Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dr google mówi ze to odczyn poszczepienny i smarować alacetem -bravo Basienka 🙂 Rano posmaruję
Zaliczyłam dziś ostatni wieczorny spacer z psem - jutro wraca M 🙃 Dzis otworzyłam drzwi i okazalo sie że się Weronika obudziła i placze - aż mi serce podskoczyło. A nie bylo mnie tylko 5 min

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Mi kazał lekarz odstawić K a karmię tylko piersią.

z tego co mi pediatra powiedziała to witaminę K podajemy aż dziecko skończy 3 m-ce i potem odstawiamy i podajemy tylko D. Nawet obiło mi się o uszy, że zimą powinno podawać się podwójną dawkę witaminy D a latem normalnie 1 kropelka bądź kapsułka.

• Mamusie
wanilia napisał(a):
A ja sie musze upomnieć o odpowiedz na moje pytanie 😜 Czy Wasze dzieci maja zgrubienie w miejscu wkłucia? Bo u nas nóżka tam twarda i zaczerwieniona...

Wanilko nasza jutro Ci napiszę 😉
A jeszcze napisz czy chodzi Ci o ten czas zaraz po szczepieniu czy kiedy ?

• Mamusie
NovaM napisał(a):
wanilia napisał(a):
A ja sie musze upomnieć o odpowiedz na moje pytanie 😜 Czy Wasze dzieci maja zgrubienie w miejscu wkłucia? Bo u nas nóżka tam twarda i zaczerwieniona...

Ja zauważyłam dzis że miejsce wklucia jest twarde. Nie wiem jak bylo wczoraj bo nie zwróciłam na to uwagi ☺️

• Mamusie
wanilia napisał(a):
NovaM napisał(a):
wanilia napisał(a):

Ja zauważyłam dzis że miejsce wklucia jest twarde. Nie wiem jak bylo wczoraj bo nie zwróciłam na to uwagi ☺️

Po Altacecie zejdzie szybko 🙂 Ja po kazdych szczepieniach profilaktycznie Altacetem smarowalam. Tak mi polecila pielegniarka :O

• Mamusie
wanilia napisał(a):
aaagaaa jak postepy u Ciebie z aranżacją wnetrza? Ja siedzę w plytkach - maskra ile tego 😲

też dzisiaj płytki oglądałam, i zastanawiam się jaki kolor chcę w łazience na dole. o górnej na razie nie myslę, bo jest duża (14m2) i chcemy ją zrobić na super, więc na razie na pewno na to kasy nie będziemy mieć

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Coq 25ml to naprawdę mało.... 🤔 A kiedy jadła ostatnio? Moze ten brak przyrostu to nie wina Twojego mleka a apetytu Bambiny?
Masz laktator? Moze spróbuj jeden dzień karmić z butli? zobaczysz ile mała wypija w ciągu dnia

Wanilia w koncu zjadla cala butelke jakies 120 ml,a le trwaaaaalo to dlugo. Usypiala, ciamkala, usypiala, ciamkala ale sie udalo 🙂 Jadla o 17:30 a potem jeszcze raz troszke ale nie pamietam godziny 🥴 Mysle, ze moze jeszcze nie byla glodna.
ale odkad kupilismy to mleko bo brak bylo mojego, to stwierdzilam, ze codziennie jej podam chociaz 60 ml i wlasciwie nigdy prawie go nie ruszyla - nie wiem moze to jej nie podchodzi za bardzo.
A aktator mam i zdarzylo mi sie jej juz dac kilka razy z butelki bo miala dzien "nie jem z piersi" no zjadala zawsze chocby 60ml.

Ona teraz najedzona. a ja wzielam prysznic i jak sie juz wycieralam to mleko z piersi mi kapalo. 🤢 Mam nadzieje, ze szybko zglodnieje.

• Mamusie
meliska napisał(a):
Coq kolację już zjadłaś? Yasminka to taki chuderlaczek, ale ją teraz mamusia podtuczy 🙂
Napisz jakie tabsy Ci ten lekarz na tą laktację przypisał, bo ja chciałam ten domperidon brać i zonk... w Polsce niedostępny, a w Niemczech na receptę 😞

Jem wlasnie druga 😜
A Yasminka wcale na taka chuda nie wyglada, nawet do nie czasami kluska mowie a tu taki zonk 😮
Jak wykupie to powiem co to jest.

• Mamusie
wanilia napisał(a):

Moj maly mial twrde po szczepionce na nozkach tak trzy dni, a na raczce to ma do teraz twarde, a to juz miesiac po szczepieniu, pytalam pediatry jak bylam w poniedzialek i mowila, ze zrobil mu sie wlukniaczek i bedzie dlugo znikal, czym wiecej bedzie ruszal raczka to szybciej zniknie, to niby jest nieszkodliwe i go to nie boli... zobaczymy...

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Nova trzymam kciuki za szczepienie.
No i szkoda, ze ta druga kropka... 😘

Kciuki się przydadzą 😘
A jak jutro się dowiem, że pączek za "treściwy" jest to Ci trochę jego gram ponadprogramowych wirtualnie prześlę 🙂

A teraz spać spadam bo mam łeb 4 na 4 🤢

Co do opuchlizny to ja tak jak Basia po pierwszym szczepieniu altacet kupiłam 😎

Bye, bye 😘

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
novaM ja też trzymam kciuki jutro za Kajtusia 🙂

kurde, mam prasowanie, ale strasznie mi się nie chce i chyba sobie daruję... ale biorę komputer i do łóżka zaraz uderzam 🙂

Nie dziękuję Aga 😉
A z tym prasowaniem daj se na luz...nie ucieknie Ci 🙂

• Mamusie
NovaM napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
novaM ja też trzymam kciuki jutro za Kajtusia 🙂

kurde, mam prasowanie, ale strasznie mi się nie chce i chyba sobie daruję... ale biorę komputer i do łóżka zaraz uderzam 🙂

Nie dziękuję Aga 😉
A z tym prasowaniem daj se na luz...nie ucieknie Ci 🙂

wrzuciłam na luz 😁 bo już w łóżku jestem 😁 😁 😁

• Mamusie
z Maćkiem się stało coś dziwnego... on mi zasypia ok 19, dzisiaj punkt 19. i pierwsze budzenie jest ok 2 (chociaż kilka ostatnich nocy było ok 4)... próbowałam go budzić czasem o 23 żeby dać mu jeść, ale nigdy nie chciał jeść wtedy. a tu 23.10 Maciek skrzeczy, ja mu smoczka, a on wypluwa. no to zrobiłam mu 90ml mleka (on więcej na raz nie zjadał). zjadł i mu było mało, zrobiłam jeszcze 60ml i zjadł do dna... ciekawe o której teraz się obudzi... aż się boję.

i tak sobie myślę, że chyba jednak mimo, że mało miałam tego mleka, to w miarę wartościowe było...

• Mamusie
Bry...

Stresa mam, a Kajtek ma wszystko gdzieś i nockę odsypia 😎
Ale dzisiaj mi jazdę zrobił 🤢
Piach w oczach normalnie z rana miałam...no i resztki teraz wydłubuję jeszcze 🤢
Nie mógł się skupkać i jak w końcu z niego wszystko wyszło to musiałam go rozbudzić i pod kran wsadzić bo osrał się doszczętnie, a jak go na przewijak położyłam to aż się pod pachy rozlało 😮

Trzeba jakąś kawkę spić i szykować pomalutku do wyjścia 🙂
Ważenie i szczepienie czeka ...

Miłego poranka kobity 😘 😎