Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
heja z wieczora! 🙂

Iza wyglądasz super!! przy dwójce dzieci tyle ruchu, że widać to po Tobie 🙂 płaski brzusio 🙂 super!

Gosia my w tym roku idziemy z małym na zabawę z Mikołajem, u mojego męża z pracy organizują christmas party dla dzieciaków.. musieliśmy wybrać z katalogu zabawkę do 40euro, no i 10euro dopłaca firma.. no i potem ta zabawka będzie ładnie zapakowana i każdemu dziecku Mikołaj ma ją wręczać.. no i będzie muzyka, zabawy dla dzieci, przekąski 🙂 super! ciekawa jestem jaka będzie reakcja Miłosza na czerwonego starszego pana z długą brodą (która jest prawdziwa, prawdopodobnie ten sam koleś jest od kilku lat Mikołajem i zapuszcza brodę 🙂)
My wybraliśmy tą zabawkę, taka edukacyjną 🙂 http://www.toys.ie/Search1/Shop_Product_Search.aspx?Profile=Euro&query=100600 wybraliśmy to dlatego, że zawsze jak idę do koleżanki, która ma synka 3 miesiące młodszego i on ma tą kostkę to Miły tak się tym zajmująco bawi, że w ogóle nic go nie interesuje 🙂

• Mamusie
Magda aż się uśmiałam...
boooo skończyłam trening, poszłam pod prysznic, przyszłam do kuchni no i otworzyłam zamrażalnik i patrzę co tu zrobić jutro na obiad.... myślę.. no i tak pomyślałam może kopytka z sosem pieczarkowym.. myślę jednak nie, więc zaglądam do zamrażalnika, patrzę co tam mam z mięsa.. zobaczyłam gulaszowe mięsko i wymyśliłam placki po węgiersku 😁 😁 😁 a potem weszłam na forum i czytam, a tu okazuje się że miałaś identyczne myśli na dzisiejszy obiad 😁

• Mamusie
Hej 🙂
Dzisiaj postanowiłam obudzić maluchy o 6tej , bo nie da się ta dłużej funkcjonować gdy wstają o 10tej a chodzą spać późno...Zobaczymy co z tego wyjdzie , bo jak ich budziłam o 7mej to kończyło się tym , że doszła dodatkowa drzemka w ciągu dnia a spać i tak poszły po swojemu czyli późno..
Teraz klocki poszły w ruch, więc lecę zrobić kawę i biorę się za budowę garażu dla Kuby 😁
Gosiu pomysł z kubkami był Agatki 🙂 superowy 🙂
Iza ja jeszcze czasem zostawiam Majkę w kojcu, lecę na dół z wózkiem a dopiero później po nią wracam, a jak nie masz u siebie schodów to będzie prościej, uwierz mi , że rzeczy które wydają się trudne do ogarnięcia , same się jakoś układają i po czasie zastanawiałam się tylko po co tym się tak zamartwiałam, skoro samo się rozwiązało....Jakoś idzie 🙂

• Mamusie
Hej!
Agata uwielbiam Smyths!!
Zawsze tam zabieram dzieciaki jak jesteśmy w Irl!!
Swoja droga ciekawe kiedy sie tam wybierzemy we 4 albo 5...
A ten klocek rewelacyjny!!

Magda z Niki byłam wczoraj na ogrodzie. W gondoli był Bo.
Zreszta na dwa wózki cieżko by było :-(
Dziś może złożę ten podwójny .. Tylko nie wiem czy juz jestem w stanie pchnąć dwójkę dzieci.. Teściowa coś mówiła ze może pójdzie z nami i będzie pchnąć Bo.
Neurolog jej wczoraj powiedziała ze nie ma kręgosłupa ... To teraz niestety nie wiem jak to bedzie ze spacerami..

