Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry 🙂
jeju, Inez, jak patrze na godz. twoich postów, to ci naprawde współczuje - ja pewnie w tym czasie przekręcałam się na drugi bok, a ty bidulko z tymkiem urzędowałaś 🤨
crazy, super że do nas zajrzałaś - wszystkie zastanawiałyśmy się ostatnio co u ciebie 😘 a igorek śliczny i jaki duzy 🤪
a ksawier zrobił dziś mamusi prezent imieninowy i jak poszedł spac po kąpieli czyli po 19., tak przebudził sie na cycka o 23.10 a następnie dopiero o 6.00 🙂 ojj, jaka ja wstałam wyspana 🤪 teraz urzęduje w łóżeczku, zareaz pewnie znowu zaśnie, a jak wstanie to jedziemy na cały dzień do mojej siostry...
wstapie jeszcze dziś do pracy, popytam czy są juz jakieś plany wobec mnie, gdzie mnie dadzą po powrocie - bo w mojej instytucji to nigdy nic nie wiadomo - mam tylko nadzieje, że nie wróce na "ulice" 😜 bo jak sobie przypomne o tych służbach w śniegu przy minusowych temperaturach - brrrr 🤢 i przy okazji zawioze juz raport o dodatkowe 2 tyg. macierzyńskiego, bo przeciez już 13 grudnia konczy mi się podstawowy 😮 a z tego co mi wiadomo to musze ok 2 tyg.wcześniej poinformować o tym czy biore dodatkowy...

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Zadna z nas nie jest idealna(no moze oprocz Marty 😁 ) Ale wspieramy sie nawzajem i ten swiat nie jest juz taki zly 😉

Hehe Justyna bura ci się należy, ja i ideał 😁 😁 😁 Daleko mi do niego. Hehe Jo-aneczka wam to powie 😜
Ja poprostu stara już jestem i się śmieję, że teraz przy 3 dziecku to już mam tyle cierpliwości, że całą wioskę bym obdarowała. Moniczek pewnie się ze mną zgodzi, że to jakoś tak jest, że im więcej dzieci tym człowiek bardziej zorganizowany i czasu jakoś więcej ma. Choć doba i tak za krótka.

DZIEŃ DOBRY
Korzystam teraz bo nie wiem jak Majka wstanie, w nocy kaszlała 😞

Witaj z powrotem Crazzzy 😁 Ty łobuziaku, tak się nie odzywać do nas 🙂
Igorek cudny, no ale cóż mamusia ładna to synek śliczny 🙂

Ja się bardzo cieszę, bo Julka zrobiła ogromne postępy. Aż Pani rehabilitant była wczoraj szczerze wesoła, ze Julka robi się taka "fajna". Musimy jeszcze przemówić do rozumu tym rączkom i będzie super 😁 😁 😁 W końcu widzę efekty mojej pracy.

Pewnie będę podczytywać was. Paloma przeczytaj co napisałam, nagrałam ten filmik wczoraj, więc jeśli chcesz. Tylko wybacz w piżamie jestem 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Siehankowa wszystkiego najlepszego z okazji imienin dużo zdrówka, dobrych wyników Ksawiera i by się okazało że jego choroba nie będzie mu w niczym przeszkadzać tylko powoli zanikać.
Marta to świetnie że są postępy
Inez współczuję Ty szłaś spać a ja na 2 karmienie w tym czasie wstawałam
Mamusie jak mogę pomóc Ali w zrobieniu kupki, strasznie się pręży i stęka widzę że chce zrobić ale nie może próbowałam z termometrem ale nie pomogło nie wiem ile go włożyć ja tak 1 cm może nie cały wkładałam to za mało? Czy mogę podać takiemu maluszkowi czopki glicerynowe? Musialabym pójść do apteki ale jak widze jak się męczy to tak mi jej szkoda w nocy tak się napinala że zwymiotowała całe mleko które wypiła 😞

• Mamusie
Diviana Magda chyba śpi 😁 😁 😁 ale moim zdaniem możesz jej podać czopki, tylko powinna to być jednorazowa sytuacja, niestety nie pamiętam czy cały czy pół, ale zapytaj w aptece. Termometr powinien zadziałać kiedy wsadzisz ta końcówkę (posmaruj go najpierw oliwką), to powoduje taki odruch, ze dziecko chce wypchać no i robi kupkę. Ale to też powinno byc jednorazowe. Spróbuj z nią poćwiczyć, zginaj kolanka do brzuszka, najlepiej bez pampersa, wtedy nic nie przeszkadza, może trzeba ją rozruszać.

