Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
Hej mamuśki! 😁
Meliska ja też zmęczona. Noc niby ok, mała o 23.30 jadła i potem spała do 5!!! jedzonko i sen do 8.. 😁 To jej sukces!! oby tak codziennie.. ale sąsiedzi imprezowali, więc ja zasnęłam po 1 😠 i padam...
Coq nasze małe mają sporo wspólnego 🙂 moja też krzyczy przy cycu. Zaczęło się jakiś czas temu, zaczęła się denerwować, odrywać od cyca, krzyk ale widzę, że chce jeszcze... I nie wiem, co jest grane? Czyżby mleko traciła? Dotąd się najadała z jednego, a teraz z lewego się nie najada i muszę prawego jej jeszcze dawać. A potem dużo ulewa, może ona się przejada? Może jak zaczyna krzyczeć, to powinnam przerywać i kończyć karmienie? Martwię się.. 😞
I jeszcze teściowa do mnie, że Tosia zmarniała, że jakoś źle wygląda.. I się zdołowałam 😞
Nie sądzę, żeby źle wyglądała, zmieszczę fotę, to mi powiecie.. 😞

Nadia u nas to samo, czasami sie zdarza, ze ryczy przy cycu, odrywa,ryk, ssie 2 sekundy i znowu ryk. I u mnie tez w lewym cycku mniej mleka

• Mamusie
Anika rzeczywiście nie masz kolorowo teraz i to przy maluszku jeszcze. trzymam kciuki, żeby woda w kranie pojawiła się u Ciebie jak najszybciej 🙂

Pammat nic wcześniej nie mówiłaś o tym zabiegu, trzymam mocno kciuki kochana 😘

nadia ja w miejscu szycia czuję lekkie zgrubienie tylko 🙂 aaaa, i Tosia piękna 🙂

Meliska no to Twoja Julka silna dziewczynka jest jak na plecach leży i główkę próbuje podnosić 🙂 mój Maciejka tylko na brzuszku albo jak go trzymam w pionie to tak macha głową i tak ją wyciąga jak surykatka 😜 a Julcia ślicznaaaaa 🙂

• Mamusie
a u nas Maciek o 19 już spał, tyle tylko, że ostatni "posiłek" jadł po 17, bo po kąpieli pociągnął cycka kilka razy i usnął 🙂 więc na pewno nie dotrwa do 1-2... więc myślę go obudzić jak ja będę się kładła spać i nakarmić 🙂

a ja od 19 zdążyłam zjeść kolację z mamą (bo tata i brat pojechali na narty, mama miała jechać z nimi, ale jak się dowiedziała, że mój mąż wyjeżdża to powiedziała, że mnie samej z Maćkiem nie zostawi), potem uprasowałam 3 prania Maćka (nazbierało mi się), potem poprasowałam pieluch tetrowych (nazbiera się tego, bo to mu się uleje to coś, i po 3-4 dziennie idą 🙂 często mu daję świeże 🙂 ), a potem poszłam do kuchni umyć butelkę i tam okropnyyy syf i tak jakoś nabrałam mocy i pozmywałam wszystko, posprzątałam na szafkach, na stole, pościerałam, umyłam kuchenkę, nawet czajnik umyłam 😁 i teraz włączyłam sobie komputer już w łóżku 🙂 w międzyczasie kilka razy rozmawiałam z mężem, dojeżdża już do granicy... coraz dalej od nas 😞

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
guga napisał(a):

.....Ja też mam kryzys laktacyjny 3 miesiąca 🤢 🤢 🤢 🤢....WALCZE ALE NIE WIEM CO Z TEGO BEDZIE....

mam nadzieje ze dzisiaj noc bedzie spokojniejsza choć juz budziła sie 2 razy 🤨

trzymam kciuki, żeby Emma przespała do rana 😘

😘

dobrej nocki spadam spac...

ps.jutro idziemy na ''fitness'' wiec bede po 1500

• Mamusie
Meliska a nie masz wrażenia, że wtedy siedzi? Zastanawiam się, czy to na kręgosłup nie szkodzi?
Aga dzięki. A to zgrubienie to też czuję, np. podczas mycia, Ciekawe, czy zejdzie, czy tak zostanie. Boję się myśleć, co mam w środku, jak mnie szyli pod znieczuleniem 🤢
Guga myślisz, że to kryzys laktacyjny? Możliwe..
Kurcze poczytałam o refluksie i się zmartwiłam, chyba do pediatry się wybiorę..

