Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Ciasto od Dudzika 🙂 🙂 🙂 🙂
http://mojeciacho.blox.pl/2011/08/Pyszne-ciasto-z-kasza-manna.html

Ja znam przepis na bardzo szybki jablecznik (oryginalny jest do jablecznika, ale ja tam tez dawalam sliwki oraz czeresnie 🙂 ):
1 szklanka maki
1 szklanka kaszy mammy
1 szklanka cukru
1 lyzeczka proszku do pieczenie
margaryna lub maslo
jablka

make, kasze, cukier i proszek mieszamy w misce. Polowe wsypujemy do formy. Dajemy 1/4 kostki margaryny (kroimy na plasterki i rozkladamy na gorze). Dajemy jablka (najlepiej starkowane na duzych oczkach). Zasypujemy druga czescia proszku. rozkladamy na gorze margaryne i wkladamy do rozgrzanego piekarnika do ok 180 stopni. Jak sie gora zarumieni mozna wyciagac. SMACZNEGO

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
A ja chyba tej zimy sniegu nie ujrze... i dobrze niech tak bedzie 🙃
Pam Tobie sie trafil prawdziwy aniolek, moj to taki przebieraniec 😎
Basienka jestes zadowolona z nosidelka? A jakie masz? Ja bardz chce kupic chuste, no ale one troche kosztuja.
Asia a co Ty taka bez oklaska? Zapodaje jednego 😘

Bardzo jestem zadowolona 🙂
Ja ma Red Castle Sport dla dzieci od 3,5 - 12 kg.

A ile placilas za nie Basiu ?
Znalazlam tu na jednej stronce - 80 eurosow sobie zycza.

kolo 150 zl placilam

ech, no to gites
To ja moze jakas chuste upoluje w Polsce i kaze sobie ja kupic i przeslac komus z rodziny 😜 bo widac jednak taniej jest

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
Basieńka ten przepis już królował na Brzuszku więc się zainspirowałam do szukania czegoś więcej z kasza manną 🙂 mam jeszcze jeden ale kiedy indziej wrzucę.dla mnie ten z jabłkami jest dobry ale troche za tłusty i niedobrze mi po nim jak zjem za dużo...

ja do niego wrzucam zawsze mniej margaryny, za to jablka biore bardziej soczyste i wtedy schodzi mi jakies 1/4 kostki margaryny 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka jestes zadowolona z nosidelka? A jakie masz? Ja bardz chce kupic chuste, no ale one troche kosztuja.

kolo 150 zl placilam

ech, no to gites
To ja moze jakas chuste upoluje w Polsce i kaze sobie ja kupic i przeslac komus z rodziny 😜 bo widac jednak taniej jest

my tez pstanowilismy zakupic chuste, bo maly uwiebia sie przytulac i robi to czasem clay dzien wiec nic zrobic sie nie da wtedy 😉
Zamowilismy Storchenwiege 4.6m - LEO GRUEN. Przyjdzie w poniedzialek to napisze recenzje 🙂

No i w dodatku mamy problem bo Juliuszek ma prawdopodobnie uczulenie na udach od pampersow, zmiana na huggisy niewiele pomogla... teraz pieluszkujemy tradycyjnie, zobaczymy... ale juz sie boje tych stosow pieluch do prania! 😮 😉 😮

wanilia - my na spacer poszlismy, zeby po 5 minutach wrocic cali zasypania sniegiem... 😉 wiecej czasu nam zabralo wychodzenie niz sam spacer (ubrac psy, ubrac dziecko, siebie 😉)...

asiadudzika- szacun, ja sie boje jeszcze o swoja pipke!! 😉

• Mamusie
chloe napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

kolo 150 zl placilam

ech, no to gites

my tez pstanowilismy zakupic chuste, bo maly uwiebia sie przytulac i robi to czasem clay dzien wiec nic zrobic sie nie da wtedy 😉
Zamowilismy Storchenwiege 4.6m - LEO GRUEN. Przyjdzie w poniedzialek to napisze recenzje 🙂

