Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam Mamusie po dluuugasnej prErwie 😘
Wiec tak. U mnie z laktacja problem wlasciwie wcale jej nie mam i raruje sie jak moge: kawa zbozowa z mlekiem,herbatka laktacyjna i w koncu poradzona prez kolezanke piwo 0%( temat na czasie widze hehe) Bavaria w Holandii piwo nr1wiec kupilam 0%Rose.Bardzo dobre. I sciaganie pokarmu w systemie 3-5-3minutki na kaZdy cycek. Jak mala przystawialam to po chwili byl ryk no i wiem dlaczego wlasciwie nie mam pokarmu.10ml z obu cyckow sciagnelam. Sucho jak na pustynii. Trzymajcie kcuki zebym sie idratowala 🙂 Tesciowa wrocila do domu. Jutro mam kontrole u gina wiec po ginoe Wam napiszw co i jak no i najbezczelniejsze teksty mojej yesxiowej. W rankingu na najbezczelniejsza tesciowa bylaby w pierwszej3 😉

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Witam Mamusie po dluuugasnej prErwie 😘
Wiec tak. U mnie z laktacja problem wlasciwie wcale jej nie mam i raruje sie jak moge: kawa zbozowa z mlekiem,herbatka laktacyjna i w koncu poradzona prez kolezanke piwo 0%( temat na czasie widze hehe) Bavaria w Holandii piwo nr1wiec kupilam 0%Rose.Bardzo dobre. I sciaganie pokarmu w systemie 3-5-3minutki na kaZdy cycek. Jak mala przystawialam to po chwili byl ryk no i wiem dlaczego wlasciwie nie mam pokarmu.10ml z obu cyckow sciagnelam. Sucho jak na pustynii. Trzymajcie kcuki zebym sie idratowala 🙂 Tesciowa wrocila do domu. Jutro mam kontrole u gina wiec po ginoe Wam napiszw co i jak no i najbezczelniejsze teksty mojej yesxiowej. W rankingu na najbezczelniejsza tesciowa bylaby w pierwszej3 😉

wspolczuje Ci tesciowej.... ale dasz rade!!! 🙂
z laktacja tez na pewno sie rozkreci tylko sie nie denerwuj za duzo!!!
a w szpialu w dabrowie polecaja karmi na laktacje, haha, i to polozne!!! i mezowie biegaja do sklepu i potem stoja przy lozkach takie czteropaki!! haha

• Mamusie
Cześć dziewczyny!!!!!!!!!!!!! 🤪 🤪 🤪
nie było mnie przez weekend bo byłam u mamy a dzisiaj mieliśmy dwa razy gości w domu i brak czasu żeby wejść na forum ale nadrobię sobie jak mała się obudzi nad ranem będę miała co czytać 😎 Wszystko u nas dobrze Konsti cała i zdrowa we wtorek idziemy na szczepienie i biorę 5w1 za 140zł jest u nas a jutro tatuś ma urlop i jedziemy na zakupy 40km za naszym miastem i jeszcze do takiej cukierni zobaczyć tort na ślub bo tak się mówi a czerwiec coraz bliżej!!
BUZIAKI 😘

• Mamusie
Witam
BEATKA trzymam kciuki za twoja laktacje, tylko sie nie denerwuj i często przystawiaj mala do piersi i duzo pij, a w ciagu trzech dni wszystko wroci do normy:-)
Chyba kazda z nas przechodzila kryzys 6 tygodnia. A przynajmniej ja;-) Maly mi wisial nonstop przez dwa dni na cycu i sie udalo:-D

• Mamusie
Dzien dobry,
Moje dziecko spi wiec ja pisze 🙂
2tygodnie z tesciowa prawie uczynily ze mnie klebek nerwow.Mkwie Wam nie dawalam z nia rady. Zaczelo sie jak przyjechali. Pierwsze co powiedziala to to co bedzie gotowala na obiady. oczywuscie wszystko czego ja nie moge jesc. A dalej to juz bylo z gorki. Obeszla caly dom i stwierdzila ze musimy porobic zmiany kosmetyczne,poniewaz nie wyglada tak jakby ona to widziala.Sypialnie na gorze jej sie niepodobaja,bo maja skosy dachowe i wogole ona to by inaczej wszystko urzdzila. W lazience mamy nowa kabine z deszczownica a ona zeszla z "inspekcji" i mowi tak: nie wypal ten prysznic,wogole mi sie niepodoba! Powiedziala to z taka mina ze mialam ochote jej przylakierowac w ryj. Malo tego,pojechalismy do Niemiec do rodziny a ona wyjechala teksyem,ze jakby wygala w totka to by synusiowi kupila PORZADNY DOM.No ku... a co my mamy nieporzadny?Zapytalam. A ona dalej sie rozkrecila,ze prysznic hu...owy i ze jakby jej go za darmo dawali to by takiego szajsu nie wziela.

