Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dobry,
jestem po killerze ,a właściwie po 1/3 bo padłam i nie mogłam tchu złapać, nie sądziłam ,że aż tak mi spadła kondycja przez nic nierobienie, ale autentycznie tętno aż niebezpiecznie skoczyło 🤨 także stopniować muszę, ale humorek dopisuje 😁

• Mamusie
Kiniek ja mam dziś zamiar spróbować killera, w tyg ani raz nie ćwiczyłam;( dziś jak pójdą goście o normalnej porze to poćwicze 🙂

a teraz już prawie wszystko przygotowane, pizzusie zrobione, polecam, jest bardzo proste a wszyscy to uwielbiają.... kupuję gotowe ciasto francuskie, układam na to plasterki szynki i sera, zawijam w rulon (tak żeby zrobiła się rolada z dłuższego boku) 🙂 kroję na plasterki i posypują przyprawą do pizzy, potem do piekarnika, jest to pyszna zakąska 🙂 wrzucam fotki 🙂
tu przed włożeniem do piekarnika
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/545/20130324145435.jpg/][IMG]http://img545.imageshack.us/img545/1947/20130324145435.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

i gotowe do jedzenia
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/824/20130324154048.jpg/][IMG]http://img824.imageshack.us/img824/5016/20130324154048.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
McDa ja robię Olkowi podobnie ciastka z serem i rodzynkami 🙂 Dużo fajnych, szybkich i w miarę łatwych przepisów podają w ,,Pyszne 25" 🙂

Jestem wściekła. Po szkole pędziłam do domu,żeby zdążyć na mszę na 18, zajeżdżamy do kościoła a msza na 17!!!! była 🥴 A w pobliżu na 19 nigdzie nie ma...

Okres tuż tuż, domownicy drżyjcie! 😉 Zgaga mnie coś ładuje 😮 Ciąża??? 😁

Spokojnego wieczorku 🙂

McDa robię takie z miodem i orzechami mielonymi ,ale mam teraz akurat opakowanie ciasta francuskiego i w sumie zapas sera z szynką,więc 😁 dzięki 😉 Powodzenia z killerem, ja wymiękłam na prawdę, jutro będzie bardzo ciężko, ale zaparłam się 😜

Nie mogę się doczekać jutra odbiło mi z zakupami allegrowymi i teraz tylko czekam 🙃 tak też pomału kombinuję z basenem coś ,a może siłkę dorzucę 😮

• Mamusie
Witam

Ja tylko na moment 🙂 Widzę że o jedzonku piszecie mniam smakołyki a ja tu pilnować się muszę z tym jedzonkiem 😉

emiliaeem
hehe czyli jak zgaga to ciąża hmmm...czyli mój mąż musi być w ciąży bo ma zgagę codziennie 😁 🙃

Weekend udany mimo zimna, w domu byliśmy na 21 i od razu Lenka poszła lulu a ja poszłam ćwiczyć 😮 😁 Teraz padam ze zmęczenia więc zajrzę jutro.

Dobranoc 😘

• Mamusie
no goście właśnie poszli 🙂 ale sympatycznie było, nie widzieliśmy się ponad rok! no i nie wiem czy jeszcze poćwiczę bo teraz się zabieram za przygotowywanie lekcji na jutro;( jak mi się będzie chciało to chociaż z 10 minut spróbuje poćwiczyć, muszę znów zacząć 🙂 tym razem nie mogę się poddać! no i muszę zacząć jakąś dietę ale nie wiem czy zaczynać teraz czy po świętach 🙂

Kiniek, Maja musze spróbowac Waszych przepisów 🙂 ale rodzynek nie lubię więc coś innego dam 🙂

• Mamusie
Witam

Jej ale mi się wstać nie chciało a Lenka obudziła się o 7.30 😮

McDa powiem Ci ze jakbym była na twoim miejscu to zaczęłabym po świętach 😉 ja teraz muszę uważać na smakołyki 😜

