Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam wieczorkiem

U nas też upał ledwo człowiek normalnie funkcjonuje. Lenka padła o 20.30 no ale od 13.30 nie spała 🙂 Byłyśmy dzisiaj na placu zabaw i Lenka pierwszy raz bawiła się w piaskownicy i o dziwo nie jadła go 😉

Tilii foteczki super polecam też Bałtów z Lenką jeszcze nie byłam ale wybiorę się za rok 😉 Buciki też piękne mnie też czeka taki zakup ale może kupię w Londynie 😉

wercia witaj mam nadzieję że samopoczucie się poprawiło no a z rodziną jak już któraś z dziewczyn pisała najlepiej się na zdjęciu wychodzi 🙂

emiliaeem i McDa tak piszecie o tych stópkach że i ja muszę się przyjrzeć Lence ja je stawia 🙂

Kiniek ja też lubię jarmarki i dawno już na żadnym nie byłam, czekam na relacje 😉

Maja buzki dla Zuzi niech się szybko goi 🙂

Zmykam do męża. Dobrej i spokojnej nocy 😘

• Mamusie
Ja mówię dobry 😉

wercia to na pewno nerwy więc relax choć pewnie łatwo mi tak pisać a gorzej tobie wykonać. Trzymaj się kochana 🙂

Lenka miała 2h drzemkę wiec i ja na godzinkę się położyłam a teraz piję kawkę bo dojść do siebie nie mogę.
Zamierzam wyjść z nią na spacer koło 17 a nawet po 17 bo szkoda mi ją w taki upał po dworze ciągać 😉

Miłego 😜

• Mamusie
witam

Paulinka coś dziś marudna i nie daje mi porobić z fakturami męża 😞 znów do wieczora będę musiała siedzieć 😞 a jutro pewnie też nie będę zaglądać bo idę na budowę znów sprzątać z mamą, a teściowa ma bawić 🙂

Wercia to znaczy że masz się przestać stresować 🙂!

• Mamusie
i gdzie się podziewacie??

oj pogoda daje popalić duchota niesamowita Lenka chyba zasnęła bo jej nie słyszę 😉
Spacerek udany po 17 było już lepiej 🙂

McDa ja zauważyłam że jak tylko siedzę przed laptopem to ona łapie mnie za rękę i ciągnie, marudzi tak jakby jej się to nie podobało 😉 tak samo jest jak rozmawiam przez telefon ciągnie mnie za nogę albo spodnie i marudzi 🤢

a tu zadziorna minka 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/41/img0055sh.jpg/][IMG]http://img41.imageshack.us/img41/11/img0055sh.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

mała Dj Lenka

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/402/dsc0024sf.jpg/][IMG]http://img402.imageshack.us/img402/7518/dsc0024sf.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Chodzenie idzie jej coraz lepiej 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=ZVZE7eGNYr4&feature=youtu.be

Dobranoc 😘

• Mamusie
Ja jestem 😜
Tylko pisać nie mam jak, bo Olek terroryzuje klawiaturę 😮 Teraz brzęczy w zabawkach,więc luz 😉

Duszno jak diabli a w dodatku rano u nas deszcz padał i niemrawo się czułam przez caluśki czas 🥴 Olek ślini wszystko dookoła, niech te zęby już wyjdą!

Zmykam, bo znów przydreptał i bierze mnie na litość... ☺️ Kładzie głowę na kolana i fuka noskiem 😉

Spokojnej nocki 😘

Gosiaczek Lena strzela ostre minki i lazi jak czolg malutki 🙂 ja tez mam Zuze nagrana jak chodzi 🙂))
Buzia juz prawie zagojona maly strupek jest.
Ja na gazie po 2ch drinach ,smiech na sali..........ale taki zywot matki.....whisky z cola bo wodki nienawidze......

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Napisze ogolnie

Upaly u Nas, teraz 24 stopnie a w domu 28 prawie

Wiec - pogoda Nam na wsi w miare dopisala
Patryk byl bardzoooo zadowolony z pobytu na wsi - wiadomo - zielen, czystosc, swieze powietrze - i dlugo by wymieniac
Z obrazen - tym razem obylo sie bez drzazg, przed wyjazdem sie wywalil i mial guza i rozcieta troche skore - przestraszylam sie jak sie wywalil bo to bylo
nad skronia i przerazilam sie ze cos mu sie w glowe stalo ale okazalo sie to niegrozne
a jak wyjezdzalismy do domu to jeszcze sie wywalil na takiej betonowej chropowatej drozce i otarl kolana

O "rodzinnych" sprawach nie wspomne bo nerwy nadszarpnely mi porzadnie...

