Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Tedi26 normlanie obieram jabluszko zwykle 2 na cwirtki wkladam do kworty(maly garnuszek) wlewam wody tak zeby nie wszystkie jabluszka byly zakryte i gotuje i ja wsypuje szczypte cukru wiem ze sie nie daje ale nikt jeszcze od tego nie umarl potem wkladma jabluszka do pojemniczka i wlewm troszke tej wody z jabluszek i blenderem miskuje

Mam pytanko do was jak wy przez sen obcinacie paznkocie maluszkom u stopek u mnie sie da w dzien bez spania z raczek ale stopki wiadomo ruszaja a przez sen nie da rady bo maly mi sie obudzi ehh

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witajcie,
u nas nocka znów z pobudkami, przed 1 jedzonko, o 4 i o 6 😞 ach... ale zamówiłam już w klubie dla Ciebie u mamy książkę jezyk niemowląt, bo jest w dwupaku z językiem dwulatka, obie w sumie za 25 zł, więc chyba się opłaca 🙂 zobaczymy czy czegoś nauczę moją, chociaż tego spania w dzień, Cwaniarka mała też nie chce w dzień spać w łóżeczku, w ogóle nie chce zasnąć, marudzi, potem zaczyna płakać aż w końcu się zlituję i wezmę ją na ręce 😞 wiem, że źle robię ale to też trochę dla mojej wygody, bo jak mam ją usypiać w łóżeczku godzinę to wolę na rękach jak po 3 minutach zaśnie i odkładam 🙂 ale muszę to zmienić, zanim będzie za późno 😞

Taedit Lencia ma już 5 miesięcy, kurcze jak to leci! zdrówka dla niej! moja Paulinka jutro ma 4 🙂

ciężko było w nocy..mały ne mogl oddychac ani noskiem ani ustami ciągle z fridą nad nim siedzialam...laekarz kazal podawac dalej syrop EURESPAL-PNEMOREL nawet nie mogl sie napić...ale juz jest dzień i jest lepiej.

• Mamusie
Ramonka dziewczynie której kibicowałam odpadła bo złamała regulamin ( zadzwoniła do chłopaka) a teraz to wszystko jedno choć po wczorajszym odcinku niech wygra Ania jak to mój mąż mówi z niej to taka "ciapcia" ale o swoje zawalczyć potrafi 😉

I ja też muszę coś z sobą zrobić bo źle się czuje już wykupiłam parę kuponów na poprawienie sobie humoru i samopoczucia m.in. na regeneracje przebarwień skóry twarzy kwasem migdałowo-laktobionowym, stylizację oczu, regenerującą saunę ozonową na
włosy z masażem głowy, nawilżającym SPA dla włosów oraz modelowaniem 🙃, a dzisiaj zakupię jeszcze kuponik na solarium bo nie mogę patrzeć w lustro jaka biała jestem 😮

tedit26 moja wieczorem bez problemu zasypia w łóżeczku ale w dzień płacze i muszę ją w wózku usypiać wiem ze to żadne rozwiązanie no ale narazie tak to zostawiam 😉 Raz tylko w ciągu dnia jak ją kładłam do łóżeczka zasypiała sama 🤢

• Mamusie
darka9118 ja małej obcinam paznokcie jak nie śpi i u rączek i u nóżek ona wtedy rożnie troszkę się wierci ale wyczekuję moment bezruchu 😜

McDa u mnie z zasypianiem malej w dzień to samo 🥴

megan jeszcze raz dużo zdrówka dla Marcelka 😘

tedit sto buziaków od nas dla Lenki 🤪 😘

• Mamusie
widzę, że dużo dzieciaczków ma problem z zaśnięciem w dzień 😞

teraz Lenka śpi już godzinę, a może jej się pory snu zmieniają? Ponoć co 6-8 tygodni się zmieniają. Kurdę ten pierwszy rok najgorszy chyba.
Głowa mnie boli strasznie 😞 Chyba to od pogody, bo Was też widzę, że boli :-/

majaCh a jaka ta wysypka jest? I co dałaś Zuzi jeść?

McDa, Gosiaczek też oglądam top model, Ani nie mogę słuchać bo ma straszną mowę ale po tym co wczoraj pokazała to nawet jestem za nią 🙂
A dziś Kuchenne Rewolucje 🙂

• Mamusie
tedit26 moja ma drzemki co 2 godziny ale trwają one od 20 do 30 minut i mam nadzieję że jej się to zmieni i będzie spała chociaż po godzinie albo po 1,5 bo jak ona pójdzie spać a ja się chce położyć to mam wrażenie ze leże tylko 10 minut i wstaje jeszcze bardziej zmęczona 😞

A co do głowy to mnie też bolała od 5.30 wiec jak wstałam o 7 wzięłam proszka i teraz dużo lepiej 😉

A jeśli chodzi o Anie z Top model to właśnie przez to jak ona mówi mąż nazwał ją "ciapcią" 🙃

• Mamusie
A jak Was dzień wygląda?

