Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Nova ta moja twardzielka obudzila sie dopiero godzine temu 🤪 od wczoraj spi i tylko na jedzenie sie budzi 😮
Teraz po godzinie tez juz mi na rekach przysypia.
Moze to ten deszcz za oknem 🤔

A twoj Paczek niech sie przygotuje na te wszystkie causy 😁

Asia no to chociaz ktos mnie rozumie 😉 😘

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Rita napisał(a):
ja to zawsze taka panikara byłam 🤨 mojej siostry dziewczynki 6 i 4 lata do dzisiaj sprowadzam ze schodów jak je same piętro wyżej do mamy puszcza hehe

Heh a może Ty się o siebie boisz Rita 😜
No bo mała opatulona, a Ty szczypiorku nasz możesz w te mrozy zamarznąć na dworze 😘

hehehe 😘

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
eh..ja sie nawet cyckami nie moge pochwalić bo mam perełki takie...ale mleko jest więc cycki są Milenki 🙂 przynajmniej mozesz ze 2 kg na cycki zrzucić 😉
a z tą temp to ja też w dobitnym szoku!!aż nie mogłam uwierzyć...taka zima słaba była a tu -30! w morde że.pies mi zginął tak nawiasem 😞 już z tydzień go nie ma 😞 a kota tata potrącił!! wrąbał mu sie przy samej bramie pod samochód!!łazi troche poturbowany ale żyje.żadnej rany nie ma.kości obejrzałam i cały.pewnie stuknął go tylko i jest obity...szkoda kota ale co za głupek!! wlazł pod samochód tak oo.pies też tak właził a jak na ulicę wybiegł to na obce samochody nie zwracał uwagi do tego stopnia ze samochody się zatrzymywały i trąbiły a ten dalej stał...moze tak sie jego żywot zakończył 😞

Obserbuj tego kota, bo ja miałam ten sam przypadek jak brat go stuknął samochodem... 🤢 niby wszystko ok ale po kilku godzinach poszłam a on leży... 😞 prawdopodobnie dostał krwotoku wewnętrznego 😞

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Dzien dobry!

Ja mam dzis dzika radoche , bo Yasmine spala do 7 rano, zjadla i do 10 zjadla i do teraz. Nie wiem o ktorej usnela, ale juz tak na mocno chyba gdzeis miedzy 1 a 2. Pierwszy raz takie cudo!!! 🤪
No, ale ja tu sie ciesze, ale jak czytam wasze posty to i tak zazdraszczam, syn Kasiuni od 20 do 5? 🤪 Holi jak zawsze zadowolona 🙂 Nova tez zadowolona i nawet kupa o stalej porze byla 😮 - u mnie czegos takiego jak kupa o jakiejs porze nie ma 🤢
Nie wiem dlaczego, ale odnosze wrazenie, ze macie te dzieci albo juz poukladane, albo aniolki sie trafily niektorym.

Agami wspolczuje chorobska. Tez bym z homeopatia probowala. Posbadz sie jak najszybciej tego.
Dorianna jestes dzielna mamusia i masz mega dzielnego bobasa 🙂 Zdrowia dla niego!!!

A u nas rozchulal sie chyba katar 😞 Od wczoraj tancuje z frida i z sola fiz. Do tego czasami Mala zakaszle.
Poza tym pada i nici ze spaceru! 😠
Zaden kurier jeszcze nie dotarl 😠

Coq ja się śmieję, że moja ciąża i mały to jak w książce... wszystko co piszą to tak mi się przydarza 🙂 Mam nadzieję tylko, że nie ulegnie to zmianie, bo ciężko by mi było się teraz przestawić 🤢

• Mamusie
w ogóle to witam 🙂

Agami życzę zdrówka 🙂 😘

Chloe, Asia mi też jeszcze jakieś 5kg zostało po ciąży 🤢 i źle mi z tym strasznie

a mój Maciek nie robił kupy już 3 dzień dzisiaj. ale brzuszek ma miękki, nie pręży się, duuuuużo sika teraz i puszcza bąki -mega śmierdzące..... 😮 😮

• Mamusie
halo
Dorianna 😘 😘 😘 😘 😘 😘 dla Malutkiego
Agami, a ty sie kuruj. Augmentin to najczesciej zapisywany antybiotyk w ciazy i podczas karmienia piersia bo podobno najmniej szkodzi..wiec bedzie dobrze 🙂
A co do kg po ciazy to mam - 6 kg 🙂 wszystkie ciuchy na mnie wisza, a mimo to sie ciesze 🙂 byloby całkiem fantastycznie, gdyby nie te nieszczesne rozstepy..kupilam sobie Noscar na blizny, zobacymy czy beda jakies efekty.

