Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dzień dobry laski 🙂 Basieńka dzisiaj oglądałam zdjecia mojej Julki i tam były daty.ona się zaczęła przekręcać jak miała 4 miesiące 🙃 Twój Florek to zadziera głowę że nie pogadasz! Milena już trochę lepiej łepek podnosi ale jakoś bokiem nadal.potworka masz fajnego 🙂 ja to się boję takich gadzin więc pies,kot ew chomik....ale oglądać bardzo lubię i węże lubię oglądać albo krokodyle i rekiny jeszcze.drzewko też niczego sobie 🙂 moze i ja do lasu pójdę poszukać męskiego przyrodzenia w rozmiarze XXL 😁 😁
Milenka polubiła bujak 🙂 do kuchni ją razem z sobą biorę i gapi się a to na mnie a to na zabawki.tak to wolała w łóżeczku siedzieć 🙂 kolejny sukces 🙂 w ogóle po zdjeciach stwierdzam że Jula była grubasek 🙂 klusunia taka 🙂 a Milenka dopiero zaczyna nabierać. wiecie co,moze i chuda ale pod szyjką się odparzenia zrobiły 🤢 pamiętam ze Jula też miała. kupiłam już dawno krem na odparzenia HIPP i musze powiedzieć że 2 razy posmarowałam i prawie zniknęło całkiem 🤪 więc polecam.co do częstszego karmienia to u nas od kilku dni mała częściej ciagnie.jak mam wrażenie że nic nie leci to daje drugiego cycka i wtedy starcza.potem trzeba kombinować żeby spać poszła albo na spacer się wybrać co by się mleko naszło...albo ją przepajam jak wiem ze nie za wiele mam.wtedy staram sie nie dawać sztucznego tylko herbatkę. wit K nie daje już ze 2 tyg a mała już od dawna je na kolacje modyfikowane a po prostu skończyło mi się opakowanie i zaczęłam dawać samąD.wczoraj dokupilam na receptę w kropelkach.różnica w cenie; twist off kosztuje 23 zł a devikap w buteleczce 4.37.fajno nie?? my na drugie szczepienie idziemy 28 marca bo przez brak kupy nam się wszystko przeciągnęło. teraz też czopkiem się wspomagałam w ndz i znowu nic.zero kupy.wszyscy się dziwią a jej naprawde nic nie jest dlatego ze kupy nie ma.ze dwa razy puściła bąka z kleksem przez 5 dni i tyle.już tak ma....

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej kochane!!!
COQ ty masz pewnie mleko wartościowe i mała na pewno za niedługo zacznie przybierać i będzie ok!!
BASia gratulację dla Florka super chłopak w ogóle!!!
Co do nocek kochane to mój mały ciągiem na razie przesypia z 4,5 godz lub 5 godz ale potem budzi się już co 2 godz cóż!!!
Dziś siedzimy w domku ale po południu jedziemy do teściów!!

• Mamusie
mąż oczywiście z kwiatami i gadanie znowu miał.no nic.kazałam mu się ogarnąć bo ile można. wszystko takie w zawieszeniu między nami.ciężko idzie...a z Julką do lekarza idę bo ucho coś ja bolało ostatnio i dentystka kazała to sprawdzić bo moze to być od zęba.chwaliłam sie ze ma różową plombę??chyba tak...za 2 tyg następna będzie.zmykam bo na 14;15 mamy wizytę. buźka lasencje:*

• Mamusie
katja26 napisał(a):
Hello my po szczepieniu 🙂 Ninka dziś spała rewelacyjnie do 3 potem do 6.30 i od 9h do 12 więc jestem wyspana jak nigdy. Rozmawiałam z pediatra na temat rozszerzania diety. Powiedziała że już można zacząć dawać jabłuszko po trochu. Więc mamy za sobą 3 łyżeczki gerberka, hehe Ninki miny bezcenne była tak zdziwiona że myślałam że posiuram się ze śmiechu. Miłego dnia dziewuszki

tak szybko to mi nie przyszło do głowy rozszerzać diety a juz sie doczekać nie mogę .......na szczepieniu zapytam co moj lekarz na to 🙂

• Mamusie
Flesz wydarzeń Novej & Kadżetana 😎 😎 😎

szczepienie -> bez łez się nie obyło ale dzielny był jak na faceta przystało 🙂

waga -> 8 kg 🤪 🤪 🤪!!!!!!!!!!!!! , lekarka mówi, że grubanio z niego ale się nie "rozlewa", cokolwiek miała na myśli 😜 a że na cycku to trudno się mówi ten typ tak ma i tyle więc ponad 97 centyla znowu pączek zaliczył 😉

główka niekształtna-> wyraźne odleżenie jeszcze z życia płodowego, widocznie w brzuchu jeszcze w miednicy sobie mojej tą stronę upodobał - wyrówna się być może nie całkowicie ale się wyrówna jak siadać zacznie 🙂

odruchy i przewroty -> rehabilitacja żadna nie jest wskazana, silny chłopak jest i podnosić się zaczyna, tym , że się na boki nie kręci jeszcze mam się nie przejmować, więc się nie przejmuję 🙂

...a co do mnie...piaskownica w oczach pomimo dwóch kaw 😎
Co do drugiej kropki to dzisiaj po "rozmowie" milion ich wstawić mogę 😠 😠 😠

Ale jadę się odstresować na kręgielnie dzisiaj więc drżyjcie kręgle Nova nadchodzi 🤪 !!!

