Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
Wiecie co?Moja Weronika chyba nie jest chustowym dzieckiem, za bardzo ogranicza jej to ruchy a ona uwielbia machać kończynami - najlepiej wszystkimi naraz. najszczęśliwsza jest po rozebraniu z ciuszkow i pieluszki, nic nie krępuje ruchów i daje wtedy czadu 😁 a jak przy tym gada 🤪
w chuscie wytrzymuje ok 10min, potem zaczyna marudzic..

Moze jej sie to zmieni jeszcze, jak bedzie ciekawa ogladania wszystkiego wokol.
A u mnie Wanilia, przy rozbieraniu jest wrzask. !nie znosi jak jej sie przeklada cos przez glowe. A jak poczuje, ze sciagane sa skarpetki i pieluszka to chyba wie, ze sie kapiel swieci. 🤢

U mnie ściaganie pieluszki to niekoniecznie kąpiel bo staram się przynajmniej 2 razy dzienie dac jej chwilę przyjemności z gołą pupą 😜 Całe szczęście z przebieraniem nie ma problemu, dzielnie to znosi. A zmiana ciuszków tylko raz dziennie - po kąpieli zakładam czyste i tyle. No chyba że Weronika cos zmajstruje 😁 I kąpiel tez bez stresu

• Mamusie
hello 🙂 byłam na szczepieniu i zgadnijcie co??nie zaszczepił.osłuchał małą a jak powiedziałam ze długo kupy nie robiła to przy okazji osłuchał brzuszek i powiedział ze tam coś sie dzieje i trzeba zrobić badanie kupy - jak już sie pojawi.powiedzial ze mogę mieć mleko za tłuste 😞 albo probiotyk trzeba bedzie dać albo w ogóle z mojego mleka zrezygnować i NUTRAMIGEN.a ja tak walczyłam o to mleko przy grypie żołądkowej...pani w aptece poiwedziala ze trzeba dużo pić.więc moze faktycznie pije za mało...więc szklanka wody lub czegoś innego co godzine.nawet jak mi sie pić nie będzie chcialo.zacznę od tego i może ta kupa się wreszcie pokaże...

• Mamusie
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
Wiecie co?Moja Weronika chyba nie jest chustowym dzieckiem, za bardzo ogranicza jej to ruchy a ona uwielbia machać kończynami - najlepiej wszystkimi naraz. najszczęśliwsza jest po rozebraniu z ciuszkow i pieluszki, nic nie krępuje ruchów i daje wtedy czadu 😁 a jak przy tym gada 🤪

A u mnie Wanilia, przy rozbieraniu jest wrzask. !nie znosi jak jej sie przeklada cos przez glowe. A jak poczuje, ze sciagane sa skarpetki i pieluszka to chyba wie, ze sie kapiel swieci. 🤢

U mnie ściaganie pieluszki to niekoniecznie kąpiel bo staram się przynajmniej 2 razy dzienie dac jej chwilę przyjemności z gołą pupą 😜 Całe szczęście z przebieraniem nie ma problemu, dzielnie to znosi. A zmiana ciuszków tylko raz dziennie - po kąpieli zakładam czyste i tyle. No chyba że Weronika cos zmajstruje 😁 I kąpiel tez bez stresu

U mnie tez ciuszki raczej raz dziennie. Po kapieli daje troche pupie odpoczac od pieluszki.
A teraz czekam z niecierpliwoscia na druga paczke, bo kupilam w koncu pieluchy wielorazowe. Zrezygnowalam z calego zestawu - bo cos mojemu mezowi ciezko bylo chyba gruba kase wylozyc na raz - a tez nie wiadomo czy nam sie spodoba. Wiec kupialm na razie 4 u Lennylamb - i zdecydowalam sie na kieszonki. Wiec juz niedlugo bedzie nam pupa odpoczywala wpieluszkach bez chemii 😆

