Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
guga napisał(a):

Guga a coś Ty znowu wymyśliła heeee 😮 ???

Mała spała...2000 - 2015-2045-2130-2200-0030-0130-0330-0400-0515-0630-0705...

Jakieś pytania ? Zauważyłaś o ktorej pisałam? 😮 😮 😮 😮 😮

To pewnie przez pogode. Jakies dwa tygodnie temu mielismy podobnie. Co chwile w nocy sie budzil... Mial takich chyba 3 czy 4 nocki. Teraz juz jest duzo lepiej. To u Ciebie pewnie tez przyjsciowe.

• Mamusie
guga napisał(a):

Guga a coś Ty znowu wymyśliła heeee 😮 ???

Mała spała...2000 - 2015-2045-2130-2200-0030-0130-0330-0400-0515-0630-0705...

Jakieś pytania ? Zauważyłaś o ktorej pisałam? 😮 😮 😮 😮 😮

No i mnie Guga pokąsała 😮
No to trzeba było pisać otwarcie, że nockę ch*j strzelił,a nie ,że dostęp tlenu chcesz odcinać bo se pomyślałam, że może jakaś sracz-rura pękła czy cooooo 🙃
A Wy trzeci miesiąc już skończyłyście dziołchy więc może winę na to trzeba zgonić, że to może jakiś kolejny skok rozwojowy 🤨
W każdym razie laska nie pękaj zęby zaciskaj i wio do przodu 😘

• Mamusie
A swoją drogą dziewczyny jak Wasze posty czytam z określeniem godzin o których wstawałyście do maluchów to szacuneczek Wam przesyłam 😎 😎 😎
Ja czasami taka zarypana w akcji w nocy jestem, że nie wiem ile razy do niego wstawałam 🙃
A najlepsze jest to, że w nocy patrzę na zegarek jak do małego wstaję ale później nie pamiętam która to godzina była...no ale są wyjątki, tak raz na jakiś czas mam olśnienie i wtedy się chwalę na prawo i lewo, że młody budził się np tylko 2 razy 🙂

• Mamusie
hello.. Guga szacun, że jeszcze się udzielasz na forum...
Nova ja też czasem nie wiem co i jak w nocy. Dzisiaj usnęłam jak ją karmiłam i mała sobie 20 min później samoobsługę walnęła i tak mnie pociągnęła, że się obudziłam 🙃 aparatka, haha..
A jak rozpoczynacie kąpiel? Może ja coś źle robię? Najpierw stópki moczycie? Może ona nie wie co się dzieje i dlatego płacze... jak ją oswoić z wodą, ciągle się głowię... dzisiaj spróbuję cieplejszą wodę.. dzięki za rady 😘

• Mamusie
Nadia ja jak Kajtka wkładam do wanienki to trzymam go przytulając do siebie i tylko mu nóżki zwisają i to jest wstęp do zabawy w kąpieli bo tylko nóżkami mu po wodzie "jeżdżę" 🙂 Później jako, że jedną ręką trzymam go za kuperek to zanurzając go chlapię go trochę po kuperku i pleckach i gotowe - można wtedy zanurzać aż po uszy 🤪

• Mamusie
dzien dobry 🙂
my po spacerku rodzinnym w parku i po obiadku!!! 🙂)) teraz deser 🤪 i mamusie.net 😉
malutki spi 🙂

a w ogole to jakas masakra, jak zawsze robil 7-8 kup dziennie, to przez ostatni tydzien cos mu sie pomieszalo i robil coraz rzadziej i coraz wiecej, a od piatku to w ogole nic!! az sie boje tej kupy co bedzie!!!!!!!!!! 😮

• Mamusie
agami napisał(a):
chloe no jak to co bedzie... kupa jak u mojego Kuby dzis w nocy o 5 rano... po sama szyje... na karku nawet metka od kaftanika byla uwalona kupa a jego jak mylam to na brzuchu lezal i ledwo plecy doszorowalam...

Hahaha też tak ostatnio miałam 😮 😮 😮
Nie wiedziałam jak mam się do niego zabrać 😮 😮 😮
I też mu plecy chusteczkami myłam bo bodziak i koszulka robiła za przedłużenie pampersa 😜

A co do kupy to Chloe ja wyczekuję tak jak Ty...już druga doba bez "jajecznicy" w portkach 🤢 ...i też teraz śpi 🙂

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
A jak rozpoczynacie kąpiel? Może ja coś źle robię? Najpierw stópki moczycie? Może ona nie wie co się dzieje i dlatego płacze... jak ją oswoić z wodą, ciągle się głowię... dzisiaj spróbuję cieplejszą wodę.. dzięki za rady 😘

U Nas do wanienki wsadzamy pieluche tetrowa. Tylkiem wkladamy do wanienki, a potem okrywamy go pielucha i mu sie podoba 😁 Wode mamy tez cieplejsza tzn. dokladnie na granicy jesli jest zimniejsza wtedy bardzo sie drze ze ze zimna 🙂

• Mamusie
pammat szybko gosci odprawilas u mnie siedzieli do 22;/
co do kapieli to ja jak basienka podobnie, wkladam pielucze tetrowa do wanienki a pod glowke skladam recznik maly i mlodego na przewijaku klade na pieluszcze rogi na niego i wkladam najpierw pupa na mojej rece pozniej reszta, polewam brzuszek woda i mokra pieluche klade na niego i glowka tez pieluszka okryta taka czapeczka. to co myje okdrywam a reszta w pieluszcze i co jakis czas zamaczam pieluche w wodzie tzn te wystajace fragmnenty i znowu na malego klade...