Bo my do tej pory - 7:15 - 7:30 pobudka (mleczko), zabawa do ok. 9:15 potem drzemka do ok. 10 (30 min. snu). Potem zupka + mleczko ok. 10:30. 12 spacer (2h zazwyczaj) na którym śpi, wracamy i śpi w wózku jeszcze do 15 - mleczko. Zabawa, mleczko ok. 18 gdzie zdarzy się, ze przyśnie na 20-30 min. i ok. 19:30 kąpiel,mleczko, lulu.

Hej Kobiety
Dareczko ja tam tnę pazurki gdy mam potrzebę przytrzymuję łapkę/nóżkę ,Maksior się zazwyczaj nie burzy, i raz dwa obcinam jeden po drugim , przytrzymuję pewnie by nie wyrwał jak się irytuje puszczam na chwilkę by sobie pomachał i dalej swoje robię

Edytko głowa do góry myślę,że każda z nas miewa gorszy dzień ,ja też jakiś czas temu miałam ochotę wszystkim walnąć 🤢 kupiłam mannę już ale dziś mięsko dostał , mannę zostawię na za kilka dni 🙂 (mięsko poszło jak burza 🤪 )
Ja dziś też na prochu od bólu głowy (mimo, że biorę w skrajnej ostateczności )
Nasz dzień? pobudka dziś o 8:15 .. zupka (3 łyżki rozrobiona z odrobiną mleka + 180ml mleka),zabawa na macie tak około godziny, spanie do 13, mleczko 180ml i znów mata na razie leży 20 minut i już go przerzuciłam na brzuszek , bo na pleckach się nudził , pewnie za jakieś kolejne 20 minut będzie chciał spać 🙂

Megan moc zdrówka dla Marcelka !! dacie rade ,raz dwa i zapomnicie o paskudnym choróbsku , taki okres ... córa mi chorowała dokładnie w wieku Twojego szkraba (ah te dzienniki pierwszego roku) na szczęście -odpukać- Maks na razie się trzyma .

Ramonko wiesz to nie tak,że się wykręcam, najnormalniej w świecie wciąż nie mam sił albo czasu, by ruszyć tyłek umyć włosy i je jakoś ułożyć , wyglądam już jak strach na wróble i wciąż sobie i Wam obiecuję, i tak to wygląda ☺️ ☺️ ☺️
Co do "mamo kup mi" na szczęście moje dziecię jest na tyle indywidualne i ma tak specyficzny gust ... najlepiej odda to opis Dnia Dziecka : Wchodzę z nią do Smyka i mówię "Możesz wybrac jedną rzecz".. rozgląda się rozgląda i zobaczyła poza sklepem kobitkę z balonami , obróciła się na pięcie leci i woła "balona chcę!" ..to właśnie Ewa 😉

• Mamusie
tedit26 mój dzień wygląda tak samo jak twój z tym ,że za każdym razem mleczko 120 ml i co dziennie na spacer już nie wychodzę ,nie chce mi się ☺️ wczoraj nie byłam a dziś też nie wyszłyśmy bo od rana czekam za kurierem a go jeszcze nie ma 😉

w niedziele dam marchewkę powiedzcie mi trzeba to jakoś podgrzać, mam troszkę wyciągnąć i reszta na drugi dzień 🤔

darka ja jak Kinga obcinam paznokcie 😉

• Mamusie
tedit u mnie dzień wygląda tak: wstajemy o 8.00 tzn. Lenka i leży w łóżeczku ja wstaję za jakieś 15 minut, przewijam ją i na matę kładę idę robić mleczko 120ml jemy tak 8.30 wkłądam ją do leżaczka i robie sobie śniadanko a ona patrzy jak zaczarowana potem z nią gadam i bawimy sie 🙂 miedzy 9 a 10 drzemka, o 11.00 mleko(zawsze 120ml) miedzy 12 a 13 drzemka(każda drzemka zawsze 20-30 minut 😞 ) 13.00 marchewka a o 14 mleczko, miedzy 15 a 16 drzemka bawimy sie i tak 16-17 mleczko potem jeszcze drzemka tak koło 17.30 /18.00 a o 19.00 kąpiel mleczko i lulu 🙂 a co do spaceru my wychodzimy co drugi dzień a nawet co 3 tak na godzinkę max. jak nie wychodzimy to wietrze mieszkanko 😉

emilia co do marchewki ja wyjmuje na miseczkę i wkładam do garnuszka z ciepłą wodą i tak podgrzewam, więcej nie doradzę bo dopiero raczkuje w tym temacie 😜

• Mamusie
Buziaczki i zdrówka dla Lenki!!!

emilia-
ja też tak marchewkę przyrządzam, sprawdzam żeby za ciepła nie była ta papka

