Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej 🙂
zainspirowana Waszymi zmaganiami z nocnikiem postanowiłam dać Mili szanse (i sobie też co by na pieluchach oszczędzić).wczoraj wieczorem założyłam jej majciochy i tak latała ze 3 godz.nie zsikała sie ani razu w majtki za to dzisiaj nadrabia ze hej! już 3 razy poszczała w pantalony ☺️ ale na nocnik też siadała.na zapytanie czy Wasze dzieci też tak czesto sikają-odpowiadam tak 🙂 a dlaczego? bo im się pupcie muszą przyzwyczaić że jest chłodniej.usiadźcie sobie na betonie to zobaczycie ze zarz Wam sie zachce siku.teraz żaba usnęła a i meża mam już w domu.własnie sie dowiedziałam że jedzie do Częstochowy w poniedziałek na 4-5 dni więc zostaje sama z dziewuszkami.(na dole rodzice a obok brat z dziewczyną wiec nie tak do końca sama).ważne żeby pracował.a ja się zamierzam zrobić ciasteczka maślane.mam jakieś przepisy ale moze Wy macie jakieś dobre??

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Meliska, co godzine to napewno siada na nocnik, a jakos strasznie duzo nie pije.
A wsadzila matka se te palki na leb?;p

zapomnij 😜

Wanilia nie daj się choróbsku 😘 zdrówka 😘

A w ogóle dzień dobry 🙂 i spadam już... po niunię moją 😉
Później jedziemy do babci mojej na spóźniony Dzień Babci... dopiero z Anglii wróciła... ach co za światowa rodzinka 🙃 😜

Na jutro już plusowe temperatury zapowiadają i odwilż... a u nas i tak nie ma się co topić 😜... to tatuś wtopił przywożąc sanki od babci 😜 😜

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Aniqato i tak niezle.Sarka zasypia do 22,ale tez spi do prawie 10.
A Kala spi w ciagu dnia?

niestety, od wrzesnia nie śpi wogole w ciagu dnia. Juz sie przyzwyczaiłam i mi to nie robi, czasami tylko tak mi sie zamarzy drzemka w ciagu dnia 😉 ale za to wstaje coraz wczesniej, w zeszlym tyg. byla 6, w tym 7 🤔

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

My od wczoraj urlopujemy w Lublinie 🙂

Wczoraj zaliczylismy zakupy, nowe łowy 😉 pieniądze imieninowe wydane 🙂

wanilia nie daj się chorobie 😘

Meliska u nas mnóstwo śniegu, w Lublinie zresztą też. Ale zapowiadają odwilż w przyszłym tygodniu. I aż nie chcę myśleć jak będą wyglądały chodniki i buty... wszędzie będzie ciapa i mokro 🤢

aniqa i jak Kalinka, tylko jeden dzień gorączka była.

My musimy zrobić Maćkowi badania moczu i morfologię przed operacją i jest wielki problem bo nie chce nasikac do kubeczka. Nawet jak siedzi na sedesie i podkładam mu kubeczek to się wydziera i płacze. Nie wiem jak to zrobimy.

Dziewczyny mam pytanie: czy takie dziecko na morfologię też ma iść na czczo??? Bo u nas z Maćkiem to wielki problem jest
I sama już nie wiem.

• Mamusie
hej.
aga właśnie Ci to miałam napisać ze nie musi być na czczo 🙂 zresztą tak jak kobieta w ciaży.to kiedy ta operacja już wiadomo,bo być moze coś przegapiłam...
wczoraj dzwonili że uznali gwarancje naszego laptopa i nam go zrobią!! 🤪 już od 5.01. go robią i tyle czasu to trwa a ja na cudzesach 🙃 no ale cieszę sie że wreszcie dostane go z powrotem i to zrobionego.gwarancja nam sie kończy 22.02 więc tak się wbiliśmy w ostatniej chwili...może jak teraz mu wymienią co trzeba to chociaż dłuzej posłuży.
dzień bez pieluchy,że tak powiem dywan oclał 😁 chodnik przy balkonie tylko zatopiony bo dziecko tak na tatę wyglądało że zapomniało że jest bez pieluchy 🙃 mąż jedzie jednak w niedziele po południu zeby zaczać od pon rano pracę.najgorsze jest to że co ja bede bez kompa nadal robiła wieczorami??moze wreszcie z braku laku ksiażkę jakąś przeczytam...koleś powiedział że za tydzień do odbioru i oczywiście męża wtedy nie ma a ja nie pojade do tej głupiej warszawy i to jeszcze w taką pogodę 😮 🤢 no i z dziećmi rzecz jasna bym musiała.tak że tak...ksiażka sie już uśmiecha z szafki.

• Mamusie
zrobiłam te ciasteczka maślane i jakbym dla dzieci nie ocali 4 sztuk to Ł. zjadł by wszystkie!przepis tak prosty jak nie wiem. 120g masła,3 łyżki cukru pudru,150g mąki. można dodac jakiś aromat albo soku z cytryny czy pomarańczy.zmiksowałam to po trochu i wyszły naprawdę dobre.rozpadały sie w buzi jak się chciało ugryźć.posypałam je tylko cukrem pudrem bo mało słodkie.nastepnym razem dam wiecej pudru.albo zrobie zagłębienie i wsadzę swój dżem truskawkowy 🙂 zrobiłam z podwójnej porcji a i tak mało 😮 pożarte!

• Mamusie
hej.
Juz nic nie pamitam co ostatnio podczytywalam.
Wanilia mam nadzieje, ze choroba zaginie tak jak goraczka Kaliny.
Meliska takie wpadki z posiusianiem sie pewnie sie zdarza czasami, wiec warto chyba przescieradlo ochronne miec.
Marika byc moze Jasmina cos planuje, jakis przesyl do Polski, bo kuzynostwo i babcie codziennie wspomina.

• Mamusie
pilnuje Mili i 2 razy siku robiła 🙂 drugim razem to sie poderwała z podłogi i zawołała że chce sssss 🤪 i jeszcze sie nie zsikała!jeszcze.nic straconego 😜 pilnuje jej bardzo i mam nadzieje że szybko sie nauczy 🙂 w sumie to dzięki Wam sie zmobilizowałam 🙂 dzieki Laski 😘

• Mamusie
Byliśmy dzisiaj zrobić Maćkowi morfologię no i on na widok lekarza płacze. Taka awersja. Ale trrudno mu się dziwić 😞 no i nawet nie zapłakał, nie skrzywił się. No ale pielęgniarka bardzo miła, , dziecięce obrazki w gabinecie pobrań, obiecała mu prezent. No i super było 🙂 a jak wyszliśmy to Maciek powiedział "pani doktoj byla, dobja" 🙂
A teraz po kilku godzinach mówi do mnie tak "pani doktoj byla, fajna byla, Maciust lubi doktoja" 🙂
No szok 🙂