Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
guga napisał(a):
chloe napisał(a):
No i wlasnie, mialam sie Was pytac dziewczyny...
wanilia, guga, pammat... i byc moze ktos jeszcze ma psa? jak Wasze psiaki zareagowaly na nowego przybysza? 🙂)
U nas bardzo pozytywnie, a teraz raczej olewka 😉

Starsza wyje jak mała płacze, młodsza ja najzwyczajniej opeir.ala za robienie halasu 😁
Mam nianie szczekajaca jednym slowem 😜
Ale ogolnie to bardzo pozytywnie 🙂

Moja juz na płacz nie reaguje, co najwyzej na histerię czyli megapłacz 😁 Wtedy podbiega do nas sprawdzić czemu nie reagujemy. Zdarza sie to oczywiscie w czasie usypiania małej, w pierwszych 10 min protestu łóżeczkowego 😜 Ja wtedy zaciskam zęby i do małej nie podchodze bo to nic nie daje. Ide jak sie trochę uspokaja. A wracając do tematu Korba spisuje sie bez zarzutu, oczywiście podchodzi wąchac ale nie jest nachalna i na spacerach zaczyna pilnować wózka co mnie cieszy - nie oddala sie juz od nas tak jak kiedyś

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
CANDYNS napisał(a):
PAMMCZYLI PODOBNIE.W DZIEŃ KAROL JE TAK 15-30 MINUT ALE W NOCY TO BY CHCIAŁ CO CHWILE 🙂 NO NIC,TROCHE MNIE USPOKOIŁY WASZE POSTY,WIEM ZE TRZEBA PRZEBRNĄĆ PRZEZ TEN CIĘŻKI NIEWYSPANY CZAS...ALE KIEDY TE NASZE MALUCHY POSPIA CIUTKE DŁUŻEJ ???!!!??? 😜 BO MY Z MĘŻEM JUZ NIE MOZEMY SIE DOCZEKAĆ 🙂 OSTSTNIEJ NOCY BYŁAM JUZ TAK ZDESPEROWANA ZE NAUCZYŁAM MAŁEGO CUMELKA CYCAC I MAM NADZIEJE ŻE DZIS POSKUTKUJE I POŚPI CHOĆ ZE 3-4 GODZ DO KUPY 🙂 TAK ŻE PLAN TO KĄPIEL POTEM WYMĘCZE GO TROCHE CYCOREK NA CHWILE ,DOWALE BUTLĄ I ....OBY POSPAŁO MOJE "NOCNE DZIECIĘ" 🙂 AAA I POTRZEBUJE POMYSŁU NA ZUPKE JUTRO-CO PROPONUJECIE???DODAM ŻE DZIS BYŁA POMIDOROWA.... 😉

Ja mam krupnik, a wczesniej mialam ziemniaczana 🙂

Ja na jutro robie warzywna z cyklu wrzucam co akurat mam w domu 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
CANDYNS ja karmię 10/15 min z każdego cycka 🙂

☺️ ☺️ ☺️karm jednym tylko ... bo przez 5 minut leci woda, potem woda z mlekiem a dopiero po 15 mleko wlasciwe.... 😘

guga nie do końca tak jest. Ja np często karmie z jednej piersi tylko i trwa to mniej niz 10 min a mała pieknie przybiera, powiedziałabym że rośnie w oczach 🙂 Więc to od intensywności ssania dziecka zalezy po jakim czasie kończy się ta woda. A moja jak pije to normalnie słychac takie gulgul raz za razem 😁 Jak maratonczyk ktory sie dorwał do butli z mlekiem po skończonym biegu 🙂

U mnie tak samo 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):

☺️ ☺️ ☺️karm jednym tylko ... bo przez 5 minut leci woda, potem woda z mlekiem a dopiero po 15 mleko wlasciwe.... 😘

guga nie do końca tak jest. Ja np często karmie z jednej piersi tylko i trwa to mniej niz 10 min a mała pieknie przybiera, powiedziałabym że rośnie w oczach 🙂 Więc to od intensywności ssania dziecka zalezy po jakim czasie kończy się ta woda. A moja jak pije to normalnie słychac takie gulgul raz za razem 😁 Jak maratonczyk ktory sie dorwał do butli z mlekiem po skończonym biegu 🙂

U mnie tak samo 🙂

zgadza sie u mnie tez max 12 min.... ale nie powinno zmieniac sie cyca podczas jednego karmienia 🤔 moze zle ujelam o co mi chodzilo ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusie
guga napisał(a):
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):

U mnie tak samo 🙂

zgadza sie u mnie tez max 12 min.... ale nie powinno zmieniac sie cyca podczas jednego karmienia 🤔 moze zle ujelam o co mi chodzilo ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

a mi polozna kazala wlasnie zmieniac.... i mały robi 200-300 gram tygodniowo ;D hehe no ale on zjada zjednej ipiszczy ze glodny wiec zjada z drugiej i dopiero odlot jak u ktorejs z was chyba coq na foto czyli glowa w tyl i dobranoc:p

