Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dziewczyny jutro wrzuce zdjecie bluzeczki ,a w miedzyczasie pochwale sie ,ze w koncu paczka od tesciow przyszla i w niej tez ciuszki dla Zuzi sliczne ale troche jeszcze za duze, i mam strone moze Wam sie spodoba 🙂
http://dziecko.cogdziezaile.pl/
a z tym hulahopem to dobry pomysl sa takie z masazerami po bokach i podobno dzialaja.

• Mamusie
no i w końcu udało mi się troszkę poćwiczyć 🙂 ale wymyślałam sobie sama ćwiczenia część ze skalpela 🙂 poćwiczyłam może z 10 minut i potem chwilę na hula hopie bo mi się przypomniało 😉 na orbitreka nie mam szans wejść jak mała nie śpi bo zaraz chce ze mną jeździć także dziś już nie pojeżdżę bo nie wiem kiedy zasnie a ja już padam 😉 wczoraj pojeździłam chwilę i zrobiłam 10 minut killera, poddałam się 😉

Megan a gdzie Ty się podziewasz??

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

Ja już po zakupach świątecznych, Gosiaczek ja robię podobne ciasta do Ciebie 😁 Z torebki 😁 Ale tylko na sobotę, bo w święta wybywamy 🙃 😜
Brzuch normalka, mam to samo 🙂 Śmieję się,ze macica mi się wypycha 😁 Musisz wzmacniać dolne partie mięśni... I nie przejadać się. (czego i tak zapewne nie robisz), ale ciężko z tym walczyć ☺️

McDa jaka fryzjerka rośnie 😁 Tapir na święta masz już zagwarantowany 😁
Wierzysz w ten pas wibracyjny??? Dla mnie to strata czasu... ☺️ I prądu 😉 Gdyby to była tak prosta alternatywa na rzeźbę mięśni, zapewne siłownie od morza po góry by padły 🙂 Owszem, po ćwiczeniach fajne na odprężenie mięśni, nic poza tym...

Wy tak o tych aukcjach, ja też dziś zrobiłam Olkowi zakup w ciucholu 🙂 Znalazłam fajną kurteczkę na wiosnę firmy Bench, orientujecie się może czy w kurteczkach dla dzieci zachowana jest strona męska i damska??? Przód chłopięcy,ale tył taki jakby dziewczęcy i sama nie wiem...

A i co do ciast to robiłam ostatnio mleczna kanapkę, całkiem fajna, tylko polewy za dużo wylałam i oddzielała się od biszkopta ☺️

Spokojnej nocki.

• Mamusie
Emiliaeem kilka lat temu wibrowałam si,ę pasem po kolei: brzuch, pupa i uda w sumie chyba pół godziny i skóra była bardziej napięta, celulit oczywiście nie zszedł całkiem, ale mała różnica była... tylko ja nie ćwiczyłam, podobno najlepiej bezpośrednio po ćwiczeniach go stosować 🙂 pamiętam tylko że cholernie mnie wibrowane miejsce swędziało 🤪

• Mamusie
I ja mówię dzień dobry 🙂

Nocka taka sobie Lenka ciągle jeczala wiec ja mało spałam 🤢

Dzięki dziewczyny za rady McDa ja też mam pas wibracyjny i mimo ze go używam codziennie to nie wierzę zbytnio w jego działanie no ale skoro go mam 😉

emiliaeem
kochana no właśnie nie przejadam się jem małe posiłki 4-5 razy dziennie kolacje o 18.30 ponieważ kładę się o 23 więc tak czy siak 4 godziny przed snem nic nie jem. Co do ćwiczeń to ćwiczę mięśnie brzucha te wysokie środkowe i dolne zwłaszcza na nie nakładam nacisk 🤢 a odnośnie ciast to ja zabieram je do mamy i teściowej bo święta też poza domem 😜

Maja dzięki za stronkę 😉

Tak sobie jeszcze pomyślałam ze może przerzucę się na zieloną herbatę!?

a my dzisiaj jeszcze na małe zakupy spożywcze i muszę kupić sobie spodnie czarne bo okazało się że te co miałam biodrówki po ciąży są przyciasne biodra mi się rozrosły 😮 a w szafie nic tylko dżinsy albo materiałowe ale w innych kolorach a czarnych brak 😠

Miłego dnia 😘

• Mamusie
witam,
Gosiaczek ja też nie mam ładnych czarnych spodni, mam sprzed ciązy które też są za male;(

a tu Paulinka dziś dostała pierwszy raz farby- malowanie pisanek i nie tylko:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/405/nowyfolder4d.jpg/][IMG]http://img405.imageshack.us/img405/8580/nowyfolder4d.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

i efekt końcowy 😉 🤪

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/703/20130329103715.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/7289/20130329103715.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Witam Dziewczyny!!!

