Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hey mamuśki 🙂 to ja 🙂 🙂 🙂 przepraszam , ze nie doczytam co u was ale wróciłam do pracy i jest strasznie - źle mi , wolałabym zostać z Wiktorią w domku a tak to mama z nią zostaje ja mam zapierdal , że masakra -wstaję do pracy na 4 🤢 , o 6 słuzba 🥴, wracam do domu około 17 🥴bo trzeba robić a nie ma kim i te pieprzone dojazdy , godzinę w jedną stronę - masakra mówię wam 🤨, przygotowania do Euro 😠 i tak dalej , z nuną widzę się zaledwie od 17 jak sie ogarnę po pracy to od 18 do 19.30 bo o tej porze ją kapiemy i idzie słodko spać , ja zapadam w sen bo ledwo chodze o 21, Przemek Wikuni daje jeść wieczorkiem o 23 , przykro mi ale trudno trzeba to trzeba i jeszcze naczelnik walnął , ze pojadę na szkolenie na jesień na 2-3 miesiące z tekstem " nie martw się zajęcia są od poniedziałku do piatku więc weekend będziesz w domu !!!" 😠 🤢 . Nuna chowa się wspaniale , je , śpi , bawi się , zabków nie ma , jest zdrowa, cichutko mówi ta- ta 🙂 czyta ksiązki hihihihihi, siedzi itd. Jak tylko znajdę czas żeby was poczytać i udzielić się choć troszkę to będzie dobrze. Nawet z soboty na niedzielę mam nockę 😞 Mam nadzieję , że u was i dzieciaczków wszytko dobrze , pamiętam o was i smutno mi , że skończyl się ten wspaniały czas jaki dzieliłam z wami 😞 . buziaki, dobrej nocy . 😘

• Mamusie
monia super że u Was ok i Wiktoria taka grzeczna 🙂 No i nie zazdroszczę powrotu do pracy 🤢

Dziewczyny a ja życzę Wam miłego weekendu zajrzę do Was już w poniedziałek mam nadzieję że nie będę miała zbyt dużo do nadrobienia no ale pewnie jak mnie nie będzie to się rozpiszecie 😜

Dobranoc 😘

Gosiaczek macie zábka!!! 🙂)) cudowne nie? hehehe
Monia przykro ,ze tak musisz zapieprzac....nie wiem co Ci napisac kochana ja sie do pracy jeszcze nie wybieram chociaz w polowie marca konczy mi sie macierzynski...nie chce przegapic pewnych rzeczy ale rozumiem tez,jak mus to mus. gdyby mnie sytuacja przypilila to bym sie wcale nie zastanawiala.
Emilia?!!!! to co? od jutra jazda!!!! 😁 i cwiczymy?!!!

ahhh i chcialam jeszcze napisac ,ze zaczelam stosowac banki chinskie jako akupunkture na krzyz i poki co nie boli! zobaczymy jutro,kaza powtarzac co 2gi dzien. I jeszcze na kolana musze ,bo to jakas masakra jak mnie kolana bolá!!!!! a 3/4 dnia na nogach spedzam..

ahhh i tam jest napisane,ze na stwardnienie rozsiane pomagaja! a moj maz ma cale mnostwo ludzi w pracy ze stwardnieniem i oni przede wszystkim masaze masaze masaze, nawet lozka maja z masazerami!

• Mamusie
hej

Nocka w normie o 1 i 5 mleczko 🙂 Teraz mała tnie komara , ale coś lekko śpi 🤔

monia668775 jak czytałam twój post to aż łzy mi popłynęły, to jest niesprawiedliwe żeby takiego malca zostawiać , niestety ja tez wracam co pracy coś w maj-czerwiec i dlatego taka moja reakcja i tutaj kochany adminiebrak ikonki płacz 😉