Rozpiszę się jeszcze później bo mi czasu nie starczy teraz...
Buziale krejzolki Wy moje 😘 😘 😘

• Mamusie
Hejka 🙂
A u mnie nocka spoko 🙂 pobudka o 5, później zasnęła na jakąś godzinkę i się tak kręciła, więc wzięłam ją do łóżka i przy cycusiu w minutkę usnęła i wstaliśmy o 8.30. Ale później do południa musiałam tańcować z nią na rękach... dosłownie, bo bycie na rękach u mamy jak mama siedzi to nie to samo, więc załączyliśmy RMF baby i w tany poszłyśmy 😉

Nova wiadomo, że szczepienie spoko, bo Kajtek to prawdziwy kolo jest 😎 i żeby bez objawów poszczepiennych się obyło 😘

Basia no Florek mały przystojniaczek i zaczął wyprzedzać grudniowe dzieciaki w obrotach 😉 ja swoją kładę i pomagam się jej przewrócić, ale chyba jeszcze nie kuma 😜

• Mamusie
gratulacje dla Florka i Kajtka 😘
Asiu ja znowu o mojej sis hehe no ale brzdące ma małe i u niej dużo sie naoglądałam jak to z dzieciaczkami bywa..a więc co do braku kupki to Zuzia nasza robiła kupkę raz na tydzień czasem dłużej nic ,w końcu lekarz zrobił jej po kolejnym tygodniu bez kupki lewatywe a tam mało co... powiedział że z malutką wszystko ok i widocznie wchłania cały pokarm 🙂

• Mamusie
ja jestem 🤪
hej dziewczyny a jakie macie bujaczki? my nie mamy żadnego ale chce kupić i nie wiem jaki
nie wiem czy już rozmawiałyście na temat monitoringu ale mi to cudo tak życie ułatwiło że szok 😁
praktycznie nie jest wyłanczany,chodze z odbiornikiem po całym domu,wychodze na podwórko i mam ciągle Majcie na oku 🤪 zakochałam się w tym cudeńku a musze powiedziec że ja to jestem z tych mam-panikar i nawet jak Maja leżała w łóżeczku i zasypiała to co sie ruszyła to ja siup juz przy niej stałam,Adam sie wkurzył kupił monitoring i teraz mamy życie jak w Madrycie he

• Mamusie
Nova spokojnego wieczoru życzę a paczuś nie ma co prezes pełną gębą

Rita a jaki masz ten monitoring??? bo ja mam tylko monitor odechu z niania elektroniczna ale nadzodzi mnie na nianie z kamerka tym bardziej ze planuje kolejne dzieciatko za jakis czas to juz by bylo na 2 -ke dzieci 🙂

z kamerka niania to świetna sprawa zwłaszcza jak maly zacznie siadać wstawać wiadomo co tam robi ....

• Mamusie
meliska ja też sprzątanie zazwyczaj od forum zaczynam 😁 A co do odkurzania to u mnie plowa dywanu odkurzona a na druga prądu zabrakło haha. więc musze poczekać az włączą 😉
novaM buziaki dla dzielnego Kajetana 😘 Jeszcze niedawno gratulowałysmy sobie na brzuszku przekroczenia 1kg a tu proszę - 8kg 🤪
katja26 a masz jakiś powód że tak szybko zaczynasz dietę rozszerzać?

• Mamusie
Rita napisał(a):
my mamy ten
http://allegro.pl/cyfrowa-video-niania-topcom-baby-gratis-i2175226318.html
Adam kupił go na fluhmarku tutaj za 45e nowy, tak nam się poszczęściło
ale polecam obojętnie jaki , naprawde cuuuuudo

wiem bo siostra ma takie cudo 🙂 ale narazie nie mam co liczyć ze dostane w spadku bo ma roczna córeczkę wiec napewno jeszcze jej posłuży 😜 😜 jak bylismy nad morzem razem to widziałam jaks ie przydaje 🙂
tylko chcialabym cos naprawde w dobrej cenie i jakości 🙂

• Mamusie
wanilia napisał(a):
meliska ja też sprzątanie zazwyczaj od forum zaczynam 😁 A co do odkurzania to u mnie plowa dywanu odkurzona a na druga prądu zabrakło haha. więc musze poczekać az włączą 😉
novaM buziaki dla dzielnego Kajetana 😘 Jeszcze niedawno gratulowałysmy sobie na brzuszku przekroczenia 1kg a tu proszę - 8kg 🤪
katja26 a masz jakiś powód że tak szybko zaczynasz dietę rozszerzać?

nam kazala czekac z jablkiem do ukonczenia 4 miesiecy .... wiec do konca marca;p