Poranek powital Nas sniegiem i sypie do teraz 🤪 🤪 🤪

PAtryk przestawil sie z nocnym spaniem
Zasypia sam (tzn. bez seansu Reksia) ok 21 a wstaje przed 7
Mnie to akurat bardziej pasuje niz jak kladl sie o 23 i wstawal przed 9 - lepiej moge ten czas wykorzystac a rano tez mi bardziej pasuje,zwlaszcza jak trzeba gdzies wyjsc
No i jak godzina sie zmieni to juz bedzie przestawiony 🙂

Dzisiaj jeszcze jak wiekszosc z Was pewnie musze posprzatac a gotowanie zostawiam na jutro po poludniu 😜
Zrobie salatke, ugotuje rolady itp

Wybieramy sie tez na zakupy i koniecznie z Patrykiem, bo moj maz sie uparl zeby z Nim jechac "zeby nie byl dziki", akurat przed swietami wolalabym go zostawic z moja Mama,bo akurat bedzie, niz wlec go po marketach takze jak Patryk bedzie szalał to niech sie maz "dzikiem" zajmuje 😠

Poza tym prosilam meza zeby wrocil wczesniej takze zobaczymy

Co do pieczenia to ja mam zamiar upiec sernik rosa, ciekawe czy wyjdzie i tyle, z reszta na 3 dorosle osoby i dziecko to nie bede wiecej piec

Tak pisalyscie Dziewczyny o zabkach ostatnio wiec sie wzielam, paszcze PAtryka rozdziawiłam i poogladalam i niestety ale gorna prawa 4-ke ma przebarwiona takze byc moze to prochnica
Po swietach pojde do mojej dentystki i dowiem sie czy wziac Patryka do niej na wizyte czy co...

Pisalyscie o spodniach, ja tez zauwazylam ze mi sie poszerzyly biodra po ciazy a ze ja wielka baba jestem to sie niezwykle ciesze z dodatkowej szerokosci 😠 😠 😠 😠

McDa -
z ta aukcja Ci sie udalo, bardzo ladne ciuszki
jaka Paulinka jest duza a fryzurke jak pielegnuje 😆
a pisanka super wyszla 😁 😁 😁

• Mamusie
Wercia no pisanka ładna była i na sam koniec jak już sprzątałam to wzięła i ścisnęła ją i to zdziwienie z uśmiechem na twarzy i jej OO oo 🤪

kurcze i ja chyba muszę Paulisi ząbki przejrzeć ale i tak nie wyobrażam sobie żeby usiadła na fotel u dentysty, jak u lekarza jest wrzask w niebogłosy jak chce zajrzeć do buzi i zaciska zęby....

kurcze nie wiem czy podciąć Paulince cm włoski , już fajnie wszystkie można spiąć w kucyczek albo dwa ale ma takie piórka cienkie i dosyć mało, nie wiem czy to cos da jak ją troszeczkę podetnę, a nie chce dużo żeby można było robić kucyczki 🙂

mój mąż też ma dziś przyjśc wcześniej, mówił że gdzieś za godzinkę będzie 😉 no i zrobił dziś pracownikom wolne, firma zamknięta tylko jeszcze kilka klientów musiał dziś załatwić....
jak przyjdzie to musze skoczyć na zakupy, potem do mamy odebrać mięsko z wędzenia 😉 no i oczywiście posprzątać ale czekam aż mała pójdzie spać 🙂 jutro chcemy iśc z Paulinką do święcenia koszyczka a tu śnieg, nieźle... w zeszłym roku pamiętam że była w takim żakieciku z polaru i miała cieniutką czapeczkę a teraz 😠

• Mamusie
McDa - co do podciecia to juz musicie zadecydowac sami
ja czytalam kiedys ze podcinanie w celu zwiekszenia gestosci i wzmocnienia wlosow nic nie pomoze
wiadomo zniszczone koncowki zostaja odciete i wyglada to zdrowiej ale wlosy sie nie zageszcza
No i dzieci maja delikatne wloski.

