Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
agami napisał(a):
a ja wezwalam wizyte domowa... bo po ostatniej wizycie w przychodni maly oprocz kataru z ktorym tam poszlismy zaczal kaszlec 😞( no i dzis wezwalam pana doktora do domu.... zobaczymy co powie... mlody jak oddycha to mu charczy w plecach a nasdza pediatra stwierdzila ze to normalne ui dzieci ;/ wiec wole sie skonsultowac z kims innym... wasze dzieci tez tak maja? mimo oczyszczenia nosa im charczy jak by go zapchanego mialy a jak spi to zdarza mu sie chrapac;/ wiec mi sie wydaje ze to nie ejst ok;/

Agami, jak kalinka miala katar to miala tak samo, charczala, chrapala jak spała, a jak dotykałam plecki to czulam ze cos jej tam zalega na pluckach czy oskrzelach (sama nie wiem), ale ciagle pluca i oskrzela miala czyste i mi lekarka tez mowila ze tak moze byc. nie martw sie na zapas

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
Hej dziewczyny piszę po dłuższej nieobecności 🤢 Wróciłam wczoraj wieczorem ze szpitala i dalej cały czas na antybiotyku...jak nie nerki to krtań a z zapalenia krtani przeszło na płuca 🤢 🤢 Mam nadzieję, że u Was wszystko ok 🙂 Niestety nie dam rady nadrobić zaległości 😞

Kasiunia, a ty masz dzisiaj urodzinki??? wszystkiego najlepszego kochana, zdrówka przede wszystkim 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Hej dziewczyny piszę po dłuższej nieobecności 🤢 Wróciłam wczoraj wieczorem ze szpitala i dalej cały czas na antybiotyku...jak nie nerki to krtań a z zapalenia krtani przeszło na płuca 🤢 🤢 Mam nadzieję, że u Was wszystko ok 🙂 Niestety nie dam rady nadrobić zaległości 😞

Kasiunia, a ty masz dzisiaj urodzinki??? wszystkiego najlepszego kochana, zdrówka przede wszystkim 😘 😘 😘 😘

ooooooooooo to ja się dołączam ZDROWIA, ZDROWIA, ZDROWIA I JESZCZE RAZ PIENIĘDZY 😁 😘

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
agami napisał(a):
a ja wezwalam wizyte domowa... bo po ostatniej wizycie w przychodni maly oprocz kataru z ktorym tam poszlismy zaczal kaszlec 😞( no i dzis wezwalam pana doktora do domu.... zobaczymy co powie... mlody jak oddycha to mu charczy w plecach a nasdza pediatra stwierdzila ze to normalne ui dzieci ;/ wiec wole sie skonsultowac z kims innym... wasze dzieci tez tak maja? mimo oczyszczenia nosa im charczy jak by go zapchanego mialy a jak spi to zdarza mu sie chrapac;/ wiec mi sie wydaje ze to nie ejst ok;/

Agami, jak kalinka miala katar to miala tak samo, charczala, chrapala jak spała, a jak dotykałam plecki to czulam ze cos jej tam zalega na pluckach czy oskrzelach (sama nie wiem), ale ciagle pluca i oskrzela miala czyste i mi lekarka tez mowila ze tak moze byc. nie martw sie na zapas

a jego katar trwa miesiac juz.. a lekarz kaze pryskac woda morska i sciagac frida.. ostatnio dostalam jakis inny spray ale to tez nic nie daje;/

• Mamusie
Dzien dobry!

Kolejny szpital? 😞 Kasia mam nadzieje, ze czujesz sie dobrze i ze masz wsparcie w rodzinie teraz w tym trudnym okresie.