Co do weekendu to tak jak pisałam było super brakowało oczywiście ciepła 😉 Lenka to aniołek w porównaniu do Hani 🙂 moja nuinia jest spokojna, ostrożna a tamta krzyczy, płacze i wszędzie wejdzie ale mimo tych różnic w charakterze ładnie się bawiły i o dziwo nie wyrywały sobie zabawek a czasem się nimi dzieliły 😜

Byliśmy oczywiście w Galerii Echo bo chciałam zobaczyć czy są tam te buciki z Zary no i nie ma więc chyba sobie je odpuszczę 🤢 ale za to znowu troszkę nakupowałam rzeczy w Cubusie mieli świetną promocję więc kupiłam sobie 2 pary spodni, majteczki a Lence 3 pary spodni dżinsowe i materiałowe i oczywiście bluzeczkę bo nie mogłam się oprzeć ☺️ 😜 ach ten mój zakupoholizm 🤢

• Mamusie
Witam 🙂

Nadrobiłam chyba z 20 stron 🤪 ale naprawdę super się was czyta. mcda dzięki za przepis na pewno wypróbuje, do tej pory co robiłam z ciasta francuskiego to ciastka z jabłkiem 😉 Niestety nie rozpisze się za dużo bo Natalia zaraz wstanie . U nas wszystko ok, Natalia zasypia ok 19-20 i spi cała noc do 6-6.30 🙂 W dien ma jedna drzemkę o różnej porze dnia dziś zasnęła już przed 10 ta a potrafi tez dopiero o 14 tej 🙂

Mam mało czasu święta tusz tusz a ja mam tylko dziś wolne i do piątku pracuje także po pracy sprzątanie i brak czasu na neta 😠 Natalia upatrzyła sobie swoje krzesełko i cd wszędzie z nim chodzi i na nie wchodzi 🙃 😮 gdybym nie zajrzała to kochane życzę wam :Chcę życzyć Wam spokojnych i zdrowych

Pięknych Świąt Wielkanocnych,

Smakowitego jajka święconego

Jakże mokrego Poniedziałku Wielkanocnego

Oraz czerpania radości z każdego dnia.

• Mamusie
a bo zapomniałam McDa i Maja śliczne awatarki 🙂 i McDa twoja Paulinka to taka pogodna dziewczynka aż miło popatrzeć nawet oczka jej się śmieją 😉

emilia wow to ładnie Ci Natalka śpi 🙂

Była u nas na godzinkę teściowa przywiozła Lence rosołek 🙂 i pobawiła się z nią a ja w tym czasie zrobiłam u Lenki w szafie porządek i się przeraziłam ile ona ma ciuchów ☺️ 😮

a ja piję kawkę...

• Mamusie
Hej!!!

Jestem i ja
Wybaczcie ale na razie nie nadrobie Waszych wpisow
Umylam ostatnie okno i teraz czekam az podloga przeschnie i sprzatam dalej po tym myciu
Zeby nie bylo prosto to musialam jak zwykle cyrki wyczyniac w pokoiku zeby sie do tego okna dostac, fotel do spania skladac itp bo ciasno jak nie wiem
Umylam tylko od srodka i zmiana firan oczywiscie bo mroz, mroz i jeszcze raz mroz
Jak myje cale okno to kocham te okno normalnie 😠 😠 😠, trzeba je rozkrecac slubokretem i specjalnym kluczem zeby je otworzyc

I to tyle poematu o oknie 😜 😜 😜

Weekend minal jako tako
Umylam 2 okna - cale 😜 bo slonce swiecilo a jak tylko przestalo to sie kawalki lodu robily i tyle z mycia 😠
W sobote bylismy na ur. tesciowej 🤪, byla tam tez siostra meza ( z ktora jest poklocony) takze atmosfera beznadziejna, ja prawie wcale sie nie odzywalam
Jeszcze w Wielkanoc idziemy na kawe wiec jakos musze przezyc (z musu)

A poza tym wczoraj poklocilam sie z mezem, w sumie poszlo o wyjazd nad morze i moja firme,
bardzo mnie wkur...ł
Tak mnie wkurzyl pieron jeden 😠 😠 😠