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Witam Mamusie po dluuugasnej prErwie 😘
Wiec tak. U mnie z laktacja problem wlasciwie wcale jej nie mam i raruje sie jak moge: kawa zbozowa z mlekiem,herbatka laktacyjna i w koncu poradzona prez kolezanke piwo 0%( temat na czasie widze hehe) Bavaria w Holandii piwo nr1wiec kupilam 0%Rose.Bardzo dobre. I sciaganie pokarmu w systemie 3-5-3minutki na kaZdy cycek. Jak mala przystawialam to po chwili byl ryk no i wiem dlaczego wlasciwie nie mam pokarmu.10ml z obu cyckow sciagnelam. Sucho jak na pustynii. Trzymajcie kcuki zebym sie idratowala 🙂 Tesciowa wrocila do domu. Jutro mam kontrole u gina wiec po ginoe Wam napiszw co i jak no i najbezczelniejsze teksty mojej yesxiowej. W rankingu na najbezczelniejsza tesciowa bylaby w pierwszej3 😉

kawa zbożowa absolutnie - NIE.jak powiedzial mi pediatra. - żebyś Ty widziala co się dziecku w żoładku dzieje po wypiciu przez Ciebie kawy zbożowej to byś w życiu tego nie tknęła!! - więc zapytałam dlaczego.chodziło o to ze mały żołądek naszych dzieci nie trawi jeszcze produktów zbożowych.byłam w szoku mega wielkim bo ja lubię kawę zbożową i uważałam ze jest to lepsze niż kofeina ale jednak nie. nie sprawdzałam tego w necie ale jak on tak poiwedzial to tylko patrzę na pudełko w szafce i nawet nie mam chęci tego ruszać...powiedział ze nawet słaba kawa mniej dziecku krzywdy wyrzadzi niż zbożówka...więc ja nie pijam...

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Dzien dobry,
Moje dziecko spi wiec ja pisze 🙂
2tygodnie z tesciowa prawie uczynily ze mnie klebek nerwow.Mkwie Wam nie dawalam z nia rady. Zaczelo sie jak przyjechali. Pierwsze co powiedziala to to co bedzie gotowala na obiady. oczywuscie wszystko czego ja nie moge jesc. A dalej to juz bylo z gorki. Obeszla caly dom i stwierdzila ze musimy porobic zmiany kosmetyczne,poniewaz nie wyglada tak jakby ona to widziala.Sypialnie na gorze jej sie niepodobaja,bo maja skosy dachowe i wogole ona to by inaczej wszystko urzdzila. W lazience mamy nowa kabine z deszczownica a ona zeszla z "inspekcji" i mowi tak: nie wypal ten prysznic,wogole mi sie niepodoba! Powiedziala to z taka mina ze mialam ochote jej przylakierowac w ryj. Malo tego,pojechalismy do Niemiec do rodziny a ona wyjechala teksyem,ze jakby wygala w totka to by synusiowi kupila PORZADNY DOM.No ku... a co my mamy nieporzadny?Zapytalam. A ona dalej sie rozkrecila,ze prysznic hu...owy i ze jakby jej go za darmo dawali to by takiego szajsu nie wziela.

teściowa bezczelna małpa!! no biedna Ty biedna 😞 ja wychodze z załozenia ze kłócić się trzeba a potem będzie lepiej 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):

nasz maly tez nie lubi rozbierania, a szczegolnie przekladania czegos przez glowe 😉
za to kapiel i chuste uwielbia - nasze dzieci maja juz widac swoje upodobania 🙂)

• Mamusie
umówiłam się przed chwilą do ginekologa.na 18;40.pojadę i tabletki jakies poproszę co bym mogła po nich schudnac...mam taką super babkę,ze już ona coś wykombinuje jak będzie można 🙂 nie myślalam że już dzisiaj mnie przyjmie a tu niespodzianka 🙂
szłam z wózkiem w ten paskudny mróz do przychodni i myślałam ze policzek mi zamarznie 😮 z jednej strony pole z drugiej krzaki i tak wiało od pola że masakra!!temp odczuwalna normalnie z -15!! mała konkretnie opatulona i cieplutka byla jak ją rozebrałam.waży 4500 🙂