Agami moja Yasmine tez charczala jak miala katar i kaszel. Lekarz mnie uspokoil, ze wszystko czyste. U Ciebie pewnie tez tak bedzie.
Aga podziwiam Cie za zapal. Ja sie chyba za siebie wezme w Polsce. Nie mam czeko zrzucac, ale moje cialo juz nie pamieta co to miesnie 🤢 A wlasciwie dlaczego nie zaczac od dzie? Startuje z joga 🙃
A u mnie dzis 24 stopnie 🤪 Bajera!!! Ale jutro ma byc duzy spadek temperatury 🤨
Moje dziecko wczoraj po raz pierwszy obsrutalo sie do szyji 😮 Nie wiedzidzialam jak sie za nia zabrac 🤢 Skanczylo sie na drugiej kapieli, a body ledwo dopralam.
Na mleku modyfikowanym robi kupe raz dziennie teraz, albo dwa, ale za to solidnie widze. Bo na moim to kazda pieluszka byla zabrudzona, ale delikatnie.

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):

dziękuję 😘 😘

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

ooooooooooo to ja się dołączam ZDROWIA, ZDROWIA, ZDROWIA I JESZCZE RAZ PIENIĘDZY 😁 😘

dziękuję 😘 😘 😘 no a pieniążki to by się przydały 😜 😁

• Mamusie
cały czas na antybiotyku i tak przez jeszcze 7 dni 😞 i waga leci mi masakrycznie w dół mam już 44kg 😞 i cały czas chudnę, a jem jak zwierze.... lekarz powiedział, że niestety póki będę karmić piersią to będę chudnąć.... 😞

44kg? 😮 Kasia jej malutko Ciebie. Trzymam za Was kciuki, zeby Maly sie nie rozchorowal i zebys ty wracala do zdrowia 😘

• Mamusie
Dziewczynki! Oto moja Yasmine, ktora poraz pierwszy samodzielnie zupelnie chwycila sobie zabawke 🙂 Wchodze wczoraj wieczorem do pokoju a ona majda sobie zabawka 😆

[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/32/dscn0895h.jpg/][IMG]http://img32.imageshack.us/img32/629/dscn0895h.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]][/url]

• Mamusie
agami napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
agami napisał(a):

a jego katar trwa miesiac juz.. a lekarz kaze pryskac woda morska i sciagac frida.. ostatnio dostalam jakis inny spray ale to tez nic nie daje;/

Kaliny tez tyle trwal...kupilam nawilzacz powietrza, zmienilam koldre z piór na antyalergiczna i od tego czasu jest czysta, zadnego karatu

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
cały czas na antybiotyku i tak przez jeszcze 7 dni 😞 i waga leci mi masakrycznie w dół mam już 44kg 😞 i cały czas chudnę, a jem jak zwierze.... lekarz powiedział, że niestety póki będę karmić piersią to będę chudnąć.... 😞

44kg? 😮 Kasia jej malutko Ciebie. Trzymam za Was kciuki, zeby Maly sie nie rozchorowal i zebys ty wracala do zdrowia 😘

a karmisz? bo ostatnio mowilas, ze nie mozesz ze wzgled na antybiotyk

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Dziewczynki! Oto moja Yasmine, ktora poraz pierwszy samodzielnie zupelnie chwycila sobie zabawke 🙂 Wchodze wczoraj wieczorem do pokoju a ona majda sobie zabawka 😆

[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/32/dscn0895h.jpg/][IMG]http://img32.imageshack.us/img32/629/dscn0895h.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]][/url]

no ba, ten moment musial nastapic predzej czy poznej 🙂 a Bambina ma jakas wysypke na policzkach?
mam filmik jak kalina sie bawi grzechotka, mozna tutj wrzucac filmiki? pochwalilabym sie 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

a karmisz? bo ostatnio mowilas, ze nie mozesz ze wzgled na antybiotyk

nie karmię, ale cały czas ściągam laktatorem. Cycki to już mam takie małe, że w ogóle tam prawie mleka nie ma 🤢

• Mamusie
wanilia napisał(a):