Nic znikam bo jeszcze musze pocyrkowac z pokoikiem: 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
Wercia nie rozwalają się, ciasto się zlepi na tym końcu z pozostałą częścią rolady 🙂

Gosiaczek to Hania pewnie jak Paulinka 😉 taki mały pieron! ale kochana też potrafi być, zadziorna, dumna, uparta, głosna jak nie wiem ale kochana 🤪 mąż uważa że to jaka jest dodaje jej uroku, już po oczach widac że ciągle coś kombinuje co by zrobić żebyśmy zwrócili na nią uwagę, albo jak nam zrobić na złość 🙂 niektóre pomysły powalają nas na kolana 🤪 ale czasami chciałabym żeby chociaż jeden dzień była spokojna, żebym wiedziała że jak ją spuszczę z oczu to nic nie nabroi, ile rzeczy bym zrobiła 🙂 więc korzystaj póki Lenka to Aniołek!
i dziekuję za komplement, Paulinka faktycznie jest bardzo pogodną dziewczynką, smiejemy się z mężem i mówimy że ona albo się śmieje czy uśmiecha albo płacze... 🤪

Wercia hehe jak mieszkałam u teściowej to też byłam chora jak miałam myć okna, podwójne, stare, farba i kit schodziły przy każdym myciu, trzeba było delikatnie żeby szyba nie wypadła 🤪no i otwieranie-jedno okno a 8 klamek- 3x2 plus środkowe było krótsze i nad nim małe okienko otwierane do góry! masakra! teraz to przyjemnośc myć okna 🙂 tylko troche ich dużo 🤨 jeszcze nie myłam, czekam aż mrozy się skończą, jak nie zdąże przed świętami to po święatach umyję bo i tak oba dni nas nie będzie 🙂

• Mamusie
Dziewczyny zaczęłam dzisiaj Kilera i wytrwałam do końca 🙃 choć czasem musiałam zwolnić tempo 😉

McDa jak czytam o Paulince to istna Hania ale jak mówisz kochana 🙂 a moja Lenka dużo się śmieje a płacze bardzo rzadko prawie wcale i nawet Ci znajomi (a widzimy się z nimi co miesiąc przyjeżdżają do nas na weekend i my do nich też na cały jedziemy) powiedzieli ze pierwszy raz widzą jak Lenka zaczyna płakać i płacze a najśmieszniejsze jest to że tak śmiesznie płakała bo mąż zabrał ją na piętro a ona na parterze z pieskiem się bawiła (rodzice znajomych mają taką słodką Fionkę i Lenka ją kocha) jak zgram filmik z męża telefonu to zobaczycie jak ona uwielbia tego psa 😁

wercia zazdroszczę umycia okien ja jeszcze sie za to nie wzięłam 🤢

• Mamusie
Witajcie...

Tak jak przeczuwałam, umieram od rana na okres... 😞 Coś przepotwornego... ☺️

McDa mój Olek taki jak Paulinka, jak nie krzyczy i płacze, to się śmieje 😉 I nie ma zmiłuj 🙂 Pocieszam się tym,że podobno w przyszłości jest na odwrót 😁 Daj Boże... 🙂
Poza tym od kilku dni ciągle!!! chce, żeby Mu czytać książki. Jestem wyćwiczona we wszystkich możliwych bajkach w domu 🤪 Nawet już ich nie czytam, bo znam na pamięć 😁

Gosiaczek a na co masz wydawać kasę??? Mieszkanie odwalone, auto marzenie, wszyscy zdrowi... 😜 Aż mnie przeraża fakt kiedy ja tak będę mogła powiedzieć 😮 😉

Zmykam,bo za momento mój Oligarcha się obudzi 🙃

Miłego dnia 🙂

• Mamusie
Lenka pospała 2h i nie miała zamiaru wstać więc zachowywała się tak głośno ze się obudziła 😉

emiliaeem co fakt to fakt 🙂 najgorsze jest to że dostałam kasę za projekty i już połowę wydałam no ale druga połowa odłożona na wakacje choć jeszcze brakuje 😉 ale powiem Ci szczerze ponieważ mąż chce sprzedać samochód to namawiam go na tańszy żeby się nie blokować finansowo marzy mi się domek albo chociaż mieszkanie w zabudowie szeregowej z kawałkiem ogródka 😜 może za kilkanaście lat się uda 🤢