Maja no to zaczynamy 😉

• Mamusie
Witam

U nas nocka ok maly wstal przed 7 wiec norma potem prubowal zasnac ale jak przyszlam z lazienki to on sie darl a nie spal wiec tyle bylo ze spania rano a teraz sie obudzil i UWAGA! spal tylko 15 min ehh a teraz go mecze polozylam na koc i oczekuje od niego by sie ruszyl dupskiem do gory i mnie slucha bo dupa do gory ale reszta wszystko na dol coz chyba mu nie pisane raczkowac

czesc 🙂 Emilia no ja zaczelam 🙂 super mam narazie sile na to ! oby moj wariat domowy mnie nie kusil np piwem czy pizza ale sadze,ze jak zobaczy moje zaparcie to i on sie za siebie wezmie ! 😜
Darka Zuzek tez o 7mej zaczela gadac jeszcze z zamknietymi oczami krecik jeden 😁 🤪 niemozliwa jest heheh teraz znow spiocha 🙂 katarek troszke lzejszy sie wydaje ,pokropilam na noc jej ochraniacze w lozeczku oilbasem taki olejek eteryczny z mieta i cala noc to wdychala i nie chrapala ani troszke, rano jej kropelki wpuscilam i wyciagnelam o wiele wiele mniej niz wczoraj 🙂 wiec nie jest zle 🙂!
Milego dzionka kochane! Emilia fajna stronka vitalinea.pl jest zalozylam sobie konto i tam jest moj obraz w 3d 😁 bomba hehehe mozna podczytac inne dietujace babki i ich porady albo kobiety ,ktore po ciazy spadly jeszcze wiecej dzieki tym dietom, zachecajace to 🙂 i nie reklamuje tu nic tylko polecam zajrzec bo ciekawe!

• Mamusie
Witam w piątek

I jak po czwartkowym obżarstwie???
Ja zjadlam 2 paczki a dziś 3-ciego 🤪 🤪 🤪 🤪 - czyli dieta pączkowa 🤢

U Nas sypie, sniegu pelno a tu odwilz zapowiadaja takze super bedzie ciapleta i w ten sposob to z domu wyjdziemy chyba w marcu dopiero 🥴 🥴 🥴

Rozbojnikowi zebory ida i ida 🤪
Dzis nad ranem okropnie podrapal sie po skroni, nie wiem czym bo ta szrama taka dluga jest, albo jakas zabawka bo paznokciem ta watpie,
okropnie to wyglada i jeszcze na macie dolozyl sobie i drapnal sie w brew 😞 😞 😞 😞

Nadrabiam

MajaCh
- żyjemy!!!

McDa
- co do libido i bolu to u mnie marnie a mimo że nie byłam nacianana to mnie jakoś boli i kłuje od czasu do czasu
się zachciało Małemu z tą rączka kombinowac, pamietam ze po tej stronie co on z ta raczka szedl to mnie strasznie bolalo jak rodzilam
ale peklam niby na 1 szew (w srodku, ja tego za diabla dostrzec nie moglam), nie wiem moze nerwy sie jakies naciagly albo rozerwaly i stad te klucia...

proszę, mąż na kolację zabrał
Patryk też budzi sie coraz wcześniej, teraz jak dociągnie do 7.30 to sukces jest...
hehe co do wad i zalet synow i corek, to z jednej strony synowa a z drugiej i ziec musi byc "konkretny" 🙃

emiliaeem
- zdrówka dla Olusia, dobrze ze obyło sie bez antybiotyku

darka
- ja nie dostałam tej 3-ciej paczki
dostalam - 1 z hipp-a + 1 w Rossmanie za grosik, 1 z bobovity i probki mleka Hipp i Nan - akurat te co nie daje

emilia1
- zdrówka, u mnie zatoka jedna ciągle zapchana

Gosiaczek
- udanego weekendu i gratulujemy zabka 🙂

monia66..
.- witaj, widzę że masz mały młyn, współczyje ale i zazdroszcze troche - ruchu, zycia, mobilizacji, organizacji,kontaktu z ludzi, poczucia ze sie cos robi - w domu niestety tego sie nie uzyskuje
ale wspolczuje tej wysylki na szkolenie

Co do tych testów owulacyjnych to ja mialam ale nie korzystałam i nie "działaliśmy" wg nich, z resztą przy moich 40-dniowych cyklach ciezko bylo złapac owulacje wiec musielismy intensywnie pracowac 🙃 - plec byla Nam obojetna