Nasz dzień:
Pobudka ok.8 - myję małemu buźkę i kremuję bo ciągle ma suchą, przewijam i przebieram.
Jedzonko 8.30 - 180-210 ml
Potem ja się myję i ubieram (tak się sprawdza najlepiej u Nas bo jak najpierw ja to już mi wyje z wyrka 😜)
Potem albo śpi albo się bawimy albo marudzi ;p a ja usiłuję zjeść śniadanie
Koło 11-12 daję marchewę i mleko -180 ml
Potem idziemy na spacer a jak mi się nie chce to w domu się kisimy - czyli jak dziś 😜
Jak na spacerze jesteśmy to śpi (ok. 2 h), jak w domu to różnie bywa, jak nie śpi to się bawimy.
15-16 mliko - 180-210ml
Potem zazwyczaj 17-18 zjawia się mój chłop to my usiłujemy na raty zjeśc obiado -kolację.
Między 19 a 21 kąpiel ( wychodzi średnio ok.20) i po kąpieli mleko 210 ml i potem różnie, najczęściej marudzi to Tata go "uspkoic" próbuje 🤢
Ok 22-23 dobijamy małego mlekiem na noc - zje wtedy od 120-180 ml mniej więcej bo różnie bywa.

W międzyczasie ja usiłuje, prac,skladac pranie, prasowac, gotowac, myc podlogi, zajmowac sie firma, wystawiac rzeczy na Allegro, kupowac cos malemu, placic rachunki, sprzatac ogolnie, dogadywac sie z Mama, czytac "madrosci" nt wychowania dzieci CZYTAC I UDZIELAC SIE NA FORUM OCZYWISCIE 😁 zrobic cos ze soba, nie oszalec ze mam tyle spraw, nie oszalec ze niektore sprawy musze odkladac na pozniej bo nie jestem w stanie wszystkiego zrobic na raz = czyli tak samo jak u Was

• Mamusie
Buziaczki i zdrówka dla Lenki!!!

emilia-
ja też tak marchewkę przyrządzam, sprawdzam żeby za ciepła nie była ta papka

Nasz dzień:
Pobudka ok.8 - myję małemu buźkę i kremuję bo ciągle ma suchą, przewijam i przebieram.
Jedzonko 8.30 - 180-210 ml
Potem ja się myję i ubieram (tak się sprawdza najlepiej u Nas bo jak najpierw ja to już mi wyje z wyrka 😜)
Potem albo śpi albo się bawimy albo marudzi ;p a ja usiłuję zjeść śniadanie
Koło 11-12 daję marchewę i mleko -180 ml
Potem idziemy na spacer a jak mi się nie chce to w domu się kisimy - czyli jak dziś 😜
Jak na spacerze jesteśmy to śpi (ok. 2 h), jak w domu to różnie bywa, jak nie śpi to się bawimy.
15-16 mliko - 180-210ml
Potem zazwyczaj 17-18 zjawia się mój chłop to my usiłujemy na raty zjeśc obiado -kolację.
Między 19 a 21 kąpiel ( wychodzi średnio ok.20) i po kąpieli mleko 210 ml i potem różnie, najczęściej marudzi to Tata go "uspkoic" próbuje 🤢
Ok 22-23 dobijamy małego mlekiem na noc - zje wtedy od 120-180 ml mniej więcej bo różnie bywa.

W międzyczasie ja usiłuje, prac,skladac pranie, prasowac, gotowac, myc podlogi, zajmowac sie firma, wystawiac rzeczy na Allegro, kupowac cos malemu, placic rachunki, sprzatac ogolnie, dogadywac sie z Mama, czytac "madrosci" nt wychowania dzieci CZYTAC I UDZIELAC SIE NA FORUM OCZYWISCIE 😁 zrobic cos ze soba, nie oszalec ze mam tyle spraw, nie oszalec ze niektore sprawy musze odkladac na pozniej bo nie jestem w stanie wszystkiego zrobic na raz itp.itd. = czyli tak samo jak u Was

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Lenka śpi dałam jej 150ml mleka i chyba to był błąd bo mała zjadła ale sporo potem ulała 🤢

Przyszedł mi uciekający piesek no i musze przyznać że naprawdę fajniutki a Lenka nim jest zachwycona, dobrze ze ma takie nie duże rozmiary to może go brać sobie do rączek 🤪

darka oj cisza 😞 dziewczyny gdzie się podziewacie 😲

• Mamusie
Mała chwila wytchnienia - jeszcze dziś parę fot muszę obrobić i spakować się bo jutro po gimnastyce jadę zawracać głowę mojej Mamie z Rozbójnikiem oczywiście także wyprawa się szykuje - ciuszki, pieluchy, zabawki i cała reszta oczywiście.
W niedzielę My mamy już kolędę także jak mój pójdzie do roboty w sobotę to muszę poprosić moja Mamę żeby przyjechała się zając Rozbójnikiem żebym mogła trochę mieszkanie ogarnąć.

Muszę w końcu ten "Język" zacząć czytać od początku bo tylko chaotycznie poczytałam parę stronek

Aaa i muszę się pochwalić że Nasz Rozbójnik dzisiaj leżąc na macie z puzzli obrocił się na boczek i sam zabierał sobie zabawki ze sterty co przy Nim leżała i jak zwykle do buzi pchał