Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
guga napisał(a):
gwiazdy siedzą na facebooku a do nas nawet nie zagladną 😠

moja droga, bitwa w Bubble Island sie rozgrywała 😁 😁 ale straciłam wszystkie życia wiec wracam do was panienki, przynajmniej nie musze płacić 😁 😁

kiedyś w to grałam 😁

no wlasnie widzialam, jestes pierwsza w moich znajomych 😁

nawet dzisiaj teraz sobie zagrałam 🙂 przypomniałaś mi 😁 a ja coś ostatniej planszy nie mogę przejść 😁

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
guga napisał(a):
tylko wierszyk ułozyłam a jaki ruch sie zrobił 🙂

aaagaaa....moj mąż... sama nie wiem na jak długo bo ma kursy w miedzy czasie...ech coś za coś 🤨
kredyt trzeba spłacać....

a o tesciach to mi nawet nie wspominaj bo bede miała ''wsciekle mleko''

guga, a tescie byli na świeta? bo pisalas, ze do hotelu ich eksmitujesz jak przyjada 😁

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
guga napisał(a):
gwiazdy siedzą na facebooku a do nas nawet nie zagladną 😠

moja droga, bitwa w Bubble Island sie rozgrywała 😁 😁 ale straciłam wszystkie życia wiec wracam do was panienki, przynajmniej nie musze płacić 😁 😁

kiedyś w to grałam 😁

no wlasnie widzialam, jestes pierwsza w moich znajomych 😁

nawet dzisiaj teraz sobie zagrałam 🙂 przypomniałaś mi 😁 a ja coś ostatniej planszy nie mogę przejść 😁

ja tez utknelam, ale na 7 poziomie 🙂

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
no dobrze panienki, uciekam spac, bo jutro musze cala chalupe posprzatac (ciekawe jak ja to przy Kalince zrobie 🤔 )
dobranoc 😘

dobrej nocy 🙂

musisz ładnie Kalinkę poprosić to będzie grzeczna i sama się sobą zajmie 🙂 ja dzisiaj Maciejka poprosiłam i leżał sobie grzecznie w łóżeczku czasem coś do siebie mówiąc 🙂

• Mamusie
ja też już uciekam do łóżka 😁

myślałam, że doczekam się rodziców, żeby mama zdała mi relację jak tam było. bo zostali zaproszeni i poszli na 17 wieczór autorski takiego lokalnego poety i potem miał być bankiet 🙂 a ja zawsze jak oni gdzieś chodzą to czekam, żeby mama mi opowiedziała, co dobrego do jedzenia było 😁 i samymi opisami się najadam 😜 no ale jeszcze ich nie ma

więc ja do łóżka 🙂 poczytam jeszcze trochę 🙂

dobranoc 😘

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
my juz po 🙂
w kolejce 7 osob ale wszyscy Nas przepuscili i nikt nie marudzil 🙂 Maly ma uszy zdrowe dosc duzo woskowiny mu sie zbiera wiec musze kupic adi spray i tym czyszcic.
To by bylo na tyle dobrych wiadomosci... Laryngolog sprawdzila go i sie okazalo ze musi miec podciete wiazadelko od jezyka 😞 wiec odrazu to zrobilismy. Maly plakal tylko wtedy kiedy go trzymalysm. Nie trwalo to dlugo. Minusem jest to ze mamy jak namniej uzywac smoczka dzis i jutro zeby mu sie znowu to nie zroslo. Bedzie to straszne. maly bez smoczka juz zyc nie umie. Laryngolog powiedziala ze maly nie bedzie mial problemow z wymowa dzieki temu, bedzie wyciagal jezyk tak jak powinien i latwiej bedzie mu jesc.
Mam nadzieje ze dobrze ze to zrobilam, bo troche mi zle z tym. Podjelam sama decyzje bez konsultacji z mezem i nie wiem czy to byla dobra decyzja 😞

Bardzo dobrze zrobilas, moj kuzyn mial to sam, ale u niego dopiero zauwazyli jak chodzil do szkoly i nie mogl jezyka wytykac... Nawet nie bedzie pamietal 🙂

• Mamusie
witajcie pozna noca...
po wizycie, ogolnie wszystko dobrze, maly ma przetrzenie okolomozgowe w gornej granicy norm,y ale ponoc to fizjologia, szczegolnie u chlopcow. odetchnelam bo mnie bardzo stresowalo widmo tego badania. no i lzejsza o 90zl sie czuje...
widzisz basienka, macierzynstwo sklada sie wlasnie z podejmowania roznych decyzji... mysle ze Twoja byla dobra, choc widok pewnie nieprzyjemny 🤔 trzymaj oklaska za to, dzielna mamusiu!! 🙂

to tyle, padam na pysk, wyprasowalam tone ubranek, ktore dostalismy od kuzynki!!! 😁

dobranoc!!! 😘 😘 😘 dziekujemy za kciuki!!! 😘 😘 przydaly sie 🙂))

• Mamusie
Bry bardzo choć wietrznie na maxa 🤢

Laski szalejecie ze stronami od mojej ostatniej wizyty coś koło 30-tu 😮 😮 😮
Wczoraj wieczorem miałam zamiar nadrobić ale niestety wichura zrobiła swoje i net mi na pole spier*olił 😠 😠 😠
Dzisiaj mam plana nadrobić ale nie teraz...młody właśnie odpłynął, a ja w końcu za zmianę firan się biorę bo przygotowane czyste już chyba tydzień leżą, a ja czasu nigdy nie mam 🤢
Z fioletu+bieli zmieniam na kolor kiwi+róż hehe wiosny mi się chyba mega chce 🙃