No i w dodatku mamy problem bo Juliuszek ma prawdopodobnie uczulenie na udach od pampersow, zmiana na huggisy niewiele pomogla... teraz pieluszkujemy tradycyjnie, zobaczymy... ale juz sie boje tych stosow pieluch do prania! 😮 😉 😮

wanilia - my na spacer poszlismy, zeby po 5 minutach wrocic cali zasypania sniegiem... 😉 wiecej czasu nam zabralo wychodzenie niz sam spacer (ubrac psy, ubrac dziecko, siebie 😉)...

sprobuj moze jeszcze dada z biedronki. znajomej mala tylko na te pieluchy nie ma uczulenia 😉

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
chloe napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

kolo 150 zl placilam

ech, no to gites

sprobuj moze jeszcze dada z biedronki. znajomej mala tylko na te pieluchy nie ma uczulenia 😉

ok, sprobuje bo nawet mam 1 paczke w szafie. tylko ze to nie jest typowo uczulenie na te substancje wchlaniajae, tylko na gumki na nogawkach i na brzuszku.. 😞

• Mamusie
Chloe ja tak jak pisalam w jednym z moich pierwszych postow bzuszkowych, chce uzywac pieluszek eko - tylko ociagam sie z zamowieniem 😜
Tam nie ma zadnych substancji a prania tez mniej niz w tradycyjnych tetrach.
Szkoda tylko, bo w polskich e-sklepach (a to raczej produkt tam sprzeadawany) nie ma zestawow tylko pojedyncze pieluchy, wiec wychodzi troche drogo.

Moze to jest jakies rozwiazanie?

• Mamusie
Ulka napisał(a):
chloe a próbowalaś pieluszki happy? tam gumka niby jest ale moim zdaniem gorsza niz w pampersach tzn jak zakladam mojej malej to jakby tej gumki nie bylo, miedzy nogami ma takie dziury ze pewnie jakbym ja na boku polozyla i by zaczela sikac to wszystko by sobie wyplynelo!

ja dostałam te pieluszki w prezencie i nie byłam zadowolona... praktycznie cały czas przepuszczały i musiałam małego przebierać nawet 3-4 razy dziennie...

• Mamusie
BRY BRY W PIATEK 13-GO 🙂 MAM NADZIEJE ŻE NIE PECHOWY DLA WAS 🙂 U NAS TRADYCYJNIE-NIEWYSPANIE...JA TO JUZ NIE MOGE BO GDZIE SIE RUSZE NP.W SKLEPIE DZIS PANI STWIERDZIŁA ŻE ŹLE WYGLĄDAM BO OCZY PODKRĄZONE I WYCHUDNIETA NA BUZI MASAKRYCZNIE ...I ŻE MUSZE ODPOCZYWAC JAK NAJWIĘCE...ALE ŁATWO SIE MÓW CO NIE DZIIEWCZYNY 🙂 JAK MAŁY NIE DAJE SPAC W NOCY.MÓJ BIEDNY MĄŻ TEZ DZIS NIE WYSPANY BO WRÓCIŁ O 23 Z PRACY A POTEM MAŁY USNOL DOPIERO KOŁO 1 . NIC POZA TYM ZMĘCZENIEM TAK NIE PRZESZKADZA,I TO ZE KAROL ŻRY-DOSŁOWNIE ŻRY JAK SZALONY...I ULEWA I ZNOOWU ŻRY...W NOCY JAK MU DAJE BUTLE 130 WYDULDUJE MIGUSIEM ,CHWILE ODDYCHNIE I SZUKA CYCORKA.FIXACJA ISTNA!!!ILE CZASU TAK APROPOS WASZE MALUCHY PRZY CYCU KARMICIE???BO MOZE MÓJ ZA KRÓTKO JE???

