Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
a u nas przed chwilą był pan od kominka, bo ja chciałam żeby ciepło z kominka szło na cały dom i on powiedział, że da radę się zrobić 🙂 i żebym poszukała sobie kominków w internecie i taki jaki wybiorę taki mi zrobi 🙂

Oj, super miec kominek 🙂
Aga a Yasminka zdolna, szkoda tylko, ze tak czynnie angazuje mnie w swoje zabawy.

Nadia fajny wieczor sobie zorganizowaliscie 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aaagaaa zazdraszczam ogrzewania kominkowego 🤔
Ja miejsce na kominek mam i w przyszłości mieć będę ale ogrzewanie z pieca w piwnicy tylko na grzejniki 🤔

Młody właśnie TV ogląda sobie z dziadkiem hihih 🙂
A ja mam czas na przygotowanie się do nocy i do kąpieli pączka 🙂

• Mamusie
Nadia dzięki w imieniu Kajtka 😘

A co do okien to ja też się na nie czaiłam przy okazji zmiany firan aleeee...zimno i mokro i wietrznie na dworze więc tylko je przetarłam z kurzu 🙃
...zaznaczę jeszcze tylko, że sąsiadów naokoło nie mam więc nikt mi w okna nie zagląda hehehe więc jeśli jeszcze świat przez nie widzę to nie jest źle 😜

• Mamusie
okazało sie ze ten kawalek skory sie wchlonol ale zle mnie zeszyli tak jakby do nogi i mnie nacinali i mam 6 szwów 😮 do tego łyżeczkowali mnie czyścili mi szyjke robili nadzerke i wycieli skrawek do badania mialam glupiego jasia pozniej jak wstalam to zemdlałam 2 razy zjadlam zupe i ja wyrzygalam po chwili 🤢 wiec cipsko znowu krwawi a tak mnie boli jakby mnie z 10 murzynów wyrucha*o 😮 masakrator 🤢 aha a jak sikam tak mnie szczypie ze ja pierd*le 🤨

• Mamusie
pammat napisał(a):
okazało sie ze ten kawalek skory sie wchlonol ale zle mnie zeszyli tak jakby do nogi i mnie nacinali i mam 6 szwów 😮 do tego łyżeczkowali mnie czyścili mi szyjke robili nadzerke i wycieli skrawek do badania mialam glupiego jasia pozniej jak wstalam to zemdlałam 2 razy zjadlam zupe i ja wyrzygalam po chwili 🤢 wiec cipsko znowu krwawi a tak mnie boli jakby mnie z 10 murzynów wyrucha*o 😮 masakrator 🤢 aha a jak sikam tak mnie szczypie ze ja pierd*le 🤨

o Bozesz 😮 wspolczuje... dochodz do siebie dziewczyno! mam nadzieje,ze ktos przy Konstancji Cie moze zastapic.

• Mamusie
pammat napisał(a):

oj, współczuję... niemiło się czyta, a co dopiero jak to się pewnie czuje... buziak 😘

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
pammat napisał(a):

o Bozesz 😮 wspolczuje... dochodz do siebie dziewczyno! mam nadzieje,ze ktos przy Konstancji Cie moze zastapic.

teraz dźwigać nie mogę tylko ją z łóżeczka do wyra przynajmniej 10 dni jutro mam chrzciny więc gówno z dupy będę chodziła jakbym spadła z konia 😆 ogólnie stwierdziłam że na tą chwilę jestem mega biedna i samej siebie mi żal moja Konstancyjka była ze mną dostałyśmy pokoj z dwoma łózkami na jednym mama moja z konsti na krzesle Mati i ja na drugim łóżku ogolnie cały zabieg trwał 15 min a ja pamietam jak mi dali jasia podciagneli koszule do cycków nogi na góre przypięte tlen do nosa i obudziłam się w pokoju 🤢 dobrze że mi mój lekarz wszystko robił i nam pokój załatwił żebym mogła mała karmić i żebyśmy miały wygodnie bardzo czysciutko z łazienką taka klinika w Środzie WLKP.

• Mamusie
holi32 napisał(a):
aha uczulenie na nabiał hm to może powinnam przez parę dni nie jeść nabiału sama nie wiem!!!
Tak mój miał te przestrzenie powiększone ale norma jest do 10 a mój miał 6 i neurolog powiedziała że jest wszystko w porządku i nie trzeba się martwić

no to my mamy ciemieniowa 4-5mm, a czolowa 6-7mm. mowisz ze norma do 10? to dobrze chyba, chcoc powiedziala mi ze julek ma je duze... 🥴

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
Dobry... 🙂
My dzisiaj gnijemy w domu. Dzień lenia, wstałyśmy po 10.. Nocka nawet ok, oczywiście pobudka na karmienia ale ogólnie ładnie spała. Za to mama wczoraj poszalała i do 1.20 filmy z tatą oglądała... "Pogrzebany" - cała akcja w trumnie się rozgrywała..
Nawet trochę ogarnęłam chatę.. Ale okna wołają do mnie.. takie brudne, że szok... poczekam na lepszą pogodę, bo teraz zimno, wietrznie i zaczęło padać.,
Coq, Nova, Pam śliczne Wasze dzieciaczki..

