Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej laseczki 🙂

dzisiaj cały dzień w biegu, rano coś tam, potem kurs - brwi pięknie wyskubane 😁 idealna linia 😁 potem spacer z Maćkiem a o 18 byłam z tatą i facetem, który nam będzie robił kominek po wkład do kominka i jakieś rury i inne rzeczy potrzebne do rozprowadzenia. wróciliśmy po 21. no i coś zjadłam, umyłam się i włączyłam w końcu komputer 🙂

Maciek po prostu siada jak oszalały, za wszystko się łapie i cały czas chce siedzieć!!! 🤪 🤪 🤪 nawet jak się go weźmie na ręce to zwija się do siadu 😁

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika ja do 2 czy 3 miesiaca nakladalam po kapaniu na godzinke czy dwie a pozniej sciagalam... ale polozna mowial ze dziecko w domu i szpitalu ma byc bez czapki..w naszym szpitalu wogole czapek nie nakladaja dzieciom;p
meliska jak trening;p hihi nie boj sie pomozemy:P
znikam spac..mlody 2:4- wykapany zjadl obudzil sie 10 minut temu szybka butla ale tylko 60 wciagnal i usnal jak by conajmniej 100km przebiegl;p hihihi wiec i ja ide spac... bo jutro o 5 meza do pracy wyporawic trzeba.... z kasa krucho wiec weekendy tez pracowac bedzie... masakra....mowicie ze ktoras sie czuje jak wyrodna matka.. a ja jak wyrodna zona.. no ale ja przez to ze urzednik to dodatkowej pracy nie moge sie podjac... no i taka wlasnie lipa jest.... ehh no ok dobranoc;*

• Mamusie
i tak na dobranoc:

"Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU". "

• Mamusie
Meliska no Julka super sobie podczytuje w wolnych chwilach 😜

Wanilia każde dziecko ma swoje własne tempo, bo każde jest indywidualnością! nie ma co się przejmować 🙂 dzisiaj gadałam z koleżanką, której dziecko zaczęlo siedzieć jak miało 9 miesięcy, a teraz ma 13 miesiecy i chodzenie to na razie marzenie dla Filipka. więc uszy do góry 😘

Agami z Kubusia rośnie przystojniak 😁

Aniqa 😘 😘 😘 a co do spania to Maciek też więcej śpi w dzień, co prawda krótko bo jakieś 15-20 minut ale częściej

coq super, że Yasminki przybyło trochę 🙂

Dorianna trzymam kciuki za Dorianka 🙂

• Mamusie
wanilia napisał(a):
CANDYNS a to się Karolek sprężył - gratulacje 🤪 Nie wiem jak Ty ale ja się z ząbków cieszyłam jak głupi z bateryjki 🙃 😁 Jeszcze bardziej się będę chyba cieszyć jak się młoda wreszcie zacznie obracać, zwłaszcza że inne szkraby juz się do pełzania zbierają...
WANILKA OJJJ CIESZYŁAM SIE Z ZĘBIKÓW JAKBYM CO NAJMNIEJ WYGRAŁA COŚ 🙂 RADOŚĆ NIESŁYCHANA 🙂 JUZ NIEMOGĘ SIE DOCZEKAC AŻ BĘDĄ WIELKIE I STERCZĄCE :p POZDRAWIAM

• Mamusie
agami napisał(a):
i tak na dobranoc:

"Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU". "

sliczne 🙂

• Mamusie
Ale tu cichoooooo!

A u mnie ciemnooooooooo! Chmury wisza nad miastem i chyba caly tydzien bedzie taki, tylko spac.
Malzon mi uciekl do pustego mieszkania kolegi sie uczyc i taki tez chyba bedzie caly tydzien.

Aga ja Ci wspolczuje budzenia sie o 6, dla mnie to gleboka noc 😁 U mnie na szczescie rano spimy, no ale czasami do 23 siedzimy wieczorem 🤔

Agami a co tam za zupke podalas Kubusiowi, ze on taki zadowolony? 🙂

• Mamusie
a my siedzimy do 23 i wstajemy max 6-7 wiec pelen hardocre bo w nocy tez juz na jedzonko wstajemy wiec masakra..
a zupka jarzynowa ze sloiczka... mialam dac 4 lyzeczki jak z marchewka robilam i jablkiem ale stwierdzilam ze ona na marchwi 70% a mlody tak chetnie jadl ze az sie trzasl wiec dalam pol sloiczka... podejrzewam ze i caly by w ciagnal ale bez przesady hehe.. jak to powachalam i sprobowalam to masakra jakie niedobre i jaki zapach ale jemu smakowalo a poi niedzieli jak przejdziemy przez probne sloiczkowe zupki po 4 miesiacu to sama zaczne chyba gotowac bo drogie to niesamowicie a swoje warzywa od dziadka dostane bo ma zakopcowane wiec tyrzeba korzystac...
a cisza tu straszna...
meliska cwiczysz? ja w ramach treningu ci duuuzo fotek Kuby dalam hihihi... ale mi sie najbardziej podoba to z noga na wozku... on tak cuduje z tymi nogami... mam jejszcze jedno fajne jak obie nogi sa ale nie bede was tu moim kuba zarzucac;p