• Mamusie
Gosiaczek jak masz warunki finansowe i chęci to się zastanawiaj na domek 🙂 ja bym tego na nic nie zamieniła, nawet wiedzac że teraz duuużo lat przed nami spłacania... oby było tak jak jest to będzie dobrze 🙂 moja wypłata starczy na ratę więc jak się nie nie zmieni to będzie dobrze 🙂

• Mamusie
a tu mój mały pieron 🙂 wchodzi do garderoby i przynosi mi ciągle strój kąpielowy żeby jej ubrać albo letnie spódniczki 😉 chyba czeka na lato tak jak mamusia 🙂 no i oczywiście ulubiona wanienka-poduszka, paula w stroju i kocyk 😉
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/855/nowyfolder3l.jpg/][IMG]http://img855.imageshack.us/img855/2101/nowyfolder3l.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/580/img1342ti.jpg/][IMG]http://img580.imageshack.us/img580/899/img1342ti.jpg[/IMG][/URL]

no i zrobiła sobie z krzeseł zjeżdżalnie, już za nią nie nadążam 🙂 wrzuce filmik jak się załaduje 🙂

• Mamusie
Nie wiem czemu w laptopie nie włącza mi sie funkcja "odpowiedz"
Ja dzis z mała w domu, nianka sie rozchorowala tez na jelitowke a Lilia tez jeszcze nie wyzdrowiala ,więc nie zbyt mogłam z nią iść do pracy. Dalej ma temperaturze 37'7 do tego cienkie z nosa i chrypa. Z jelitowki jakiś virus nam został. Miałam sie dzis z pediatra skontaktować.Ale ta maruda skupić sie mi nie dala , ze zapomniałam .Już teraz mam jej stekania dość , ze wlaczylam jej bajkę bumba jej ulubiona i siedzi już 15 minut. Ale w glowie mam szum.
Przyszła po piciu, zobaczyła ze mam iPoda i wpakowala mi sie na kolana, chyba se nie podpisze.
Wiecie co wy tak , o tych ćwiczeniach. A u mnie zastój totalny. Jeszcze na dokładkę właśnie świeżo wypieczony pachnący chleb wyjelam z piekarnika a Wczoraj sternik na zimno zrobiłam i to mój ulubiony , więc dzis z kawa kawał pożarlam . Na ćwiczenia za to jakoś brak mi totalnie czasu, bo każda wolna chwile spędzam na nauce francuskiego. Obiecalam sobie ze po wakacjach bede już mówić. Pogoda tez mnie nie dopinguje 😞
Poszła Lileczka jeździć z ADamem na roweru i samochodziku. Sąsiedzi z dołu maja znami prze...... Chyba ze se sufufit wyciszyli. W każdym bądź razie chwila humoru ja nawiedzila.uff
Moja mama leży w szpitalu , czeka na operacje , tez mnie to stresuje. Ale sie wkurzylam , charakter dziecka, nic nie mówiła mi do ostatniej chwili, i gdyby nie to ze siostra pojechała na święta do domu to pewnie by trzymała to w tajemnicy i powiedziała jak już bedzie po. Ale le jak sie pytalam kiedy bedzie ta operacja mowila ze nie wie. tlumaczyla sie ze zaraz bym przyjechała , i ze nie chce nam problemów robić bo dodatkowe koszty.A ja mam teraz problem bo teraz trudniej mi dojechać.

Gosiaczku ty sie nie zastanawiają tylko kupuj. Jak mi ogrodu brakuje. Ale wiem ze w Polsce moge mieć piękny dom z ogródkiem. A ty ledwo na balkon mnie bedzie stać. No ale mieszkanie w bruxelii. Czekam aż mi trochę ceny na rynku zmaleja, miały spadać po nowym roku. A tu nic od kilku lat sa tak stabilne ze nawet nie drgna.

