Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
Hej,

U Nas nocka standardowa pobudka o 2 a potem przed 6 🙂
Mam pytanko to tych osob, ktore juz mialy chrzty lub w najblizszym czasie planuja 🙂 ile osob zapraszacie na chrzest? Wlasnie sie zastanawiam czy moja babcie i dziadka zapraszac oraz wujkow i ciocie? Z gory dziekuje za rade 🙂

ja zapraszam rodzicow rodzenstwo i dziadkow i mam 18 osob... mam tez jedna ciocie bo my jak siostry zyjemy ale reszty wujostwa nie zapraszam... robie w domu wiec nie zmieszcze;p

• Mamusie
Bry laski 😘

Wczoraj jakoś czasu mi na forum zabrakło 😮
A i dzisiaj też dupa czasowa 🤢
Karmię małego właśnie i lewą ręką posta skrobię 😎
Dużo stronek natrzepałyście heh pod wrażeniem jestem 🤪 🤪 🤪

Wczoraj usg bioderek mieliśmy i młody prosty jak strzała 🙂
Tylko nie wiedziałam, że ortopeda będzie go jeszcze badał i jak mu nóżki zaczął miętosić to Kajtek darł się na maxa 😮 😮 😮
No ale lekarz super i przed każdym ruchem jego szkitkami mówił mi co będzie robił i dlaczego więc spokojnie stałam i kciuki zaciskałam żeby było wszystko oki 🙂
A po badaniu Mc Donald's zaliczony i McWrap wciągnięty 🤪 Plus jeszcze jakaś nowość serki z sosem żurawinowym mniam 🤪 🤪 🤪

Kajtek coś ostatnio znowu często mi przy cycu siedzi ale to chyba wina temperatury w domu bo mróz na dworze to w chacie piec na maxa chodzi...ale jest duży plus 🙂 -> nauczył się w końcu pić koperek z butelki juppi 🤪 🤪 🤪

Dzisiaj zaczynam znowu allegro okupować 🙂 ...ale tym razem z działu dziecięcego przenoszę się na budowlankę 😜 Górę zaczynam robić 🤪 🤪 🤪
Bo mam już dosyć tego koczowania z dzieciakami w jednym pokoju 🥴
Muszę parę rzeczy zamówić bo jak wyjadę na Śląsk to już coś przez ten tydzień zrobią 🙂

Ojjj ale się rozpisałam hihi 🙂

Mam nadzieję dziewczyny, że u Was wszystko w porządalu 🙂
Te choruski nasze to już wyleczone 🤨 ??? A może chociaż już lekarstwa dopasowane macie 🤨???
Że fryzjerzy i kosmetyczki co u niektórych z Was pozytywnie zaliczeni 😉
Aaa no i, że po szczepieniach dzieciaczki mega grzeczne były 🙂
No i na końcu, że nasze nocne marki w końcu chociaż 2-3 godzinki mamusiom w nocy pospać dają 😉

Buziale kochane , postaram się jeszcze wieczorem zajrzeć i zaległości nadrobić 😘 😘 😘

• Mamusie
Heh Ula no oni rzeczywiście czasami nie wiedzą sami o co im chodzi 😜 ...no i trzeba sobie powiedzieć otwarcie, że lenistwo przez większość z nich przemawia i tyle...

A co do ortopedy to zabij mnie a nie powiem Ci jak na nazwisko miał 😮 😮 😮
Ale ja byłam w szpitalu w Siedlcach, a tam już woj. mazowieckie 🤨 ...i nic mi na razie w książeczkę małego nie wpisał więc dupa blada nazwiska nie mam 🤢

