Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam

Nocka super można powiedzieć że Lenka przespała ładnie noc jadła mleczko o 6 i pospała do 8 🙂

Maja to może mąż zrobi mi w sobotę zdjęcie i zobaczę jaka różnica będzie w drugim miesiącu a w sobotę mierzenie zobaczę ile spadło po miesiącu ćwiczeń 😉

Miłego 😘

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

Informuje ze zyjemy 😉
Obiecuje sobie za nadrobie Wasze wpisy a tu ciagle cos wypada

Jestem sama z Patrykiem i usiluje sprzatac
Patryk uwielbia wspinac sie na drabine az na sama gore 🤪

Wydaje mi sie ze to kolejny etap:
Od jakis 2 tyg przerabiamy ciagle rozbieranie sie Patryka - sandalki, skarpetki i spodnie i tak w kolkoooooooooooooo

Dzis jak sprzatalam w przedpokoju to wyciągnęłam mate do lezenia dla niemowlaka i Patryk teraz na niej lezy i sie bawi

Hej Kochane,
u nas była pierwsza wizyta u dentysty, Maksio miał próchnicę na jedynce przez brak odpowiedniej profilaktyki w okresie operacji i po , także mieliśmy lapisowanie i ząbek wkrótce zmieni kolor na czarny niestety,ale dentystka uspokoiła,że teraz moda na kolorowe ząbki ,a za 2 latka jak uleży 15 minut bez ruchu to zeskrobiemy masę i nałożymy normalnie plombę . Przy okazji ja sobie machnęłam ząb gdzie mi się ukruszył i miałam próchnicę, jestem cała w skowronkach (moja nowa pani dentystka okazała się balsamem na moją zbolała duszę ) 🙃

Teraz mykam na Chodakowską, bo to już moja pora 😉 pozdrawiam i super że tak wszystkie się wzięłyśmy za kondycję na wiosnę 😁

• Mamusie
Czołem 🙂

Wy ćwiczonka, a ja dalej wertuję te prace do szkoły 😮 I obiad Olkowy w międzyczasie 🙂

Kinia dentysta przede mną 🤪 Małym zresztą też 🙂 Dobrze,że będe po okresie, bo z wrażeń mogłabym dostać szybciej 😉
Co do ,,wspólnych" ćwiczeń chyba lepsza mobilizacja jest 🙃 Ja też rytmem nie odbiegam od Was 😜 Mimo wszystko, gdy tylko się ociepli, zaczynam biegać. Aeroby jak najbardziej,ale to nie to samo co wysiłek na świeżym powietrzu ☺️ A tak mi już tego brakuje, chociaż przedwstępnie sezon rozpoczęłam jakiś czas temu,ale znów powiało mrozem i nici... 😠

Wercia znam Twój ból, ja też sama walczę ostatnimi czasy z Olkiem 😮 Mąż cały czas w pracy,ale mus to mus... 🙂
A i dla pocieszenia gdyby, któraś miała obiekcje,że ma bałagan... Oto co Olek potrafi uczynić z Tatusiem! Wszystkie pudła w salonie 🤪 🤢

Poza tym nowa fryzura... Ta daaaammmm... 🙂

Z porannej kąpieli, kiedy mój Syn absolutnie nie chce pozować 🙂
Poza tym nagrałam filmik jak Olek demonstruje swoją złość 🙂 Ale wrzucę jak znajdę więcej czasu ☺️

Dzisiaj pospacerowaliśmy trochę po dworku, uprzątaliśmy górę pampersów, która wyłazi z kosza, bo szanowna firma zmieniła termin odbioru śmieci! 😠 Olek przyczaił się na kota, który dumnie prężył swe oblicze, a na koniec zarobił kopniaka 😮 I z uśmiechem zawołał kota ,,miaaał" 🙂 Czyżby awersję do sierściuchów odziedziczył po mamusi??? 😮

Zmykam do domciu, bo u rodziców w domu nikogo nie ma i ziąb jak diabli 😉 Miłej reszty dnia 😘

