Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
witam wieczorkiem

po 1 Asiu twoje dziewczynki w lozeczku slodkie obie sie tam wmiescily 🙂zapewne to lozeczko Paulinki bo jest nizej

Tedi26co za ludzie co za wredne babsko niech popatrzy na swoje dziecko o ile je ma

Ja dzis znow wykonczona jestem niech ten moj leniuch wkoncu usiadzie bo ja zwariuje on juz chce tlyko siedziec w lezaczku kombinuje jak tu usiasc i juz powoli mu cos tma wychodzi ze trzeba zlapac za zabawki tylko czemu ja nie wyciaglam bateri od psa bo ta melodia mnie wkurza

Przy kapieli bylo spokojnie bez wrzaskow szybko zjadl i poszeld od razu spac spi nadal

Z ta kupka hmm dzis byly potem jeszcze 2 inne mniejsze o pomaranczowym kolorze a wiec jest git moze cos mu na brzuszku jeszcze lezalo i dlatego zobaczymy jakie beda kolejne

Ja uzywalam recznego laktatora z aventu byl potrzebny nie powiem przez 2 miesiace u nas butelka byla od 1 chwili wiec tez byl przyzywczajony i teog klopotu nie bylo a chcialam miec w nocy spokoj wiec naciaglam flache 150-180 ml i dawalam mu na noc i mialam spokoj na 6h i tak az wkoncu przespal cala noc to bylo tez rozwiazanie

Ooo ewa Miloszek tez ma zabka nio to gratulacje

Hmm cos jeszcze skrobalyscie o kims zapomnialamm to wybaczcie jeszcze nie ide spac najwyzej dopisze

Aaa dziewczyny wpadlam na pomysl tzn przez przypadke zobaczylam u styczniowek jedna z nich ma liczniki kazdego z maluszkow pod kazdym swoim postem moze my tez takie cos zrobimy

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Tedit co za babsztyl, nie słuchaj jej, a do którego zdjęcia, bo patrzyłam i nie mogę znaleźć...

Asiula witaj kochana i leczcie się wszyscy, zdrówka!

Eva73też mam z aventa ręczny, odciągam w trakcie karmienia (jadę na dwa cyce) bo jest dużo szybciej, inaczej musze się strasznie namachać żeby cokolwiek odciągnąć 😞

• Mamusie
Werciu dziękuje za wtrącenie się 🤪 hihi to może jednak spróbuje je kupić...bo tak wydawało mi się, że one takie cienkie i nic nie amortyzują. A uwierz mi...moje dziecko potrafi bardzo mocno uderzyć główką w ziemię...nie wiem co ona widzi w tym obracaniu..ani 5 sekund nie usiedzi w jednej pozycji...:] śmieją się, że po mamusi taka ruchliwa :]

• Mamusie
Darka, zdecydowanie w łóżeczku Paulinki, Weronika póki co jeszcze śpi wyżej 🙂
u nas też tylko siedzenie, siedzenie, siedzenie i jak się czegoś przytrzyma to prawie sama siedzi, masakra jakaś

McDa87
dzięki 🙂
ja póki co leczyć się nie muszę i niech tak już zostanie bo ktoś musi dbać o resztę rodzinki!

Ewa73
dzięki, jestem twarda i walczę z choróbskiem!!

ania_1988
my też mamy puzzle i uważam że są jak najbardziej ok, a jak można się po nich przewracać, sama radość 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
darka - ten pies z leżaczka w nadmiarze to można oszalec 🤪 🤪 🤪 ja na początku wyciągałam baterie ale potem wlożyłam i teraz targa za tą kośc i "cudowna" melodyjka wyje i wyje 🙃 🙃 🙃

monia
- Sto Lat dla Ani!!!

ania
- co do puzzli to sprawdz jak będziesz kupowac czy aby nie są cienkie i czy nie śmierdzą plastikiem bo tutaj dziewczyny pisały że jak kupiły to im strasznie śmierdziały
My kupowaliśmy w Auchanie w takim żółtym opakowaniu na zamek - grubosc w sam raz i nie śmierdziały nawet na początku

asiula
- dużo zdrówka dla dziewczynek!!!

Nic znikam Dobranoc 😘

Darka jakie liczniki pod postami? ja nie wiem jak to wyglada pokaz nam 🙂
Zuziatko zjadlo dzis najpyszniejszy dla niej deserek na swiecie!!!!az sobie mruczala 🙂!!! brzoskwinia banan marchewka z bobovita polskiego 🙂! i jutro jej zrobie zdjecie w kapeluszu moim z wakacji bo tak go maca tak strasznie go lubi!!!!!!!!!!!!