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
beata26 napisał(a):
Witam Mamusie po dluuugasnej prErwie 😘
Wiec tak. U mnie z laktacja problem wlasciwie wcale jej nie mam i raruje sie jak moge: kawa zbozowa z mlekiem,herbatka laktacyjna i w koncu poradzona prez kolezanke piwo 0%( temat na czasie widze hehe) Bavaria w Holandii piwo nr1wiec kupilam 0%Rose.Bardzo dobre. I sciaganie pokarmu w systemie 3-5-3minutki na kaZdy cycek. Jak mala przystawialam to po chwili byl ryk no i wiem dlaczego wlasciwie nie mam pokarmu.10ml z obu cyckow sciagnelam. Sucho jak na pustynii. Trzymajcie kcuki zebym sie idratowala 🙂 Tesciowa wrocila do domu. Jutro mam kontrole u gina wiec po ginoe Wam napiszw co i jak no i najbezczelniejsze teksty mojej yesxiowej. W rankingu na najbezczelniejsza tesciowa bylaby w pierwszej3 😉

kawa zbożowa absolutnie - NIE.jak powiedzial mi pediatra. - żebyś Ty widziala co się dziecku w żoładku dzieje po wypiciu przez Ciebie kawy zbożowej to byś w życiu tego nie tknęła!! - więc zapytałam dlaczego.chodziło o to ze mały żołądek naszych dzieci nie trawi jeszcze produktów zbożowych.byłam w szoku mega wielkim bo ja lubię kawę zbożową i uważałam ze jest to lepsze niż kofeina ale jednak nie. nie sprawdzałam tego w necie ale jak on tak poiwedzial to tylko patrzę na pudełko w szafce i nawet nie mam chęci tego ruszać...powiedział ze nawet słaba kawa mniej dziecku krzywdy wyrzadzi niż zbożówka...więc ja nie pijam...

Bylam pewna ze zbozowa kawa to w sumie jedyna kawa jaka moge pic... Odstawilam normalna i kupilam sobie zbozowa, szukalam czegos na internecie na ten teamt. Niestety wszedzie pisze ze zbozowa jest zdrow i odpowidnia dla dzieci, kobiet w ciazy i kobiet karmiacych. Teraz to juz wogole zglupialam...

• Mamusie
a mi znowu trabili w szpitalu by pic duuzo zbozowki z duza iloscia mleka i pasli nia nas w szpitalu wiec nie wiem jak to z ta zbozowa jest ale ja pije... a kupe maly robi 3-4 razy dziennie... a jak caly dzien mi nie robi to wieczorem i ja i on pijemy koperek i pozniej soczek jablkowy ja pije i kupka wieczorem jak sie patrzy ;pdzis znowu okizdrał mi sie po paszki i przeszłam na pieluchy juz 3 ... trudno... 2 paczki 2 dostalam ale tobz sensu bo co kupa to ja mam spiochy ubabrane.. oddam jak bede szla w odwiedziny do kumpeli i kuzynki bo rodza w maju to po paczce pampersow dostana i cos tam dokupie i tyle 🙂

• Mamusie
CHLOE moja kąpiel uwielbia!!jak ją kłade na przewijak w łazience to od razu jak ręką odjął wszelkie boleści 🙂 przebieranie też pikuś.czapek nie lubi jak cholera ale reszta spokojnie 🙂 nawet już nie placze jak jej buźkę wodą myję 🙂mocze swoją rękę i myje jej buźke nad umywalką 🙂 wcześniej myłam wacikiem. pytanie takie - używacie do kąpeili wody przegotowanej?? wiem że kiedyś tak kazali robić...my myjemy normalną kranówą.

• Mamusie
halo, mala wlasnie zasypia, wiec mam chwile 🙂
a mi lekarz powiedzial, ze zbozowka 1 dziennie z mala iloscia mleka..wiec jak widac kazda ma inna informacje 🙂
A my kończymy dzisiaj 2 miesiace!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Beata26 - no tesciowa rewelacja, przynajmniej nie dala ci sie nudzic 🙂

• Mamusie
właśnie dziewczyny ja też byłam przekonana co do zbożowej...i też głupia już jestem... a nie kazał Wam nikt pić bawarki?tzw herbaty z mlekiem??to też pic na wode.jak urodziłam Julkę to każdy mi mówił - pij dużo mleka. - a przecież mozna w ten sposób dziecko uczulić... sok jabłkowy chyba też zakupię i litra obalę naraz.a moze jak tą zbożową wypiję to malej rewolucja się zrobi i zrobi kupę??????aj....