• Mamusie
U Nas zima, wieje, mroz, snieg masakra
I jak mialam awersje do ogrodniczek to chyba kupie chociaz kilka par uzywanych zeby Naszemu ekshibicjoniście bylo ciezej sciagac to moze sie zniecheci 😜 😜 😜

emiliaeem - sliczny Olus, ile on juz razy byl obciety???
a nasz "Szopen" ani razu ale jak mu sie te wloski tak kreca to mi szkoda obcinac, a najlepsze ze ostatnio wygladaja wlasnie jakos tak jakbym je mu obciela

łacze sie z Toba w mega rozpizdzielu zabawek na podlodze, u Nas tak codziennie jest - masakra na tych 40 metrach jeszcze 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Mam ochote czasami wyc bo chociazbym sie pokichala to i tak porzadku nie bedzie

Kiniek
- ja niedawno zastanawialam sie jak to by bylo gdyby trza bylo dentyste zaliczyc
jak ta "plomba" byla wykonana? opisz prosze jesli znajdziesz chwilke

Cała reszta kobitek 🙂 - pamietam, postaram sie naskrobac do kazdej z Was

• Mamusie
Dziewczyny nowa ulubiona bajka Lenki na MIniMini to Troskliwe misie 😁 ale Barneya nadal uwielbia 😉

wercia
ja też od poniedziałku sprzątam głownie w szafkach i szufladach no i powycierałam kurze z szafek i szaf 😉 ręczniki uprane jutro piorę pościel 😉 tak powoli ogarniam mieszkanko na święta 🙂

Kiniek a my też z Lenką wybierzemy się latem do dentysty tak kontrolnie a powiedz mi Maksio ładnie siedział na fotelu?? i dał zajrzeć obcej Pani do buzi?? Co do ćwiczeń ja dzisiaj po kilerze to poczułam takie zmęczenie że aż się położyłam i przysnęłam na godzinkę 🙃 no ale to pewnie też ta pogoda 🤢

emiliaeem
przepiękny bałagan 🙂 a Oli jak zawsze słodki i czekam na filmik 😉

a mąż mnie dzisiaj zaskoczył zadzwonił i powiedział że w piątek wziął sobie wolne to razem posprzątamy mieszkanie 🤪

🙂 Sliczny Olek maly roztrzepaniec 😉 Podoba mi sie 🙂
Balagan podobny chyba wszedzie, jak tornado idzie wszystko za nia leci.
Gosiaczek jak milo ze strony meza.... 🙂 moj leniwiec dzis lezy caly dzien na kanapie i jakies glupie seriale oglada....wkurza mnie tylko.

Cały sęk w tym, Kochane, że tak małe dziecko za cholere nie otworzy ot tak buzi i nie przytrzyma jej otwartej dłuzej niż maksymalnie kilka sekund ;/ one mają specjalny gumowy ochraniacz, który się zakłada do buzi, by nie mogło zagryźć zębów na palcach dentystki, nie ukrywam, że musiałam siedzieć na fotelu, Maks wzdłuż mnie na kolanach, jedna pani mu głowę przytrzymała, bo się szarpał, lekarka zajrzała ,najdelikatniej jak mogła, ja trzymałam rączki, dla takiego malucha to ciężkie przejście, ale konieczne. Maks miał bardzo widoczny ubytek, rzecz w tym, że jak to ubytek trzeba by osuszyć, nie dopuścić do zamknięcia buzi (to awykonalne) wywiercić (są żele na próchnice, ale sama dentystka mi powiedziała ,że to mało skuteczna metoda i też nie można żelu ślinić w trakcie jego działania) osuszyć, założyć plombę i poświecić sporo światełkiem, tak od 4 lat powinno być to możliwe, więc nie mieliśmy wyjścia i polakierowała zęba azotanem srebra (ząb tam gdzie ma próchnicę sczernieje pod wpływem tej substancji - wpiszcie w google lapisowanie i zobaczcie jak to wygląda) - wiecie dentyści czarują,że "będziesz miała/ł kolorowe ząbki" i dzieciaki to kupują, wyjścia nie mieliśmy to zapobiega dalszemu rozwojowi próchnicy, która na mleczakach postępuje drastycznie szybko 🤢 teraz za te kilka lat zeskrobie się czarne i zrobi plombę jak da radę, bo on akurat przednią powierzchnię zęba ma wyżartą i nie ma pewniaka czy plomba się utrzyma ....