pogrzebany to masakryczny film jest, ryje psyche 🙃

• Mamusie
dorianna napisał(a):
NovaM napisał(a):
FIRANKI POWIESZONEEEEEEEEEEE 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
KAJTEK NADAL ŚPIIIIIIII 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

...i nawet fotki udało mi się zrzucić z aparatu 🙂
Oto jedna z nich 🙂
Pączek - prezes 😎

Slodki chlopczyk, no i widac juz te 7 ponad kilo, duzy jest 🙂

łiii ale fajny 🙂))
ps mamy takie samo lozeczko, ale posciel tez!!! 🙃

• Mamusie
Kurde!!!! Napisałam długaśny post i mi go wcięło!!! 😠
Pam współczuję, to jak po drugim porodzie 🤢
Dziewczyny poradźcie, Tosia nie lubi kąpieli, dzisiaj darła się tak, jakby ją ze skóry obdzierali. Tak mi jej szkoda i mam stresa przed każdą kąpielą 😞
Już było ok, a teraz znowu wrzask. Może z głodu, bo godz odczekałam po karmieniu, ale aż się zanosiła 😞 macie jakieś sposoby, bo już nie wyrabiam psychicznie...

• Mamusie
chloe napisał(a):
nadia85 napisał(a):
Dobry... 🙂
My dzisiaj gnijemy w domu. Dzień lenia, wstałyśmy po 10.. Nocka nawet ok, oczywiście pobudka na karmienia ale ogólnie ładnie spała. Za to mama wczoraj poszalała i do 1.20 filmy z tatą oglądała... "Pogrzebany" - cała akcja w trumnie się rozgrywała..
Nawet trochę ogarnęłam chatę.. Ale okna wołają do mnie.. takie brudne, że szok... poczekam na lepszą pogodę, bo teraz zimno, wietrznie i zaczęło padać.,
Coq, Nova, Pam śliczne Wasze dzieciaczki..

pogrzebany to masakryczny film jest, ryje psyche 🙃

hehe, fakt...

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
Kurde!!!! Napisałam długaśny post i mi go wcięło!!! 😠
Pam współczuję, to jak po drugim porodzie 🤢
Dziewczyny poradźcie, Tosia nie lubi kąpieli, dzisiaj darła się tak, jakby ją ze skóry obdzierali. Tak mi jej szkoda i mam stresa przed każdą kąpielą 😞
Już było ok, a teraz znowu wrzask. Może z głodu, bo godz odczekałam po karmieniu, ale aż się zanosiła 😞 macie jakieś sposoby, bo już nie wyrabiam psychicznie...

Nadia moja tez plakala podczas kapieli wiec zawsze byl expres! Ale odkad zaczelam jej lac cieplejsza wode - niz zezwala na to termometr i zaczelam ja klasc w wanience - oczywicie trzymajac reke pod karkiem to kapiel uwielbia i dlugo sie pluskamy 🙂

• Mamusie
Moja po kapieli, wlasnie usnela przy piersi. No ale ciekawe co zrobi jak ja odloze do lozeczka 🤢
Wogole przeziebienie nam sie przyplatalo,katar, psika i pokaszluje. Zataczam kolo, bo ona juz byla zakatarzona miesiac temu, potem ja zachorowalama teraz ledwo co malzon sie wykurowal i znowu ona. 😞

• Mamusie
Nadia mój na początku się darł w kąpieli jakby go ze skóry obdzierali i pierwsze co to zmieniłam porę karmienia i karmię go godzinę lub pół nawet przed kąpaniem, a drugie to też zaczęłam wlewać cieplejszą wodę taką koło 45stopni i teraz jak go zamaczam to aż mu się oczka śmieją 🙂 ...a i mój bardzo lubi jak go trzymam pod paszkami jak "leży" na brzuszku w wanience i śmieję się, że mi tyłek do mycia wystawia bo na nóżkach staje 😜

aaagaaa no kominek też mi się marzył 🙂 ...no i jak kasy trochę dozbieram to też sobie zafunduję 🙂 Na razie korzystam z tego u rodziców choć niedokończony ale jak sie w nim napali to sie nie zwraca uwagi na brak obudowy 😉

Chloe no proszę 🙃 To tak jakbyśmy telepatycznie w tamtym okresie zakupy robiły 😎
A co do pościeli to ta Twoja też jest taka sztywna z deczka czy to ja mam tylko takie wrażenie 🤨 ???

Coq czyżbyś miała problem z odkładaniem Yasmine 😎 ???
Ja czasami nawet 5 podejść robię zanim uda mi się młodego gdziekolwiek położyć byle mi na rękach nie spał 😮 Tak więc trzymam kciuki żeby Ci się za pierwszym razem udało 🙂