Na wyjazd jechalam z reklamowka swoich ulubionych tamponow i podpasek i wrocila ona do domu nieuzyta
Dzisiaj robilam 2 testy ale oba negatywne a ja bez okresu a w podbrzuszu czuje jakas rewolucje... szczerze to nie bardzo pamietam jak czulam sie na
poczatku ciazy - wlasciwie to chyba nic nie czulam bo jak okres mialam 10 pazdziernika tak dowiedzialam sie dopiero pod koniec listopada o ciazy....
Czekam do konca tyg a potem musze zapisac sie do gina - no i pewnie wywolywac bedzie - bo juz raz tak mialam...

Przeczytalam ze pisalyscie o nocnikach - hehe i tu sie przyznam ze my nie kupilismy do teraz, uwazam ze jeszcze za wczesnie
PAtryk tyle razy kupe robi na dzien ze przeraza mnie to cale nocnikowanie

Jeszcze sie okazalo ze szkodzi mu herbatka z hipp-a wieloowocowa wiec kupska sadzil po niej wodnite i bardzooo zolte
Pozostale z hippa toleruje - owocowa, owocowa z dzika roza itp

Super zdjęcia i filmiki

Ja kupilam Patrykowi kredki i kolorowanke ale srednio go interesuja, wzial pare razy kredke, narysowal pare kresek, bardziej interesowalo go zeby kredke zjesc

• Mamusie
Gosiaczek super Lenka już drepta, a jaka szczęśliwa 🙂 nie mogę się doczekać kiedy Paulinka tak będzie chodzić, na razie jej coraz lepiej wychodzi chodzenie za 1 rączkę 🙂 no i zrobi czasem parę kroczków, ale się boi, na początku się puszczała i robiła po 4,5 kroczków, a teraz zrobi 2,3 i siada, czasami od razu jak się puści, to się zatrzyma i na dupkę 🙂
no a co do laptopa to mała jak widzi że coś na nim robie to przychodzi i wali po klawiaturze albo pokazuje palcem na niego i mówi dzidzi, to znaczy że chce oglądać swoje filmiki 🙂 albo pokazuje i tańczy to chce jej piosenki 🙂 no i muszę jej cały czas puszczać 🙂

Maja to pochwal się też jak Zuzia chodzi!! 🙂

mała zasnęła w aucie bo byliśmy jeszcze w castoramie na zlewozmywaki zobaczyć bo musze w tym tyg kupić do kuchni i zdecydować się nie mogę 🙂 a mała była u mamy więc wykąpała ją, dała jej mleczko i odebrałam gotową do spania 🙂 od razu zasnęła w aucie i śpi już grzecznie w łóżeczku a ja też zmykam spac 🙂

dobrej nocki!

• Mamusie
Witam

Nocka taka sobie jej kiedy ona będzie przesypiała całe albo chociaż raz się budziła 🤢

A ja jadę dzisiaj z małą do okulisty bo nie daje mi spokoju to uciekające oczko wolę to sprawdzić jak najwcześniej oczywiście zapisy na grudzień ale jak prywatnie to mogę dzisiaj przyjść 😉

• Mamusie
Witam i Ja

Okresu nadal brak a dziś w nocy mialam niezlego stracha

Obudzilam sie po polnocy z bolem brzucha i uczuciem ze zaraz zemdleje
Wstalam poszlam do lazienki i okazalo sie ze mam biegunke - kurdeee nie wiem czy to rota czy smazone kotlety z cukinii ktorych sie wczoraj nawcinalismy - bo maz tez biegunke mial
Ale to nic w porownaniu z tym uczuciem ze zaraz normalnie strace kontrole nad swoim cialem.
I teraz napisze we wkurzonej formie na mego meza niestety

A ten moj baran za przeproszeniem praktycznie mnie olal, wrocilam z wc i nadal czulam sie zle, znowu poszlam na "tron" i nadal mialam uczucie ze zaraz zemdleje - poszlam do "sypialni" i mu mowie ze czuje sie jakbym zaraz miala zemdlec zeby mi pomogl a ten sie zaczal mnie wypytywac co ma robic

