu na 26.12, bo stwierdziła, że zepsuje starszej córce święta jak pójdzie w wigilię 🙂 a już niebawem Julka rok skończy hehe ale czas zapiernicza....

Ivi kochana! strachu pewno się najadłaś, ale na szczęście to jeszcze nie to 😉 Lenka olała mamę kompletne hehe 😉

Mała śpi ja wysłałam właśnie prace do promotora z ostatnimi poprawkami, szczerze wam powiem, że już tak po łebkach była ta praca pisana... ech... miałam pracowity rok, jakby nie było... w październiku mamy kontrolę i być może skończymy rehabilitację, bardzo byłoby mi lżej i mogłabym w końcu pójść do pracy... i wtedy były by perspektywy żeby się wyprowadzić od teściów i pomyśleć o drugim dzieciątku może...