Obiady ;-) hihihi
Ja robię zupę na 3 dni dla siebie i Niki
W środku mięsko i warzywka gotowane. Wczoraj nawet upieklam dla m mięsko i wedline dla siebie. A tak to raczej sie tym od jakiegoś czasu nie zajmuje. Niki drugie danie jeśli jest jeszcze glodna podjada od m;-)
A w zupce ma kilka rodzajów mięsa. Aż sie nie przeniose to niestety tak zostanie. Potem będę miała dwójkę dzieci na raz na oku podczas gotowania więc luz :-)

Bo stekal dziś kupę i baki prawie dwie godz.. Chyba od 5:30-7:30 w koncu wylądował z nami w łóżku u mnie na ramieniu i tak sie tulilismy;-) przytulas, nie to co Nikolka.
Potem wstala Niki, AmAm, cyc i tak dalej ;-) m zrobił sniadanko do łóżka, właśnie zjadłam i biorę sie za obórkę;-))
Wczoraj dostałam info z Empiku ze wysłali książeczki dla Niki ;-)

Miłego Dzionka
Potem wpadne na kawke

• Mamusie
Iza dasz radę!! koleżanka rodziła jakieś 3 miesiące temu a ma synka starszego o 6 dni on Mary mojej i już 10 dni po porodzie pchała wózek ale taki jeden za drugim, nie taki zgrabny jak ty masz i jeszcze jakoś schodziła z 2 piętra... wózek, i dwójka dzieci...... A jest mała i chuda jak nie wiem co... po niej w ogóle nie było widać ciąży... no masakra, takie geny pewnie...

• Mamusie
Tak Magda ale sama wiesz ze i porody i dochodzenie po porodach u każdego wyglada inaczej. Ja juz sie czuje dobrze. Tylko niestety mam ogromne bole brzucha jak coś podniose - pusta gondola to juz problem. Jak trzymam Bo do odbicia to mi łzy lecą.. Dziś będzie Polozna to zapytam czy to normalne..

Podziwiam koleżankę. U mnie sie tak nie da. Niki nawet na dol do kuchni po schodach musi iść bez Bo, jak chce iść z dwójka to na sie rozmysla, siada na schodku, trzyma sie poręczy i Nie!!
I koniec ani w dol ani w górę. Zostawić jej nie mogę i tak dalej..
Taka mam córeczkę i niestety muszę sie do tego przygotować. Ostatnio niechcący kopnela Bo w głowę.. Uwielbia go ale to taki szogun ze sobie sama robi krzywdę a co mowa o małym dziecku..

Bo zjadł idę położyć Niki
Drzemke ma tak ok 10 i trwa Max 2h
I będzie kawusia ;-)

• Mamusie
Dzień dobry! 🙂 🙂 🙂

Martyna u nas jest drzemka ok 12 i max do 14 trwa.. ok 18:30-19 kolacja ale i tak późno idzie spać.. bo 19:45 a czasami o 20 jest kapanie i zasypia ok 20:30.
wcześniej było gorzej bo miał jedną drzemkę ok 14 i spał do 16... i potem po 21 jeszcze nie chciał zasnąć więc przeniosłam tą drzemkę... ale nie jest aż taki zmęczony o tej 12, po prostu go kładę i w końcu zasypia, czasami po 15min, a czasami po 30 minutach miziania się w łóżeczku..

• Mamusie
Mysza u nas wygląda to tak:
ostatnio wstaje ok 6 - jest ciemno, m idzie do niej i mówi że jest noc więc idzie spać dalej
wtsaje ok 7:30
już o 10 przewraca się i potyka o własne nogi, oczy same jej się zamykają, kładziemy ją o 10
śpi ok 2h czasem 1,5 a czasem 2,5

potem po spacerze jak się wybiega ok 16-16:30 idzie jeszcze na godzinkę

ok 19:30 zaczynją kąpiel, potem kolacja i do łóżeczka ok 20-20:30

• Mamusie
Moja Marysia jest już zaprogramowana na tryb zasypiania przed 20...18.30 robię jej kasze, zjada... myjemy zeby, ogląda bajkę a ja nalewam wode i sciele lozko, o 19-19.30 wychodzi kąpiel i zasypua ptzed 20... Ostatnio przypomniała sobie biedronke, tą z biedronki włączam jej muzyczke, światełka i zasypia. Pobudka 7-7.30 i drzemka o 12 jedna ko 2 godzin... A reszta dnia to zabawa, spacery, jedzenie 😉

• Mamusie
Tez bym wyszla!!!! Wygonilam jednak r na zakupy... frytki bedzue smaxyl, a ja zrobie nalesnuki z serem dla Małej... 😉

Mysza a z Majka zrób tak, że jak dzis miala o 9.30 drzemkę to jutro ja przetrzymaj di 10 i w koncu sie przyzwyczai że ma spać o jednej gidzinie raz dziennie.... 😉 wieczorem bedzie na poczatku padnieta i marudna, ale sie wyreguluje 😉
Sorry za błędy, z telefonu pisze...