Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Rita napisał(a):
wanilia napisał(a):
Rita napisał(a):
Wanilia ja bym końcówką termometra pomogła 🙂

Kurcze ja własnie czytałam żeby tego nie robić bo łatwo mozna coś uszkodzic - lekarka też mi odradzała....Sa lewatywy dla niemowląt? 🥴

ja raz Majci pomogłam termometrem i pomogło ale nie wiedziałam że można tak zaszkodzić-mi mówiono że jak samą końcóweczka delikatnie się pomoże to nic nie bedzie,tylko trzeba oliwką zwilżyc. może soczek z jabłek by ją ruszył 🤨

Daje jej do picia soczek jabłkowy z bobovity, do tego deserek jabłko z suszoną śliwką od trzech dni, zamieniłam zupkę jarzynową w której jest marchewka na rosołek, daję krople na zaparcia i nic 😞

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Aniqa ja też chce zobaczyć zdjęcie w stroju pielęgniarki 🤪 🤪 🤪
My już po rehabilitacji, dzis było nawet nieźle, tzn w porownaniu z tym wcześniej 😜 Gorzej bo znów mamy problem z kupa, zapodalam czopka ale wypycha go nawet jak zacisnę jej pośladki. Pręzy się dzis i stęka co jakiś czas...Jakies rady?

no chyba bym musiala cala butelke wodki na odwage wypic, zeby wam sie pokazać 😁 😁 😁 nic z tego kochane 😜

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Rita napisał(a):
Wanilia ja bym końcówką termometra pomogła 🙂

Kurcze ja własnie czytałam żeby tego nie robić bo łatwo mozna coś uszkodzic - lekarka też mi odradzała....Sa lewatywy dla niemowląt? 🥴

sa. moja kumnpela codziennie swojej miesiecznej malej robi 🤢 bo ta ma mega kolki. to sa jakies rurki, za 20szt placila chyba 40 zł w aptece
kiedyś moja szwagierka zrobila kalinie taka domowa lewatywke. na patyczek do uszu troszeczke szarego mydła (poskutkowało)

• Mamusie
Jeju, co za dzień. kalina dzisiaj nie do wytrzymania!!! spala rano tylko 40 min i caly dzień byl do bani, do tego goraco, mimo ze miala same body to ciagle miala spocona glowke i karczek. do tego bylam u dentysty dala mi znieczulenie i powiedziala, ze przez pierwsze 3 godz. nie mam karmic, wiec o 19 podałam jej sztuczne mleko, jak sie rozryczała!!!no masakra jakas, chciala koniecznie cycka, a nie butle. musialam mojego zawolac i od niego wziela butle, ale wypila tylko 90ml, a jak na nia to malo, wiec pewnie sie obudzi niedlugo.

• Mamusie
Maciek przed chwilą się obudził, strasznie płakał... i tak machał nogą na której ma szynę jakby chciał ją zrzucić, jakby to ona mu przeszkadzała. i aż mu łzy ciekły. tylko u mnie na rękach chciał być, przytulony do mnie.
a ja ryczałam razem z nim...
oj, już nie wiem co mam robić, żeby mu pomóc. jeszcze wyszło mu jakieś delikatne odparzenie od bandaża, dzisiaj cały dzień był bez szyny, co chwilę smarowałam mu kremem i już w sumie zbladło trochę.
no ale teraz to tak płakał z takiej jakby bezsilności, na zasadzie chcę to zdjąć bo mi przeszkadza, ale nie mogę...
a mi się aż serce kraja jak widzę jak te łezki mu lecą, jak uderza tą nogą...

• Mamusie
Ech moja glizdunia dzis drzemke popludniowa do 17:40 sobie zrobila, wiec siedzimy teraz. 🤢 i nie wiem ile jeszcze to potrwa.
Okna pootwierane, a jest tak cieplo, ze obie lekko mokre jestesmy. Ale ja to kocham takie klimaty 🤪 jak ryba w wodzie sie czuje!!!
Przed chwila wygralam aukcje na Allegro 😆 sandaly, rzymianki z zary sobie kupilam 🙃 skorzane i tylko 63,50 mam do zaplaty 🙃

Aga wspolczuje twojemu synkowi 😞 😘
Aniqa ty nasza pielegniareczko 😉 😁 Pieknie meza zaskoczylas, a on Ciebie 🙂 u mnie z pewnoscia zaskoczenie byloby jednostronne, to meza.