Diviana, dziękuję 😘
co do kupki, to tez polecam sposoby Marty. Dodatkowo mozesz położyc ją chwile na brzuszku u siebie na kolanach, tak żeby brzuszek był "przyciśniety". Jak tak chwile poleży, to odwróć ją i połóż na plecach i wtedy jeszcze przyciskaj jej nóżki do grzuszka - Ksawierowi to pomagało.
słyszałam tez cos o mydełku, chyba któraś z dziewczyn nawet tutaj o tym pisała, ale ja nie wiem "jak to działa"...

• Mamusie
Marta dzięki no własnie tyle wkładałam posmarowany oliwką mała się straszliwie męczyła i nic 😞 masowałam też jej brzuszek ale też nie pomogło, postaram się jeszcze te nóżki jej pozginać, a jak nie pomoże to pójdę do apteki, z tego co pamiętam ktoś pisał że pół czopka stosował.

Diviana, dziękuję 😘
co do kupki, to tez polecam sposoby Marty. Dodatkowo mozesz położyc ją chwile na brzuszku u siebie na kolanach, tak żeby brzuszek był "przyciśniety". Jak tak chwile poleży, to odwróć ją i połóż na plecach i wtedy jeszcze przyciskaj jej nóżki do grzuszka - Ksawierowi to pomagało.
słyszałam tez cos o mydełku, chyba któraś z dziewczyn nawet tutaj o tym pisała, ale ja nie wiem "jak to działa"...

Diviana napisał(a):
Marta dzięki no własnie tyle wkładałam posmarowany oliwką mała się straszliwie męczyła i nic 😞 masowałam też jej brzuszek ale też nie pomogło, postaram się jeszcze te nóżki jej pozginać, a jak nie pomoże to pójdę do apteki, z tego co pamiętam ktoś pisał że pół czopka stosował.

Divianko ja zastosowałam pół czopka i nie pomogło za pół godzinki podałam drugie pół i puściło.

siehankowa napisał(a):
Diviana, dziękuję 😘

ja stosowałam mydełko. Po prostu odkroiłam kawałek mydła zwykłego które akurat miałam i włożyłam małej w dupkę i po momencie kupa wyskoczyła, ale Diviana polecam przed tym zabiegoiem małej podłożyć pod tyłek pampersa lub pieluchę tetrową i dobrze pozawijać ubranka bo u mnie skończyło się umazaniem w g...wszsystkiego dookoła bo mydło zadziałało ekspresowo tak,że kupe łapałam w ręce ☺️ i tak nie pomgło 🤢

Cześć kochane 🙂 mnie nie było od poniedziałku 😞 Jestem u mamy na wsi 🙂 Odpoczywamy z Nadi 🙂 Mąż pojechał w świat na szkolenie i nie chciałam sama w domu siedzieć więc się spakowałam i na wieś do Kochanej mamy 🙂
Tu wszystko jest idealn9ie Nadi aż tak nie ulewa i co najeważniejsze śpi superoowo 🙂 Jak zasnęła o 20 może po 20 to budziła się dwie noce pod rząd o 4.30, a dziś 3.30 , a potem dopiero o 7 🙂 Jestem w niebo wzięta 🙂