Na termometrze 20stopni 😮 Ubrałam mała na spacer w lekki kombinezon a i tak ja rozbierałam w parku

no właśnie jak teraz ubierać nasze dzieciaczki?? ja przed chwilą poleciałam po taką lżejszą czapkę wiązana, bo małżon mnie pokrzyczał 😜, bo kupiłam jej na Allegro takie szydełkowe, ale one takie ażurowe i gada, że jej do uszu nawieje, ale i tak musi iść dziś w tej ciepłej, bo tą muszę oprać. Kombinezon też mam taki nie za gruby, ale chyba przesadą byłoby ją w niego ubrać, kurtka z kolei grubsza od kombinezonu i mam dylemat... kurcze tyle czekałam na takie ciepłe dni i okazuje się, że jestem kompletnie nieprzygotowana ☺️

• Mamusie
Kasienka sto latek

my czekamy na lekarza wlasnie chata posprzatana mniej wiecej by sie nie zabil:P
co do kolder to on ma antyalegriczne bo ja alergik wiec od razu mu kupowalam nie puchowe 😜 no a co do powietrza to u nas bylo strasznie duzo wilgoci i mamy pochlaniacze powietrza i moze faktycznie to zabiera wilgotnosc jemu... ale jak tego nie bylo to na scianach jak juz wam kiedys pisalam wychodzilanam plesn 😞(( i tak zle i tak niedobrze

• Mamusie
no wlasnie jak ubieracie dzieci...
bo ja wczeoraj szlam na spacer i wlozylam go w kombinezon i w ten ocieplacz baraka z owczej welny i byl mokry... a bylo tylko 8 stopni oj glupia matka.. myslalam ze zimno bo pochmurno i wialo... no i ja nie wiem jak go ubierac... bo boje sie go zaziebic...
nie pamietam kto to pisal ze nie wychodzi na spacery:P witaj w klubie ja tez panikara jestem i nie wychodzilam az mi polozna nie napisala w ksiazeczce i sie nie podbila ze do -10 no i sie smiala ze to sie do opieki spolecznej nadaje... oczywiscie w zartach to mowila.. i ja do tej pory jak pada lub wieje to nie wylaze... a tak to max godzinke chodze...

• Mamusie
aniqa ty chyba pytalas o mustele prawda? bo ja dopiero teraz forum nadrabiam jak czekam na lekarza... ja na ciemieniuche probowalam wszystkiego i wlasnie mustela poradzila sobie z ciemieniucha w tydzien... po 2 tygodniach juz sladu nie bylo 😉) ja robilam inaczej niz pisza... bo tam kazali na noc i rano zmyc ale ja go kapie wieczorem wiec ja mu nakladalam rano na godzinke nakladalam mu czapeczke.. pozniej czape sciagalam i do wieczora smigal taki tlustawy 😜 i wieczorem kapalismy i po kapaniu maz go czesal 😉 i wyczesal i ciemieniuche i wlosy przy okazji chyba ihihi abo mu sie tak sexi wytarly bo prawie lysy juz jest... tak ze mustele szczerze polecam... olejuszka nie zadzialala ani oliwka ani czesanie samo po parafinie...

• Mamusie
ogolnie dziewczyny mam prosbe o komentowanie jak byscie mogly oczywiscie mojego opisu na forum wkladki avent... bo dostalam probki do testowania.. przetestowalam i sa rewelacyjne... no i teraz trzeba jak najwiecej osob zaprosic na forum do komentowania porady wiec jak byscie mogly 🙂))
a swoja droga wyslali mi probki na dzien i na noc... i o ile na dzien no sa bardziej chlonne i z jendym przylepcem to te na noc sa na maxa dobre ze nawet w dzien je nosze 🙂) nic nie przecieka nie przesowa sie ... jak macie mozliwosc to sprobujcie 🙂)) bo ja probowalam i wkladek canpola, i bella, i chyba z 4 jeszcze inne firmy i z canpola i tych jestem najbardziej zadowolona 🙂
a poza tym to na ebobas.pl sa fajne kampanie wlasnie do testowanioa produktow.. i dostalam z hippa i z aventa i z bebiko i z loveli mase probek 😉 wiec porejestrujcie sie te ktore mieszkaja w Polsce 😉 bo fajne rzeczy wysylaja 😉