Edytko może owa Iga sama nie ma dzieci i ja zazdrość zżera, nie przejmuj się .. zazwyczaj tak złośliwe docinki są następstwem zwykłej zazdrości, czy to urody dziecka, czy warunków czy choćby mamy 😉 Z drugiej strony ja bym odpisała, "A dziękuje prawda że zdrowo wygląda , będzie z czego rosnąć wzwyż ! " 😉

Któraś mamuśka pytała czy Maksior karmiony łyżeczką cały czas i czy mleczko też, ano prze doperacją tydzień jest zakaz butelki jako przyzwyczajenie bo po operacji ponad 14 dni będzie zakaz butli i żeby dziecko dawało radę, powiem tak 2 pierwsze dni na łyżeczce to trauma, bo ten nawyk relaxu przy smoku jest niezastąpiony ,ale dajemy radę ,sporo spływa na pieluchę więc robimy troszkę więcej i do przodu 😉

Przepraszam, że się nie odnoszę na bieżąco do tego co piszecie ale jestem potwornie roztargniona ostatnio - przepraszam. Nadrobię mam nadzieje po powrocie o ile nie naskrobiecie 100 stron 🙃

Zmykam , Dobranoc Kochane i dziękuję Wam za słowa otuchy 😘 😘 😘

• Mamusie
Witam 🙂

My już po śniadanku.
Nocka tragiczna, Lenka z 5 razy się budziła i skończyło się na butli. Nie wiem o co chodzi. Ząbka nie ma nadal 😞

Mój czort bawi się w leżaczku, a ja piję kawę. Potem nauka znowu...i pogodna do d*** 😞

emilia ja jestem na wychowawczym.

Witam was,
Mała zasnęła właśnie , tradycyjnie przy odkurzaczu 🙂) na nią to jeszcze cały czas działa 🙂) ja mam przy okazji odkurzone a ona maślane oczka i lulu 🙂) ale nie ma co, z 4x w tyg odkurzam hahahah
Byłam wczoraj u lekarza z tą piersią i powiedziała, że zastój najprawdopodobniej. wieczorem znowu pod prysznicem stałam z 15 min i masowałam i słuchajcie rozbiłam to. Zaczęłam lekko ręką spuszczać mleko i widocznie się"odblokowało" i jeszcze potem Ania dopiła i w porządku. Jezu od razu mi lepiej, ale przypuszczam, że było to od tego, że dałam jej ze 3x butlę na noc i nie dopiła mojego mleczka i stąd ten problem. Już nie daje, tylko pierś. Skoro "bufet" jeszcze zaopatrzony to szkoda zamykać 🙂)
Dzisiaj mam zamiar ugotować warzywka z królikiem. Dawała któraś z was królika? jakie reakcje?

Monia321 ja daje królika, tuszkę kupiliśmy już dawno i zamroziłam rozporcjowane. Reakcji żadnych negatywnych, smakuje Maksiowi, a na brzuszek nie powinno szkodzić to najlżejsze mięsko jest.

Ja generalnie na chwilę obecną nie pracuję ,przerwa aż do przedszkola młodego także wychowawczy czy macierzyńskie mnie nie dotyczą 🙂
U nas nocka po staremu od 20:30 do 8:30 taki schemat chyba się już utarł, choć czasem jak prześpi posiłek w dzień i zje o ten jeden mniej to wstaje przed 7. Teraz zazwyczaj zabawy jest 1,5h-2h po każdym jedzeniu i tyle samo snu...czasem nie śpi między posiłkami raz w dzień,a tak to zawsze. Za to w szpitalu sypia po 3h na dobę,to będzie droga przez piekło 🤢

• Mamusie
Dzień Dobry!!!

Ja tylko na chwilę jak na razie
Rozbójnik śpi, wczoraj poszedł spac troche wcześniej bo po 23
Ja jak zwykle mam mnóstwo rzeczy do zrobienia
Pogoda - znowu pochmurno a chcę w końcu dziś wyjść albo chociaż Mum wyslac z Rozbojnikiem na spacera

darka
- biedronka zeżera szybko baterie no ale ona i wibruje i te muzyczki ma rożne
no właśnie o jakie "liczniki" chodzi???