Oj a teraz po krótce Siehankowa 100 latek, miłości i zdróweczka dla waszej trójeczki 🙂 🙂 🙂
Crazzzyyy no kochana fajnie ,że dałaś znak życia 🙂 A Igor to przystojniaczek 🙂 I skoro Marta zarezerwowała Ksawiego to pójdę w jej ślady i może zarezerwuję Twojego synusia dla mojej Nadi 🙂 🙂
Martuś Tobie gratuluję postępów u Julci, teraz to zapewne takiego powera dostaniesz,że Jul;ka niedługo zacznie siedzieć 🙂m Oczywiście zarcik bo wiem,że na wszystko czas przyjdzie 🙂 🙂 🙂

siehankowa napisał(a):
Pati, przepraszam, ale wyobraziłam sobie noi ... rozbawiłaś mnie tym "łapaniem kupy w ręce" 😜

Oj mi wtedy do ś,miechu nie było wkurzona na maksa byłam bo Nadi płakała a ja nie mogłam jej od razu utulić bo miałam całe ręce w G...o matko to była masakra!!!!! 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Witam dziewczynki
Przepraszam ze sie wczoraj nie odzywałam, ale w koncu poczułam sie doskonale i ruszyłam najpierw na sprzatanie świata- w domu, bo taki syf ze nawet mi już to przeszkadzało, potem prasowanie, pojechałam do pracy na chwile no i do biedronki bo otworzyli wczoraj nowy sklep na osiedlu obok i dady były po 19 zł wiec zakupiłam 5 paczek, jedną trójki, a cztery czwórki, zeby nie było, miałam z nich zrezygnowac i przejsc na rossmanna, ale cóż jakoś przetrzymam ten smród pieluchowy i dam radę, w końcu 10 zł na jednej paczce piechotą nie chodzi 🙂
Madziu chciałam Ci bardzo podziękować za Twoje rady, jak napisałaś o tym probiotyku, to ja czym prędzej spakowałam małego, wskoczyłam do auta i udałam sie do apteki bo u mnie na tym wiejskim osiedlu nawet apteki nie ma, kupiłam ale ProBacti Dziecko, bo tamtego nie było, no i zaaplikowałam Witkowi od razu saszetkę do mleka i jakoś mi się lżej zrobiło na duszy bo sie uspokoiłam o jego zdrowie, więc dziękuję Ci jeszcze raz za radę bo ja jakoś głupia nie wiedziałam że ten probiotyk można podać, no i jak jechałam to sobie myśle rany nawet nie odpisałam tylko przeczytałam i wio ☺️. Aha i ten sposób z bananami i colą też jest dobry, buziaki dla Ciebie i oklask 😘 😘 😘 😘
Ann przepraszam ze Cie zaraziłam, starałam sie zamykać buzię jak pisałam na klawiaturze 🤪 🤪, a tak poważnie to mam nadzieję że u Ciebie już jest oki i że już lepiej się czujesz, bo ta jelitówka to jakaś masakra jest, u mnie w rodzinie dalej zbiera ofiary, teraz mojego m siostra choruje a jest własnie u swoich tesców wiec myśle ze to sie tak szybko nie skończy i oni będą jeszcze chorować ehh.
Daniela dziękuję za troskę, już lepiej sie czuję, a Tosiula super kiteczkę ma, słodko wygląda.

• Mamusie
milium napisał(a):
Ann przepraszam ze Cie zaraziłam, starałam sie zamykać buzię jak pisałam na klawiaturze 🤪 🤪, a tak poważnie to mam nadzieję że u Ciebie już jest oki i że już lepiej się czujesz, bo ta jelitówka to jakaś masakra jest....,
🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Ale mnie rozbawiłaś 🙂 Zamykać buzie jak piszę na klawiaturze 🤪 🤪 🤪

Cześć!
Wczoraj miałam jeszcze zajrzeć ale mój m mnie uprzedził i jak poszłam pod prysznic, to on już wyłączył kompa i router a mi zwyczajnie już nie chciało się na nowo wszystkiego załączać i poszłam spać ☺️ ☺️
Daniela - Tosia cudnie wygląda w tym kitajcu 🤪
Crazzyyy- witaj 🤪 Miło, że się odezwałaś, bo już kilka razy zastanawiałyśmy się co u Ciebie. A Igor to przystojny facet i bardzo podobny do taty 😉 🤪