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
am my dzisiaj znowu w domku siedzielismy, bo bylo -8stopni. Tak patrzalam Agami na ten spiworek ktory masz, wyglada na mega cieply. Ja nie mam spiworka, a na dno gondoli klade taka cienka kolderke i przykrywam Kalinke cieplym kocem i teraz sie zastanawiam czy to nie za mało...

ja też nie mam śpiworka. dno godnoli tak jak Ty przykrywamy kocem, potem Maćka w kombinezonie też przykrywamy kocem. a kombinezon ma ciepły bardzo wg mnie. i zawsze jak go wyciągam z wózka po spacerze to cieplutkie ma ciałko całe, i buźkę też

• Mamusie
a my dzisiaj zabiegany dzień 🙂

rano sprzątaliśmy, potem obiad, potem zrobiłam sobie mini spa 😁 🙃 i pojechaliśmy do brata męża, byliśmy tam 2 godziny i jak wróciliśmy do domu to kuzynka zadzwoniła, że przyjechali (notabene Meliska to ta kuzynka z Krapkowic) i że chcieliby zobaczyć Maćka i czy mogą przyjść 🙂 no i przyszli ok 18, pobyli godzinkę. potem szybka kąpiel Maćka, karmienie, usypianie. a teraz mam chwilę wolnego i siedzimy sobie z mężem przy herbatce z cytrynką 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Aniqa co do rozstępów to mi wyszło kilka kreseczek teraz na brzuchu w okolicach pępka. i na udach, zarówno jednym jak i drugim po kilka kresek.... 🤢

wiesz, jakbym mial kilka kresek to bym sie nie przejmowała...ale moj brzuch wyglada niestety jak prawdziwe pobojowisko 😮 😮 tyle dało, ze wszystko poszlo w ciazy w brzuch, a nie rozlozylo sie równomiernie na cale cialo

• Mamusie
Witam wieczorkim po milym popoludniu, bo byl u mnie maz ze starszym synusiem i tesciowka:-))) Strasznie tesknie za moimi mezczyznami, ale radza sobie beze mnie, tylko mowia, ze balagan w domu:-D ale tak to jeat jak faceci urzeduja sami hehe:-)))

UCM to inaczej cystografia mikcyjna, a polega na wpuszczeniu przez cewnik kontrastu do pęcherza, a potem po jego wyjęciu, dziecko musi sie wysiusiac i w trakcie robia zdjecia rtg, sprawdzają przez to czy mocz (kontrast) cofa sie do nerki i co jest tego przyczyną. A potem decyzja o dalszym leczdniu.

A rozmawialam o rotawirusie to jest to samo co grypa zoladkowa u doroslych, tylko u dzieci tak to jest nazwane, leczy sie tylko objawy.

Moj maluszek cos nie spokojnke spi, wierci sie i ma niespokojny oddech...

Co do spacerow to ja bylam jeszcze jak mrozow nie byl wiec nie wiem jak jest zimno;-) ale mysle, ze kombinezon i kocyk wystacza, bo nie mozna tez przegzac maluszka.

Dzieki za wsparcie ,gdyby slowa mogly leczyc to juz dawno moj maly bylby w domu caly i szczesliwy:-) ale mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje i jak bedzie lato to po wszystkich nieprzyjemnościach zostanie fylko wspomnienie...

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Ulka napisał(a):

u nas wszystko w porządku , w przyszłym tyg idziemy na szczepienie, u nas 5 w 1 kosztuje 170 zł, czy to zbyt wysoka cena, ile wy płaciłyscie?

u mnie 5w1 kosztuje 120zł

U Nas 135 zl 🙂

u mnie 120 zł, a w sąsiednim miasteczku nawet 105 zł, ale tam daje receptę i trzeba samemu wykupić, więc popytaj o ceny w aptekach i najwyżej poproś o receptę 🙂

• Mamusie
Rozstępami nie chcę Was dobijać... nie mam 😜

Aga zaciekawiłaś mnie tą kuzynką, bo może my po sąsiedzku... jak możesz to napisz gdzie mieszka lub jak się nazywa... oczywiście na priva 🙂

Odnośnie dzieciaczków naszych na spacerkach... bo program dziś oglądałam... do -10C można wychodzić, dziecko ubieramy o jedną warstwę cieplej niż siebie i w wózku wystarczy koc, bo już sama gondola chroni przed zimnem... a jak pakujemy już do takiego ciepłego śpiworka to ciutkę lżej ubrać...
... sama nie wiem... ja okropnym zmarzluchem jestem... brrrrrrrr