• Mamusie
Aha no my wreszcie po badaniu cystografii mikcyjnej:-) nie bylo tak zle, maly nawet mocno nie plakal i byl w miare spokojny, dosc szybko poszlo:-)
Nawet wytrzymal 4 godziny bez jedzenia, ale nosilam go i byly momenty jak szukal cycusia, co bylo bardziej ciezkie dla mnie, ze mu go dac nie moglam...Wynik popoludniu.

• Mamusie
dorianna napisał(a):
Aha no my wreszcie po badaniu cystografii mikcyjnej:-) nie bylo tak zle, maly nawet mocno nie plakal i byl w miare spokojny, dosc szybko poszlo:-)
Nawet wytrzymal 4 godziny bez jedzenia, ale nosilam go i byly momenty jak szukal cycusia, co bylo bardziej ciezkie dla mnie, ze mu go dac nie moglam...Wynik popoludniu.

Kochana ale Ty dzielna mama jesteś 😘 A cystografię sama miałam robioną jak na pęcherz leżałam w szpitalu i dla mnie to był dramat, najgorsze to sikanie na zawołanie na stole, takiej blokady dostałam, że przez pół godz nie mogłam się wysikać, więc dobrze, że maluszek nie rozumie jeszcze i pewnie z siusianiem nie było problemu?
Maluszek kochany, uściskaj go od kolejnej brzuszkowej cioci 😘

• Mamusie
NADIA masz racje, ze maly nie mial problemu z siusianiem, wiekszy problem byl z powstrzymaniem:-)
Tez bym nie umiala tak sikac na zawołanie i jeszcze przy kims obcym, tak ze tez mialas nie za lekko i do tego cewnik...
Ale juz po:-)))
A my na pewno do konca tygodnia jeszcze w szpitalu, a czy dluzej to sie okaze...

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
Dziewczyny u mnie -7,6 wychodzić z Tosią, czy za zimno na spacer?

u nas tez -8, ale czekamy do poludnia, pewnie sie troszke ociepli i pojdziemy. wczotaj bylismy przy -7 i bylo ok 🙂

Dorianna buziaki dla dzielnego Dorianka!!!! i dzielnej mamy!! 🙂
A jak Twoj drugi synek Brian znosi rozlake z Toba?

• Mamusie
dorianna napisał(a):

Super ze juz jest po 🙂 Teraz juz tylko z gorki 🙂 Buziaki dla dzielnego malenstwa i Mamusi 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
chloe napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Dzien dobry!

Jest chusta! 🤪
Wlasnie mi ja maz przyniosl ...ze skrzynki pocztowej ! 😮 Kurierzy GLS sa magikami!

ahaha, niezle musicie miec skrzynki!! 😉
i jak wrazenia?!?!?! 🙂

ECH jeszcze Mala nie dala mi jej porzadnie obejrzec. Ale na pierwszy rzut oka podoba mi sie 🙂

• Mamusie
Dzien dobry 🙂
Dorianna czekamy na wyniki razem z Tobą - i oczywiście trzymamy kciuki 😘
beata26 ajak tam u Ciebie? Wiesz już coś więcej na temat swojego zdrowia? Pomijam to psychiczne nadszarpniete przez teściową 😉
Basienka84 widze ze musze gnac do Tesco ale tu u rodziców mam tylko to małe...ale sprawdzę czy jest bavaria 🙂
Nadia 85 ] u mnie dziś -9 i na spacerku byłysmy ale pol godz tylko, okno gondoli przykryłam pieluszką żeby nie wiało bezposrednio w buzke małej i trzymałysmy się dzialki bo jest zadrzewiona - na otwartej przestrzeni za mocno wialo...

• Mamusie
Wiecie co?Moja Weronika chyba nie jest chustowym dzieckiem, za bardzo ogranicza jej to ruchy a ona uwielbia machać kończynami - najlepiej wszystkimi naraz. najszczęśliwsza jest po rozebraniu z ciuszkow i pieluszki, nic nie krępuje ruchów i daje wtedy czadu 😁 a jak przy tym gada 🤪
w chuscie wytrzymuje ok 10min, potem zaczyna marudzic..

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Wiecie co?Moja Weronika chyba nie jest chustowym dzieckiem, za bardzo ogranicza jej to ruchy a ona uwielbia machać kończynami - najlepiej wszystkimi naraz. najszczęśliwsza jest po rozebraniu z ciuszkow i pieluszki, nic nie krępuje ruchów i daje wtedy czadu 😁 a jak przy tym gada 🤪
w chuscie wytrzymuje ok 10min, potem zaczyna marudzic..

Moze jej sie to zmieni jeszcze, jak bedzie ciekawa ogladania wszystkiego wokol.
A u mnie Wanilia, przy rozbieraniu jest wrzask. !nie znosi jak jej sie przeklada cos przez glowe. A jak poczuje, ze sciagane sa skarpetki i pieluszka to chyba wie, ze sie kapiel swieci. 🤢