Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
kasiuniaa1603 napisał(a):
a tak już na koniec zapytam czym leczyć hemoroidy ?? nie uwierzycie, ale teraz ponad 2 tyg po porodzie dopiero wylazł mi jeden, a boli jak cholera.... 🤢

mi też wyszedł jeden ponad tydzień po porodzie i łazienkę na dłuższe posiedzenie odwiedzam co 2-3 dni. i to dosyć bolesne jest 🤢

Mozesz sobie kupic masc Posterisan. Smarue sie nia dwa razy dziennie. Ja stosowalam jeszcze oklady z koru debu tez pomagalo 🙂 gdzies czytalam ze wazelina tez daje rade 🙂

zakupię, dziękuję za radę 🙂 😘

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
no to teraz relacje z wizyty u pediatry 🙂

Maciek jest zdrów jak ryba 🙂 wszystko jest ok, waży teraz 4370g z czego to jest waga z gipsem. jak w poniedziałek zdejmą mu gips to poproszę, żeby mi do domu dali, to sobie zważę gips i będę wiedziała ile waży Maciek 😁

zaleciła nam branie Delicolu raz dziennie po 6 kropel i jeszcze jakiś probiotyk taki w saszetce do rozpuszczenia. obawiałam się, że z tym będziemy mieć problem, żeby Maciek wypił, bo on ani za wodą, ani za rumiankiem ani za koperkiem nie przepada i takie miny ma jakby odruch wymiotny miał 😉 a tu przed chwilą zjadł ode mnie z cycka. i za jakieś 15 minut tak jakby znowu chciał jeść więc skorzystaliśmy z mężem z okazji i dostał ten probiotyk rozpuszczony w wodzie i wypił 😁 i potem jeszcze z 15 ml rumianku wypił 😁 po prostu szok 🤪

• Mamusie
Cześć laseczki 🙂 więc tutaj już zameldowania są 😉
My w niedziele mieliśmy chrzes mały cała msze przespał 😆
Dzis byłam z nim u lekarza bo liszaj ma na policzku i mamy na 99% SKAZE BIAŁKOWĄ i ma specjalną maść robiną
😞 😠 😠 😠 ,a już myślałam że miną nas alergie a tu dupa tatus przekazał małemu szczepki alergi 🥴musze zrezygnowac z całego nabiału masakra 🤢 teraz to już chyba powietrzem bede żyła 😞 Rafałek waży 5,5kg 🙂
Mój mąż pesel załatwiał w miejscowości gdzie rodziłam w urzedzie a z tamtą urzad przesłał do naszego urzędu gdzie jestem zameldowana z koleji nasz urzad przesłał pesel młdego do domu czekaliśmy na to niecałe 2 tg
Dziewczyny wspołczuje Wam z tymi nockami ja to przerabiałam 13 lat temu teraz to mam nocnego anioła 🙂kapiel koło 20 pierwsza pobudka na karmienie i zmiane papersa miedzy 1 a 2 nastepna pobudka miedzy 5 a 6 także jestem na maxa wyspana 🙂
a sab simplex podaje 6 kropli rano i 6 kropli wieczorem jak narazie zero płaczu spowodowany bolem brzuszka 🙂 heh rozpisałam sie 😉

• Mamusie
mamusie które mają mleko NAN PRO czytałyście że na puszce jest napisane po otwarciu WAŻNE TYLKO 3 TYGODNIE 😮 a te dziewczyny co mają MLEKO BEBILON też coś takiego macie napisane? to wychodzi na to że już muszę moje mleko wywalić nawet jak jest cała prawie puszka ? 😮 ale suchar