Dziewczyny mam pytanie do Was - czy Wasze dzieciaczki mają kształtne główki 🤨 ????????
Ja jestem załamana bo Kajtek tak sobie jedną stronę upodobał, że jak na jego główkę patrzę z tyłu to widzę, że ma "krzywą" czaszkę, taką niekształtną 🥴 W dzień macha główką na wszystkie strony ale na spaniu nawet wałki nie pomagają 🤢 Zawsze znajdzie sposób żeby główkę przekręcić na swoją ulubioną stronę 🤢
Załamka normalnie 🤢 Boję się, że będzie musiał długie kłaczory mieć w przyszłości żeby to zakryć 🤢

Yyyy...no to se mogę zapomnieć o zmianie firan 🤢 Spał 17 minut 😮 😮 😮

Do później konczity 😘 😘 😘
...oby net nie spieprzył 🤢

• Mamusie
Bry mamuski ...

Update do godzin snu .... 20:30-01:30- 03:30-05:00-0615-07:15

Guga---> 😮
Guginka---> 🙂

NovaM ... Guginka ma głowe no cóż....hmmmm jakby ktoś jej klapa od kibla pie*dolnał od tyłu 🥴
mam nadzieje ze jej sie zmieni jeszcze 🤨

• Mamusie
ja mysle ze to sie unormuje.. moja mama mowila ze ja tez mialam odgnieciona jedna stron i za diabla nie dalo sie mnie naprostowac... ale to minelo jak zaczelam sie sama w nocy przewracac na boki...
Marzenka blokujesz wałeczkami? ja tez 🙂 a mi mowia ze on juz za duzy na walki.. ale jak on tak ulewa ;/

• Mamusie
Guga widzę, że Twoje dni wytrzymałości są już policzone 🤨
...ale już za chwilę, za momencik...impreza podłogowa z Novą zacznie się kręcić 😘

Agami mój nie ulewa tylko go próbuję tymi wałkami zmusić do leżenia na drugiej stronie niż jego ulubiona...a Twój pamiętam, że od początku z jego ulewaniem się męczyłaś 🥴 ...a właśnie Aga nadal Kuba ulewa i nadal stand by masz w nocy na budzik 🤨???

Firany nadal na fotelu ... młody nie daje mi nawet tych "starych" ściągnąć 😠

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
dzień dobry tak w ogóle 🙂

nocka u nas dobra 🙂 teraz Maciek leży w wózku ja go trochę kołyszę, bo chce mu się spać, ale nie może usnąć..

aaagaaa no mój tak samo ma dzisiaj jakiś dupowaty dzień do spania...ale nosić go nie mam sił tak jak on by sobie tego życzył...moja waga wczoraj pokazała, że Kajtek waży ok 7,7 kg 😮 😮 😮 ...plecy mam już połamane 🤢
Dlatego leży w łóżeczku z pieluszką na twarzy i jestem operatorem smoczka 🤪 ...może się w końcu uda go ululać 😎

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
dzień dobry tak w ogóle 🙂

nocka u nas dobra 🙂 teraz Maciek leży w wózku ja go trochę kołyszę, bo chce mu się spać, ale nie może usnąć..

tak sobie dzisiaj myślałam, że dawno nie zaglądała Rita, a Rubi to już w ogóle dawno temu tutaj była

Rubi zyje, bo odezwala sie na brzuszku 😉

Guga - wspolczuje, czasem tak sie zdarza, ze maluchy chca iprezowac a nie spac 😜
Julek niby w nocy spi, ale do 6-7 a ja spoch jestem i pospalabym do 11 😁

NovaM - nasz maly ma nawet symetryczna glowe, choc uwielbia spac na lewym policzku 🤨
ale od samego poczatku bardzo pilnuje by jedna noc spal tak, a w druga odwrotnie. podkladam mu wlasnie jak ty takiego miska i nie ma wyjscia, co najwyzej moze sie oprocic i spac na potylicy, co tez mu sie zdarza.
ale na glowce tez ma jakies nierownosci, zgrubienia itp... wszyscy mowia ze tak moze byc.

• Mamusie
hej kochane mój mały ma głowę z tyłu jakby był kosmitą taką podłużną jak jajo też jestem ciekawa kiedy mu się to wyrówna!!! On na plecach rzadko leży bo pewnie go głowa boli hehe!!
Jego ulubioną stroną spania jest lewy bok !!!
mam pytanie czy wasze dzieciaki mają idealną skórę na ciele bo mój ma od paru dni na buzi taką kaszkę i na nóżkach a na pleckach i brzuszku i pod brudką takie czerwone kropeczki nie wiem co to ale zachowuje się mały normalnie i ja jem to samo co zawsze

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hej kochane mój mały ma głowę z tyłu jakby był kosmitą taką podłużną jak jajo też jestem ciekawa kiedy mu się to wyrówna!!! On na plecach rzadko leży bo pewnie go głowa boli hehe!!
Jego ulubioną stroną spania jest lewy bok !!!
mam pytanie czy wasze dzieciaki mają idealną skórę na ciele bo mój ma od paru dni na buzi taką kaszkę i na nóżkach a na pleckach i brzuszku i pod brudką takie czerwone kropeczki nie wiem co to ale zachowuje się mały normalnie i ja jem to samo co zawsze

Julek mila taka szorstka pozie przez jakies 2 tygodnie, ale mu to samo zeszlo, i tez nie mam pojecia po czym. podobno tak objawia sie uczulenie na nabial, ale czy to prawda???
Holi to Ty pisalas ze u Was tez stwierdzili poszerzone przestrzenie okolomozgowe na usg glowki?