McDa - co do pomysłów to mojej Mum bym najchętniej dała zdjęcia Rozbójnika a Teściom nic - bo mnie wkurza cała ta sytuacja i ta ich nie napiszę już jaka rodzinna firma - dostaną czekoladki może i niech się wypchają trudno na nic innego pieniedzy nie mamy 😠 😠 😠

monia321
- dobrze że z piersią już poszło i jest ok 🙂

Kiniek- Maksio śpi boskoooooo, chciałabym żeby mój tak spał, no i reszta dziewczyn pewnie też 🤪

• Mamusie
Witam

Nocja taka sobie Lenka obudziła sie na na butle o 2 i przed 7 🤢

tedit
moim zdaniem albo tej Idze brakuje taktu albo zazdrości Ci pięknej córeczki no niestety na tym świecie sa i takie osoby olej ją widocznie ma słaby charakter 🥴

ania_1988 fajne że wpadłaś 🙂 no moja czy leży na puzzlach czy na macie nie uderza głową choć tak się przemieszcza że muszę pilnować czy na tych puzzlach jeszcze leży 😜

asiula83
no to zdrówka dla wszystkich 😘

McDa no właśnie dobre pytanie o dzień babci ja jeszcze nie wiem 😉

Ja też jestem na wychowawczym 😉

• Mamusie
aaaa miałam iśc pokimac ale jakoś mi się odechciało, zaś się roześpię a Rozbójnik jak tak szybko idzie spac bo spaniu nocnym to śpi ok godziny

włosy muszę umyć bo inaczej to frytek nasmaże na obiad na nich 😉 i ogarnąc się trochę

Gosiaczek
- puzzle no i ogólnie leżenie blisko podłogi ma tą zaletę że z wysoka dzieciątko nie spadnie jakby co... 🙂

Moja koleżanka miała miec dzisiaj planowaną cesarkę i czekam właśnie na wieści
majaaa - tą cesarkę koleżanka ma na łubinowej 🙂

Czesc 🙂 ja sie nacieszylam ,ze Zuzu spi cale noce to dzis o 3.40 pobudka na buuubuu heheh, a wieczorem zjadla 160 kaszki nowej!!! jablkowo gruszkowa od 6 miesiaca baaaaaardzo jej smakowala bardzo bardzo!!! i po tym jeszcze dostala 90 ml mleka i pobawila sie do 21 i spac. Normalnie to spala do 5.30 -6 a teraz jakis czort ja obudzil i kazal wolac o jedzenie hehe,ale spoko dalaj jej butle i pospala do 8 jak zwykle 🙂 a teraz kaszke banankowa dostala i spi znow Zolzucha mala 😁
a oto ona z ranca 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/707/photo0536x.jpg/][IMG]http://img707.imageshack.us/img707/3963/photo0536x.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Hej Kobietki.

U mnie kiepsko 🥴 Olek okropnie marudził w czasie snu 😮 Budził się non stop, aż wzięłam Go do nas na wyrko... I to nie pomogło, bo co chwilę przytulał się do cyca 😞 Spaliśmy jak śledzie w puszce, powyginani jak chińskie paragrafy, efekt- plecy! 😮 Ból niesamowity 😠
I do tego taka padnięta jestem, a kawy nie pijam ze względu na pokarm 🤢

Edytka to się dołożna trafiła 😉 Ja do tego przywykłam,że co raz dostanę jakąś durną wiadomość,albo chamski komentarz 😉 Ale nie biorę tego do serca,bo wrzody żołądka by mnie zżarły 🙂

Kinia trzymamy za Was kciuki! 😘 Maksik to dzielny dzieciaczek, a Jego Mama Herkules istny 🙃 No i przede wszystkim jesteś dla mnie przykładem, bo jeśli Wy dacie sobie radę, my też sobie musimy poradzidzić 😜

Joanno a gdzie w tym łóżeczku miejscówa dla Olka??? 😁

• Mamusie
Hej dziewczyny.podczytuje Was czasami , ale nie udzielam się z braku czasu 😞 Przepraszam,że się wtrące ,ale wyczytałam ,że któraś z Was pytała o puzzle piankowe i przypomniało mi sie ,że niedawno było całkiem głośno o nich...są rakotwórcze, Nie mogę zamieszczać linków ,więc wkleje bez www skopiujcie sobie do wyszukiwarki i dodajcie na początku www dzieci.pl/breedingAid,12953908,title,Popularne-maty-puzzle-sa-toksyczne,wychowanie_artykul.html?smgputicaid=6db84