No to opisałam Wam tą moją przygodę z dentystą 🙂

Emiliaeem no to u nas tak samo to wygląda tylko jeszcze wszędzie są książeczki bo on jak "czyta" to oczywiście odkłada gdzie popadnie 🙃 Olo jest śliczny i naprawdę sporo z taty ma tak po buziaku jak się patrzy 😉

• Mamusie
witam 🙂
no i wolne do wtorku 🙂 pewnie to przeleci;(

wybrałam się dziś do Bielska i kupiłam Paulince lalkę baby born podnieś mnie mamo, co prawda na święta ale już jej daliśmy bo grzeczna była 😉 no i nie rozstawa się z lalką, szczęśliwa jak nie wiem 😉 może już gotowa na rodzeństwo 😉 tylko na pytanie chcesz braciszka albo siostrzyczkę odpowiada stanowczo NIE 🤪

Emialieem u nas salon cały czas tak wygląda, już nawet w ciągu dnia nie sprzątam, bo co pozbieram, zaraz jest w tym samym miejscu, jeszcze teraz dostała takie duże puzle i ciągle je wyciąga z pudełka, klocki, lalki, itd

dziewczyny jakie ciasta pieczecie na święta? zastanawiam się nad korą dębu albo 3 bitem i nie wiem co wybrac, oba lubię 🙂

McDa pofarciła Ci się aukcja nie ma co 😁
Z ciast to cytryniak (baba cytrynowa) i sernik robię,miał być miodownik jeszcze, ale to aż 6 blatów potrzeba, więc bardzo czasochłonne ...

A ja bym marchewkowe ciasto chetnie zrobila 🙂
Kinia nastraszylas mnie tym dentysta..moze i ja sie z mala wybiore....co prawda ja ciagle jej do paszczaka zagladam i nic nie ma na moje oko dbam bardzo o zabki. Smoczka juz prawie nie uzywa do picia tylko 2 razy dziennie na mleko w sensie nad ranem kiedy jak wstaje to myje zeby i w dzien te 2 razy w poludnie i wieczorem przed snem ale po tym jeszcze szorujemy zebiska. W nocy tylko woda z niekapka.
Musze Wam sie pochwalic... Mam taka drewniana tablice z cyferkami ,ktore sie wyjmuje od 1 do 10 i trzeba je dopasowywac. Mala to ogarnela pieknie . Zaskoczyla mnie i ciagle chce sie tym bawic. I mowi jeden i piec. i jeszcze dzis zawolala na tate Daddy - Dadi, klkakrotnie i powiedziala do mnie "JESZCZE" jak w wannie kubeczkami sie bawilysmy i polewalam ja woda 🙂 moja pysia chlonie jak gábka a ja w piorka obrastam 🙂 Nagralam ja chwile jak wywija tance przy gangam style i przy ona tanczy dla mnie....wariatunio moj 🙂

Maju jak dbasz i nic nie widać to bardzo wątpię by tam coś było, u nas Ewka nic nie miała , no ale z Maksiem się nie dał dotknąć, poza tym nie wolno było po operacjach, więc że tak powiem skutek uboczny sytuacji :/
Zdolniacha mała Ci rośnie, aż dziw bierze, że taka matematyczna 🤪 dziewuszki zazwyczaj bardziej po książeczkach, wierszykach 😁 a tak w ogóle widzę,że córa wyczuła kiedy mamę w piórka przystroić tak w sam raz na Wielkanoc 😁
Od ciasta marchewkowego w domu mam speca 😁 to nie moja działka jest 😉

Kinia ale ksiazeczki to tez kocha!! i uwielbia byc chwalona a jak cos zalapie to sama sobie brawo bije i kaze wszystkim obok taka jest dumna 😁 to tak jak ukladanie tych kolorowych koleczek kolorem i wielkoscia na rozek. To juz dawno ogarnela i schowane bo sie znudzila moze niedlugo ponownie wyjme.

