Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
holi32 napisał(a):
wanilia jak ty robisz Weronice wietrzenie pupki , bo ja mojemu robię tak że podkład podkładam potem kładę pieluszkę tetrową potem małego i przykrywam mu nóżki i przyrodzenie pieluszką jakby siknął a wy ???

Ja zdejmuję pieluchę i kładę Weronikę na podkładzie, a bodziaka podwijam. Nie wietrzę w mysl zadnej idei : moja gwiazda poprostu to uwielbia i dlatego pozwalam jej codziennie na 2-3 sesje bez pieluchy 🙂 Niestety ta zakończyła się zasikaniem ciuszków - no ale z tym się liczę 😜 Nie przykrywam jej niczym bo nie ma sensu - tak kopie nogami jak ja uwalniam z pampka że muszę ją co chwila poprawiać żeby z podkładu nie uciekła 🤪

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Anika duży ten Twój synek 🤪 🤪 🤪 d 🤪 długaśnyyyy 🙂

nadia Maciek też ma ślad po tej pierwszej szczepionce

a co do słodkości to ja też mam na słodkieeee dużo chęci, mimo że w ciąży mało słodkiego jadłam...

Meliska ale mój Maciek już ładnie sypiał, bo budził się ok 2 a potem ok 5... a teraz? od początku tak źle nie było. nawet mama mi mówi, że chyba moje mleko mało wartościowe dla niego. bo potrafi zjeść z dwóch cycków i to tak że mu się wylewa bokami bo tak dużo mleka leci... a za 15 minut płacze bo jest głodny... no i jak u mnie nic nie ma, to dostaje butelkę i już jest ok

Agami na pewno będzie wszystko ok 🙂

coq to Cię Bambina załatwiła z tym niespaniem 😜 trenuje Twoją cierpliwość 🙂

Aniqa ja też niedawno tak włosy obcięłam, miałam prawie do pasa i miałam tylko z 15cm podciąć ale poszalałam i do ramion obcięłam 😁 i rzeczywiście, głowa lżejszaaaa 🤪

novaM co do oznaczania włączników, gniazdek etc to ja już mam to za sobą 🙃 ale pewnie później okaże się, że w potrzebnym miejscu nie mam gniazdka albo że coś źle sobie umyślałam... bo nie mam jeszcze koncepcji co do umeblowania i w związku z tym bardzo ciężko mi było to zrobić 😜

Guga piękne kopytka!!!! ja uwielbiam!!!!

• Mamusie
wanilia napisał(a):
holi32 napisał(a):
wanilia jak ty robisz Weronice wietrzenie pupki , bo ja mojemu robię tak że podkład podkładam potem kładę pieluszkę tetrową potem małego i przykrywam mu nóżki i przyrodzenie pieluszką jakby siknął a wy ???

Ja zdejmuję pieluchę i kładę Weronikę na podkładzie, a bodziaka podwijam. Nie wietrzę w mysl zadnej idei : moja gwiazda poprostu to uwielbia i dlatego pozwalam jej codziennie na 2-3 sesje bez pieluchy 🙂 Niestety ta zakończyła się zasikaniem ciuszków - no ale z tym się liczę 😜 Nie przykrywam jej niczym bo nie ma sensu - tak kopie nogami jak ja uwalniam z pampka że muszę ją co chwila poprawiać żeby z podkładu nie uciekła 🤪

Tobie to dobrze, bo dziewczynka to sika "pod siebie" 😁 a z chłopcem nie tak kolorowo, trzeba siusiaka przykrywać pieluszka bo inaczej zasikane może być wszystko dookoła 😁 mój ostatnio jak na przewijaku leżał z gołą pupą to pościel swoją zasikał 🙃

• Mamusie
A kredyt...poki co trzeba przebrnąć przez formalności, papiery składamy next week a potem 10 dni na decyzję się czeka. Potem już tylko remont haha. M chce sam robić, ja się śmieje ze chyba w ósmym dniu tygodnia..... 😠 Ale oczywiście ma rację bo ile kosztują "fachowcy" to wiemy...i jeszcze trzeba po nich poprawiać
a właśnie guga, jak się skończyła sprawa z szambem po remoncie?

• Mamusie
no w ogóle to po raz drugi dzień dobryyy 🙂

ale dzisiaj naprodukowałyście stron 😁

a ja byłam chwilę u teściowej, bo akurat w Polsce jest, i miałam iść z Maciejkiem na spacer ale leje deszcze i zimno, ponuro, wietrznie więc spacer sobie darowaliśmy 🙂

teraz Maciek leży w łóżeczku zapatrzony w kręcącą się i grającą karuzelę a ja trochę uprzątnę i pranie powieszę 🙂

• Mamusie
wanilia napisał(a):
A kredyt...poki co trzeba przebrnąć przez formalności, papiery składamy next week a potem 10 dni na decyzję się czeka. Potem już tylko remont haha. M chce sam robić, ja się śmieje ze chyba w ósmym dniu tygodnia..... 😠 Ale oczywiście ma rację bo ile kosztują "fachowcy" to wiemy...i jeszcze trzeba po nich poprawiać
a właśnie guga, jak się skończyła sprawa z szambem po remoncie?