Kurcze kawa mi się skończyła i teraz nie mam co pić.... a do sklepu nie będę tak rano szła z jagoda, za zimno jeszcze....pisałam mamie smsa by mi podrzuciła ale nie odpisała ani nie pojawiła się..hmmmm a może jej się nie chce 😮

Na razie zadowolę się zbożową ale ona nie mam tej mocy 🤢 🤢 🤢

Miłego dnia dziewczynki 🙂

madalena20 napisał(a):
Niestety i ja chyba od tego częstego stresu nie daje radę nakarmić piersią Szymka. Od 3 dni dokarmiam go wieczorem po kąpieli. Na razie jedno karmienie bo Szymek ładnie przybierał na wadze i nie domaga się więcej jak tylko po kąpieli. A ja wieczorem mam już miękkie cycki więc muszę podać mm. Tylko niestety chyba mu mleko nie pod pasowało bo od momentu jak mu zaczęłam dawać to ma bóle brzucha, pierdzi i dzisiaj zrobił zieloną kupę. Tak więc dzisiaj zmiana mleka, mam nadzieje, że będzie już ok. 🥴 🥴

Madziu ja też dokarmiam...Karmie piersią potem odciągam resztę z obydwu piersi laktatorem, a jak już widzę,że mało Nadi to robię mm ☺️ w efekcie moje dziecię śpi ładnie w nocy i nie budzę się co 2 godziny. Na razie daję różnie tego mleczka niekiedy raz niekiedy dwa razy...A z brzusiem to jak zawsze raz na jakis czas bez ss nie dajemy rady 🤨

Ach i Daniela Twoja Tosia
wygląda uroczo w tej kiteczce 🙂 🙂 Uwielbiam różowej gumeczki na ciemnych włoskach MIODZIO 🙂 🙂 🙂

a no i dziś wreszcie zdecydowałam się na zakup pierwszego owocu z zestawu Tinny Lowe kupiłam bananka i jabłuszko to co przypadnie do gustu bardziej Nadi to zostawie nam a drugi owoc damy synkowi brata męża 🙂 🙂 no i kupiłam też te piankowe puzzle dziecko już spędza dużo czaqsu na podłodze na macie 🙂 i jak pod koc i matę podłoże jeszcze puzzle będę w zupełności spokojna 🙂

• Mamusie
Dzień dobry
U nas noc okropna. Tymek jak zasnął o 3,40 to pospał 20 min i ryk i tak do 06,30. Jestem wykończona. Jedziemy zaraz do lekarza, bo dodatkowo znowu pojawiły się pomarańczowe plamki na pieluszce i to więcej. Martwię się, jestem zmęczona i mam wszystkiego dosyć 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

Marta Juleczka wygląda zajeb..... 🙂 ☺️
ja z niecierpliwością czekam az Nadi złapie swoje nóżki 🙂 W tym tygodniu chyba po raz pierwszy je dostrzegła 🙂
ach Divianko suprerowo macie ,że możecie się spotkać 🙂

No i jeszcze jedno postanowiłam od początku grudnia zacząć chodzic na fitness bo nie mogę już ze sobą wytrzymać...Rzuciłam też w pizdu tabletki bo 4 kg po 2 opakowaniach przybrałam i stwierdzłam, że nie będę już więcej tyła, bo czas raczej na odchudzanie...

zobaczymy co na to mój m bo dziś wraca ze szkolenia i jak oświecę go ,że 3 razy w tygodniu mam zamiar znikać na 2 godzinne treningi, a on tym samym ma zostawać z Nadi sam to nie wiem jak to się skończy bo on do tej pory z nia sam nie zostaje bo się boi i na spacer nawet nie wyjdxziie bo boi się,że się rozpłacze i znią sobie nie poradzi 🙂 🙂 🤢