Z tego co pamietam to ja mialam bardzo liche wlosy za dziecka a potem zaczely byc coraz mocniejsze i geste a teraz to masakra ( chociaz juz jak sie "starzeje" to widze ze i kudeł ubywa 😉

• Mamusie
Wercia no wiem że dzieci maja delikatne ale jak widze Paulinkę i moja teściową to modlę się żeby nie miała włosów po niej, cienkie jak nie wiem, prześwieca do skóry, nic z nimi zrobić nie potrafi, nawet fryzjerzy mają problem.... ona ma włosy w dotyku jak Paulinka, oby tylko tego po niej odziedziczyła;( mój tata też ma podobne, także z dwóch stron jest obciążona, ja nie mam rewelacyjnych, też mam mało i dosyć cienkie ale podatne, nawet za bardzo, bo jak trochę wilgotno na dworze to zaraz mam siano 😠 za to mąż ma fajne mocne włosy, wiadomo facet 😠

• Mamusie
McDa - ja chyba podjade uprowadzic Wam ten eksperes 😜 😜 😜
uwielbiam taka kawe
widzialam na reklamie Biedronki ze maja jakis ekspres i kapsulki do tego takie tansze, ciekawe jakie kawy wychodza
chociaz jakos sie boje bo wiadomo że za jakosc sie placi...

A co do wlosow to ja mam bardzoooo geste, niby ciezkie ale zyja swoim zyciem - tu sie pokreca, tam wyprostuja i czasem mnie bardzoooo wkurzaja bo musze je nosic chociaz czesciowo spiete bo inaczej wielka szopa leci mi na twarz i oczy

• Mamusie
Wercia taki czerwony?? mama moja go kiedyś kupiła kawa troszkę lepsza niż zwykła parzona albo rozpuszczalna ale cudów nie ma, kapsułki drogie a w kawie czuć troszkę "fusów" jak chcesz kupić ekspres to lepiej trochę dołożyć i kupić ciśnieniowy albo na raty.... myśmy też na początku zastanawialiśmy się na jakimś tańszym ale wszyscy nam odradzaliśmy, poczekaliśmy kilka miesięcy i kupiliśmy dobry, jest rewelacyjny, kawa lepsza niż w kawiarni, nawet ładnie wygląda, w cappuccino są trzy warstwy: biała, czarna i biała (ta górna to sama pianka 😉 pycha 🙂

Ciao bambinki 🙂 najpierw Wam pokaze mja posciel przed chwila wyrwalam w Argosie podoba mi sie kolor chce ocieplic sypialnie : http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/9095607.htm?CMPID=GS001&_$ja=cgid:6963748145|tsid:41370|cid:113127545|lid:48709906745|nw:search|crid:24314151305
Zdjecia bluzeczki wczorajszej jeszcze nie zrobilam 🙂 zapomnialam sklerotycznie .
My po spacerku 2,5h na nogach!! mala juz co chwile na rece chciala taka zmeczona weszlysmy do domu to az lzy z radosci miala 😁 i mleko i spi 🙂 ja obiad pichce ,meza mam w domku mial dzis ostatnia noc i urlop 🙂
Humor wspanialy bo lozeczko chyba sprzedalam ,jeszcze nie wiem bo Pani bedzie miala kase w czwartek i da mi znac o ktorej przyjedzie, mam nadzieje,ze jej sie nie odmieni. Nie cierpie miec zalegajacych rzeczy.....wszystkich pierdolek sie pozbywam chyba cos sie zmienilo bo zaczelam stawiac na minimalizm w domu zeby graciarni nie bylo.. 🙂
No a tak poza tym ok. Moja bystrzacha dzis dostala od taty nowe ukladanki drewniane ze zwierzetami musi dopasowywac do miejsca na tablicy i bardzo je lubi , pisalm Wam jak cyferki uklada od 1 do 10 tez uwielbia.
Ja tez sie kawka delektuje ale expresso carte noire uwielbiam i wkladke sobie zrobilam orzechowki bo zmarzlam okropnie na dworzu. Juz mi cieplo i wesolo 😜

Coś dziś tchniecie optymizmem i spokojem wszystkie, jak te wolne na święta dobrze działa 🤪 🙃 🤪
Ja na chwilę obecną zrobiłam troszkę futomaki

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/404/wp20130329007.jpg/][IMG]http://img404.imageshack.us/img404/6778/wp20130329007.jpg[/IMG][/URL]

Mój man zrobił boczek pieczony na kanapki , a ja za chwilkę zasiądę do robienia pasztetu 🙂

• Mamusie
A mnie kurcze znowu ten moj nieszczesny krzyz zaczyna bolec, chyba sie namachalam za bardzo, kazdy dzien jakies sprzatanie, skakanie po drabinie to teraz mam