• Mamusie
🤢 🤢 🤢aaagaaa napisał(a):
a u nas Maciek o 19 już spał, tyle tylko, że ostatni "posiłek" jadł po 17, bo po kąpieli pociągnął cycka kilka razy i usnął 🙂 więc na pewno nie dotrwa do 1-2... więc myślę go obudzić jak ja będę się kładła spać i nakarmić 🙂

a ja od 19 zdążyłam zjeść kolację z mamą (bo tata i brat pojechali na narty, mama miała jechać z nimi, ale jak się dowiedziała, że mój mąż wyjeżdża to powiedziała, że mnie samej z Maćkiem nie zostawi), potem uprasowałam 3 prania Maćka (nazbierało mi się), potem poprasowałam pieluch tetrowych (nazbiera się tego, bo to mu się uleje to coś, i po 3-4 dziennie idą 🙂 często mu daję świeże 🙂 ), a potem poszłam do kuchni umyć butelkę i tam okropnyyy syf i tak jakoś nabrałam mocy i pozmywałam wszystko, posprzątałam na szafkach, na stole, pościerałam, umyłam kuchenkę, nawet czajnik umyłam 😁 i teraz włączyłam sobie komputer już w łóżku 🙂 w międzyczasie kilka razy rozmawiałam z mężem, dojeżdża już do granicy... coraz dalej od nas 😞

aaagaaa...ja juz 7 tyg bez i 7 tyg przed nami , wiem jak to jest 🤢 🤢

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
Meliska a nie masz wrażenia, że wtedy siedzi? Zastanawiam się, czy to na kręgosłup nie szkodzi?
Aga dzięki. A to zgrubienie to też czuję, np. podczas mycia, Ciekawe, czy zejdzie, czy tak zostanie. Boję się myśleć, co mam w środku, jak mnie szyli pod znieczuleniem 🤢

Moja mala tez ulewa i nie raz mi chlusta na metr... jak przybiera normalnie na wadze to nie ma sie czym zamartwiac !!!! to swiadczy o niedojrzalosci ukladu ale mija... nie czytaj w googlach bo nie bedziesz spala...tak jak ja 3 tyg temu 😜

• Mamusie
guga napisał(a):
nadia85 napisał(a):

Moja mala tez ulewa i nie raz mi chlusta na metr... jak przybiera normalnie na wadze to nie ma sie czym zamartwiac !!!! to swiadczy o niedojrzalosci ukladu ale mija... nie czytaj w googlach bo nie bedziesz spala...tak jak ja 3 tyg temu 😜

dokladnie.. niektore niemowlaki maja delikatny refluks czy jakos tak wlasnie przez nierozwiniety do konca uklad pokarmowy i to do roku sie normuje... nie ma co panikowac... ja bede w czwartek na szczepieniu to zaoytam o to raz jeszcze jak chcesz.. ale serio moj chlusta niezle... tak jak gugi... w dal :P i musi to przerosnac porpstu... nie ma na to leku...