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
CHLOE moja kąpiel uwielbia!!jak ją kłade na przewijak w łazience to od razu jak ręką odjął wszelkie boleści 🙂 przebieranie też pikuś.czapek nie lubi jak cholera ale reszta spokojnie 🙂 nawet już nie placze jak jej buźkę wodą myję 🙂mocze swoją rękę i myje jej buźke nad umywalką 🙂 wcześniej myłam wacikiem. pytanie takie - używacie do kąpeili wody przegotowanej?? wiem że kiedyś tak kazali robić...my myjemy normalną kranówą.

przegotowana woda to tylko buźke myje, a do kapieli tez kranowa. Kalina tez lubi kąpiel, chyba tylko raz opłakiwala w nie, bo byla juz mega zmeczona. nie cierpi za to kremowania buzi kremem i ubierania czapki, wtedy rzeczywiscie jest wrzask

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
właśnie dziewczyny ja też byłam przekonana co do zbożowej...i też głupia już jestem... a nie kazał Wam nikt pić bawarki?tzw herbaty z mlekiem??to też pic na wode.jak urodziłam Julkę to każdy mi mówił - pij dużo mleka. - a przecież mozna w ten sposób dziecko uczulić... sok jabłkowy chyba też zakupię i litra obalę naraz.a moze jak tą zbożową wypiję to malej rewolucja się zrobi i zrobi kupę??????aj....

no wlasnie bawarki tez nie,bo to duzo mleka ma, a mi powiedzial, zeby mleko ograniczac, sery, jogurty tez tylko troche, bo moge mala uczulic. A dajesz malej koperek do picia? moze po tym zrobi

• Mamusie
pije herbatke na laktacje a tam jest wszystko.czasami dawałam jej koperek ale mówią ze jak dziecko bąki puszcza to jest dobrze.Milena puszcza i to jakie cuchnące...ja też załatwiam sie raz na 3 dni ale ona to już teraz przesadziła...z 5 dni nie robila!!dzisiaj próbuje wszystkiego co możliwe zeby ta rewolucja w końcu puściła jakąś kuposzkę bo w końcu jej brzusio eksploduje... 😮 😮

• Mamusie
dorianna napisał(a):
Ja tam zbozowke bede pic, bo lubie i juz:-) Co lekarz to inne zdanie na kazdy temat...

A u nas nie za wesolo... Wynik badania bardzo zly, mianowicie obustronny refluks moczowy V stopnia:-(
Czeka nas dlugie leczeni i operacja.
Nie bede wam tlumaczyc co to, zapytajci wujka Google;-)

Kurcze Doriana, tak współczuje Małemu Doriankowi 😠 😞 takie małe, niewinne dzieciatka, a musza tak cierpiec...Ale najważniejsze, ze wszystko jest do wyleczenia i mały napewno niedługo wyzdrowieje!!!naprawde mocno trzymam za Was kciuki!!

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
pije herbatke na laktacje a tam jest wszystko.czasami dawałam jej koperek ale mówią ze jak dziecko bąki puszcza to jest dobrze.Milena puszcza i to jakie cuchnące...ja też załatwiam sie raz na 3 dni ale ona to już teraz przesadziła...z 5 dni nie robila!!dzisiaj próbuje wszystkiego co możliwe zeby ta rewolucja w końcu puściła jakąś kuposzkę bo w końcu jej brzusio eksploduje... 😮 😮

no 5 dni, to juz rzeczywiscie dlugo. w ostatecznosci mozesz jej w pupke wlozyc termometr, zeby troszke sprowokowac jelitka do dzialania. Niezbyt eleganckie, ale bywa skuteczne 🙂