Laski wyobraźcie sobie, że przytachałam z góry moje ciuchy sprzed ciąży (bo trzeba się zacząć jakoś normalnie ubierać 😜 ) ...i...miałam tam skitrane ciuszki dziecięce - dresiki Lonsdale jeszcze z czasó jak w UK byłam i o dziecku drugim marzyłam 🤪 🤪 🤪
Niestety z trzech dresików jeden jest tylko dla chłopca więc pozostałe dwa mam do sprzedania 🙂 One są na 12-18 m-cy , jeden 3-częściowy bawełniany (bluza, spodnie, t-shirt), a drugi ortalionowa kurteczka/bluza + spodnie 🙂 Jakby któraś mamusia dziewusi była zainteresowana to na priva mi maila podajcie to wyślę fotkę 🙂 aaa i gdzieś mam jeszcze adidaski Reebok takie białe małe z delikatnie wyszytymi kwiatuszkami ale szczerze mówiąc to w tym moim całym bałaganie jeszcze ich nie mogę zlokalizować 🤢

• Mamusie
hej kochane ja szczepię 6w 1 i to chyba jedno ukłucie w rączkę jest!!To cię ulka nieźle załatwiły kobiety w rejestracji!!! głupie pi.....dy hehehe
A ja już po wizycie u ginekologa drugiej!!! Wszystko przeszło i mam tabletki antykoncepcyjne!!! pozdrawiamy was

• Mamusie
Witajcie,
ogarnelam co napisalyscie.. 🙂
my niestety drugi dzien kiblujemy w domu, wietrze tylko malego, to wtedy troche spi. tak to tez nie spi w dzien, moze drzemie tak 15 minut i tyle.

no i nadal nie wiem co z tymi szczepieniami... czy 5 w1 czy mu rozbic to na poszczegolne, co miesiac jedna choroba.....i kiedy zaczac szczepic go. termin mam na 9.02 ale pewnie go przesune na pozniej 🥴
Ulka widzisz ludziom wode z mozgu robia ze trzeba co 6 tyg, to jest bullshit. ma byc nie mniej niz 4, a moze byc spokojnie wiecej.
Fajnie macie ze juz po szczepieniach jestescie 🙂

KIEDY TE MROZY SIE SKONCZA?? bo juz na glowe dostaje w domu!

• Mamusie
chloe napisał(a):
Witajcie,
ogarnelam co napisalyscie.. 🙂
my niestety drugi dzien kiblujemy w domu, wietrze tylko malego, to wtedy troche spi. tak to tez nie spi w dzien, moze drzemie tak 15 minut i tyle.

no i nadal nie wiem co z tymi szczepieniami... czy 5 w1 czy mu rozbic to na poszczegolne, co miesiac jedna choroba.....i kiedy zaczac szczepic go. termin mam na 9.02 ale pewnie go przesune na pozniej 🥴
Ulka widzisz ludziom wode z mozgu robia ze trzeba co 6 tyg, to jest bullshit. ma byc nie mniej niz 4, a moze byc spokojnie wiecej.
Fajnie macie ze juz po szczepieniach jestescie 🙂

KIEDY TE MROZY SIE SKONCZA?? bo juz na glowe dostaje w domu!

ja słyszałam, że ma być nawet do -30 stopni no i że takie porządne mrozy mają się utrzymać nawet 2 tygodnie;/ masakra mam nadzieję że tak nie będzie... 🤨

• Mamusie
Wylazlam dzis na zakupy mimo stanu zdrowia, no ale zdziczalabym zbytnio w domu. I jest na prawde zimno 😮
Co chwila herbata z miodem i z cytryna i jeden paracetamol na dzien. Mam nadzieje, ze minie.

Co do szczepienia to ja Chloe rowniez mam 9 lutego, ale moja Yasmine starsza jest.
Dzis malzon przyniosl szczepionki. wiec beda dwa klucia, jedno przeciwko: błonicy, tężecowi, krztusiecowi, polio i wirusowemu zapaleniu wątroby typu B... cos jeszcze ale nie moge rozszyfrowac. A drugie klucie na pneumokoki. Jedno dobre, ze szczepionki mnie nie kosztuja.

Nova gratuluje zdrowych bioderek. A Tobie Ulka spokojnego szczepienia.