Juz nawet mu mowie idz do sasiadow bo tam jest lekarz ( apropo jak jest potrzebny to akurat ma dyzur) - a ten nic 😞 😞 😞 tylko leżał jak baran 😞
Kazalam sobie cukier zmierzyc ale byl w normie, nie moglam isc sie polozyc na lozko bo mnie brzuch bardziej bolal

W koncu uczucie " zaraz zemdleje" minelo i brzuch przestal bolec
Maz cos tam pieprzyl zebym sprowokowala wymioty bo mi tez niedobrze bylo ale nie dalam rady
Poradzil zebym cisnienie zmierzyla - i co - on lezal i spal a ja mocowalam sie z cisnieniomierzem w drugim pokoju bo nawet baterii w nim nie bylo a jeszcze czulam sie slabo,
cisnienie tez mialam w normie

W koncu zasnelam w drugim pokoju i wielkim wkurwem (przepraszam za wyraz) na meza za taki ratunek 😞 😞 😞
O 5 rany wychodzil do firmy to sie wielce pytal jak sie czuje i zebym do malego przeszla do pokoju 😞

I ten mi jeszcze pieprzyl wczoraj ze jest zawiedziony ze testy wyszly negatywnie, za juz sie nastawil a na co??? ze kupi sobie wana 😞 😞 😞 (ktore mial kupic przed narodzinami Patryka)
ze przeciez to nic ze ciasno w mieszkaniu, ze dalibysmy rade - na poczatek , zeby sie wszystko poukladalo - jasneeeee - tylko my na poczatku juz nie jestesmy

Dzis czuje sie slaboooo

emiliaeem, McDa - super ze wykanczanie idzie pelna para
Gosiaczek - daj znac co i jak po wizycie u okulisty

• Mamusie
Witam 🙂

Ale upał 😎 😎 nic się nie chce jestem padnięta 😲 Natalia wstała dziś o 5,30 i miała tylko 1 drzemkę do południa 😮 o 18,30 padła 🙂 ciekawe jak prześpi nockę, aż się boje . Wyżyna jej się ząb tam w tyle i idą jeszcze z 4 takie spuchnięte dziąsła ma 🤢

tilii super zdjęcia na FB widac ,że wypad sie udał 😉

wercia współczuję ci i jak nie dostaniesz okresu idz do lekarza 🙂

gosiaczek i doczekałaś sie chodzenia, to teraz zobaczysz co ja miałam na myśli jak Natalia zaczęła chodzić hehehehhe

mcda spokojnie i Paulinka zacznie dreptać 😉

emiliaeem a jak tam Oli ruszył dupsko do chodzenia 😉

dobranoc 😘

• Mamusie
Wercia współczuję 😞 musisz się wybrać do lekarza bo nie ma żartów, może to coś wspólnego z brakiem okresu.... 🤨

Emilia ale szybko Ci chodzi Natalka spać, ale ma to swoje plusy bo przynajmniej możesz sobie coś porobić w domu, jak paulina idzie spać po 21 to potem już mi się nic nie chce 🙂 ale znów śpi dłużej 🙂

• Mamusie
Lenka już śpi 🙂 Po wizycie u okulisty pojechałyśmy do mojej mamy i tam posiedziałyśmy na dworku a raczej ja za Lanką wszędzie chodziłam 😜

wercia no nie zazdroszczę mąż jednym słowem się nie spisał 🤢 co do okulisty to nic się nie dowiedziałam kazała przyjść na kontrolę za pół roku narazie jest za mała ale boję się że może być leczona na zeza 🥴 choć jak to mąż mówi że ja zaraz czarny scenariusz pisze wiec oby się nie sprawdził 🤢

emilia u Lenki też spuchnięte dziąsła a zębów nie widać 😉

• Mamusie
Witam

Nocka straszna ale wydaje mi się ze brzuszek ją bolał bo nie zrobiła wczoraj kupki a dzisiaj z rana taką walnęła że szok 😮

Dzisiaj idę z mężem na 21 do kina a Lenka zostaje z moją siostrą oby ładnie spała i żeby nie było powtórki z wczoraj 😉
A ja już pranie nastawiłam a po drzemce Lenki chcę jechać do mamy 😉

emilia jak tam Natalka po szczepieniu??

Miłego dnia 😘