Tak piszecie dziewczyny o kolejnych dzieciątkach i płciach to i ja napiszę
Jesli będa warunki to bym chciała następne dziecko/ dzieci, na pewno nie w "niesprzyjajacych warunkach"

( i tutaj nie bede wypisywac bo moze mnie ktos "zyczliwy" poczytuje dlaczego) bo jednak rozsadek trzeba zachowac zwłaszcza w naszym "proprodzinnym" kraju.
I jeśli mogłabym wybierac to ja wolałabym chłopca, nie chcę koniecznie parki - w ogole wkurzają mnie gadki w stylu -"jak chłopczyk to teraz dziewczynka do parki itp. a co gorsza pociesząjące miny jak ktoś ma 3-cie dziecko to se niektorzy myśla że to "wpadka" była

Wystarczyło mi jak tesciówa walnęła hasłem "że musi byc wnuk bo ród nie moze wyginac" 😠 😠 😠to mają już tego "przedłużacza rodu" to niech teraz kasą sypia 🙃
Teraz czekam na rozkaz z jej strony zeby dziewczynke robic 😠

Z resztą dziewuch to u mnie w rodzinie pelno. Ja chyba już mam dosyc dziewczynek hehe serio.
A w ogole to ja mam takie skrajnosci, z jeden str. jak widze te fajne ciuszki i rzeczy, ktore odkladam bo sa juz za male to mi ich szkoda, ale jak widze nasza niepewna sytuacje i czasem wsciekam sie jak Maly szaleje to nie chce wiecej dzieci

Moj maz na razie chyba nie chce wiecej tez ale on jest bardzooooooooooooo skryty i ciezko z niego wyciagnac pewne sprawy
Płec ewnetualnego nastepnego dziecka jest mi obojetna,moze nawet nie chcialabym wiedziec

No ciekawe jakimi My bedziemy tesciowymi 😜

• Mamusie
Witam 🙂

U nas wszystko ok. Dzień jak co dzień 🙂
Zaraz idę na masaż i zakupki. Już weekend 🙂

gosiaczek gratulację dla Lenki za ząbka...udanego weekendu. Bawcie się dobrze 😘

majaCh, emilia powodzonka z diecie. Wytrwałości! Ja końce w niedziele za tydz. 🤪

wercia ech.. te drapanie. Lenka też potrafi się tak podrapać, że szok!

majaaa nie zazdroszcze warunków pracy (chodzi o godziny). Męczące strasznie. Ale trzeba wyjść do ludzi...ja już też chce ale jak gadałam z mężem od sierpnia. Bo chcemy jeszcze na wakacje polecieć.

darka ja też mam okres..tzn. końcówkę. Buziaki dla Oskarka 😘
A Wy gdzieś się wybieracie na wakacje?

• Mamusie
Melduję się zwyczajem Werci 😜
I śladem Edytki- dzień jak co dzień 😉

Olek znacznie lepiej się czuje, chociaż kaszel jeszcze Go męczy... Ale cholerny katar w końcu ustąpił 🙃
Ja dzisiaj pokutuję w ramach tłustego czwartku ☺️ I zjadłam niewiele... Aczkolwiek zauważyłam,że pokarmu w piersiach znów więcej 🙂 Więc jest fajnie 😜

Gosiaczek udanego wypadu 🙂 Oby Lenki zdrówko się trzymało, bo pogoda teraz taka zdradliwa 🥴 I uśmiechnięte mordziapki przywieźcie w walizach 😜 O fotkach nie wspomnę 🙂

Monia siły dla Ciebie i jak najwięcej wolnego! 🙂 Pierwsze dni zawsze najtrudniejsze, później wdrążysz się w wir pracy i domu, więc będzie na pewno lepiej 🙂 Ja o swoim powrocie nawet nie myślę 😮 W ciąży zaglądałam na forum codziennie, teraz powoli się odzwyczajam i bardzo źle mi z tym 😞 A jak czasu zupełnie zbraknie, chyba dostanę internetowej depresji! 🤪