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aaagaaa supcio, że z Maciuś zdrowy, a z tą nóżką też będzie dobrze 🙂 ciekawe ile taki gips może ważyć? czy już 4 kilo Maciej ma 🤔
Anika dasz radę jakoś bez nabiału 😜 byle małemu nie szkodzić, ale widać, że on na tym nabiale ładnie wyrósł 😉

myślę, że 4 kg to ma 🙂 ale na pewno to się dowiem w poniedziałek 🙂

• Mamusie
pammat napisał(a):
mamusie które mają mleko NAN PRO czytałyście że na puszce jest napisane po otwarciu WAŻNE TYLKO 3 TYGODNIE 😮 a te dziewczyny co mają MLEKO BEBILON też coś takiego macie napisane? to wychodzi na to że już muszę moje mleko wywalić nawet jak jest cała prawie puszka ? 😮 ale suchar

ja mam Bebilon i aż wstanę i pójdę sprawdzić

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aaagaaa supcio, że z Maciuś zdrowy, a z tą nóżką też będzie dobrze 🙂 ciekawe ile taki gips może ważyć? czy już 4 kilo Maciej ma 🤔
Anika dasz radę jakoś bez nabiału 😜 byle małemu nie szkodzić, ale widać, że on na tym nabiale ładnie wyrósł 😉

Meliska no jak mus to mus nie ma zlituj się, ja już mam dwóch tuplowanych alergików w domku ,da sie żyć 🙂

• Mamusie
pammat napisał(a):
aaagaaa to jak ja karmię cyckiem i użyłam parę razy mam 3/4 puszki to muszę wywalić teraz tak ? Bebilon o tydzień później no to ładnie to nie opłaca się kupować mleka jak się karmi cycem bo trzeba całe wywalić 😮

To kiepsciutko z tym mlekiem 🤢 Dobrze, ze u mnie obylo sie bez dokarmiania...

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
a tak już na koniec zapytam czym leczyć hemoroidy ?? nie uwierzycie, ale teraz ponad 2 tyg po porodzie dopiero wylazł mi jeden, a boli jak cholera.... 🤢

mi też wyszedł jeden ponad tydzień po porodzie i łazienkę na dłuższe posiedzenie odwiedzam co 2-3 dni. i to dosyć bolesne jest 🤢

Mozesz sobie kupic masc Posterisan. Smarue sie nia dwa razy dziennie. Ja stosowalam jeszcze oklady z koru debu tez pomagalo 🙂 gdzies czytalam ze wazelina tez daje rade 🙂

zakupię, dziękuję za radę 🙂 😘

ja też zaraz wyślę M do apteki, bo już wyrobić nie mogę 😮

• Mamusie
a ja po wizycie u gina.. wszystko ok.. tableteczki anty dostalismy Azalia.. stosowala ktoras z was to?;p poza tym zielone swiatlo juz na cwiczenia brzuszki basen itd;D czas sie brac za siebie.. a raczej za brzuch bo tylko on duzy zostal.. uda i cala reszta juz lepiej niz przed ciaza;p

• Mamusie
bylismy u lekarza dzisiaj, Kalinka mega przeziebiona, dostała calą fure leków...na szczescie narazie bez antybiotyku. To moje biedactwo ma taki mega karar, z€łte gluty olbrzymie, kaszel i kicha...kupilam inhalator bo tez mam jej robic (150zł, ale przyda sie w przyszłości). Tak sie o nią martwie, żeby to tylko pomogło. narazie goraczki nie ma, ale jakos tak na chora wyglada i cały dzień spi prawie (czyli bezie nocna jazda zapewne).
Tak to kurde jest, wogóle nie wychodzilismy na dwór, bo ciagle mi sie wydawalo ze podoga nie taka jak trzeba, a to wieje, a to pada...no i teraz mam, wystarczylo raz pójśc z nia fdo ludzi (niedzielny chrzest) i już na maksa załatwieona. Zazdroszce odwagi dziewczynom, które wychodza codziennie

• Mamusie
coq ale malutka jest już duża^^ i faktycznie podobna do taty 😜 te duuuuże czarne oczka 🙂 🙂

Kasiunia no nasze malzony nie moga miec watpliwosci, ze sa tausiami 😁
Ech, ja Yasmince tylko wloski rozjasnilam troche, nie ma tak bardzo czarnych jak tatus. Ale jetstem ciekawe czy krecic sie beda 🙃
A Wam oczy niebieskie nie wyszly ? 😜

No i widze ogromna roznice miedzy tym kilkudniowym nowrodkiem a miesiecznym dzieckiem. Niewiarygodne jak one sie szybko zmieniaja. Juz zupelnie inaczej patrzy, inaczej sie rusza, wiele rzeczy przykuwa jej uwage.No i pupa do noszenia ciezsza. 🙂
Slodziaki te nasze dzieci! 🙃