Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziewczyny a ja nie stchórzyłam i jestem ruda 🤪 I podoba mi sie mój nowy kolor więc jest niezle.
chloe fajny avatar 🙂 A co do próby bojowej to zobaczysz, minie jeszcze trochę czasu i przestanie boleć.
ja niestety muszę się zabrać za robotę, nie zrezygnowałam jeszcze z tej dodatkowej fuszki, jakos daję radę wieczorami troche popracować jak mała spi. A ja przynajmniej mam pieniądze tylko dla siebie=na siebie 😜 bo te z wypłaty tak szybko uciekaja, ech..... 😲

• Mamusie
dobry wieczór!!
no a ja mam niestety zapalenie gardla 😠 ale narazie nie mam antybiotyku, tylko tantumverde mam pryskac i jak do piatku nie przyejdzie, to wtedy antybiotyk napewno.
A my jutro robimy wypad do ludzi 🙂 idziemy z K. do kina, mamita moja z Kalina zostanie. Idziemy na "W ciemności" A. Holland. normalnie mam stesa, bo z 4 h nas nie bedzie. nie wiem jak kalina to wytrzma (a tak naprawde jak ja zniose rozłąke z nią 😁 )

• Mamusie
witam was kochane my dziś byliśmy u babci z małym i na spacerku było -10 ale nie było tak czuć bo wiatru nie było tylko w słoneczku chodziliśmy!!!
Kupiłam dziś szczepionkę 6 w 1 infarnix hexa i mały ma szczepienie w ten piątek zobaczymy jak się będzie zachowywał już się boję!! Szczepionka kosztowała 189 zł więc cena super!!! Eligiusz dziś już wykąpany i zasnął z 30min temu to dobrej nocki

• Mamusie
holi32 napisał(a):
witam was kochane my dziś byliśmy u babci z małym i na spacerku było -10 ale nie było tak czuć bo wiatru nie było tylko w słoneczku chodziliśmy!!!
Kupiłam dziś szczepionkę 6 w 1 infarnix hexa i mały ma szczepienie w ten piątek zobaczymy jak się będzie zachowywał już się boję!! Szczepionka kosztowała 189 zł więc cena super!!! Eligiusz dziś już wykąpany i zasnął z 30min temu to dobrej nocki

No nie wiem czy taka super, u nas ta szczepionka kostuje 160zł 🙂 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
uciekam się myć 🙂 a potem rozprostować kości 🙂 🙂 🙂
a to kolano wcale nie przestaje mnie boleć... zapuchło strasznie no i nogi nie mogę zginać. chodzę na prosto... 🤢

Moze sprobuj masci konskiej. Same naturalne skladniki nie powinny szkodzic malemu 🙂 Mi w kazdym razie zawsze pomagala na kolana 🙂

• Mamusie
Dziewczyny pomóżcie.... Mały od kilku dni nie chce spać w dzień.... fakt noce przesypia dobrze bo budzi się tylko raz na jedzenie, ale w dzień....? przecież takie małe dziecko powinno spać chociaż trochę w dzień.... Co ja mam z nim zrobić?? dodam, że nie śpi od 8 rana do teraz.... 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
Basieńka dzięki za radę co do maści końskiej. na razie lekarz przepisał mi ketospray czy jakoś tak. jak nie przejdzie albo się chociaż nie będzie zmniejszać to na usg... i wtedy pewnie trzeba będzie małego od piersi odstawić, bo maści jakieś będę musiała stosować... ale mam nadzieję, że przejdzie... a na razie lekarz dał mi skierowanie na OB, morfologię, kwas moczowy i CRP... w sumie może się przydać, bo z tego co wiem to to białko CRP występuję w stanach zapalnych...

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
Dziewczyny pomóżcie.... Mały od kilku dni nie chce spać w dzień.... fakt noce przesypia dobrze bo budzi się tylko raz na jedzenie, ale w dzień....? przecież takie małe dziecko powinno spać chociaż trochę w dzień.... Co ja mam z nim zrobić?? dodam, że nie śpi od 8 rana do teraz.... 🤢 🤢 🤢

Kasiunia u mnie też tak było, że mały nie spał w dzień, od 8 do 20 nie spał. może jakieś ze 4 drzemki 15-minutowe były. ale za to nocki wtedy rewelacja 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):

Kasiunia u mnie też tak było, że mały nie spał w dzień, od 8 do 20 nie spał. może jakieś ze 4 drzemki 15-minutowe były. ale za to nocki wtedy rewelacja 🙂

Ale długo u niego tak trwało, czy tylko kilka dni??? bo ja już nie wiem o co chodzi...

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):

Ale długo u niego tak trwało, czy tylko kilka dni??? bo ja już nie wiem o co chodzi...

w sumie tak jest często u Maćka, chyba że gdzieś jedziemy typu lekarz, a że tak jest dość często to wtedy śpi w dzień bo jest zmęczony. no i po prsotu śpi w samochodzie zawsze, choćby 500metrów przejechać a on śpi

• Mamusie
aaagaaa- ostatnio jak miaław rwe kulszową pani doktor zapisała mi ketonal w maści bo powiedziała ze moge nawet jak karmię tego używać! tydzień mocne masowanie i jestem jak nówka! a cierpiałam strasznie.. nikomu tego nie życzę! oczywiście teraz jest na recepte juz..

• Mamusie
Dzien dobry!

A ja dzis nadzwyczaj wczesnie wstalam, o8.40 😁
Mala wczoraj drzemki sobie urzadzala gdzies od 21 do 1i w koncu usnela i spala do 8.40 🙃 No dodam, ze spala tuz przy mojej piersi 🙃 Ale mimo wszystko nie wyspalam sie, bo gdzies podswiadomie czekalam na jej placz tak sie do tego przyzwyczailam.
No i katar mnie meczy wiec nie spi sie dobrze.

• Mamusie
dzien dobry... a my wstalismy i ciag dalszay sprzatania.. dzis duzy pokoj bo ksiadz po koledzie chodzi dzis a u nas jak w suszrni i złobku burdel na kułkach ;D co do spania holi to jak ci pisalam w sms moj idzie spac o 22max23 i spi do 5.. ja wtedy robie sniadanie mezowi bo on tez o 5 wstaje pozniej przewijam karmie malego i sobie spimy do 8 ;D w lozeczku ciagle a o 8 mama zabiera szkraba do siebie i do 10;30 jeszcze sobie razem drtzemke urzadzamy... ale w dzien on nie spi mi prawie wcale... czasem kolo 14 utnie drzemke godzinna... a tak to nie;p czasam odleci na 15 minut ale zaraz szybciutko sie budzi.. jedynie spacer go usypia ale przy tej temperaturze nie chodzimy.. bo ja z angina nie chce sie doprawic :P

• Mamusie

jak Mała miala ok. 3 tyg tez przestala spac w dzień i zadne usypianie nie pomagalo, kompletnie nic. jej rekord to niespanie od 8 rano do 4 rano kolejnego dnia 🤢 (odsypiala potem kolejne 2 doby). teraz to sie troche unormowalo, w dzień spi kilka razy po ok. 20 min, czasami raz godzinę. chyba nic z tym nie zrobisz, powinno sie malemu unormowac samo. Moze poprostu zostawiaj g samego, nie probuj usypiac ani zabawiac. moze z braku laku sam zaśnie 🙂