• Mamusie
Witam

Dziewczyny podziwiam was jaki macie zapał odnośnie pieczenia ciast ja robię ciasto czekoladowe i babeczki te z Dr.Oetkera czyli idę na łatwiznę ale sprawdzone są więc wiem że smaczne. Jakoś przez to odchudzanie nie myślę o pysznościach bo wiem że będę musiał jeść z umiarem 🤢

Maja ogólnie jak facet przeziębiony czy się skaleczy to katastrofa 🙃 to takie nasze duże dzieci. Ale zdrówka dla męża niech Was nie pozaraża 😉

McDa śliczny komplecik a cena 😮 nie ma to jak takie zakupy 😜

Ja już mieszkanko posprzątałam zostało tylko odkurzanie i mycie podłóg no ale odkurzać w naprawie i ma być zrobiony na jutro...oby 😉 a co do zmywarki na szczęście okazało się że jeszcze pestka zatykała odpływ więc obyło się bez kosztów 😜

• Mamusie
Gosiaczek niestety na razie tylko takie zakupy robię, nawet nie ma czasu wyskoczyć gdzieś do sklepu, w zasadzie najbliższa galeria w bielsku czy ok 20 km., z małą nie ma szans, mąż wraca późno, jedynie jak do mamy ją zawiozę ale teraz znów przed świętami nie ma czasu... może po świętach uda mi się gdzies wyskoczyć 😉

Paulinka na razie ciągle bawi się lalką i kuchnią co wczoraj przywiozłam do kuzynki 🙂 gotuje jej ciągle i ją karmi 😉tylko się denerwuje że woda w kraniku nie leci 😉

ja dziś idę do fryzjera podciąć trochę końcówki bo już pół roku albo więcej nie byłam...;( no i zabieram się za sprzatanie, paulisia leży w łóżku z laleczką i ogląda bajkę, ale by było super jakby sama zasnęla 🙂 ale znając ją zaraz mnie będzie wołać 🙂

• Mamusie
Gosiaczek niestety na razie tylko takie zakupy robię, nawet nie ma czasu wyskoczyć gdzieś do sklepu, w zasadzie najbliższa galeria w bielsku czy ok 20 km., z małą nie ma szans, mąż wraca późno, jedynie jak do mamy ją zawiozę ale teraz znów przed świętami nie ma czasu... może po świętach uda mi się gdzies wyskoczyć 😉

Paulinka na razie ciągle bawi się lalką i kuchnią co wczoraj przywiozłam do kuzynki 🙂 gotuje jej ciągle i ją karmi 😉tylko się denerwuje że woda w kraniku nie leci 😉

ja dziś idę do fryzjera podciąć trochę końcówki bo już pół roku albo więcej nie byłam...;( no i zabieram się za sprzatanie, paulisia leży w łóżku z laleczką i ogląda bajkę, ale by było super jakby sama zasnęla 🙂 ale znając ją zaraz mnie będzie wołać 🙂

🙂 maly pomocnik McDa !! 😁
Ja bylam na zakupach z mala dobrze,ze ja zabralam bo nagle tyle mi sie toreb zrobilo,ze nie wiem jak sama dalabym rade to ogarnac,a tak to na wozku powiesilam 😁
Kupilam jej sliczna bluzeczke na lato 😉

• Mamusie
Maja i ja czekam na zdjęcie 🙂 a u nas to samo jak na zakupy to wózek bo inaczej bym nie ogarnęła zakupów i Lenki 🙃 no chyba ze jest z nami mąż to wtedy wózka nie bierzemy 😉

McDa fajny filmik 🙂 no ale jak taka słodka aktorka 😁

a ja mam dzisiaj małego doła kurczę jak rano wstaję to mam taki ładny brzuszek płaski a jak tylko coś zjem to zaraz mi go wypycha już nie wiem co mam robić, dołuje mnie to trochę 🥴

• Mamusie
Gosiaczek na pewno przesadzasz, pewnie nikt tego nie widzi tylko Ty 😉 ja Ciebie jakoś nie mogę sobie wyobrazić z brzuszkiem bo kojarzysz mi się z chudzielcem 🙂 no i nie widziałaś mojego brzucha 😞 mi zostało dwa miesiące na pozbycie dobrych kilku cm, ale powiem Ci że nawet mi się nie chce bo wiem że nigdy nie będzie ładny ze względu na mnóstwo dużych rozstępów pociążowych;(