Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

My już po kąpieli, oglądam Kuchenne rewolucje 😁
Łeb mnie boli jakoś.
U nas akurat mały spoko, zazwyczaj przed kąpaniem jest marudny, ale to chyba dlatego, że się domaga - takie moje zdanie, bo kąpać się uwielbia 😜

Kuba wziął cennik z foto - 300 zł - 2 godzinna sesja po zamknięciu - z czego 20 pozycji w obróbce i wszystko na płytkę. Chyba się opłaca ?

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
widzę że dziś na tapecie była asymetria i napięcie
U Tosi rehabilitantka nie stwierdziła żadnych nieprawidlowości,a mówiłam że odgina się do tyłu
jak leży na boczku i to straszliwie i potrafi długo trzymać zaciśnięte piąstki i że przewraca się z plecków na brzuszek tylko przez jedną stronę(to akurat przez asymetrię) i uspokoiła mnie że dziecko zachowuje się jak należy - pewne etapy musi przejść a my możemy pomóc aby było to prawidłowe przez stymulacje i tak jak pisze Marta poprawiając "do obrzydzenia" postawę smyka
Paninka na uspokojenie malca jest Viburcol - tylko nie rozumiem tatusia który chciał zaaplikować to miesięcznemu szkrabowi 😮 😮 😮 - za to idealnie się sprawdza podczas ząbkowania
siehankowa mi też włosy lecą że hej - no masakra jakaś - a na ręce dobrze wcierać ciepłą oliwę z oliwek a na włosy łykam Revalid ale nie wiem jak to przy karmieniu piersią
daniela a może minęły w końcu magiczne 3 miesiące i Tosia nie będzie juz cierpieć bólów brzuszka
Andżelika gratulki za devolaia
Jola polecam Viburcol właśnie to czopki na bazie ziół przede wszystkim rumianek - naprawdę działają mam wypróbowane na Bartku
a z kolei moja Taśka to przy jedzeniu marudzi - pije i płacze na zmianę
oj Madalena służba nasza zdrowia to jakaś porażka niestety - jak nie pójdziesz prywatnie to nie załatwisz
i to się nazywa darmowa opieka medyczna - a co do mleczka ... moja doktorka zadowolona była że wybrałam Hippa Bio Combiotic że najbardziej zbliżone do maminego - i mogę to potwierdzić bo Tosia robi takie kupki jakby na piersi była
Daniela no nie mogę Tosia jaki fryz ma...mojej to się dwa łyse kółka zrobiły - wypadają jej włoski hurtowo
lydzia fotki cudne - ja się zastanawiam nad sesją świąteczną u mnie 150zł a z budżetem krucho

my dzisiaj u babci na kawie byłyśmy i Tosia coś też niespokojna ale babcine ramiona w końcu utulały pannę
a Bartek zasnął na stojąco 🤪 haha oparł głowę na tapczanie i myślałam że sie bawi autkiem - patrzę a on śpi za to teraz "nadrabia" aktywność 😉

Moniczek ja też jestem 🙂 a mojej Tosi też włoski wypadają z tyłu też jej się łysy placek robi..... i niestety kolki nie minęły a wręcz się nasiliły 🤢 🤢 właśnie Tosia zakończyła koncert..... daję już jej pić tej herbatki na trawienie i nic..kupki ze 3dni juz nie było.....ech......

Idę się położę pewnie niedługo karmić trzeba będzie

DOBRANOC

Ja tez jeszcze zajrzalam 😉
Daniela Norbert z tylu tez ma lysy placek,wydaje mi sie ze od karmienia(w sensie od reki 🙂 )
Jestem taka glodna ale boje sie ze maly zraz wstanie i bedzie placz.Mam nadzieje ze po tej mega kupce bedzie spokojniejsze jutro 😉
Lezalam z Norbim na lozku,ogladalismy film,ja mu dawalm buziaki w buzke i usnal 😁 Jak spi to az trudno mi uwierzyc co w dzien wyprawia 😉
Daniela jeszcze slowo do ciebie,na szczepieniu pytalam pediatre o ciemieniuche i czy stosowac parafine.Powiedziala ze nie bo zbyt natluszcza skore i to jeszcze wzmaga to dziadostwo.Parafina w kosmetykach dla dzieci jest ok bo jest odpowiednio rozcienczona ale taka czysta jest "za mocna"

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Ja tez jeszcze zajrzalam 😉
Daniela Norbert z tylu tez ma lysy placek,wydaje mi sie ze od karmienia(w sensie od reki 🙂 )
Jestem taka glodna ale boje sie ze maly zraz wstanie i bedzie placz.Mam nadzieje ze po tej mega kupce bedzie spokojniejsze jutro 😉
Lezalam z Norbim na lozku,ogladalismy film,ja mu dawalm buziaki w buzke i usnal 😁 Jak spi to az trudno mi uwierzyc co w dzien wyprawia 😉
Daniela jeszcze slowo do ciebie,na szczepieniu pytalam pediatre o ciemieniuche i czy stosowac parafine.Powiedziala ze nie bo zbyt natluszcza skore i to jeszcze wzmaga to dziadostwo.Parafina w kosmetykach dla dzieci jest ok bo jest odpowiednio rozcienczona ale taka czysta jest "za mocna"

my wczoraj poradziłyśmy sobie oliwką 😎 i całe dziadostwo zeszło - a im czupryna gęściejsza tym trudniej 🤔
a Tosieńka moja wczoraj jabłuszko spróbowała 🤪 - mój starszy syn utarł sobie jabłko to dałam mojej kruszynce spróbować 🙃 a ona aż się trzęsła na widok łyżeczki 😮 🤪