• Mamusie
agami napisał(a):
no wasze laseczki jak sie patrzy ;D śliczne królewny małe 🙂))
dziewczyny powiedzcie szczepicie na rotawirusy i pneumokoki?

ja mam pneumokoki gratis bo mala miala 2460g a rota szczepie bo duzo tego gówna wkoło...cena zaje*ista ale mysle ze warto bo to niebezpieczne podobno 😮

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
agami napisał(a):

my szczepimy się na pneumokoki

Aguis a powiedz kiedy 1 dawke dajecie? juz czy po tymch pierwszych 3 szczepieniach? bo ja lece tymi refundowanymi i nie chce go teraz kluc 4 razy wiec mysle ze po pol roku zaszczpie na pneumo... a rotawirusy chyba w czwartek ale nie wiem.. ciagle mnie to meczy czy szczepic czy nie ;/ bo jednak do zlobka nie idzie.. bedzie z niania... juz od tyogodnia szukamy niani i na bank w domu zostaje wiec nie wiem....
dobranoc wam zycze.. jutro od rana sie obiecuje udzielac ;D buziaki 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
agami napisał(a):

Aguis a powiedz kiedy 1 dawke dajecie? juz czy po tymch pierwszych 3 szczepieniach? bo ja lece tymi refundowanymi i nie chce go teraz kluc 4 razy wiec mysle ze po pol roku zaszczpie na pneumo... a rotawirusy chyba w czwartek ale nie wiem.. ciagle mnie to meczy czy szczepic czy nie ;/ bo jednak do zlobka nie idzie.. bedzie z niania... juz od tyogodnia szukamy niani i na bank w domu zostaje wiec nie wiem....

• Mamusie
guga napisał(a):
agami napisał(a):

ja mam pneumokoki gratis bo mala miala 2460g a rota szczepie bo duzo tego gówna wkoło...cena zaje*ista ale mysle ze warto bo to niebezpieczne podobno 😮

no a ile u was? u nas rota chyba jedna dawka 160 jak sie nie myle a pneumokoki 320 albo na odwrot.. jutro w ksiazeczce sprawdze

• Mamusie
Anika_77 napisał(a):
agami napisał(a):

Ja na rota a pneumokoki to jak bedzie miał skończone pół roku to wtedy

no wlasnie tez tak myslalam zrobic... rota teraz a pneumokoki przy tej pojedynczej szczepionce w 7 miesiacu na wzw... ok lece bo maz krzyczy ze mi kabel utnie ;p ehehe ze wirtualna zona jestem;p

• Mamusie
agami napisał(a):

Co do rotawirusow to moj maly to przeszedl i to jest nic innego jak grypa zoladkowa, tylko tak ja nazwali u dzieci, chyba dlatego zeby naciagnac na szczepienia, wiec to odpuscilam.
A na pneumokoki to polecam, bo to jest grupa chorob bardzo niebezpieczna dla dziecka i lepiej zaszczepic, nam sie udalo za free dostac ta szczepionke 😁

• Mamusie
agami napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
agami napisał(a):

my pierwszą dawkę już daliśmy na pierwszym szczepieniu. z tego względu że co tydzień jesteśmy z małym w szpitalu to nam zalecili

• Mamusie
agami napisał(a):
guga napisał(a):
nadia85 napisał(a):

dokladnie.. niektore niemowlaki maja delikatny refluks czy jakos tak wlasnie przez nierozwiniety do konca uklad pokarmowy i to do roku sie normuje... nie ma co panikowac... ja bede w czwartek na szczepieniu to zaoytam o to raz jeszcze jak chcesz.. ale serio moj chlusta niezle... tak jak gugi... w dal :P i musi to przerosnac porpstu... nie ma na to leku...

agami dokładnie tak jak mówisz niedojrzały przewód pokarmowy ,jeśli dzieciakowi ulewa sie po roku i do tego po melku modyfikowanym lub kaszce wtey jest to defekt refluksa czyli takie klepeczki się niedomykają a pozatym to niemowlak jest jest bytelka tak mi tłumaczyła lekarka bo przechodziłam to ze starszym synem miał niedojrzały układ pokarmowy ......a teraz facet jak dąb 🙂a po drugie to mleko z piersi jest wodniste i dlatego tak dzieciaczki chlupią 🙂 nie ma co panikować !!!!!dziecko coraz cześciej sie rusza macha nózkami i rączkami chlust normalka....