• Mamusie
ja ubieram w to co w domu plus kombinezon i nie przykrywam juz niczym ani nic pod spod tylko ten spiworek i pozniej to zapiecie od gondoli.. a jak bylo minus 5 to nakladalam mu bluze dresowa pod kombinezon bo jednak raczki wystaja bardziej niz nozki ... no i rekawiczki i czapka bawelniana a na to taka normalna puchatka uszatka 🙂

• Mamusie
meliska napisał(a):
Rozstępami nie chcę Was dobijać... nie mam 😜

Aga zaciekawiłaś mnie tą kuzynką, bo może my po sąsiedzku... jak możesz to napisz gdzie mieszka lub jak się nazywa... oczywiście na priva 🙂

Odnośnie dzieciaczków naszych na spacerkach... bo program dziś oglądałam... do -10C można wychodzić, dziecko ubieramy o jedną warstwę cieplej niż siebie i w wózku wystarczy koc, bo już sama gondola chroni przed zimnem... a jak pakujemy już do takiego ciepłego śpiworka to ciutkę lżej ubrać...
... sama nie wiem... ja okropnym zmarzluchem jestem... brrrrrrrr

ja mam ten spiworek z welna w srodku 🙂 i malego ubieram w kombinezonik i do spiworka wkladam albo kurteczke zimowa, kocyk na nozki i do spiworka 🙂 Maly zadwolony cieplutki i spi jak susel 🙂

• Mamusie
A JA TO JESZCZE CHWILA I ZWARJUJE!!!NIC NIE LEPIEJ TYLKO GORZEJ...MAŁY DOMAGA SIE CYCKÓW NON STOP,PŁACZE,WYMUSZA A JA JUZ NIE MAM ZUPEŁNIE SIŁ.W NOCY CO CHWILA SIE BUDZI I JEŚĆ CHCE,JAK POŚPI JEDNORAZOWO 2 GODZ.TO JUZ JEST COS,A TAK TO NON STOP CHCE JESC.GŁODNY NIE WYDAJE MI SIE ZEBY BYŁ BO PRZYBIERA PIEKNIE NA WADZE -JUŻ 5,5 KG WAZY JUŻ NIEWIEM CO MAM ROBIC 🥴WCZORAJ BUTLA NA NOC BYŁA I TEZ NIC NIE POSKUTKOWAŁO 😞 A SIŁ MI JUZ BRAK,ZMĘCZENIE MAXYMALNE,SYSTEM NERWOWY SZWANKUJE ....GŁOWA OD 2 DNI MNIE BOLI ...A MAŁY SIĘ WYDZIERA.EHHHHHHHHHHHHH

• Mamusie
Hej kochane!!! Candys to ja narzekam na nocki że mały się budzi z 2 razy a ty biedna masz gorzej więc ja już nic nie mówię!!!
Nie jedna by tu chciała sobie wstawać tylko 2 lub 3 razy.
Spoko AGAMI kupię sobie śpiworek i będę ubierać jak tu piszecie!!
dziś niedziela więc nudy ja jadę do teściowej na obiadek i na cały dzionek, znowu małego do fotelika i na buzię pieluszka!!!

• Mamusie
Bry,bry 🙂

I tak samo u mnie na dworze...brrrrrr 🤢
-16 stopni mimo świecącego od rana słoneczka 😮 😮 😮
Więc nici u mnie dzisiaj z zimowego spacerku...

Doriana szacun wielki dla Was raz jeszcze...echhh... 😘 😘 😘

Dziewczyny czy Wasze słodziaki też problem z wypróżnianiem mają 🥴 ???
Mój sobie godzinę 4:00 nad ranem upatrzył i w okolicach tej godziny zazwyczaj go na srakanie bierze i wszystko byłoby oki gdyby nie to, że wtedy akurat najgorzej mu to idzie 🥴 Pręży się, stęka, krzyczy, płacze 😞 ...masakra jakaś 😞 ...aaa i po południu też ma z tym problem zazwyczaj raz 🤢
Nie bardzo wiem od czego to zależy bo w międzyczasie kupka normalnie bez większego wysiłku 🤢
A i przecież codziennie nie jem tego samego żeby po czymś konkretnym tak mu się ciężko srakało 🤢
No nie mam pytań 🤨 🤨 🤨

Aaa i dzisiaj Bondi już przegła na maxa 😠 😠 😠
Taki mróz dzisiaj na dworze, a ona sobie drzwi na dwór otworzyła, a ja z małym przy cycu sama na chacie 🤢 🤢 🤢 Qr*wa ale było zimno 😠 I do tego małego musiałam drastycznie od cyca odstawić 😠
...i co ja mam z nią zrobić 🤢 🤢 🤢 ?????