Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

marta-lion napisał(a):
Justyna do 38 daj mu spokój, powyżej podaj syropek na gorączkę Paracetamol, albo Ibufen.
Możesz też czopki, ale to średnia przyjemność 🤢 🤢 🤢

w ekstremalnych przypadkach jeśli gorączka jest bardzo bardzo wysoka i trudno ją zbić pediatrzy zalecają podać syrop z ibuprofenem razem z czopkiem na bazie paracetamolu i tu uwaga zasada jest taka,że nie podajemy i tego i tego o tym samym składzie czyli i czopek i syrop np. na bazie ibuprofenu czy paracetamolu tylko jak czopek jest paracetamol to syrop koniecznie ibuprofen i na odwrót.

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Po raz kolejny kochane DZIEKUJĘ ZA CIEPŁE PONOWNE PRZYWITANIE 😉
Siehanowa Wszystkiego najlepszego :*
Marcia Ale Julka wygimnastykowana...mój to taki leń okropny...typowy facet! Super ze widać rezultaty ćwiczeń...sama wiem co to znaczy bo do 23 r ż codziennie ćwiczyłam żeby wzmocnić kręgosłup...potem jak sie wydawalo ze jest już ok to poleciała na łeb i łyję i skończyło sie operacją 😞 ćwiczenia niczego nie zastąpią...
Śliczne te Wasze pociechy napatrzeć się nie mogę ...szkoda że tak daleko od siebie mieszkamy ja raz umówiłam się z tutejszymi znajomymi ktore rodzily w podobnym terminie i było nas 9 z dziećmi! Ledwo nas w kawiarni pomieścili z Tymi wózkami!
Pati Pokazałam Nadię Igorkowi uśmiechnął się do monitoru także przyzwolenie jest 😉 hihi
A tak w ogóle tak mi się strasznie podoba że mój mały się taki kumaty zrobił...jakby wszystko rozumiał tylko nie potrafił odpowiedzieć słowami...a no i aktor taki..udaje kaszel zeby tylko do niego podejść i sie zainteresować wzdycha tak czasami glośno no kabaret! Pewnie i u Was podobnie???

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
milium napisał(a):
madalena20 napisał(a):
milium jak się trzymacie??

A już ok, dziękuję,pisałam właśnie że zastosowałam ten probiotyk i jestem bardzo zadowolona, że mi go doradziłaś, my już też wróciliśmy do formy, uff całe szczęscie bo w zeszłym tyg angina, w tym ta jelitówka, już załamana byłam, ale teraz humor mi powrócił.

milium
ten probiotyk jest naprawdę bezpieczny i polecany przez pediatrów. Możesz też profilaktycznie podawać Witusiowi Biogaie. To też są przyjazne bakterie, które chronią dziecko szczególnie w okresie zimowym, gdzie często o jakieś choróbska.

Super dziękuję 😘

Teraz dotknelam mu czolka to ok sie wydaje.wczesniej taki cieplejszy byl.Dziewczyny a goraczka moze wystepowac falowo? Tzn raz miec np 38 a zaraz 36? To goraczka czy reagowanie ciala na temperature otoczenia? Wydaje mi sie ze taka prawdziwa goraczka trwa bez wahan temeratury?
Kurcze nie wiem,chyba przewrazliwiona jestem 🤢
A od czego moze dostac goraczki?,skoro nie ma objawow chorob(kataru,kaszlu).
Maslo maslane napisalam... 🤢 ☺️ mam nadzieje ze zrozumialyscie

• Mamusie
Dzien dobry 🙂
siehankowa Uporu Leppera, uśmiechu Millera, władzy Putina i pieniędzy Rywina- z okazji imienin 🙂 🙂
Crazzzzyyy nareszcie jesteś, co ja się nazastanawiałam czy u Was wszystko ok bo się tak długo nie odzywałaś, choraz w tyg albo raz na 2 daj znac 🙂
Justyna Ryś tak robi od kilku dni właśnie przy zasypianiu 😞
Magda już miałam Cię pytac co z oczkiem Szymusia. A jednak nie ma poprawy, kurde szkoda, że krople nie pomogły. Divianie i mi lekarka kazała mocno masowac i masuję ale i tak nie pomaga a na dodatek Rysio nie daje sobie masowac bo go to boli, tak mi się wydaje. Oj strasznie płakac zaczął....