Ja tu skrobie, a Yasminka na kolannach pila mleko i mi usnela 😆

• Mamusie
Hej kochane. My dzis fajny dzien. Ranek fajny do 9 pospalismy oczywiscie pobudka byla o 6
Ale pobawil sie maly i poszli my spac dalej.
Potem do kolezanki na kawe i popoludnie mialam 3 godz
Dla siebie bo maz wziak malego do tesciow. Fajnie bylo. Teraz maly id ponad godz juz spi

• Mamusie
Dzień dobry!!!!!! A raczej dobry wieczór!!!! 🙂
Wywołana melduję się 🙂 Dziękuję dziewczyny za pamięć.. To bardzo miłe 😘
U nas wszystko w porządku, choć trochę przeżyliśmy. Tosia 2 tyg temu zaczęła kaszleć i kichać. Więc do lekarza, diagnoza lekkie przeziębienie, wit C i kropelki do noska. To było we wtorek. Do piątku tak się rozbujało, że znowu do lekarza, już z gorączką, diagnoza- zapalenie oskrzeli 😞 antybiotyk i mieliśmy obserwować, w razie kłopotów z oddychaniem i gdyby zaczęła stękać mieliśmy pędem do szpitala 😞 ja oczywiście u pediatry już ryczałam, że taka malutka, a już tak chora. Człowiek uważa, chucha na nią, nikt nie pali a tu takie cyrki.. Weekend przeżyliśmy jakoś, gorączka przeszła, kaszel nie bardzo. W poniedziałek do kontroli, diagnoza zapalenie płuc i skierowanie do szpitala. W szpitalu lekarz tak mnie potraktował jak gówniarę, dopiero jak mąż się włączył do rozmowy to zmienił ton. Ale cham. Odechciało mi się wszystkiego. Stwierdził, że to nie zapalenie płuc. I zmienił antybiotyk i nie przyjął na oddział. Na drugi dzień znowu do pediatry i ona, że już jest lepiej ale ewidentnie jest zapalenie płuc.. I z tego wszystkiego nie wydrukowałam ubezpieczenia, mieliśmy dowieźć w terminie 7 dni, oczywiście zapomnieliśmy i pewnie jeszcze za to, że gbur zechciał obejrzeć małą przyjdzie nam rachunek do zapłacenia..
Ale już Tosia zdrowa. Teraz tylko na łeb dostaje. Dzisiaj tak gorąco a ja ją jeszcze na dworze przykrywałam, tak się boję, że znowu zachoruje..
ufff napisałam się... Podczytywałam Was, ale jakoś brak czasu, musiałam pracować trochę i przez to ciężko z czasem. Teraz może trochę lepiej będzie.. Całuje mocno piękne grudniowe bobaski i ich dzielne mamusie 😘 😘

• Mamusie
heja 🙂 no kurde mam ponad 25 stron do przeczytania no i dzisiaj wymięknę... dzień zaliczam do udanych bardzo 🙂 Julia była grzeczna i miło poszło mycie,bez krzyków i płaczu..ostatnio wieczorne mycie było dla mnie strasznie stresujące bo Jula była zmęczona i ja też i wszystko musze sama robić i ooo.a dzisiaj cały dzień poza domem i tak miło było 🙂
byłam rano u dentyty zrobić zęnba i pytam ile jeszcze dziur a ona mi mówi ze ona nic by tam nie robiła 🤪 do kontroli za pół roku 🤪 🤪no w deche!! a myślałam że całe mnóstwo ich będzie!!cieszę się 🙂 idę już spać.dobranoc 😁

• Mamusie
hahahah znalazłam fajne zdjęcie, na dowód tego, że jestem wierna forum 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/839/20120316004g.jpg/][IMG]http://img839.imageshack.us/img839/1509/20120316004g.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Siemka 🙂

Nova z doskoku się wieczorową porą kłania 🙂

Nadia zdjęcie po prostu czadowe 😎

Przyznaję bez bicia, że nie nadrabiałam forum...sorki laski ale brak czasu 🙂

No ale tak jak obiecywałam jeszcze troszkę i będę częściej 😉

A teraz poduszka wzywa więc idę 🙂

Dooooooobranoc 😘

• Mamusie
Hejka,witam ponownie. Doszlam juz co jest z moim dzieckiem.Diagnoza: Zabkowanie.No szlag by to, jak moglam to przeoczyc skoro takie cyrki juz byly 😮 Dalam Sarce kropelki i spi spokojnie. Tak mysle,ze zmylilo mnie to,ze ostatnio na zeba sie slinila oookropnie a teraz miesci sie w normie bez jakis slinotokow. Ale sytuacja opanowana 🙂
A z moim zdrowiem to mam guzka na nerce,ale bez naciekow i jest normalny. Takze sie nie martwie,bo licze ze sie jakos wchlonie. Lekarz coprawda na odchodne stwierdzil,ze i tak znowu trafie na oddzial z atakiem bolu i ze to kwestia czasu. Co mnie pociesza to to, ze juz nie bede umierala ze strachu o dziecko w brzuchu tak jak wtedy...bryy jak wspomne to mam ciarki W niedziele Dzien matki.Pierwszy raz go obchodze i ciekawe czy bedzie niespodzianka w postci wieeelkiej kupy czy mi dziecko odpusci(codziennie cala pielucha w musztarzie) Teraz ide spac 🙂 Spokojnej nocy

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Chcialam jeszcze zapytac o dwie sprawy:
-czy lozeczko Waszego dziecka jest w Waszej sypialni czy malenstwo spi w swoim pokoju? Moja ma lozeczko "przyklejone"do naszego lozka
-czy zostawiacie na noc lampke wlaczona? ja zawsze swiece lampke

łóżeczko blisko łóżka a światło od dawna zgaszone 🙂