Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
mi dawała 2 razy dziennie ostatnio.a wczesniej 3 razy.ale 1ml na kg zawsze miałam dawkowanie dobowe. wiec jak miałąs taką dawke sporą to moze rzeczywiscie poczekac do nastepnej.zrób syrop z cebuli i miód.ja tam bardziej wierze w te leki. nam nawet na katar neosine ostatnio ( w maju) nie pomógł. co w maju po szpitalu miał. wiec ja w niego za bardzo nie wierze.bo z głupiego kataru sie wtedy zrobiło tak ze zastrzyki w dupke dostał.i neosine od poczatku miał...

• Mamusie
Beti podałam przed jedzeniem, mój P ją trzymał i myślę, że gdyby łaskawie się podniósł a nie z nią siedział to może by nie zwymiotowała ale cóż teraz to i tak nie ma znaczenia, następnym razem spróbuję podać sama 🙂
Możliwe , żeby po godzinie Ibum nie zwalczyło całej gorączki ????

• Mamusie
mozliwe.moj miałąm nawet przy antybiotyku 2 dni goraczki ale to kiedys. i czopkow mi brakowało by zwalczyc goraczke ponizej 38, bo dawki dobowej nie mogłąm przekroczyc. teraz obnizam tylko jak przekracza 38.5. takto daje powalczyc, chyba ze na noc by nie marudził.ale u nas to zadko kiedy jest wyzsza temperatura.

• Mamusie

Re: miód na gardło

"Faktycznie miód u niektórych osób moze wywołać podrażnienie gardła. Dzieje sie tak kiedy infekcja gardła trwa już jakiś czas i sluzówka jest zmieniona chorobowo-wtedy jest bardziej wrażliwa.
W takim przypadku zalecam rozcieńczenie miodu wodą lub przyjmowanie cukierków z miodem i propolisem. Podczas ssania następuje stopniowe rozpuszczanie sie tabletki.
Nalezy jednak stwierdzic,ze infekcje gardła sa infekcjami o charakterze wirusowo-bakteryjnym i stosowanie miodu zawierajacego MGO w znaczący sposób skraca czas choroby."
no lubie ciekawostki wiec musiaąłm sobie poszukac 🙂

• Mamusie
Raz moja mama kupiła miód, taki w dużym słoiku zamykanym jak dawne słoiki [na klamerkę 😁 ] w [chyba] REALu albo Auchan i powiem, że to był na prawdę dobry miód.
Nie pamiętam nazwy 😞 Ale jak będę widziała to dam znać!

Ostatnio się okazało, że mam jeszcze jeden słoik od dziadziusia! Cały skrystalizowany! Podgrzeję i będzie w super na kanapkę 🙂