McDa - co do koloru expresu to nie wiem czy akurat czerwony jest, byc moze to ten
jest w gazetce za 149 zł
http://gazetki.biedronka.pl/g73,wielkanoc_ze_smakiem.html#/Wielkanoc%20ze%20smakiem/0

MajaCh
- powialo mega optymizmem z Twojego wpisu 🙂))

Kiniek
- apetycznie to wyglada a to nie sushi? ☺️

Może nam się kiedyś (wszystkim) uda spotkać gdzieś na wspólnych wakacjach ? fajnie by było tak z dzieciaczkami choć po zlotach "gildyjnych" z różnych gier wiem jak to ciężko zorganizować ale dla chcącego 🙂
Maju jest w sieci mnóstwo filmików instruktażowych, wbrew pozorom jest to bardzo proste ,nori w płatach kupisz wszędzie, ryż do sushi (okrągły) też polecam marki "House of Asia" podobno największa filozofia to zrobić ryż, czytałam,że tradycyjnie płuczesz go 7 razu po 10 sekund ręką nie do końca zwiniętą w pięść, by przepływał między palcami , zimna wodą, potem gotowanie -stosunek ryżu do wody to 1 szklanka ryżu na 1 i 1/4 szklanki wody, gotowanie jest banalne, ryż zalewasz woda pod przykryciem musi zawrzeć, zmniejszasz gaz na minimum i 10 minut, potem wyłączasz palnik i nie odkrywając zostawiasz 10-15 minut by doszedł, zaprawiasz 2 łyżeczkami zaprawy do sushi ( to ocet ryżowy z cukrem i solą, można kupić gotowe) delikatnie mieszasz by nie zgnieść ziaren, tyle cała filozofia 🙂 rozkładasz na płasko na np talerz i przykrywasz mokrą szmatką by nie sechł, do nakładania na nori używam zawsze mokrych rąk , nie ma możliwości by nie wyszło, oczywiście nori i "wsad" zawijasz podłożoną wcześniej matką bambusową (ja nabyłam w komplecie do sushi) taki komplecik sobie zakup od razu masz instrukcje, dodatki (ten nabyłam)
http://www.frisco.pl/pid,739/n,HOUSE-OF-ASIA--Zestaw-do-sushi/stn,product

• Mamusie
A my już w domu 5 godzin spędziliśmy w Galerii najpierw zakupy na spożywce potem Lenka poszła spać więc na jedzonko i w końcu na zakupy czyli po spodnie. Kupiłam dwie pary jedne czarne ala dżins a drugie tez czarne ale takie legginsy tylko wyglądają jak spodnie w Stradivariusie rewelacyjne bo są na gumkę więc polecam 😜
Poza tym mąż kupił sobie kurteczkę na wiosnę i koszulę a Lence pierwszy raz nic nie kupiliśmy 😮 ale....jak po zakupach poszliśmy z nią do bawialni to tam pampers się przesunął i się obsikała a ja pierwszy raz nie miała nic na przebranie (zawsze mam ☺️ 😠 )więc w H&M kupiłam jej za 39.90 spodnie dresowe, body z krótkim rękawem i rajstopki i przebrałam ją 🤢 😉

Kupiłam też w sklepie z herbatami i kawami zieloną herbatę zwykłą i taką smakową truskawka z żurawiną i zobaczymy podobno przyspiesza spalanie tłuszczu i wpływa na pracę jelit 😜 oraz kawę wiśniowo-rumową pycha 🤪

McDa ale piękna pisanka za rok na pewno do końca wytrwa w jednym kawałku 😜 😁

wercia i jak Patryk na zakupach bo Lenka tradycyjnie wszedzie latała do wszytskich się uśmiechała i jak ja to mówię uśmiechem wysępiła a to ciasteczko a to wafelka od lodów a nawet karty z kubusia 🙃

McDa ja jako dziecko miałam liche włosy a potem zdecydowanie się poprawiły ale czy to wynik podcinania to nie mam pojęcia 🤢

Kiniek mężowi podoba się to jedzonko ale mnie nie wolę tradycyjne jedzonko mąż mnie namawia ale jakoś nie mogę się przełamać 🤢 a co do spotkania...oj fajnie by było 🙂

Maja śliczna pościel 😉

A ja dzisiaj odpuszczam sobie ćwiczenia chyba 5 godzin spacerku wystarczy a poza tym wieczór z mężem chce spędzić i raz nie padać ze zmęczenia ☺️ 😁