• Mamusie
a ja dzisiaj zaczęłam z bratem 6 Weidera 😁 mam nadzieję, że dotrwam do końca 😉 aaa, i jazdę na rowerku też dzisiaj zaczęłam 🙂 przejechałam w południe 7km 🙂 i teraz też idę jeździć 🙂

muszę spalić brzuszek, co by się mnie Maciek nie wstydził na chrzcinach 🙂 które już niebawem bo w święta

• Mamusie
dobry... (a moze nie dobry)
Dzisiaj zaliczylismy pierwsza w zyciu kolke!!!! 😞 😞 😞 masakra totalna, ni wiedzialam, ze dziecko az tak sie przy tym wydziera i to tak nagle!!! najpierw nie wiedzialam co sie dzieje, probowalam uspokoic, a mala byla czerwona jak burak i piszczala, jakbyja ze skory obdzierali...no i matka sie wtedy rozryczala...Bogu dziekuje, ze moja szwagierka przyszla, od razu wziela mala, zrobila jej masaz, dala sab simplex, ciepla pielucha, polozyla na brzuszku i po jakie pol godz sie uspokoila. Boże co ja przezylam!!!! mamusie kolkowych dzieci wspolczuje wam z calego serca, jak by to u mnie sie powtarzalo, to chyba w wariatkowie bym wylądowala 😮
a teraz kalina walczy zeby zasnac i tez przy tym sie wydziera...ale jeszcze 6 min, zanim do niej wejde.
A wczoraj bylismy u Franka, ktory ma 1,5 tygodnia. matko, jaki on malucieńki. wiecie, kalina ma 3 miesiace dopiero, a ja juz nie pamietam, jak ona byla taka malutka! 😮
Kurde, chcielismy dzisiaj jecha cdo jubilera, malżon chce mi w końcu pierścionek kupić za urodzenie Kalinki, i jeszcze dla Malej jakies kolczyki, ale przez ta jej kolke stracilam ochote na wychodzenie z domu

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
a ja dzisiaj zaczęłam z bratem 6 Weidera 😁 mam nadzieję, że dotrwam do końca 😉 aaa, i jazdę na rowerku też dzisiaj zaczęłam 🙂 przejechałam w południe 7km 🙂 i teraz też idę jeździć 🙂

muszę spalić brzuszek, co by się mnie Maciek nie wstydził na chrzcinach 🙂 które już niebawem bo w święta

ja sobie kupilam pas ciązowy. wzielam S-ke i jeszcze mialam wrazenie ze jest dosyc luźna. No i nosilam ten pas codziennie przez ok. 10 godz i po kilku dniach zaczelo mnie boleć podbrzusze od tego 😮 za długo go nosilam, teraz nie nosze, a podbrzusze dalej boli.
A ćwiczyc mi sie nie chce, chociaz by sie naprawde przydalo, może nie tyle dla wagi, co strasznie sztywna jestem, a plecy to mnie napindalaja ze nie wiem. Cala ciaze mnie nie bolaly, a teraz po kilku min Kaliny na rekach już nie wyrabiam.

Aha,a co do ksztalu glowki, my mamy w czwartek szczepienie i lasnie chcialam pediatre zapytac o to, bo Kalina caly czas spi na wznak, wogole na bokach nie spi,a jak ja poloze to zaczyna sie drzec, no i sila rzeczy ma z tylu juz lekko splaszczona glowke. martwi mnie to bo potylica jest dosc miekka, ciemiaczko tylne tez niezrośniete i boje sie, żeby to wieczne leżenie na wznak nie zaklocilo tego zrastania sie. A poza tym wzgledy estetyczne 🤢

• Mamusie
aaagaaa POWODZENIA 😎
Ja wytrzymałam do 16 dnia 😜 😜 😜

Aniqa no to teraz wiesz o czym piszemy i jakie zmęczone potrafimy po takim ataku być 🥴
Na samą myśl o kolce mam dreszcze 😮

...i pochwaliłam dzień przed zachodem słońca 🤢 - Kajtek nie śpi i wcale nie jesteśmy obydwoje tym faktem zachwyceni 😠

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
a u nas ostatnia kupa była w środę... a właściwie 3 kupy wtedy były. bo Maciek teraz robił już jedną dziennie albo jedną na 2 dni. a w środę zrobił 3, a od tej pory nicccc... 🤢

to tak ma moze byc ze teraz kupy coraz rzadziej??? 🤨