• Mamusie
chloe napisał(a):
No i wlasnie, mialam sie Was pytac dziewczyny...
wanilia, guga, pammat... i byc moze ktos jeszcze ma psa? jak Wasze psiaki zareagowaly na nowego przybysza? 🙂)
U nas bardzo pozytywnie, a teraz raczej olewka 😉

Starsza wyje jak mała płacze, młodsza ja najzwyczajniej opeir.ala za robienie halasu 😁
Mam nianie szczekajaca jednym slowem 😜
Ale ogolnie to bardzo pozytywnie 🙂

• Mamusie
PAMMCZYLI PODOBNIE.W DZIEŃ KAROL JE TAK 15-30 MINUT ALE W NOCY TO BY CHCIAŁ CO CHWILE 🙂 NO NIC,TROCHE MNIE USPOKOIŁY WASZE POSTY,WIEM ZE TRZEBA PRZEBRNĄĆ PRZEZ TEN CIĘŻKI NIEWYSPANY CZAS...ALE KIEDY TE NASZE MALUCHY POSPIA CIUTKE DŁUŻEJ ???!!!??? 😜 BO MY Z MĘŻEM JUZ NIE MOZEMY SIE DOCZEKAĆ 🙂 OSTSTNIEJ NOCY BYŁAM JUZ TAK ZDESPEROWANA ZE NAUCZYŁAM MAŁEGO CUMELKA CYCAC I MAM NADZIEJE ŻE DZIS POSKUTKUJE I POŚPI CHOĆ ZE 3-4 GODZ DO KUPY 🙂 TAK ŻE PLAN TO KĄPIEL POTEM WYMĘCZE GO TROCHE CYCOREK NA CHWILE ,DOWALE BUTLĄ I ....OBY POSPAŁO MOJE "NOCNE DZIECIĘ" 🙂 AAA I POTRZEBUJE POMYSŁU NA ZUPKE JUTRO-CO PROPONUJECIE???DODAM ŻE DZIS BYŁA POMIDOROWA.... 😉

• Mamusie
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
CANDYNS ja karmię 10/15 min z każdego cycka 🙂

☺️ ☺️ ☺️karm jednym tylko ... bo przez 5 minut leci woda, potem woda z mlekiem a dopiero po 15 mleko wlasciwe.... 😘

guga nie do końca tak jest. Ja np często karmie z jednej piersi tylko i trwa to mniej niz 10 min a mała pieknie przybiera, powiedziałabym że rośnie w oczach 🙂 Więc to od intensywności ssania dziecka zalezy po jakim czasie kończy się ta woda. A moja jak pije to normalnie słychac takie gulgul raz za razem 😁 Jak maratonczyk ktory sie dorwał do butli z mlekiem po skończonym biegu 🙂

• Mamusie
CANDYNS napisał(a):
PAMMCZYLI PODOBNIE.W DZIEŃ KAROL JE TAK 15-30 MINUT ALE W NOCY TO BY CHCIAŁ CO CHWILE 🙂 NO NIC,TROCHE MNIE USPOKOIŁY WASZE POSTY,WIEM ZE TRZEBA PRZEBRNĄĆ PRZEZ TEN CIĘŻKI NIEWYSPANY CZAS...ALE KIEDY TE NASZE MALUCHY POSPIA CIUTKE DŁUŻEJ ???!!!??? 😜 BO MY Z MĘŻEM JUZ NIE MOZEMY SIE DOCZEKAĆ 🙂 OSTSTNIEJ NOCY BYŁAM JUZ TAK ZDESPEROWANA ZE NAUCZYŁAM MAŁEGO CUMELKA CYCAC I MAM NADZIEJE ŻE DZIS POSKUTKUJE I POŚPI CHOĆ ZE 3-4 GODZ DO KUPY 🙂 TAK ŻE PLAN TO KĄPIEL POTEM WYMĘCZE GO TROCHE CYCOREK NA CHWILE ,DOWALE BUTLĄ I ....OBY POSPAŁO MOJE "NOCNE DZIECIĘ" 🙂 AAA I POTRZEBUJE POMYSŁU NA ZUPKE JUTRO-CO PROPONUJECIE???DODAM ŻE DZIS BYŁA POMIDOROWA.... 😉

Ja mam krupnik, a wczesniej mialam ziemniaczana 🙂