hmmmm
wilk wyszedl z lasu....
wczoraj dostalam fakture za monitoring i czyszczecnie zaje*anych rur 😠 200zl

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Tu cos dla mam z Lublina... nie pamietam kto jest z tego miasta , ale ktos chyba tak 😜
moze sie kiedys przyda http://www.tudzieci.pl/

Hehe Coq o ile się nie mylę to z Lublina była nasza "ulubiona" koleżanka 😎
...no i Ula 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Maciek właśnie zjadł i usypia w łóżeczku, znaczy chyba już śpi, chociaż jeszcze czasem coś sobie zamruczy 🙂

Mój dzisiaj wcześniejsze kąpanko zaliczył i teraz przy cycku mi zasypia ale ... jeśli tak wcześnie zaśnie to biedna będzie Nova w nocy 🤨

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Slyszalyscie o tej akcji? Kocham!Nie daje klapsow
http://stopklapsom.pl/artykuly/zdejmijmy-instrukcje-bicia-z-polek-ksiegarni

instrukcje bicia to jest oczywiście jakas paranoja, ale nie uważam, że danie klapsa (w wyjatkowych sytuacjach, jak zrobi coś naprawde złego, a nie na co dzień, tak dla reguły) nie jest niczym złym....sama dostawałam klapsy (dosyc czesto) i wcale nie czuje sie skrzywdzona przez rodziców. Nie mam zamiaru wychowywac kaliny bezstresowo, bo obecnie sa skutki wychowania bezstresowego dzieci w szkołach, kompletnie nie szanuja nauczycieli, wlasnych rodziców

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

instrukcje bicia to jest oczywiście jakas paranoja, ale nie uważam, że danie klapsa (w wyjatkowych sytuacjach, jak zrobi coś naprawde złego, a nie na co dzień, tak dla reguły) nie jest niczym złym....sama dostawałam klapsy (dosyc czesto) i wcale nie czuje sie skrzywdzona przez rodziców. Nie mam zamiaru wychowywac kaliny bezstresowo, bo obecnie sa skutki wychowania bezstresowego dzieci w szkołach, kompletnie nie szanuja nauczycieli, wlasnych rodziców

Podpisuje sie czterema racicami!!!

• Mamusie
Klaps...niezły temat...no cóż zdarzają się psychole co od klapsów zaczynają a na pasie z ćwiekami konczą 😠
No ale nie dajmy się zwariować...bo czy jeśli chłopak da klapsa swojej dziewczynie bądź mąż żonie to czy myślimy wtedy, że to jakieś wyżywanie się jest 😎 ???
Olka mimo swoich 9 lat (łooo matko staro się poczułam 😜 ) nie raz klapsiora zbierze ale to raczej z przekory 🙂
Bo to się tak głupio nazywa 🤢 Są klapsy i są KLAPSY 🤢
Biciu mówię zdecydowane NIE lecz przekornym klapsom daję zielone światełko 🙂

• Mamusie
a my plakusiamy, marudzimy i mamy 37.6 i rosnie 😞(( placzemy nawet przy jedzeniu;(((
ehhh co do wagi i wzorstu bo ktoras z was pytala to 56cm i 3830 po urodzeniu .. przepraszam ze nie wiem kto ale szybko przeczytalam, napisalm posta i ide nosic babelka dlaje na lapkach 😞( oj bedzie sajgon dzis w nocy czuje 😞((
chloe tak zaszczepili.. powiedziala ze to lekkie napiecie nie mocne...
ehhh no to znikam
nova dzis nie dam rady jak rozumiesz sama 😞(( jutro sie odezwe ok sloneczko? 🙂
buziaki dla was...

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Podpisuje sie czterema racicami!!!

ja też się podpisuję. dokładnie tak samo myślę

• Mamusie
A ja sobie nie przyominam ani jednego klapsa od rodziców a na ludzi wyrosłam...Tak więc ja chyba jestem przeciw klapsom za przewinienia, zwlaszcza poważnym bo powazne przewinienie powinno byc powaznie ukarane i nie wyobrazam sobie zeby kara cielesna wchodzlla tu w grę...I wcale nie jestem za bezstresowym wychowaniem, nie chodzi mi o to żeby na wszystko dziecku pozwalać.

• Mamusie
wanilia napisał(a):
A ja sobie nie przyominam ani jednego klapsa od rodziców a na ludzi wyrosłam...Tak więc ja chyba jestem przeciw klapsom za przewinienia, zwlaszcza poważnym bo powazne przewinienie powinno byc powaznie ukarane i nie wyobrazam sobie zeby kara cielesna wchodzlla tu w grę...I wcale nie jestem za bezstresowym wychowaniem, nie chodzi mi o to żeby na wszystko dziecku pozwalać.

a ja dostawałam i też chyba na ludzi wyrosłam 🙂

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
wanilia napisał(a):

a ja dostawałam i też chyba na ludzi wyrosłam 🙂

Widzisz, metoda nie miała znaczenia, grunt że u nas z samooceną w porządku 😁