Ja sie doczekac nie moge jabluszka ☺️ ciekawa jestem jak bedzie jadl z lyzeczki.
Ale sie przetraszylam.Polozylam go do spania na pleckach a teraz patrze a on na boku lezy,nozki podciagniete 😮 nie widzialam wczesniej zeby zmienial pozycje podczas snu

jeszcze jestem...Justyna to kurde co stosować na ta ciemieniuche w takim razie? bo po oliwce to jakby skórę na głowie miała podrażnioną w sensie czerwoną 🤢 a tu nasz pediatra to dupa a nie lekarz.......... 🤢
Andzelika nie nie stosuje

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
Ja sie doczekac nie moge jabluszka ☺️ ciekawa jestem jak bedzie jadl z lyzeczki.
Ale sie przetraszylam.Polozylam go do spania na pleckach a teraz patrze a on na boku lezy,nozki podciagniete 😮 nie widzialam wczesniej zeby zmienial pozycje podczas snu

moje dziecię tak od tygodnia się przekręca 😆 i sie rozkopuje bździągwa 😜

Daniela no juz nie wiem..moze z ta olejuszka sprobuj? Zreszta ta nasza lekarka to swoj swiat ma,na jednej wizycie mowi ze maly sie wygina i zeby to pilnowac,a na kolejnej wszystko cacy jak sie ladnie rozwija 🤢 Pewnie teraz by mi powiedziala ze mozna jednak uzywac..
Andzelika Norbi tez czesto w poprzek lezy 😉 Teraz zaluje ze nie kupilam ochraniacza na cale lozeczko.
heh..kolejny "pierwszy raz" 😜 uwielbiam te chwile 😉
dzisiaj sobie dwa razy skarpetke zciagnal ze stopki.Noga do gory siup za skarpete i nie ma 😁 Ale watpie zeby to mialo cos wspolnego ze swiadomym zachowaniem.Poprostu lapal co mial pod reka 🙂
moniczek ja myslalam ze nie ma sensu Norberta koldra przykrywac,bo to sekundy sa.Czasami ja skopie a pozniej ciagnie i raz na glowe sobie zalozyl.Jeszcze sie gorzej wsunal pod nia 😠 Ale dziwne bo nie plakal,tylko guuu robil,chyba go zaciekawila nowa sytuacja 😁

Kurcze jak mnie dawno tu nie było...kochane tak bardzo chciałąbym znalezc czas by doczytywac Was w całości i mieć czas na pisanie z Wami podziwiam Was ze tak świetnie jesteście zorganizowane ...a niestety przy obowiazkach typu pranie psrzatanie prasowanie gotowanie i gotowanie butelek nie znajduje czasu na nic 😞

Crazzzyyy 😘 😘 😘
Milo ze wrocilas,chociaz na chwile.Nie jestesmy "swietnie zorganizowane",raczej uzaleznione 😁
Co u was?Jak Igorek?
hm..nie przejmuj sie tak tym sprzataniem,odpusc czasami bo zapomnisz co jest najwazniejsze 🙂
Jak to powiedziala Kornelka- przewrocilo sie niech lezy 😉

Justynka no właśnie ja juz tak mam z tą moją upartościa musze zrobic bo jestem chora 😞 U Igorka dobrze dziekuje! Waż juz ponad 8kg! Jest wielki strasznie i ciuszki 6do 9 mcy sa na styk! wszystko zmieniamy wanienke foteliki bo wyrósł ze wszytskiego! Kolki ustapiły więc super a dziś było podejście do marchewki 🙂)

oo to ladnie Igorek wazy.Wogole te nasze chlopaczki sierpniowe wyrosniete 🙂
Na smutki najlepsze jest forum 🙂Zagladaj czesciej,zobaczysz ze poprawi ci sie humor.
Zadna z nas nie jest idealna(no moze oprocz Marty 😁 ) Ale wspieramy sie nawzajem i ten swiat nie jest juz taki zly 😉 I jak po marchewce?Kurcze no naprawde sie doczekac tego nie moge 😁

• Mamusie
Crazzzyyy napisał(a):
Kurcze jak mnie dawno tu nie było...kochane tak bardzo chciałąbym znalezc czas by doczytywac Was w całości i mieć czas na pisanie z Wami podziwiam Was ze tak świetnie jesteście zorganizowane ...a niestety przy obowiazkach typu pranie psrzatanie prasowanie gotowanie i gotowanie butelek nie znajduje czasu na nic 😞

ooo crayzyyy jak miło że wpadłaś 🤪 🤪 🤪
my nie zorganizowane my uzależnione od forum hehe - mnie naprzykład czeka sterta prasowania a wolę tu z Wami przebywać 🤪 ☺️

moniczek napisał(a):
Crazzzyyy napisał(a):

ooo crayzyyy jak miło że wpadłaś 🤪 🤪 🤪
my nie zorganizowane my uzależnione od forum hehe - mnie naprzykład czeka sterta prasowania a wolę tu z Wami przebywać 🤪 ☺️

ooj swieta prawda 😁 ja mam juz taka sterte ze w jeden dzien tego nie zrobie.Mialam sie dzisiaj za to wziac jak maly usnie ale jak widac jestem tutaj 😁 Nawet m juz sie przyzwyczail 😉
Ale teraz ide juz spac 🙂I mezus zaraz bedzie ☺️ Do jutra,kolorowych 😘 😘

Dziękuję za miłe przywitanie dziewczyny -kochane jesteście !!! 🙂) Po marchewce super mina małego była bezcenna! 😁 postaram się częściej pisać i Was czytać 🙂 teraz zmykam spać dobranoc:*