• Mamusie
Obiecalam.... Jak przestane byc reniferem Rudolfem to strzelimy sobie z Yasminka nowe zdjecie od stop do glow i pokarzemy. A teraz pokazuje nasze motanko 🙂

[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/190/dscn0430r.jpg/][IMG]http://img190.imageshack.us/img190/8628/dscn0430r.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]][/url]

• Mamusie
hejka my już po kąpaniu i mały śpi od jakiś 40 minut!!! Bardzo fajna ta chusta!!! Moja siostra urodziła dziś córeczkę przez cesarskie cięcie i bardzo się cieszę już się nie mogę doczekać kiedy będą w domu żebym odwiedziła ich będę tam chodzić na całe dnie!!! Razem z maluchami będziemy siedziały

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hejka my już po kąpaniu i mały śpi od jakiś 40 minut!!! Bardzo fajna ta chusta!!! Moja siostra urodziła dziś córeczkę przez cesarskie cięcie i bardzo się cieszę już się nie mogę doczekać kiedy będą w domu żebym odwiedziła ich będę tam chodzić na całe dnie!!! Razem z maluchami będziemy siedziały

Gratulacje Ciociu 🙂

• Mamusie
holi32 napisał(a):

Gratulacje!!! No ja właśnie się dowiedziałam , że bratowa jest w ciąży i będzie miała prawdopodobnie bliźniaki 😁

• Mamusie
Witam,
Zaczne od tego, ze rozmawialam dzisiaj z chirurgiem-urologiem mojego malenstwa i powiedzial, ze potrzebne da jeszcze dodatkowe badania, tak wiec ze musimy na nie czekac do 13-go lutego, to idziemy do domciu w piatek i tylko na samo badanie juz przyjedziemy, a drugie dopiero w marcu, bo takie sa terminy... No ale to podobno i tak szybko. A po tych wynikach i okresleniu budowy i sprawnosci ukladu moczowego zdecyduja o najlepszym sposobie leczenia.

Nieszczescia chodza parami, bo moj starszy synek wczoraj przy zabawie z mezem skoczhl niefortunnie i zaczal nazekac na bol nozki, ale ze nie byla napuchnieta ani sina to moj myslal ze on symuluje. Jednak noga naprawdę go bolala, bo nie mogl na niej chodzic i budzil sie w nocy. Dzis pojechali na pogotowie, tam przeswietlenie i okazalo sie, ze to zlamanie srodstopia i gips. Tak ze mam teraz dwoch malych i chorych biedaczkow...
Juz sama nie wiem czy mam sie smiac czy plakac.
To tyle na dzisiaj i ide juz spac, bo moj najmniejszy spi juz od 19.30:-)

HOLI GRATULACJE ciociu:-D

• Mamusie
holi gratuluję Ci zostania ciocią 🙂

kasiunia to same dobre wieści 🙂 🙂 🙂 bliźniaki - super!!! zawsze chciałam

coq chusta super 🙂 🙂 🙂

NovaM dobrze, że bioderka Kajtka są w porządku 🙂

Agami no niestety chrzciny to wydatek... u mnie będą w restauracji, i będzie sporo osób, bo mój tata ma 5 rodzeństwa i dobry kontakt ze wszystkimi, każdy u każdego na chrzcinach jest. taty rodzeństwo ma dzieci w wieku 5-27 lat 🙂 więc są też już tu nowe rodziny i wszyscy utrzymujemy ze sobą dobry kontakt 🙂 więc to dopiero będzie....

• Mamusie
No i zapomniałam Wam się pochwalić jak wyszła sprawa z allegro.... a więc koleś miał dokładnie napisane na jaki adres ma wysłać paczkę a wysłał na inny... założyłam mu spór, po czym zadzwonił do mnie zaczął mnie wyzywać i straszył sądami, że wyzwałam go od oszustów... Powiedział, że jak nie usunę postu to spotkamy się w sądzie " no to ja trardo do niego "a proszę bardzo chętnie wytłumaczę Ci co nieco osobiście" 😁 😁 no i dałam mu jawne dowody na to, że wina jest po jego stronie.... koleś się wystraszył i oddał pieniądze.... skąd się biorą takie typy to nie mam pojęcia 🤢 🤢 🤢 😠