• Mamusie
Helloł 🙂
U mnie nadal ERROR 😠 😠 😠 nie wiem dlaczego ... nie znaju się
Pytania dwa:
Szczepicie na pnemokoki i rotawirusy?
Za tydzień na chrzciny idę... chrzestną będą... powiedzcie ile teraz chrzestni dają?
A my chrzciny dopiero na Wielkanoc robimy, bo moje rodzeństwo całe za granicą i to dogodny termin dla nich... ksiądz oczywiście nosem pokręcił jak zapytałam czy siostra chrzestną może być a ślubu nie ma... i ostatecznie wymyślił, że jakimś świadkiem chrztu będzie 😮 😮

• Mamusie
pammat napisał(a):
guga- kochana mi położna kazała dawać dwa cyce po 10/15 min i Konsti przybiera 30g na dzien a przez miesiąc prawie 800g przybrała więc bardzo ładnie 🙂

Moja na jednym podczas kazdego karmienia i tez duuuuuuuuzo do przodu 😜

Wiec lektury w d sobie mozemy wsadzic 🤪 😉

• Mamusie
Agami twoj Kubus tez ma odloty ? 😁 😁 😁 Moze cos w mleku mamy? 😮 😁

No ja tez mam wiedze o podawaniu jednej piersi. Ale wiadomo, ze zdania sa rozne i jak widac kazda szkola przynosi skutki 🙂

U mnie od 18 zabawa, o 19 kapiel i skonczyla sie walka Yasmine spi! 🙂 Tylko jak dlugo, bo ten malpiszon oszukuje..

• Mamusie
jeśli chodzi o karmienie piersią to ja słyszałam, że nie można ot tak sobie zmieniać piersi przy jednym karmieniu. ale jeśli mój mały głodomorek zje z jednej i nadal jest głodny, a z tego cycka nic już nie leci nawet jak na maxa przycisnę to wtedy daję drugą. a dzisiaj mały głodomorek wyjątkowo się nie najadał, bo zjadał z dwóch cycków w czasie jednego karmienia i nadal był głodny...

a Maciek wykąpany o 19.10. potem zjadł z dwóch cycków, doprawił 20ml z butelki, bo nadal był głodny i "głowa w tył" czyli odlot 😜 wzięłam go tylko, żeby mu się odbiło i do łóżeczka, zaczął się wtedy wiercić, to zaśpiewałam mu i śpi 🙂 mam nadzieję, że jak najdłużej 🙂

• Mamusie
AGAAAA DZIEKI I OBYŚMY DALI RADE-CHOĆ CIĘŻKO BYWA CHWILAMI 😞 ALE MAM NADZ.ŻE W KOŃCU SIĘ POPRAWI 🙂 MY TEŻ WŁASNIE PO KĄPANIU,TERAZ MAŁY JE CYCA WIĘC MAMA SKORZYSTA JESZCZE CHWILE NA FORUM 🙂 CIEKAWA JESTEM CO TO DZIŚ ZA NOC BĘDZIE...ALE ZOBACZYMY.POTEM DAM JESZCZE SYNOWI BUTLE I CYCA I OBY SPAŁ!!!! 🥴

• Mamusie
CANDYNS napisał(a):
AGAAAA DZIEKI I OBYŚMY DALI RADE-CHOĆ CIĘŻKO BYWA CHWILAMI 😞 ALE MAM NADZ.ŻE W KOŃCU SIĘ POPRAWI 🙂 MY TEŻ WŁASNIE PO KĄPANIU,TERAZ MAŁY JE CYCA WIĘC MAMA SKORZYSTA JESZCZE CHWILE NA FORUM 🙂 CIEKAWA JESTEM CO TO DZIŚ ZA NOC BĘDZIE...ALE ZOBACZYMY.POTEM DAM JESZCZE SYNOWI BUTLE I CYCA I OBY SPAŁ!!!! 🥴

no to trzymam kciuki, żeby nocka była do przespania chociaż trochę 🙂

• Mamusie
dorianna napisał(a):
No u mnie dla odmiany maly spi, ale niedlugo sie obudzi na karmienie, a za to starszy zamiast spac to sie bawi 🙂 hehe tak to juz jest z dzieciakami 😁

no to masz wesoło 🙂 a mój mały pewnie na karmienie obudzi się po 22. dlatego zaraz polecę się umyć i do łóżka poczytać coś zanim mały się obudzi 🙂

• Mamusie
hej wieczorkiem witam was!!! Mój mały taki głodomor że je z jednego cycka z 15 min potem wypluwa i ja go chce odbić a on wrzeszczy więc podaje mu drugiego cycka bo czuję że jest napełniony!!! przybiera na wadzę i ja myślę że się najada!! Teraz od ponad godz śpi i zazwyczaj się budzi o 12 lub 1 w nocy zobaczymy

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
No i oszustka juz nie spi!!! Po prostu jest w swietnej formie 🤔

kochana ta Twoja Bambina to mała terrorystka jest 😜

ech no jak sie patrzy!
Po kapieli od 19.30 do 21.15 usypianie i lulanie, a od 18 niby nie spala.
I to juz tydzien jak jestem sama 🤔

Dobranoc mamusie!! 😘

• Mamusie
meliska napisał(a):
Dziewczyny a czy jeszcze krwawicie, plamicie itp.? Bo mnie to już zaczyna denerwować... chyba jakaś kara... trzeba odrobić 9 miesięcy bez okresu 🤢

Meliska u mnie byl chyba przez 5 dni czysty sluz. Po czym od wczoraj znowu jakies plamienie 🤢 Tez sie zastanawiam o co chodzi.