Werciunia czas zmienić ksywkę Patryczka, ewentualnie dodać coś o zęborkach, ponieważ wyprzedza z ilością wszystkie nasze Bachorzęta 😁 😉

Wy tak piszecie o tych paczkach,a ja nie dostałam ani jednej ☺️ To nie fair... 🤔 Czy mam zacząć kraść gratisy ze sklepowych półek??? 😁

• Mamusie
no tak Natalia spać nie chciała a teraz już tak marudziła że o 18,40 zasnęła i śpi dość twardo 😲 cos czuje że jak sie obudzi do północy będzie grandzić 🤢 🥴 😁 😁

ja planowałam wypad nad morze , ale jak wrócę do pracy to już urlopu nie dostane także mogę sobie pomarzyć 😞 Na brzuszek to raczej nie planuje już wracać 😁 😁 ale z chęcia będę was podczytywała 😉

• Mamusie
Nio i maly juz spi na koncu strasznie marudzil a przy ubieraniu jak dalam mu smoczka to juz mu sie oczka zamykaly a zanim mu wsypalam mleko to on juz spal ale wzialm go i dalam mu na spiocha i spi.

Dzis wyczulam prawa dolna 1 ze jest ukryta pod dziaselkami czuc wyrazna gorke

Jak narazie Patryczek najstarszy wczesniaczek i najwiecej zabkow a od Olunia kasownik zarabisty bilety coraz drozsze a olunio sam moze kasowac:P

My mamy dzis nowy nabytek nie podoba mi sie w ogole ale niestety nie mialam nic do gadania jedynie kwestia koloru wynegocjowalam z brazowego na niebiesko-szary
http://allegro.pl/promocja-caretero-krzeselko-2-w1-primus-i2099405371.html chcialam czerwono-granatowy ale nie mieli juz na magazynie trudno bierze sie to co daja jakos przezyje

My wakacje niesttey tez w tym roku mamy z glowy moze tak jak emiliaeem wypad na weekend w gory badz mini wakacje na typowo wsi gdzie mieszka 500 mieszkancow gdzie droga nazywana jest zwirowka i gdzie prad nie dochodzi do latarni wiec wakacje zarabiste dobrze ze chociaz net maja i lepszy zasieg niz ja mam w domu 🙂

• Mamusie
wreszcie chwila dla mnie 🙂
jestem taka zmęczona, to dopiero pierwszy przepracowany tydzień, a ja juz bym chciała iść na urlop, padam. miałam dziś całą masę roboty, okazało się że cos w księgowiości nie gra i szukanie. 🤔 🤨
MajaCh,Emila1 - jak tam?sososwalyscie sie do 'przykazań'? MajaCh jak jest za dużo możesz coś ująć, mi chodziło o to, żebys nie glodowała, a schudnąc to schudniesz, bo kuzynce dałam podobną rozpiskę, zrzuciła już 7 kg i dalej leci w dół. jak chcecie mogę Wam kolejny dzień rozpisać.
pamiętajcie o wodzie i absolutnie żadnych soków! one są gorsze od słodyczy.
Tedit co do urlopu jeszcze nic nie planowaliśmy, fajnie by było jak byśmy nad polskie morze pojechali, ale tam ceny sa przerażające, więc może jakiś Egipt czy Tunezja taniej wyjdzie 🤪 🙃

• Mamusie
witam wieczorem, Natalia po wielkim marudzeniu śpi 🙂

darka nie pomogę, ja kupuje z bobovity pyszne śniadanko 😉 wiem że ty nie możesz dać bo jest na mm 🙂

Maja ja tez dałam radę 😉 pierwszy dzień za nami 🤪

rose mam nadzieje ,że w księgowości wszystko się wyjaśniło i oby więcej niejasności już nie było 😉 Prędzej czy później prawie każda z nas wróci do pracy ty masz jucz pierwszy najtrudniejszy dzień za sobą 😉Ja poproszę rozpiskę na kolejne dni 😉 tylko najpierw odpocznij 😉

dobranoc 😘 😘 😘