Dziękujemy Kochane za życzenia 😘 😘 😘
Cieszą te 3 miesiące 🤪

100 lat w zdrowiu i radości dla Alutki i Filipka 😘
I dla Siehankowej 😘

Crazzyy boooski jest Twój Synek 🙂
I jaki duży 🙂
Fajnie, że się pojawiłaś 🙂 nie opuszczaj nas na tak długo !!!

Marta no byłoby supr!! ja Guinnessa nawet z fabryki dla Ciebie przytaszcze :*
Przepraszam Kornelcia 😞 będę się odzywać obiecuje....poki co muszę się pochwalić Igorek nie chorował ani razu 🙂 nawet katarku nie maił nic! Szczepienia znósł lajcikowo silny chłop! hehe A tak serio to pewnie to zasluga klimatu ktory sie tak gwałtownie nie zmienia jak PL...na a tak w ogole za 3 tyg przylatuje do PL na min 2 mce! juz nie moge se doczekac ylko martwi mnie to -20 !

Justyna mi mówili żeby sprawdzać temp dotykając ustami swoimi do czoła dziecka a nie rękoma bo wiadomo łapki możesz mieć zimne....

STO LAT dla Maciusia 🙂

Moja królewna usnęła ja powinnam zakupy wypakować a siedze na forum 😁 😁 🤨

• Mamusie
Dla Alicji,Maciusia i Filipka duuuuużo zdrówka
Nie odniosę się do wszystkiego za co przepraszam, ogólnie wszystkim życzę wszystkiego dobrego, avatarki tzn dzieci w nich są śliczne 🙂 Zasnęła moja płacząca bida to szybciutko sie ogarnę póki mogę. Zasnął przy suszarce z kompa a mi w głowie aż wibruje od tego szumu a dziecku sie podobało 🙂
Daniela Ty kup w aptece nazywa się Olejuszka na ciemieniuszkę. Posmaruj np rano i zostaw niech wsiąka. Przy kąpieli będzie schodziło delikatnie ale to robota na kilka dni przy takich włosach. Nie sciągaj tego na siłe, delikatnie gąbką masuj, samo powinno złazic a jak zostanie we włosach to szczotką możesz zdjąc taką dla dzieci tzn wyczesac. Nie wiem czy dobrze to opisałam. Moja córka też miała takie włosy i ciemieniuchę że chocho. Jej pozbycie trwało sporo czasu ale już nie powróciło raz wytepione. Ryś miał troszkę. Tą olejuszkę na palce nałóż albo na wacik i wsmaruj w skórę albo razem z włosami jak inaczej nie da rady, możesz założyc bawełnianą czapeczkę żeby wsiąkło w skóre, tylko to niefajnie pachnie.

• Mamusie
wklejam zdjecia jakby ktoras byla zainteresowana 😉
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/685/zdjcie0150o.jpg/][IMG]http://img685.imageshack.us/img685/7853/zdjcie0150o.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

a ja na spacer jednak nie ide...tesciowa lilke na grzyby zabrala to ja sie za jakies porzadki biore

• Mamusie
dzień dobry 🤪
siehankowa najlepszego i spełnienia marzeń

oczywiście że zgadzam sie z Tobą Marta - po prostu przy tylu dzieciach już się tak nie panikuje i spogląda na wszystko z innej perspektywy hihi 🙃
Jula jak fajnie nogi sobie trzyma 🤪
buziaczki i zdróweczka dla Ali ,Maciusia i Filipka
Justynko jak przegrzałam Tosię to też dostała gorączki,a potem jak ja rozebrałam to spadła - teraz mam zakręcone kaloryfery a i tak ciepło

moja córeczka śpi więc za porządki sie biorę a potem do koleżanki na kawkę
tak więc życzę miłego dnia 😎