Z nowych zakupów to u nas tv do kupienia bo korzystamy z telewizora dzieci, i tak sie nie ogląda tej telewizji, ja tam mogla bym wytrzymac dlugo bez, ale mój maz steka ze mu sie zle gra na tak małym ekranie i chce kupić nowy. Jeździł i oglądał i sie na Smatr tv napadlil. Kasy znowu nam te jego gadżety pochłona. Ale ja tez se odbije bo lodówka czeka na wymianę 😉 😉

• Mamusie
Nie wiem czemu w laptopie nie włącza mi sie funkcja "odpowiedz"
Ja dzis z mała w domu, nianka sie rozchorowala tez na jelitowke a Lilia tez jeszcze nie wyzdrowiala ,więc nie zbyt mogłam z nią iść do pracy. Dalej ma temperaturze 37'7 do tego cienkie z nosa i chrypa. Z jelitowki jakiś virus nam został. Miałam sie dzis z pediatra skontaktować.Ale ta maruda skupić sie mi nie dala , ze zapomniałam .Już teraz mam jej stekania dość , ze wlaczylam jej bajkę bumba jej ulubiona i siedzi już 15 minut. Ale w glowie mam szum.
Przyszła po piciu, zobaczyła ze mam iPoda i wpakowala mi sie na kolana, chyba se nie podpisze.
Wiecie co wy tak , o tych ćwiczeniach. A u mnie zastój totalny. Jeszcze na dokładkę właśnie świeżo wypieczony pachnący chleb wyjelam z piekarnika a Wczoraj sternik na zimno zrobiłam i to mój ulubiony , więc dzis z kawa kawał pożarlam . Na ćwiczenia za to jakoś brak mi totalnie czasu, bo każda wolna chwile spędzam na nauce francuskiego. Obiecalam sobie ze po wakacjach bede już mówić. Pogoda tez mnie nie dopinguje 😞
Poszła Lileczka jeździć z ADamem na roweru i samochodziku. Sąsiedzi z dołu maja znami prze...... Chyba ze se sufufit wyciszyli. W każdym bądź razie chwila humoru ja nawiedzila.uff
Moja mama leży w szpitalu , czeka na operacje , tez mnie to stresuje. Ale sie wkurzylam , charakter dziecka, nic nie mówiła mi do ostatniej chwili, i gdyby nie to ze siostra pojechała na święta do domu to pewnie by trzymała to w tajemnicy i powiedziała jak już bedzie po. Ale le jak sie pytalam kiedy bedzie ta operacja mowila ze nie wie. tlumaczyla sie ze zaraz bym przyjechała , i ze nie chce nam problemów robić bo dodatkowe koszty.A ja mam teraz problem bo teraz trudniej mi dojechać.

Gosiaczku ty sie nie zastanawiają tylko kupuj. Jak mi ogrodu brakuje. Ale wiem ze w Polsce moge mieć piękny dom z ogródkiem. A ty ledwo na balkon mnie bedzie stać. No ale mieszkanie w bruxelii. Czekam aż mi trochę ceny na rynku zmaleja, miały spadać po nowym roku. A tu nic od kilku lat sa tak stabilne ze nawet nie drgna.

Z nowych zakupów to u nas tv do kupienia bo korzystamy z telewizora dzieci, i tak sie nie ogląda tej telewizji, ja tam mogla bym wytrzymac dlugo bez, ale mój maz steka ze mu sie zle gra na tak małym ekranie i chce kupić nowy. Jeździł i oglądał i sie na Smatr tv napadlil. Kasy znowu nam te jego gadżety pochłona. Ale ja tez se odbije bo lodówka czeka na wymianę 😉 😉

• Mamusie
Lili zaczyna mówić pomału, na Adama mówi Dadi, Bumba na bumba, klauna z bajki http://m.youtube.com/#/watch?v=BfEuW4ViQ-Y&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DBfEuW4ViQ-Y tylko ma płyty cd po francusku
Kóik, na jej królika, babo to babcia, kaka to ciotka, kjana to moje kolana. Na na dziadka, dzieja. Sie śmiejemy ze dziadek to dzieja. Na kawę mówi inka